Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terramycin göz merhemi ne işe yarar? Terramycin nasıl sürülür, nasıl kullanılır? Terramisin fiyatı ne kadar? Bu yazımızda Terramycin göz merhemi ne işe yarar ve daha fazlası hakkında prospektüste yer alan bilgilere göre bilgiler vereceğiz.

Terramycin Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Terramycin göz merhemi adından da anlaşılacağı üzere göze uygulanan bir merhemdir. Terramycin etken maddesi oksitetrasiklin hidroklorür ile polimiksin B sülfattır. Terramycin merhem halk arasında Terramisin olarak adlandırılır ve göz iltihabı, arpacık gibi durumlarda tedavi için kullanılır.

Daha detaylı bilgi için: Terramycin Göz Merhemi Nedir? Terramycin Göz Pomadı Nasıl Kullanılır? Terramycin Fiyatı 2021

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Gelelim yazımızın asıl konusu Terramycin göz merhemi ne işe yarar sorusunun cevabına… Göz ve göz kapağının içindeki zar tabakası ile gözün saydam tabakasında ortaya çıkan yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılır. Yani Terramycin göz merhemi ne işe yarar sorusunun tek cevabı arpacık değildir. Arpacık tedavisi ve yüzeysel göz enfeksiyonu için reçete edilir.

Terramycin göz merhemi ne işe yarar sorusunun bir cevabı da; göz ameliyatı öncesinde ve sonrasında gözün enfeksiyon kapmasını önlemek içindir. Göz ameliyatları öncesinde ve sonrasında gözde enfeksiyon gelişmesini önlemek için de Terramisin kullanılabilir.

Terramycin Göz Merhemi Nasıl Sürülür?

Terramycin göz merhemi nasıl sürülür, nasıl kullanılır sorusunun cevabı da bu merhemin neden kullanıldığına bağlı olarak değişir. Terramycin prospektüs içeriğinde de bu merhemin nasıl uygulanması gerektiği yazmaktadır ancak doktorunuz size nasıl kullanmanızı önerdiyse o şekilde kullanımda bulununuz.

1- Göz Enfeksiyonunda Terramycin Göz Merhemi Nasıl Sürülür?

Göz enfeksiyonu için Terramycin kullanılıyorsa; az miktarda Terramisin krem, göz kapağının alt iç kısmının kıvrımının içine sürülmelidir. Enfeksiyonun geçeceği güne kadar tekrarlanabilir.

2- Yağ Bezesi İltihabında Terramycin Göz Merhemi Nasıl Sürülür?

Göz kapağı kenarında ortaya çıkan yağ bezesi iltihabı için kullanılıyorsa; kullanım öncesinde beze üzerindeki kabuklanmalar hafif hareketlerle temizlenmelidir.

3- Göz Ameliyatı Öncesi ve Sonrasında Terramycin Göz Merhemi Nasıl Sürülür?

Terramycin göz merhemi ne işe yarar sorusunun cevaplarından biri; göz ameliyatları öncesinde ve sonrasında enfeksiyon gelişmesine karşı önlem almak. Eğer bu durum için Terramisin kullanılıyorsa kullanmaya ameliyattan birkaç gün önce başlanmalıdır ve de ameliyattan sonra da birkaç gün kullanılmaya devam edilmelidir.

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

a- Terramycin Göz Merhemi Gözün İçine Mi Sürülür?

Terramycin göz merhemi gözün içine sürülür. Gözde arpacık çıkan ya da gözde iltihaplanma oluşan yere göre gözün içine sürülmesi gerekir.

b- Terramycin Gözün İçine Krem Nasıl Sürülür?

Terramycin gözün içine kolaylıkla sürülebilir. Çünkü merhemin kapağındaki ucu, kolaylıkla göz kapağı kıvrımının içine sıkılabilir şekildedir. Merhemin tüpünü hafifçe sıkarak göz kapağınızın içine uygulayabilirsiniz.

Terramycin Göz Merhemi Günde Kaç Kere Kullanılır?

Terramycin prospektüs içeriğine bu merhemin günde 4-6 defa uygulamaya uygun olduğu bilgisi verilmiştir. Fakat size Terramisin reçete edilmişse yalnızca doktorunuzun talimatlarına ve doz önerilerine uyunuz.

Terramycin Göz Merhemi Yan Etkileri Nelerdir?

Terramycin göz merhemi ne işe yarar nasıl kullanılır açıkladık. Peki, Terramycin yan etkileri var mı? Elbette her ilaçta olduğu gibi Terramycin yan etkileri de bulunuyor. Öncelikle bu merhemin etken maddesine ve yardımcı maddelerinden birine hassasiyeti/alerjisi olanlar, yan etki görmemek için kullanmamalıdır.

Terramycin prospektüs bilgilerinde bu merhemin kullanımından hemen sonra görme keskinliğinde azalma olabileceği ve bu sebeple makine ve araç kullanımı konusunda dikkat edilmesi gerektiği yazmaktadır.

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Terramycin Göz Merhemi Açıldıktan Sonra Kaç Gün Kullanılır?

Terramycin göz merheminin kaç gün kullanılacağı, tedavinin başarısına bağlıdır. Terramycin prospektüs içeriğinde bu merhemin, tedavi başarıya ulaşıncaya dek kullanılabileceği yazmaktadır. Ancak enfeksiyon dirençliyse ve geçmiyorsa; sistemik ilaçların da kullanılması gerekebilir. Bu durumda doktorunuza başvurunuz.

Terramycin Göz Merhemi Antibiyotik Mi?

Terramycin prospektüs içeriğinde bu merhemin antibiyotik ilaçlar sınıfına dahil olduğu açıkça belirtilmiştir. Kısacası Terramycin göz merhemi antibiyotik bir merhemdir. Dolayısı ile doktor reçete etmediği sürece kullanılmamalıdır.

Terramycin Göz Merhemi Bebeklerde Kullanılır Mı?

Teramisin göz merhemi bebeklerde kullanılması önerilmemektedir ancak çok gerekli durumlarda reçete edilebilir. Terramycin prospektüs bilgilerinde bu merhemin, hasarlı diş oluşumunu önlemek adına çocuklarda dişlerin çıktığı dönemde, erken çocuklukta ve 8 yaştan önce dikkatli kullanılması gerektiği bilgisi verilmiştir.

Teramisin Hamileler Kullanabilir Mi?

Teramisin hamilelerde kullanımı önerilmemektedir. Terramycin prospektüs bilgilerinde, hamilelerde kullanımın bebekte yan etkiye neden olabileceği yazmaktadır. Özellikle de hamilelik döneminde uzun süreli Terramycin tedavisi alınmamalıdır.

Terramycin Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Terramycin yan etkileri emziren anneler nedeniyle bebeklerde de ortaya çıkabilir. Bu sebeple emziren annelerin de Terramycin merhem kullanması tavsiye edilmez.

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Terramycin Göz Merhemi Yaraya Sürülür Mü?

Terramycin adı üzerinde göz merhemidir; yara kremi ya da yara merhemi değildir. Dolayısı ile Teramisin yaralara sürülmez; sürülmemelidir.

Terramycin Göz Merhemi Deriye Sürülür Mü?

Terramycin göz merhemi deriye değil; göz kapağının kıvrım yerine sürülür. Dolayısı ile deri kremi değildir; göz dışında kullanılmamalıdır.

Terramycin Göz Merhemi Kirpik Dibine Sürülür Mü?

Terramycin göz merhemi göz kapağı kıvrımına sürülen bir merhemdir ancak kirpik dibinizde arpacık varsa doktorunuz size kirpik dibine sürmenizi önerebilir. Bu merhem göz kapağı kıvrımı içine sürüldüğünde doğal olarak kirpik diplerine de temas etmektedir.

Terramycin Göz Merhemi Fiyatı | Teramisin Göz Kremi Ne Kadar?

Terramycin göz merhemi fiyatı, bu yazının hazırlandığı tarihte 39.85 TL’dir. Terramycin SGK tarafından karşılanan bir ilaç olduğundan doktorun reçete etmesi durumunda eczanelerden daha ucuza alınabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!