featured

Tenet Filmi Konusu Nedir | Tenet Filmi Oyuncuları Kimler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tenet filminin konusu nedir? Tenet filmi ne anlatıyor?  Tenet oyuncuları kimlerdir? Zamana karşı gelen film; Tenet filmi, aksiyon ve bilimkurgu türünde adeta çığır aşan filmler arasında yerini aldı. 

Tenet Filmi Konusu Nedir | Tenet Filmi Yönetmeni Kimdir | Tenet Fragman Merak Edenler; İşte Tüm Detaylar!

2020 yapımı olan Tenet filmi yönetmen koltuğunda 2020 yılında çok konuşulan Christopher Nolan oturuyor. Film severlerin merakla beklediği Tenet filmi, pandemi dolayısı ile ertelemeli olarak beyaz perdeye merhaba dedi.

John David Washington, Robert Pattinson başta olmak üzere birçok başarılı ismin yer aldığı Tenet filmi, özellikle aksiyon filmleri izlemeyi sevenler için 150 dakika boyunca sürükleyici ve her anı keyifli bir serüven yaşatıyor!

Yönetmen Nolan’ın tüm vizyonunu yansıtan film, izleyicilere adeta aksiyon şöleni yaşatıyor. Hem etkileyici konusu hem de diğer yandan başarılı oyuncu kadrosu ile mutlaka izlenmesi gereken aksiyon filmleri arasında yer alıyor.

Tenet filmi, aklımızın sınırlarını zorlayan bir atmosferde bilinen gerçekliği sorguluyor. Tetiği çekmeden kurşunun hedefini çoktan vurduğu, yerdeki bir topun kendiliğinden avucumuza doğru hareketlendiğini düşünün.

Filmde Quantum fiziği taneciklerinin bilinen dünyadaki maddelere uyarlanmasını anlatıyor desek yanlış olmaz. Gelecekte yaşanacak felaketleri bilim insanlarının keşfi ile henüz gerçekleşmeden önlemeye çalışan özel ajanların başından geçen gerçek üstü bir maceraya hazır olun.

Tenet Filmi Ne Anlatıyor?

Tenet konusu, tüm dünyayı tehdit eden büyük bir tehlikeyi bertaraf etmek için savaş ilan eden bir kahramanın tüm yaşadıklarını gerçekçi sahnelerle gözler önüne seriyor. Büyük tehlikeye karşı savaş açan kahraman, üzerine yüklenen casusluk görevi için kendisini bir anda savaşın içinde bulur.

Kahramanın içindeki bulunduğu savaş, Üçüncü Dünya Savaşı’ndan çok daha çetin ve mücadeleci bir savaştır. Bu tehlikeyi durdurmakla görevlendirilen kahraman, casusluk görevi ile birlikte girdiği alacakaranlık dünyasında çetin ve uzun bir savaşa girer.

Gerçek zamanın çok daha ötesinde büyük bir mücadeleye giren kahramanın olay örgüsünü oluşturduğu filme yönelik sorgulanan sorulardan birisi de “Tenet filmi ne anlatıyor?” sorusu oluyor. Konusu ve olay örgüsü ile Tenet filmi, aksiyon ve bilimkurgu filmleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tenet Filmi Yönetmeni Kimdir?

Tenet filmi, pandemi dönemine denk geldiğinden hedeflenen tarifte vizyona girememiş olsa da 2020 yılında sonunda izleyicisi ile kavuştu. Filmin yönetmenliğini ise Christopher Nolan yaptı. Filmin her sahnesinde Nolan filmlerinin genel vizyonunu görmeniz mümkündür.

Yönetme Nolan’ın ortalama 20 yıl boyunca bu filmi kurguladığı ise diğer detaylar arasında yer alıyor. 20 yıl boyunca film üzerinde düşünen, birçok araştırma ve çalışma yapan yönetmen Christopher Nolan, uzun çalışmalar neticesinde filmde sayısız kavramı bir araya getirmeyi başardı.

İngiliz yönetmen Christopher Nolan, filmde hassas bir zaman dengesi kurdu ve gerçek zamanın ötesinde bir kurgu oluşturmayı başardı. Tenet izleyen her izleyici filmde yönetmenin geniş kapsamlı ve uzun süreli çalışmalarını adeta gözlemliyor.

Tenet Filmi Fragman Yayınlandı mı?

YouTube video

Kısa bir süre önce beyaz perdeye giriş yapan Tenet filmi fragman yayınlandığında büyük bir merak uyandırmayı başardı. Aksiyon ve bilim kurgu türündeki Tenet, yayımlanan fragmanı ile de meraklı izleyicisinin merakını büyük oranda kamçıladı.

Filme dair birçok detaya yer verilen fragman, gizemli sahneleri ile aksiyon ve bilim kurgu seven izleyicilerde ciddi bir merak uyandırmayı başardı.

Tenet Filmi Nerede Çekildi?

Uzun soluklu araştırmalar ve çekimler sonucunda meydana gelen filme dair çok sık araştırılan konulardan birisi de “Tenet filmi nereden çekildi?” sorusu oluyor. Tenet filmi, tıpkı düşünce aşaması gibi çekim aşaması da uzun süren aksiyon filmleri arasında yer alıyor.

3 farklı kıta ve 7 farklı ülke gezen Tenet ekibi; filmi Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Doğu Avrupa’da bulunan Estonya, İtalya’daki Amalfi Sahili, Hindistan, İskandinav ülkeleri, Danimarka ve Norveç’te filme dair sahneler çekti.

Tenet Hangi Platformda Oynuyor?

26 Ağustos 2020’de vizyona giren Tenet filmi, 15 Aralık 2020 itibari ile fiziki platformlarda ve VOD platformlarında yayınlanmaya başladı.

Filmi fiziki platformlarda ve VOD platformlarında izlemek isteyen izleyiciler 15 Aralık 2020 itibari ile DVD, Blu-Ray ve 4K alternatifleri ile satın almaya başladı.

Tenet Gişe Hasılatı Ne Kadar Oldu?

Pandemi döneminde birçok alanda olduğu gibi sinema filmlerinde de bir duraklama dönemi yaşandı. Tenet filmi, pandemi sonrasında vizyona çıkan iddialı bir film yapımı oldu. Dolayısıyla da işletmeciler tarafından izleyicileri sinema salonlarına çekecek etkili bir yapım olarak nitelendirildi.

Ancak beklenen olmadı ve tenet gişe hasılatı pek de beklentileri karşılamadı. 200 milyon doları aşkın prodüksiyon bütçesi olan Tenet, dokuz hafta boyunca vizyonda kaldı. Ancak bu süre zarfında bir bölüm izleyiciyi sinema salonlarına çekse de diğer büyük kısım izleyici üzerinde pek de etkili olmadı.

2020 yılında başarılı bir yapım olarak vizyona giren Tenet filmi, 9 haftalık vizyon süresi boyunca toplam 350 milyon dolarlık hasılat ile beklenen hasılatın altında kaldı.

Tenet Filmi Oyuncuları Kimlerdir?

Tenet film oyuncuları, Tenet filmi denildiğinde akla gelen diğer detaylardan birisi oluyor. Geniş ve başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip olan Tenet filminde birbirinden başarılı ve ünlü isimler yer alıyor. İşte Tenet filmi oyuncuları ve detaylar!

1- John David Washington

Amerikalı oyuncu ve aynı zamanda yapımcı olan John David Washington, filmde The Protagonist karakterine hayat veriyor.

2- Kenneth Branagh

61 yaşındaki başarılı bir İngilizoyuncu ve aynı zamanda yapımcıdır. Kenneth Branagh, sayısız projede rol alarak başarısını kanıtlamıştır. Tenet filmi kadrosunda yer alan başarılı oyuncu, filmde Andrei Sator karakteri ile izleyici karşısına geçti.

3- Robert Pattinson

Tenet filminde Neil rolü ile gönüllleri fetheden 35 yaşındaki İngiliz oyuncu, yer aldığı diğer projelerde olduğu gibi 2020 yapımı olan bu filmde de üstün başarı göstermiştir.

4- Elizabeth Debicki

Katherine rolü ile beyaz perde karşısına geçen Elizabeth Debicki, Tenet filmindeki başrol oyuncuları arasında yer alıyor. Genç ve güzel Avusturalyalı oyuncu Elizabeth Debicki, 8 yıllık oyunculuk kariyerinde 16 farklı film ve dizi projesinde yer aldı.

5- Aaron Tylor – Jhonson

Müzisyen ve senarist olan Aaron Tylor, aynı zamanda başarılı bir İngiliz oyuncudur. 1990 doğumlu olan genç oyuncu, oyunculuktaki başarısını Tenet filmi sırasında da göstermiş ve Junior rolü ile izleyiciden tam puan almıştır.

6- Himesh Patel

Tenet filminde Ahmad karakterine can veren Himesh Patel, İngiliz oyuncudur. 5 yıldır oyunculuk yapan Patel, Tenet dahil olmak üzere 6 farklı dizi ve film projesinde yer almıştır.

7- Dimple Kapadia

Hint oyuncu Dimple Kapadia, 8 Haziran 1957 doğumludur. Buna karşılık birçok genç oyuncuya adeta taş çıkaran performansı ile Tenet filminde Susan karakterine hayat vermiştir.

8- Clémence Poésy

1982 doğumlu olan Clémence Poésy, genç olmasına rağmen hayatına 24 yıllık kariyer hayatını sığdırmış başarılı bir Fransız oyuncudur. 19 farklı dizi ve filmde yer alan Clémence Poésy, Tenet filminde de Laura karakterini canlandırmıştır.

Tenet Filmi Yorum ve Görüşleri

Tenet filmi konusu nedir? diye araştırıyorsanız aklınızın bir köşesinde filme dair yorumlar da merak uyandırıyor olabilir. Zira 2020 yılında ağustos ayının sonlarında vizyona giren Tenet filmi, vizyona girmesi ile birlikte yorumlar da almaya başladı.

Birçok izleyici Tenet filmi yorum ve görüşlerini paylaşmıştır. Bu yorumların az da olsa bir kısmı filmin sıkıcı olduğu yönünde yorumlar yapsa da yorumların büyük bir kısmı beğeni ve övgülerle dolu geliyor.

Filmi klasik Nolan filmi olarak nitelendiren izleyiciler, içinde bulunulan zamanı unutturan ve adeta zamanlar arasında sürükleyiciliği olan bir film olarak ifade ediyorlar. Yorumlara bakılırsa bir şans verilebilecek ve beğeni oranı yüksek olan bir film olduğu yönünde yorum yapmak da mümkün oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!