Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivilce lekeleri nasıl geçer sorusu hem ergen hem de yetişkinler tarafından sıklıkla soruluyor. Ancak sivilce izi ve leke tedavisi için pek çok seçenek var. Bu nedenle herkes kendisine en uygun yöntemi uygulamak için sivilce lekeleri nasıl geçer bilmeli. Çünkü kırmızı sivilce lekeleri ve kahverengi sivilce lekeleri kadın erkek fark etmeksizin her yaştan kişinin sorunu olabiliyor.

Bu yazıda neler var?

Sivilce izleri nasıl geçer sorusunun doğal, kozmetik, tıbbi ve medikal yöntemleri var. Biz de bu yazımızda sivilce lekeleri nasıl geçer sorusuna tüm başlıklar altında cevap vereceğiz. İşte, sivilce izi ve leke tedavisi için uygulanabilecek tüm yöntemler…

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri

Sivilce lekeleri nasıl geçer sorusunun yanıtı oldukça fazla. Evde uygulanabilecek doğal yöntemlerden ilaç tedavisine, medikal krem uygulamalarından güzellik kremi/serumu uygulamalarına ve hatta estetik ve güzellik işlemlere kadar pek çok seçenek var. Genel olarak sivilce ve cilt lekelerine ne iyi gelir sorusunun cevapları ise şu şekilde:

  1. İzotretinoin tedavisi (Tıbbi sivilce ilacı kullanımı)
  2. Medikal krem, jel ve losyon kullanımı
  3. Cilt bakım ürünleri kullanımı
  4. Sivilce ve leke için lazer tedavisi (Franksiyonel Lazer Tedavisi)
  5. Sivilce İzleri için Altın İğne Uygulaması
  6. Evde sivilce geçiren doğal yöntemler
Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

1- Sivilce ve Sivilce Lekeleri için İzotretinoin Tedavisi

İzotretinoin tedavisi, şiddetli ve yoğun sivilceyi tedavi etmek amacıyla kullanılan bir ilaçtır; kimyasaldır. İzotretinoin, akne tedavisi dışında bazı cilt kanserlerinin tedavisi ve önlenmesinde de kullanılır. İzotretinoin içeriğinde, insan vücudunda doğal olarak az miktarda bulunan retinoid de yer almaktadır.

Sivilce izi ve leke tedavisi için en etkili yollardan biri izotretinoin tedavisidir. Çünkü sivilceye kesin çözüm sağlamakta ve tekrarını önlemektedir. Ancak her aknesi olana uygun değildir. Şiddetli akne sorunu yaşayan kişilere doktor kontrolünde uygulanır. Tedavi süresince kan değerlerinin takibi yapılır; ciddi bir tedavidir. İzotretinoin tedavisi için en çok kullanılan ilaçlar şunlardır:

  • Roaccutane
  • Aknetrent
  • Zoretanin

DİKKAT! İzotretinoin etken maddeli Roaccutane, Aknetrent ve Zoretanin gibi sivilce tedavisi ilaçları oldukça güçlü ilaçlardır ve yan etkileri vardır. Bu nedenle izotretinoin tedavisine yalnızca uzman hekim reçetesi ile başlanır. Bu ilaçları kullanacak olan hastaların KESİNLİKLE hamile olmaması, bir süre hamile kalmayı planlamaması ve emzirme döneminde olmaması gerekmektedir. İzotretinoin tedavisi boyunca doktorun uygun gördüğü zamanlarda kan testleri yapılmalı ve değerler kontrol edilmelidir. Ayrıca izotretinoin sivilce izi ve leke tedavisi nedeniyle kişilerin cildi şiddetli olarak kuruyacağı için mutlaka doktorun önerdiği nemlendirici ve koruyucu kremler düzenli kullanılmalıdır.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

a- Roaccutane Nedir Ne İşe Yarar? Sivilce İzi ve Leke Tedavisinde Roaccutane

Sivilce lekeleri nasıl geçer sorusunun cevabı olarak sıklıkla karşımıza çıkan Roaccutane nedir; etken maddesi izotretinoin olup sivilce tedavisinde kullanılan, ciddi yan etkileri bulunan bir ilaçtır. Bu nedenle yalnızca doktor kontrolünde kullanılır. 12 yaşından küçük çocuklarda, hamilelerde veya hamile kalmayı düşünenlerde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Akne tedavisinde Roaccutane yalnızca sivilcenin şiddetli olduğu kişilerde kullanılır. Bu kişilerin akne sorunu genellikle antibiyotik ve cilt kremlerine cevap vermemektedir ve akneler kalıcı yara izi bırakma eğilimindedir.

YouTube video

b- Aknetrent Nedir Ne İşe Yarar? Aknetrent ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Aknetrent nedir; nodüler akne tedavisinde kullanılan izotretinoin etken maddeli reçeteli bir ilaçtır. Ciltteki yağ bezlerinden salınan yağ miktarını azaltır ve sivilce oluşumunun önüne geçer. Böylelikle cildin kendini hızlı yenilemesini sağlar. Şiddeti, ağrılı ve geçmeyen aknelerin tedavisinde kullanılır.

c- Zoretanin Nedir Ne İşe Yarar? Zoretanin ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Zoretanin nedir; izotretinoin etken maddeli geçmeyen sivilce ilacıdır. Peki, Zoretanin ile sivilce lekeleri nasıl geçer? Tıpkı Roaccutane ve Aknetrent sivilce ilaçlarında olduğu gibi yağ bezlerini küçültür ve yağ bezlerinden kaynaklanan yağ üretimini yüzde 90’a kadar azaltır. Böylelikle ciltteki yağ düzeyi azalır ve sivilceye neden olan bakterilerin düzeyini de düşürür.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

2- Sivilce Lekeleri için Medikal Krem, Jel ve Losyon Kullanımı

Sivilce problemi şiddetli olmayan kişilere genellikle medikal kremler reçete edilir. Akne ve sivilce lekeleri için hastanelerin dermatoloji bölümüne başvuran kişilere genellikle belli başlı sivilce kemleri reçete edilir.

Medikal akne ve leke kremleri düzenli ve uzun kullanımda etkili sonuçlar vermektedir. Sivilce izi ve leke tedavisi için sık kullanılan kremler şunlardır:

  • Nadixa Krem
  • İmex Krem
  • Madecassol Krem
  • Benzamycin Topikal Jel
  • Contractubex Jel Krem
  • Clindoxyl Jel
  • SivEx Losyon
  • Fito Krem
  • Azelderm Krem
  • Munderm Jel
  • Expigment Krem
  • Differin Jel
  • Acnelyse Krem
  • Cleocin T
  • Benzoxin Topikal Jel
Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

a- Nadixa Krem Nedir Ne İşe Yarar?

Nadixa Krem nedir; atken maddesi nadifloksasin olan antibiyotik bir kremdir. Cilt yüzeyinde bakterilerin oluşmasını engeller ve bakteri kaynaklı iltihaplı cilt sorunlarını tedavi eder.

b- İmex Krem Nedir Ne İşe Yarar?

İmex Krem nedir; etken maddesi tetrasiklin hidroklorür olan antibiyotik bir kremdir. Bakterilerin ölmesini sağlayan İmex Krem, iltihaplı akneler üzerinde etkilidir. Yüzeysel akne ve leke tedavisinde de kullanılır.

c- Madecassol Krem Nedir Ne İşe Yarar?

Madecassol Krem nedir; etken maddesi centella asiatica olan cilt yenileyici bir kremdir. Antibiyotik değildir. Başta sivilce izi ve leke tedavisi olmak üzere yanık, yara, tahriş, ameliyat izi geçirmek için de kullanılır. Madecassol krem, sivilce lekeleri nasıl geçer sorusuna verilen cevaplardandır ve en iyi sivilce izi geçiren kremler listesinde yer alır.

d- Benzamycin Topikal Jel Nedir Ne İşe Yarar?

Benzamycin Topikal jel nedir; sivilce ve sivilce lekeleri nasıl geçer sorusuna verilen cevaplar arasında bulunan bir antibiyotik jeldir. Benzamycin etken maddesi benzoil peroksit ile aktif eritromisindir. Makrolid antibiyotikler sınıfındaki Benzamycin özellikle akne vulgaris yani ergenlik dönemi sivilcesi ile iltihaplı sivilceler üzerinde etkilidir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

e-  Contractubex Jel Krem Nedir Ne İşe Yarar? Contractubex ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Contractubex jel krem nedir; etken maddesi allantoin, extractum cepea ve heparin sodyum olan bir jel kremdir. Skar izi yani yara izi üzerinde iyileştirici etki gösterir. Bu nedenle en etkili sivilce izi ve leke tedavisi ürünlerindendir.

f- Clindoxyl Jel Nedir Ne İşe Yarar?

Sivilce ve sivilce lekeleri nasıl geçer yanıtlarından biri olan Clindoxyl Jel nedir; etken maddesi benzoil peroksit ve klindamisin fosfat olan bir jeldir. Clindoxyl içeriğindeki klindamisin nedeniyle antibiyotik bir jeldir. Clindoxyl jel sadece sivilce izi ve leke tedavisi değil; beyaz leke ve siyah nokta tedavisinde de etkilidir.

g- SivEx Losyon Nedir Ne İşe Yarar?

SivEx losyon nedir; etken maddesi sodyum sülfasetamid olan bir sivilce losyonudur. Genellikle antibiyotik sivilce kremleri ile birlikte kullanılır. SivEx losyon tüm cilde değil; sadece sorunlu deri üzerine uygulanır.

h- Fito Krem Nedir Ne İşe Yarar?

Sivilce lekeleri nasıl geçer sorusuna verilen yanıtlardan biri olan Fito krem nedir; epitel dokunun yenilenmesini sağlayan medikal bir kremdir. Sadece sivilce izi ve leke tedavisinde değil, çatlak tedavisinde de kullanılır ve yaşlılığa bağlı kırışıklık, çizgiler üzerinde de etkilidir, hücre yenilenmesini sağlar. Fito krem etken maddesi ise etilenglikol monofenil ile triticum vulgare sulu ekstresidir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

i- Azelderm Krem Nedir Ne İşe Yarar? Azelderm Krem ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Azelderm krem nedir; etken maddesi azelaik asit olan, en çok kullanılan sivilce kremlerindendir. Azelderm krem antibiyotik değildir. Etken maddesi azelaik asit sayesine cildin soyulmasını, cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlar. Böylelikle sivilce izi ve lekelerine iyi gelir.

j- Munderm Jel Nedir Ne İşe Yarar?

Munderm jel nedir; hafif ve orta şiddetli akne tedavisinde kullanılan medikal bir jeldir. Munderm jel etken maddesi eritromisin ile isotretinoindir. Munderm jel iltihaplı ve iltihapsız sivilceler üzerinde ve bu sivilcelerin bıraktığı iz ve lekelere iyi gelir.

k- Expigment Krem Nedir Ne İşe Yarar? Expigment Krem ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Expigment krem nedir; beyazlatıcı kremdir. Expigment krem etken maddesi hidrokinondur. Expigment krem içeriğindeki hidrokinon sayesinde ciltteki pigment hücrelerinin üretimini azaltır ve melanozom parçalanmasını artırıp çalıştırır. Dolayısı ile sadece sivilce izi ve leke tedavisi için değil; yaşlılık lekeleri, çil ve koyulaşmış cildin aydınlatılması için kullanılır.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

l- Differin Jel Nedir Ne İşe Yarar?

Differin jel nedir; orta şiddetteki akne tedavisinde kullanılan bir jeldir. Differin jel etken maddesi adapalendir. Bu jelin gereğinden fazla kullanılması ciltte soyulmalara, kızarıklığa neden olabilir. Differin Jel doğru kullanıldığında sivilce ve sivilce lekesi oluşumunu önler.

m- Acnelyse Krem Nedir Ne İşe Yarar? Acnelyse ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce lekeleri nasıl geçer cevaplarından biri olan Acnelyse Krem nedir; en iyi sivilce kemleri arasındadır. Acnelyse krem etken maddesi retinoik asittir. Acnelyse Krem etken maddesi sayesine cildin epidermis tabakasındaki hücreler yenilenmek üzere uyarılır.

Fazla miktarda keratin oluşumu engellenir ve cildin kendini onarma mekanizması harekete geçirilir. Ayrıca Acnelyse içeriğinde A vitamini de bulunduğundan sadece sivilce izi ve leke tedavisi amacıyla kullanılmaz; egzamaya da iyi gelir.

n- Cleocin T Nedir Ne İşe Yarar?

Cleocin T nedir; etken maddesi klindamisin fosfat olan bir antibiyotiktir. Cleocin T solüsyon özellikle bacteroides fragilis ile anaerob bakterileri kaynaklı ağır enfeksiyonları tedavi eder. Dolayısı ile hem sivilce oluşumunu önler hem de sivilce lekesi-izi oluşumunun önüne geçer.

o- Benzoxin Topikal Jel Nedir Ne İşe Yarar?

Benzoxin topikal jel nedir; akne tedavisinde harici olarak kullanılan bir jeldir. Benzoxin Topikal Jel etken maddesi klindamisin ile susuz benzoil peroksittir. Benzoxin Topikal Jel akneye neden olan bakterileri, sivilceyi azaltır. Beyaz nokta, siyah nokta ve sivilce lekesi oluşumunu engeller. Cildin yağ dengesini sağlar.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

3- Sivilce İzi ve Leke Tedavisi İçin Cilt Bakım Ürünleri Kullanımı

Sivilce izi ve leke tedavisi için sadece medikal kremler kullanılmıyor. Doktorların yazdığı sivilce kremleri dışında çeşitli markalara ait cilt bakım ürünleri altında kremler de var. Sivilce geçiren cilt bakımı ürünleri arasında en yaygın olanları ise şunlar:

  • La Roche Posay Effaclar AI
  • La Roche Posay Effaclar Serum
  • The Purest Solutions Arbutin2+Hyaluronic Acid Brightening Serum
  • The Purest Solutions AHA10+BHA2 Exfoliating Facial Peeling
  • Sinoz Leke Serumu
  • Neutrogena Visibly Clear Sivilce Karşıtı SOS Hızlı Etkili Akne Jeli
  • Nivea Luminous630
  • Bioderma Sebium Global Cover Krem
  • Luis Bien Sebum Balancing Cream
  • Luis Bien Anti Dark Spot Care Cream
  • Zdrave Sivilve Leke Kremi
  • Dr. Clinic Cilt Kusursuzlaştırıcı Leke Kremi
  • Dr. Clinic Cilt Kusursuzlaştırıcı Leke SErumu
  • Dermokil Anti Spot Leke Kremi
  • Tritone Krem
  • Dermaderm Leke Giderici&Cilt Beyazlatıcı Gündüz Kremi
  • Xeragel Yara İzi Giderici Jel Krem
  • W-Lab Madeleb Krem
  • Achroactive Max Leke Giderici Krem
  • SVR Sebiaclear Cicapeel
  • DR. UZ Akne ve Sivilce Karşıtı Cilt Tonu Eşitleyici Leke Kremi
  • DR. UZ Akne ve Sivilce Karşıtı Cilt Tonu Eşitleyici Leke Serumu
  • Devafit Acne&Sivilce Kremi
  • Pro.W Leke Kremi
  • Bioaqua Pure Skin Akne Sivilce ve İz Kremi
  • Sebo Pure Vegetal
  • Achromin Lekelere Karşı Beyazlatmaya Yardımcı Krem
  • Thalia Leke Karşıtı Krem
  • Chisa Akne Sivilce ve İz Giderici Serum
  • Arap Kızı Çil Sivilce ve Leke Giderici Krem
  • Mecitefendi Çil Leke Kremi
  • Herbaderm Leke Kremi
  • Biolueur Leke Kremi
Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

4- Sivilce ve Leke için Lazer Tedavisi

Sivilce lekeleri en kısa sürede nasıl geçer diyorsanız; en etkili yöntemlerin başında lazer tedavisi geliyor. Hatta lazer tedavisi ile büyük ölçüde 1 haftada sivilce izlerinden kurtulma mümkün. Franksiyonel lazer yöntemi olarak bilinen uygulama ile sivilce iz ve lekelerini yok etmek için cilde kısmi olarak hasar verilir ve hasarlı yerin onarımıyla izden, lekeden kurtulma gerçekleşir.

Sağlıklı ve lekesiz bir cilde sahip olmak isteyenlerin sık başvurduğu franksiyonel lazer tedavisi her cilt tipine uygundur ve seanslar şeklinde uygulanır. Ayrıca lokal anestezi altında yapıldığı için acısızdır. En hızlı şekilde yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer diye merak ediyorsanız, seansı yaklaşık olarak 30 dakika süren lazer tedavisini tercih edebilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

5- Geçmeyen Sivilce İzi İçin Altın İğne Uygulaması

Sivilce izi ve leke tedavisi için en çok tercih edilen uygulamalardan biri de; altın iğne yöntemidir. Sivilce izlerinin giderilmesi için altın iğne yöntemi genellikle ayda bir kez uygulanır ve seanslar şeklinde gerçekleştirilir.

Bu akne tedavisinde hijyen önemlidir çünkü sorunlu cilt üzerine mikro iğneler ile müdahale edilir. Dolayısı ile altın iğne uygulaması için herhangi bir güzellik merkezi değil; hijyen kurallarına uyulan, alanında uzman kişilerin hizmet verdiği klinikler tercih edilmelidir.

Sivilce izi ve leke tedavisinde altın iğne yönteminde kişiye özel, tek kullanımlık iğneler kullanılır. Seanslar genellikle 30 dakika sürer. Kime kaç seans altın iğne uygulanacağı, sivilce izi ya da lekesinin durumuna göre belirlenir. Altın iğne uygulaması sonrasında (uygulamadan 2-3 gün sonra) cildin iyileşme aşamasında, deri kabuklanması ve döküntüsü yaşanır. Bu nedenle altın iğne yaptıran kişilerin, cilt kendini yenileyene kadar düzenli olarak güneş kremi kullanması gerekir.

Eğer siz de sivilce izleri nasıl yok edilir, sivilce lekeleri nasıl geçer, 1 haftada sivilce izlerinden kurtulma nasıl gerçekleşir araştırması yapıyorsanız, altın iğne uygulamasını tercih edebilirsiniz. Çünkü yüzdeki sivilce için altın iğne yaptıranların yüzde 80’inde başarı kaydedilmiştir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

6- Evde Sivilce İzleri Nasıl Geçer Doğal Yöntemler | Sivilce İzleri Nasıl Geçer Evde Yapılabilecekler…

Sivilce lekeleri nasıl geçer araştırmasını yapan kişiler en çok evde uygulanabilecek doğal yöntemleri merak ediyor. Eğer siz de sivilce izleri nasıl geçer evde neler yapılabilir merak ediyorsanız aşağıdaki seçeneklerden dilediğinizi değerlendirebilirsiniz…

Ancak unutmayın ki; hiçbir sivilce geçiren doğal yöntemler bir ya da birkaç kez uygulama ile sonuç vermez. Bu nedenle doğal yöntemler haftalık rutin haline getirilmeli ve daima cilt temizliğine önem verilmelidir.

a- Patates Suyu ile Sivilce Lekesi Geçirme

Sivilce izleri nasıl geçer doğal yöntemler nelerdir araştırıyorsanız en ekonomik seçeneklerden biri patates suyu. Patates, içeriğindeki nişasta sayesinde sivilce iz ve lekelerine iyi gelir. Bunun için bir patatesi rendeleyip ince bir kumaş içine koyup sıkarak suyunu çıkartabilir, patates suyunu günde bir kez lekeli yerlere sürüp 15 dakika bekletip ardından ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

b- Çay Ağacı Yağı ile Evde Sivilce Lekesi Giderme

Çay ağacı yağı cilt için en yararlı doğal yağlardan biridir. Aktardan alacağınız herhangi bir çay ağacı yağını masaj yaparak leke ve iz olan cildinize yedirerek doğal leke tedavisi uygulayabilirsiniz.

c- C Vitamini ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce izi ve leke tedavisi denince C vitamini olmaz ise olmazlar arasında. Çünkü C vitamini cildin kusursuzlaşmasını sağlayan n önemli vitaminlerden biridir. Üstelik pek çok leke kremi içinde C vitamini bulunur. Siz de evde sivilce izi tedavisi için herhangi güvenilir bir markaya ait C vitamini uygulayabilirsiniz.

d- Limon Suyu ile Sivilce İzi Geçirme

Limon suyu ile sivilce lekesi geçirme yöntemi hassas cilde sahip olanlara uygun değildir. Çünkü içeriğinde asit bulunur ve hassas ciltleri tahriş edebilir. Eğer cildiniz hassas değilse yarım limonu sıktıktan sonra pamuk yardımıyla iz ve lekeler üzerine sürebilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

e- Elma Sirkesi ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Elma sirkesi de tıpkı limon gibi asidik olduğu için hassas cilt tiplerine uygun değildir. Eğer böyle bir sorununuz yoksa evde sivilce izi ve leke tedavisi için sorunlu cilt üzerine elma sirkesi sürebilirsiniz.

f- Yoğurt ve Limon Suyu ile Evde Sivilce İzi Tedavisi

Evde sivilce izi ve leke tedavisi için yoğurt ve limon suyu kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı yoğurt ve çeyrek limondan elde edilen karışımı cildinize yayıp 15 dakika bekletip ılık suyla yıkadıktan sonra nemlendirici sürmeyi unutmayın!

g- Maya Maskesi ile Evde Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce lekeleri nasıl geçer araştırmasında en çok uygulanan doğal yöntemlerden biri de maya maskesi… Kuru ya da yaş mayayı su ile karıştırıp kremsi bir kıvam elde ettikten sonra izli-lekeli cilt üzerine uygulayıp 15 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olan maya maskesini saç bakımı için de yapabilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

h- Karbonat ve Limon Karışımı ile Evde Akne İzi Tedavisi

Sivilce izleri nasıl geçer evde doğal yöntemler denince akla ilk gelen seçeneklerden biri de karbonat ve limon karışımı… Sivilce kurutmada etkili olan karbonat ve limondan macun kıvamında (bir çay kaşığı karbonata 2-3 damla limon) bir karışım elde edip cildinize uygulayabilirsiniz.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var! Karbonatı limon suyundan elde edilen karışım cilt üzerinde kuruduktan sonra hemen yıkanmalı. Aksi halde cildi tahriş edebilir.

i- Sivilce Lekelerine Karşı Hindistancevizi Yağı Bakımı

Hindistancevizi yağı E vitamini bakımından zengindir ve sivilce lekeleri üzerinde etkilidir. Ayrıca cildin nemlenmesini sağlayarak parlaklık verir. Evde sivilce lekeleri nasıl geçer diyorsanız bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını ısıtıp ılıyınca sivilce ya da leke üzerine sürebilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

j- Kantaron Yağı ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Kantaron yağı sadece sivilce lekelerine iyi gelen doğal bir yağ değildir. Yanık izinden yara izine, kesik izinden skar izine, ameliyat izinden güneş lekesine kadar pek çok amaçla kırmızı ya da sarı kantaron yağı mucizesinden yararlanabilirsiniz. Bunun için kantaron yağını sorunlu cilt üzerine masaj uygulamanız yeterli!

k- Evde Gülsuyu Maskesi ile Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Bir yemek kaşığı gülsuyu ile bir tatlı kaşığı doğal balı karışım haline getirip doğal maske yaparak evde sivilce izi ve leke tedavisi uygulayabilirsiniz. Hazırladığınız kremsi karışımı tüm yüzünüze uygulayıp 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Karışım içindeki bal özellikle kuru ciltlerin nemlenmesini sağlayacak ve cilde yumuşaklık verecektir.

l- Aloe Vera ile Evde Sivilce Lekesi Geçirme

Aloe vera doğadaki en mucizevi bitkilerden biridir. Bakteri ve iltihap önleyici olmak dışında cilt için oldukça iyi bir nemlendiricidir. Evde sivilce izi ve leke tedavisi için aloe vera bitkisinin içindeki jeli sorunlu deri üzerine masaj yaparak yedirebilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

m- Maden Suyu Elma Sirkesi Karışımı ile Evde Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce lekeleri nasıl geçer araştırıyorsanız en ekonomik seçeneklerden biri maden suyu ve elma sirkesi karışımından yapılan cilt bakımıdır. Bunun için 1 yemek kaşığı maden suyu ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın. Daha sonra sabah ve akşam olmak üzere sorunlu deri üzerine uygulayıp 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.

n- Zerdeçal Limon Bal Maskesi

evde sivilce izi ve leke tedavisi için en yararlı ve kolay maskelerden biri de zerdeçallı limonlu ballı maskedir. Bunun için bir tatlı kaşığı toz zerdeçalın içine bir çay kaşığı limon ve bir çay kaşığı bal ekleyip macun kıvamına getirin. Bu macun kıvamındaki zerdeçallı limonlu ballı karışımı maske olarak haftada iki gün uygulayın.

Zerdeçallı limonlu ballı maske içindeki zerdeçal, iltihaplı sivilcelerin söndürülmesini sağlayacak ve cildi ölü deriden arındıracaktır. Limon ise asit içeriği ile cildin beyazlamasını sağlayacaktır. Bal da cildi onaracak ve nemlendirecek, besleyecektir.

Sivilce Lekeleri En Kısa Sürede Nasıl Geçer? 1 Haftada Sivilce İzlerinden Kurtulma

Sivilce lekeleri en kısa sürede lazer tedavisi ya da altın iğne uygulaması ile geçer. Çünkü bu uygulamalarda deriye hasar verilir ve onarım için cilt bakımı yapılır. Krem, losyon, ilaç, jel ve doğal yöntemlerle akne tedavisi zaman alıcı olduğundan en hızlı yöntemler altın iğne ve lazerdir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

Sivilce ve Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir? Kalıcı Olarak Sivilce İzleri Nasıl Yok Edilir?

Sivilce lekeleri nasıl geçer yazımızda belirtilen tüm yöntemler akne leke ve izlerine iyi gelir. Bu yöntemlerden birini ya da birkaçını uygulamak leke ve izlerin giderilmesinde etkili olacaktır. Ancak bu yöntemler dışında düzenli cilt temizleme, sağlıklı beslenmek, bol su içmek, uyku düzeni oluşturmak, egzersiz yapmak gibi sağlıklı yaşam kurallarına uymak da sivilce izlerine iyi gelir oluşmasını engeller.

Sivilce Sonrası Oluşan Lekeler Nasıl Geçer?

Sivilce sonrası oluşan lekeler kırmızı ve kahverengi olmak üzere iki farklı gruptur. Kırmızı sivilce lekeleri ve kahverengi sivilce lekeleri ilaç kullanımıyla, krem, losyon, jel kullanımıyla ya da evde doğal cilt bakımı uygulamalarıyla büyük ölçüde geçebilir.

Ancak skar izi adı verilen ve bazı inatçı kırmızı/kahverengi sivilce izleri bu yöntemlerle geçmez. Bu noktada altın iğne uygulaması veya franksiyonel lazer tedavisi tavsiye edilir. Bu uygulamalar cildin daha fazla sağlık kazanmasını sağlar ve görünümü büyük ölçüde iyileştirir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

Güneş Kremi Kullanın, Sivilce İzi Oluşumunun Önüne Geçin!

Herkesin ama özellikle sivilceli cilt yapısına sahip olanların kırmızı ve kahverengi sivilce lekeleri oluşumuna karşı mutlaka güneş kremi kullanması gerekmektedir. Çünkü güneş ışınları cilde zarar vermekte ve leke oluşumunu artırmaktadır. Bu nedenle ister sivilceniz olsun ister olmasın, muhakkak leke oluşumunun önüne geçmek için güneş kremi kullanın!

İlginizi Çekebilir: En İyi Leke Kremi Eczane Ürünleri ve Kozmetik Leke Kremleri İsimleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!