featured

Ticari Zeka Nedir? Girişimciler İçin En Kolay Şekilde Ticari Zeka Geliştirme Yolları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticari zeka nedir denildiğinde, doğru yöntemin başarılı bir şekilde nasıl kullanılacağını çok iyi bilen bir zekadan bahsediyor oluruz. Ticari zekaya sahip olan bir kişi olarak günlük işiniz ile şirketin başarısı arasında doğrudan bir bağlantı mümkün oluyor. Yöneticilerin, ekip üyelerinin dikkatini, ilgisini ve saygısını çekmek için güçlü bir iş zekası ve ticari zeka olmazsa olmazdır!

Ticari zekanızı zenginleştirmeye ve her aşamanın nasıl geliştiğini anlamaya devam ederken, gayret göstermeye devam etmelisiniz. Bu ticari yetenek aynı zamanda karşılaştığınız zorluklarda daha fazla yenilikçi düşünmenizi ve sorunları yenilikçi çözümlerle çözmenizi sağlar.

Ticari Zeka Nedir?

Ticari zeka nedir konusunu anladıktan sonra yapacağınız şey, şirketin nasıl çalıştığını, gelir elde ettiğini ve bunun içindeki rolünüzü anlamaktır. İş zekasını geliştirmek, işinizi yöneticilerle tartışmanız için size bilgi sağlar. Sizi şirket ve yöneticiler için daha değerli kılar. Bu yetenek, çalışanların sektör, rakipler ve müşteri tabanı dahil olmak üzere şirketin faaliyet gösterdiği daha geniş ortamı kontrol edebilecekleri anlamına gelir.

1- Ticari Zeka Nedir? Ticaret Zekası Nasıl Geliştirilir?

Ticari zekayı geliştirmek için, her yerde evde ya da okulda kitap, dergi, gazete veya blog okuyun. Sosyal medyada içeriklerine bakın. Okurken, günümüzün iş ortamını anlamanıza yardımcı olacak içerikleri arayın. Çünkü bu size desteklenen yöntemler hakkında daha geniş bir bakış açısı sağlayacaktır. Yeni teknolojiler ve pazarlama stratejileri konusunda kendinizi geliştirin. Ticari zeka nedir sorusunun cevabını ararken, rastgele dergileri okuduğunuzda, genellikle pazarlama fikirlerini ve yenilikçi fikirleri nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Girişimcilerle iç içe geçtiğinde, yeni trendlerle de iç içe olmak çok daha kolay hale geliyor. Konferanslara ve seminerlere katılmak sizi güncel tutabilir. Girişimcilik önerileri profesyonel ağınızı da genişletebilir. Bu bakımdan sosyal medya dernek organizasyonlarını takip etmeniz son derece önemlidir. Derse devam etmenin en kolay yollarından biri sınıfa gitmektir. Yüksek lisans derecesi almak veya tam zamanlı okula gitmek zorunda değilsiniz. Bilinçli biri olarak ticari zekanızı geliştirebilirsiniz. Zeka seviyesi ölçmek de aynı zamanda sizi teşvik edebilir…

2- Ticari Zeka Nedir? Ticaret Zekası Nasıl Anlaşılır?

Ticari zeka nasıl anlaşılır sorusunun cevabı aslında çok geniş. Çocukluk hatta bebeklik dönemine dayanan zeka gelişimi başlangıcı, insanın yetişkinken belli bir zeka seviyesine gelmesini sağlıyor. Bu yüzden çocukluk döneminde bebeklerin ve çocukların mutlaka zeka geliştirici oyunlar oynaması önerilir.

Ticari zeka nedir sorusunun cevabını arayanlar, doğal olarak ticarete meyillidir ve kampanya ve süreç yönetimi konusunda doğal olarak yeteneklidir. Bazen heyecan verici indirimler ve promosyonlar hemen hemen her önemli ikincil pozisyonda görülebilir. 

İş zekası ve ticari zeka beynin algılama hızıyla da bağlıdır. Bu durumda ticaret zekası sahibi birinin daha teknik yönleri, zekanın daha girişimci yönleri olduğunu söyleyebiliriz. Zeka; önce olayları anlama, ilişkileri anlama, yargılarda bulunma ve daha sonra açıklayarak çözme yeteneğidir. Besteciler, müzik eserleri yaratmak için beyinleri yerine kendi yeteneklerini kullanırlar. Aynı besteci, en basit matematiksel denklemleri çözemeyebilir. Ticari zeka nedir sorusunu soranlar, algı ve hafıza yeteneklerine bağlı olarak zeka farklılıkları da takip eder. Akıllı bir insan çözüm üretebilir ve akıllı bir insan ürettiğini olumlu bir şekilde uygulama yeteneğine sahiptir. 

3- Ticari Zeka Nedir? Ticari Zeka Kitapları Nelerdir?

Ticari zeka kitapları ve kişisel gelişim kitapları , işadamları ve girişimciler için yol gösterici olmaya devam ediyor. Özellikle yeni ekonomi alanında (buna “internet ekonomisi” diyebilirsiniz), fiziksel ve sanal kitap raflarında altın bilgilerle dolu birçok kitap var. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız dilimize çevrilmiş eserlerden seçtiğimiz eserleri okumanızı tavsiye ederiz…

Kitap okumak, yeni bakış açıları ve en hızlı öğrenme deneyimi kazanmak için çok önemlidir. İşte girişimciler ve ticari zekaya sahip olanlar için kitaplar:

A) Yalın Yeni Girişim – Eric Ries

Eric Ries Yalın Yeni Girişim kitabı ile yeni planı çevreleyen belirsizlik sisinin üstesinden nasıl gelebileceğimizi gösteriyor. Onun yöntemleri çok ayrıntılı. Önerileri pratik ve sahada doğrulanmıştır. Yalın Yeni Girişimcilik, girişimcilik hakkındaki düşüncelerimizi değiştirecek. Yıllar boyunca yazılan ticaret kitaplarıyla karşılaştırıldığında, yeni girişimlerin başarı oranını artırmak, ticari zeka geliştirmek, küresel ekonomik büyümeyi teşvik etme üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir.

B) Mutluluk Dağıtmak – Tony Hsieh

Ticari zeka nedir merakı içinde olanlar için yazdığı bu kitapta, yalnızca “bir şirketin nasıl yönetileceği” ve “İnternet dünyası” hakkında değil, aynı zamanda “hayatta tutku ve hedefler bulma, hayalleri ve kişisel maceraları gerçekleştirme” hakkında ilham verici kişisel deneyimler sunuyor. Bu kitap, yazar, tıpkı Tony gibi, hayat yolculuğunu çok samimi ve açık bir üslupla yazıyor. Bu başka bir beceridir.

C) 80/20 İlkesi – Richard Koch

Ticari zeka kitapları olarak devam edeceğiniz en etkili kitaplardan biriside 80/20 İlkesi’dir. Bu, etkili kişi ve kuruluşlar tarafından dikkate alınan temel ilkelerden biridir ve sonuçların% 80’i nedenlerin% 20’sinden gelmektedir. Girişimci ve stratejik danışman Koch’un çalışması, bu sağduyuya aykırı olsa bile, bu evrensel olarak geçerli ilkeye karşı çıkanların neden ve sonuç arasında eşit bir oran aradıklarına, ancak işler beklendiği gibi gelişmediğinde bunu görmezden gelmeyi tercih edeceklerine inanıyor.

D) Başarılı Olmak Bir Tercihtir – Rick Pitino

Başarılı Olmak Bir Tercihtir de bazı insanlar kariyerlerinde hiç şansı olmasa ve çok fazla çaba sarf etmeden “başarı” elde edebilirler konusu üzerinde duruluyor. Hadi, bu insanlardan biri olun. Ulaşmak istediğiniz başarılar, olanaklarınızın ötesindedir. Gerçek başarıyı tadın. Başarılı olmalısınız…

Ticari zeka nedir sorusunun cevabını artık biliyorsunuz! Girişimcilik için önerdiğimiz kitapları edinmeniz halinde, beklediğiniz başarı daha kolay şekilde sizi bulacaktır. Ticaret için bitcoin önerileri de almanız faydalı olabilir…

Bonus! Ticarette Yapılan En Büyük Hatalar Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=_0mLqz0Xsjo

Ticaret zekası sahibi biri olarak, ticari zeka nedir ve hangi hatalar yapılmamalıdır öğrenmek istiyorsanız, sizlere faydalı bir içerik getirdik. İyi seyirler 🙂

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!