featured

Sivaslı Mobilya Ustasının 36 Yıllık Klasik Model Otomobil Aşkı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ta yaşamını sürdüren emekli ve mobilya ustası Bahattin Okurgan, klasik otomobil tutkunu. Bu tutkusunu bir sanata dönüştürdü ve kullandığı Chevrolet Impala marka aracının minyatürünü yaptı. 1984 yılında aracının minyatürünü yapmaya başlayan Bahattin Okurgan, kendi otomobilinin birebir aynısını 36 yılda bitirdi. 104 santim uzunluğunda ve 30 kilo ağırlığındaki minyatür araın görünüşü de dikkatleri üzerine çekti. Hem hareket edebilen hem de tüm fonksiyonları ile çalışabilen minyatür aracını Okurgan kendi evinde tutuyor.

Otomobilinin Müzede Sergilenmesini İstiyor!

45 yıl boyunca mobilya ustası olarak çalıştığını belirten Bahattin Okurgan,

“Mobilya üzerinde çalışıyordum. Mobilyadan hariç hobilerim var. Hobilerimle de zaman zaman uğraşıyorum. Arabaya hevesim oldu, yapmak istedim. Elimde numune olduğu için birebir ölçülerini alıp devam ederek yaptım. 1984’ten 2020 yılına kadar yapmaya devam ettim. Arada bazı zamanlar işimin yoğunluğundan dolayı ilgilenemedim. Ölçü üzerinden resimlendirdim. Kartonlarla şablonlarını çıkardım. Ondan sonra diğer malzemelerini hazırladım. Şekillerini vermeye başladım ama ölçüyü tutturmak ve bire bir aynısının olması için 9 kere şekil bozdum. Büyük bir uğraşı sonunda böyle bir netice aldım. Koltuklarını kendi elimle yaptım. Kimseden yardım almadan bu arabayı bitirmiş oldum” diye söyledi.

Ayrıca yaptığı aracın müzede sergiletmek istediğini söyleyen veya klasik araç tutkunlarından birisine satmak istediğini ifade eden Okurgan,

“Satacağım kişi bunun tutkunu olacak. Tutkunu olmazsa bunun değerini bilmez. Arabanın meraklısı olacak, binmiş olacak. Arabanın özelliklerini tanıyan olacak ki değerini bilsin. Teker teker el ile yapıldığı için sıkıntılı oluyor. Bir harfini oyarak yapmak bir hafta sürdü. 30 kilo ağırlığında, 104 santimetre uzunluğunda gerçek aracın resimleri alındı ve onlardan bakarak aynısını küçüklüğüne göre yaptım”

diye söyledi.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!