Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer? Şeffaf plak tedavisi invisalign nedir? Telsiz ortodonti invisalign şeffaf plak tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Bu yazımızda başta şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer olmak üzere cevabı merak edilen pek çok soruya ayrıntılı olarak yer vereceğiz…

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir? Telsiz Ortodonti; İnvisalign…

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer, nasıl yapılır belirtmeden önce bu tedavinin ne olduğunu açıklayalım… Şeffaf plak tedavisi nedir; diş teline alternatif olarak geliştirilen ortodonti tedavisidir. Bu nedenle ‘’telsiz ortodonti’’ olarak da adlandırılır. Şeffaf plak tedavisinin bir diğer adı da ‘’invisalign’’dir.

Porselen ya da metal teller yerine şeffaf plakların kullanıldığı bu ortodonti tedavisinde her plak kişinin diş yapısına göre özel olarak 3D (üç boyutlu) şeklinde hazırlanır.

Şeffaf Plak Tedavisi Ne İşe Yarar?

Peki, şeffaf plak tedavisi invisalign ne işe yarar? Diş teli kullanımını gerektiren her durum ve diş sorunu için invisalign tedavisi uygulanabilir. Genel olarak şeffaf plak tedavisi şunlar için tercih edilir:

  • Dişteki/dişlerdeki çarpıklığın giderilmesi
  • Aralıklı dişlerin düzeltilmesi
  • Yanlış kapanan, hizalanan diş sorunun ortadan kaldırılması
Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Gelelim yazımızın ana konusu şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer sorusunun cevabına. Bu durum tamamen kişiye özeldir. Çünkü diş probleminin durumuna göre tedavi süresi de değişkenlik gösterir. Ancak genel olarak şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer sorusunun yanıtı; 3 ay ile 18 ay arasında değişmektedir. Çoğunlukla 1-1,5 yıl içerisinde invisalign tedavisi başarılı sonuçlara ulaşmaktadır.

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer Nasıl Yapılır?

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer araştırması yapan kişiler genellikle invisalign tedavisinin nasıl yapıldığını ve ne kadar zaman aldığını merak etmektedir. Şeffaf plak tedavisi süreci şu şekilde özetlenebilir:

  • Diş hekimi tarafından muayene gerçekleştirilir ve diş sorunları ortaya konur
  • Diş hekimi tarafından sorun tespiti yapıldıktan sonra hastanın dişlerinin ölçüsü (kalıbı) alınır
  • Bilgisayar simülasyonu aracılığı ile haftalara/aylara göre şeffaf kalıp kullanımıyla hastanın dişlerinin alacağı şekil, düzelme belirlenir
  • Hastadan alına kalıp, 3D (3 boyutlu) tarayıcıda taranır ve şeffaf plak hazırlanır
  • Şeffaf plaklar hastaya teslim edilir ve diş hekimi tarafından kullanımı hakkında bilgi verilir
  • Önceden belirlenen kontrol günleri ile tedavi süreci planlanır

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer sorusunun cevabı aslında tam olarak bilgisayar simülasyonu canlandırması sonrasında belirlenebilir. Çünkü bu simülasyonda çoğunlukla gerçeğe yakın sonuçlar elde edilir. Eğer hasta, invisalign tedavisi sürecinde kullanması gerektiği kadar düzenli bir şekilde şeffaf plaklarını kullanırsa en kısa sürede tedavi başarıya ulaşır.

Şeffaf Plak İle Diş Düzelir Mi?

Eğer doğru bir şekilde şeffaf plaklar kullanılırsa diş/dişler düzelir. İnvisalign şeffaf plak tedavisi, diş teli tedavisinin alternatifidir. Dolayısı ile diş teli ile nasıl düş düzeliyor ise telsiz ortodonti ile de dişlerde düzelme sağlanır.

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf Plak Öncesi Sonrası Farkeder Mi?

Telsiz ortodonti şeffaf plak tedavisi öncesi sonrası farkeder. Nasıl ki diş teli  öncesi sonrası arada büyük farklar oluyorsa; invisalign tedavisinde de öncesine göre tedavi sonrasında dişlerde düzelme sağlanır.

Diş Teli Mi Şeffaf Plak Mı?

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer nasıl yapılır gibi sorulara yanıt verdik, diş teli tedavisine alternatif olarak geliştirildiğini belirttik. Peki, düzgün dişler için diş teli mi şeffaf plak mı tercih edilmeli? Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişir ancak diş teline alternatif olarak teknolojinin gelişmesi ile birlikte geliştirilen invisalign tedavisi, dış görünümünü önemseyenler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Ayrıca kullanım kolaylığı ve istenildiği zaman çıkarılabilmesi de avantajlar arasındadır.

Ayrıca telsiz ortodonti tedavisinde kullanılan materyalin şeffaf olması nedeniyle dışardan anlaşılmamaktadır ve estetik bir görünüm sağlamaktadır. Bu da ciddi bir avantaj oluşturmaktadır. Genel olarak diş telimi şeffaf plak mı sorusuna, invisalign tedavisinin şu avantajları cevap olarak verilebilir:

  • Estetik bir görünüme sahiptir; şeffaf olduğu için dışarıdan belli olmaz
  • Takılıp çıkartılabilir olduğu için kullanım kolaylığı bulunur
  • Diş teline kıyasla hissedilen ağrı daha azdır
  • Ağızda batma hissine ve ağız içi dokusunun hasar görmesine neden olmaz
  • Takılıp çıkartılabilir olduğu için hijyenini sağlamak daha kolaydır
  • Yemek yerken çıkartıldığı için rahatsızlık vermez

Telsiz Ortodonti Şeffaf Plaklar Ağrı Yapar Mı?

Diş teli kadar olmasa da şeffaf plak tedavisinde ağrı yaşanabilir. Bu tedavide ağrının nedeni; dişe uygulanan kuvvettir. Ancak invisalign tedavisinde hissedilen ağrı minimumdur çünkü şeffaf plaklar, haftalık ilerlemeye göre hazırlanır. Diş telinde ise aylık ilerlemeler hesaplanarak dişe kuvvet uygulandığından, dişte hissedilen ağrı biraz daha fazladır.

Şeffaf Plak Tedavisi Öncesi Sonrası Hakkında Bilinmesi Gerekenler…

  • Şeffaf plak tedavisi öncesi ağız içi sorunları tespit edilmelidir
  • Diş taşı temizliği, çürük tedavisi, diş çekimi gibi gereksinimler varsa önce bu sorunlar ortadan kaldırılmalıdır
  • İmplant vb. Gibi uygulamalara gereksinim var ise invisalign tedavisinden sonra yapılmalıdır
  • Hazırlanan haftalık şeffaf plaklar diş hekiminin önerdiği şekilde kullanılmalıdır
  • Takılıp çıkarılabilir olduğu için şeffaf plak kullanımı azaltılmamalı; bir günde ortalama 20 saat kadar kullanımına özen gösterilmelidir
  • İnvisalign tedavisi sonrası da tedbir amaçlı olarak diş hekimi önerdiyse bir süre daha şeffaf plak kullanılmalıdır
Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf Plak Tedavisi Bitince Ne Yapılır?

Çoğunlukla şeffaf plak tedavisi bitince dişlerde istenen düzelmeye ulaşılmış olunur. Ancak diş hekimleri tedbir amaçlı olarak bir süre daha şeffaf plak kullanılmasını tavsiye edebilir. Telsiz ortodonti tedavisi sonrası ağız içine gereksinim duyulan diş implantı vb. işlemler yapılmaya başlanabilir.

Diş Telinden Sonra Şeffaf Plak Takılır Mı?

Diş teli tedavisi sonrasında çoğunlukla diş hekimleri şeffaf plak takılmasını önermektedir. Dolayısı ile invisalign tedavisinden bağımsız olarak, diş teli tedavisine destek amaçlı şeffaf plaklar kullanılabilir.

Diş Telinden Sonra Plak Ne Kadar Takılır?

Diş telinden sonra şeffaf plak takma süresi, kişiden kişiye göre değişir. Çoğunlukla diş teli çıktıktan sonra 3-5 ay bu plakların kullanılması tavsiye edilir.Böylelikle şekli düzelen dişlerin bozulması engellenir.

Diş Teli Çıktıktan Sonra Takılan Şeffaf Plak Ne İşe Yarar?

Diş teli çıktıktan sonra takılan şeffaf plak, düzelen dişlerin bozulmasını engellemek amacıyla takılır. Tedavi sonrasında bir süre dişlerin bozulmasını önlemek adına şeffaf plaklar diş hekimi önerisiyle kullanılabilir.

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf Plak Tedavisi Yorumları

Şeffaf plak tedavisi olanların yorumları çoğunlukla olumludur. Ancak başarılı bir invisalign tedavisi için doğru ve deneyimli diş hekimi seçimi oldukça önemlidir.

Devlet Hastanesi Şeffaf Plak Tedavisi Karşılıyor Mu?

Devlet hastanesi şeffaf plak tedavisini karşılamamaktadır. Yani SGK şeffaf plak tedavisini karşılamaz. Ancak bazı özel kliniklerde SGKlılara indirimli hizmet verilebilmekte ya da özel sigorta anlaşması sayesinde daha uygun fiyata invisalign tedavisi yaptırılabilmektedir.

Şeffaf Plak Kaç Para? Diş Şeffaf Plak Fiyatları Ne Kadar?

Şeffaf plak fiyatları değişkendir. Çünkü her bir hastanın diş bozukluğu düzeyi farklıdır ve gereksinim duyulan plaklar da farklılık gösterir. Dolayısı ile şeffaf kaç para, şeffaf plak fiyatları ne kadar araştırıyorsanız diş hekimlerinden muayene sonrası fiyat almalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!