sile-piknik-alanlari

Şile Piknik Alanları 2023 Tavsiyesi| Şile’de Ücretsiz Piknik Alanları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şile piknik alanları, doğa ile iç içe piknik yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Şile’nin hem deniz hem de yeşil ormanlarının bulunması birçok kişiye rahatlık sunuyor. Yaz aylarının da vazgeçilmez aktivitesi piknik için doğru bir ilçe tercihi olabilir. Ancak Şile’de yolu piknik alanları doğru araştırılmalı ve gitmeden doğru bilgi edinilmeli.

Eğer siz de Şile Ağva piknik alanları bulmak istiyorsanız bu konuda birden fazla öneri mevcut. Şile piknik alanları nereler? Şile ücretsiz piknik alanları ve dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde!

2023 Şile Piknik Alanları Önerileri | Ücretli ve Ücretsiz Şile Piknik Alanları Listesi

Şile’nin yeşilliği ve mavisinin bir arada bulunması en az Beykoz piknik alanları kadar araştırılmasına neden oluyor. Oluşan bu araştırma neticesinde Şile’de piknik alanları sayısız şekilde bulunuyor. Tabi birçok alanın plaj ve deniz için uygun olmasından dolayı Şile piknik alanları yer yer kısıtlı olacaktır. Aksi takdirde neredeyse her alanında kontrolsüz piknik yapılabiliyor.

1- Ağlayan Kaya Piknik Alanı

Aslında Ağlayan Kayalar yeni yeni keşfedilen noktalardan birisi. Baktığınızda Şile’de ücretsiz piknik alanları arasında bulunuyor. Fakat piknikten ziyade aslında kafa dinlemek, biraz sakinleşmek için değerlendirebilirsiniz. Çünkü piknik yapıp bilinçsiz bir şekilde yapılan aktiviteler yüzünden her alana pislik ve çöp bırakılıyor.

sile-piknik-alanlari
Şile Piknik Alanları

Özellikle Şile’nin yerlisi tarafından Şile piknik alanları olarak kullanılmasının istenmediği de aşikar. Yine de piknik yapma gibi niyetiniz varsa etrafı pisletmemek adına dönüşte tüm çöplerinizi toplandığınıza emin olmalısınız. Şile ücretsiz piknik alanları arasında başlıca noktalardan sadece birisidir. Aynı zamanda tuvalet ve su ihtiyacınızı giderebileceğiniz bir nokta olmadığını belirtmek gerekir.

2- Alacalıköyü Piknik Alanları

Şile’de mangal yapılacak yerler arasında bir de Alacalıköyü bulunuyor. Alacalıköyü mesire alanı kapsamında tuvalet, su ve masa ihtiyacınız gideriliyor. Fakat bunun dışında ekstra bir ihtiyacınızı alabileceğiniz ya da etinizi temin edebileceğiniz market yok. Bu yüzden öncesinde hazırlıklı gelmeniz de fayda var.

sile-piknik-alanlari

Yalnız verilen hizmete karşılık bir ücret talep edildiğini de bilmeniz gerekiyor. Genelde 30-35 TL olan giriş ücretinin güncelliğini yitirdiğini söylemek de mümkün. Bu yüzden giriş ücretinizi ayarlayarak gideceğiniz insan sayısına bağlı olarak hazırlığınızı yapmak da fayda var. Giriş ücreti dışında tuvalet ya da su için ekstra ücret vermeniz gerekmez.

3- Saklıgöl

Şile denildiğinde ve hatta Şile piknik yerleri kapsamında araştırma yapıldığında akla gelen Saklıgöl olmaktadır. Yalnız Saklıgöl seveni olduğu kadar sevmeyenin de olduğu yerlerden birisi. Çünkü alanda tek bir mekanın tamamen yer kaplaması rahat bir yerleşimini zorlaştırmaktadır. Bununla birlikte hayalinizdeki piknik de yaşanmayabilir.

Şile piknik alanları  olarak değerlendirebileceğiniz Saklıgöl’de üç farklı seçeneğiniz mevcut:

  • Göl kenarında masa kiralayarak piknik yapabilirsiniz. Tüm malzemelerinizi getirmeniz gerekecektir. Hem masa hem de mangal için ücreti ödedikten sonra mangal yapabilirsiniz. İsterseniz herhangi bir malzeme getirmeden tüm ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz bu aşamada masa kiralama ücreti ödemezsiniz.

sile-piknik-alanlari

  • Gölü görmeyen, göl kenarında kalmayan orman içine doğru da masa kiralayabilirsiniz. Bu alanda yine tüm eşyaları kiralamanız ya da sadece masa ve mangal ücretini ödemeniz yeterli olacaktır.
  • Son olarak mangal yapmak istemeyen ancak karnınızı doyurmak isterseniz restoran içinde yemek yiyebilirsiniz. Bu aşamada menülerin ücretlendirmesine bağlı olarak fiyat ödemeniz gerekir.

Her ne kadar Şile piknik alanları neticesinde değerlendirilse de aslında bu alanda memnun kalmayan insan sayısı çoktur. Özellikle göl kenarında yer alan restoran ve masalarda mangal yaparken bolca sinekle karşılaşırsınız. Bu yüzden orman için biraz daha mantıklı bir tercih olabilir.

4- Çamlık Piknik Alanı

Şile yolu piknik alanları arasında yer alan Çamlık ücret anlamında diğer yerlerden daha çok tercih edilmesine neden oluyor. Bu aşamada sadece masa kiralama ücretini ödüyorsunuz. Yalnız alanda bakımsız da olsa tuvalet bulunsa da et ya da sebze ihtiyacınızı alabileceğiniz hiçbir alan yoktur. Hazırlıklı gitmeniz de fayda var.

sile-piknik-alanlari

Alanın ekstrem bir manzarası ya da durumu yok. Çünkü alanın normal bir ormanlık alandan farklı bir görünümü yok. Gezip görebileceğiniz özel oluşumlar mevcut değil. Sadece ağaçların altında oluşturulmuş masalar mevcut bulunuyor.

5- Saklı Nehir Piknik Alanı

Diğer alanlara nazaran daha güzel ve kullanışlı olan piknik alanlarından birisidir. Konforlu ve temiz Şile piknik alanları arıyorsanız tercihiniz olabilir. Saklı Nehir ücretli piknik alanlarından birisidir. Ücretiniz kişi başına giriş aşamasında alınır. Ücreti ödedikten sonra masalarınızda yeriniz alabilirsiniz.

sile-piknik-alanlari

Masanızda mangal yakmak için ekstra bir malzeme getirmenize gerek yok. Ömerli piknik alanları mekanlarından farklı olarak, mangalınızın yakılmış bir şekilde hazır olarak sizlere getirilir. İstediğiniz gibi mangalınızı yapabilirsiniz. Ücretli Şile piknik alanları arasında yer alan bu mekanda pişman olmayacağınız bir gün yaşayabilirsiniz.

6- Serintepe Piknik Alanı | Şile Piknik Alanları Listesi

Şile Ağva piknik alanları ücretsiz olarak araştırılsa da piknikten ziyade deniz tatili için uygun plajları bulunuyor. Yine de deniz manzaralı Şile piknik alanları arıyorsanız, Serintepe sizin için uygun olacaktır. Deniz manzaralı Şile piknik alanları başında ilk sırada gelen mekan birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Yüksekte ağaçların altında bulunan bu nokta, diğer Şile piknik alanları mekanlarından farklı olarak denize de manzarası bulunuyor. Otopark sorunu olmayan noktada masa ücreti ve aynı zamanda mangal ücreti ödemeniz gerekiyor. Dışarıdan mangal malzemesi kabul edilmiyor fakat size her şeyiyle hazır mangal seti veriliyor.

Şile Ömerli Piknik Alanları Mangal Yakma Yasağı Var mı?

Şile ve mangal denildiğinde; Sofular mesire alanı, Ağva Şile piknik alanları gibi çeşitli yerler geliyor. Ancak piknik denince de akla aynı zamanda mangal gelmektedir. Mangal günümüzde oluşan yangınları kontrol altına alabilmek amacıyla tüm İstanbul’da yasaklandı. Özel işletmeler dışında ormanlık alanlarda mangal yaktığınızda ceza almanız mümkün. Bu yüzden belirli mekanları tercih etmek gerekir.

Siz de İstanbul piknik alanları kapsamında Şile mesire alanları tercih edebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!