featured

Slayt Programları Hangileridir? Slayt İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Slayt yapmak her ne kadar keyifli olsa da zamanınızdan epey çalabilir. Doğru yöntem ve programlarla gayet kolay şekilde slayt yapabilirsiniz. Haydi, başlayalım…  

Slayt Yapmak

Slayt programları ile slayt yapmak eğlenceli olduğu kadar bazen bir hayli vakit alabiliyor. Özellikle kaliteli programların kullanılması gelişim açısından da çok değerli olduğu göz önünde tutulması gerekiyor. Beceri geliştirdikten sonra belli başlı kurumlara veya topluluklara anlatılması da mümkündür. Peki, kaliteli slayt programları nelerdir? Slayt programları indir işlemi için ne yapmak gerekir? Programlar sayesinde slaytlar nasıl oluşturulur? Birlikte bu soruların cevaplarını inceleyelim.

Slayt Nasıl Gerçekleşir?

Sunum hazırlama konusunda en temel gereksinimlerinden bir tanesi slaytlardır. Bilhassa araştırma tekniklerini her geçen gün geliştirmektedir. Google, DuckduckGo ve Yandex gibi birçok arama motorlarından faydalanarak slayt içeriği hazırlayabilmek mümkün kılınmıştır. Eğer sonrasında Microsoft PowerPoint kullanmayı düşünüyorsanız sizlere sunacağımız adımları takip etmenizde fayda olacaktır. Slayt programları istediğinizi yapabilmek adına mantıklıdır. Ücretsiz slayt programı çeşitleri de işinizi görecektir.

Slayt İşlemi İçin Gereken Adımlar

PowerPoint programı açıldıktan sonra siyah kutucukta yer alan Dosya sekmesine tıklama gerçekleştirilir. Sonda kullanılması istenen temanın seçilmesi için yeşil kutucukta olan alan kullanılır. Kullanılması istenen tema belirlenmesinin ardından ilk aşama tamamlanıyor. Mavi kutucuğun içerisinde yer alan Ekle sekmesine tıklama gerçekleştirilerek müzik, fotoğraf, video, table, infografik ve daha pek çok seçeneklere kolay bir biçimde erişilebilir. Slayta yeni sayfa eklemek adına solda yer alan sayfaya sağ tıklama yapılır.

Yeni slayt seçeneğine tıklanmasının ardından işlem tamamlanacaktır. Yeni sayfanın eklenmesinin ardından istenildiği takdirde tasarım sekmesi üstünden şablon haricinde bir sayfa tasarımı seçilebilir. Bu seçeneğin altında olan düzen seçeneği ile birlikte sayfanın yerleşimi hızlı şekilde değiştirilebilir. Böylece kullanmak istenilen materyaller daha nizami şekilde yerleştirilebilir ve açıklama satırları daha hızlı özelleştirilebilir.

Ana işlemler haricinde sunumda kullanmak istenilen materyallere nispeten sayfa sayısı ve düzeni belirlenmesinin ardından içerik oluşturmaya başlanabilir. PowerPoint programı haricinde Google Slides aracılığıyla hızlı slayt hazırlama gerçekleştirilebilir. Bu şekilde güzel slayt nasıl yapılır? Sorusu cevaplanmış oluyor. Gerekli olan şey dikkatli ve sabırlı olmaktır. Böylece zaman içerisinde güzel işler meydana gelecektir.

Slayt Programları Arasında En Kullanışlı Olanları Hangileridir?

Slayt işlemi dendiğinde ilk olarak akıllara elbette slayt nasıl yapılır PowerPoint üzerinden sorusu geliyor. Elbette sadece bu program değil ayrıca pek çok alternatif programlar da işlem için mevcuttur. Hiçbir şekilde program indirmeden bile internet aracılığıyla yapılabilir. Google Slides bu konuda oldukça popüler olduğu bilinir. Bu programın yanı sıra Visme, Apple Keynot ve Slidedog programları da önemli bir yerdedir. Programlar sayesinde oldukça hızlı bir biçimde tüm evreler tamamlanabilir. Ek olarak Clideo, Prez ve Zoho tarzında web sitelerinden de faydalanılabilir.

Slayt Hazırlama Açısından Püf Noktalar Nelerdir?

Slaytı hazırlama esnasında yapılması gereken en önemli davranış görselliğe değer vermektir. Araştırılan konuda bulunan grafik, infografik ve çeşitli fotoğraflar dinleyici kişileri hiçbir şekilde sıkmayacak biçimde eklenmelidir. Yapılacak olan sunum için belirli zaman aralığı bulunmuyorsa araştırılan konunun derinliğine göre slayt sayfa sayısı hesaplanmalıdır. Bunlar da slayt programları ile gerçekleştirilir.

Ayrıca her bir sayfa için yapanın kendisine biraz süre belirlenmelidir. Ek olarak anlatımı yapılması gereken konuya göre slayt teması belirlenmesi dinleyici kişileri slaytın ekranına daha fazla konsantre olmasını sağlar. PowerPoint ya da diğer benzeri olan programlar kullanılıyorsa sunum yapılacak olan bilgisayarda hangi sürümün var olduğuna dikkat edilmelidir. Aksine aniden birçok rahatsız edici sorunlarla karşılaşılabilir.

Bundan dolayı her yerden erişilebilen slayt hazırlama siteleri kullanılması daha garantili görülür. Hazırlanırken anlatılan bu detaylar mutlaka dikkate alınmalıdır. Çünkü yapılan bu işlemler büyük bir emek ile geleceği için yapılanların boşa çıkmaması makbuldür. Gereken tek şey iyice öğrenmek ve birazda sabır göstermektir. En iyi slayt programı 2019 için forumlarda ki yorumları okuyabilir, kendinize uygun olanını seçebilirsiniz.

Slayt yapma programları ücretsiz olarak da sunulmaktadır. Müzikli slayt yapma için de aynı programları kullanabilirsiniz. Slayt programı PC için telefonunuza indirdiğiniz uygulamayı kullanabilirsiniz. Genelde telefon da kullanılan uygulamalar bilgisayar da daha profesyonel şekilde kullanılır. Eğer siz de slayt programları indirmek istiyor iseniz kısa bir araştırmadan sonra indirebilir, kendinize uygun programı bulduktan sonra çeşitli slaytlar yapmaya başlayabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!