topuk-dikeni-terligi

Topuk Dikeni Terliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Topuk dikeni terliği hastaların rahat bir yaşam sürmesi için kullanılır. Topuk dikeninin oluşmasının sebebi hem fazla kilodan dolayı ayaklara yapılan baskı hem de yoğun iş temposuyla beraber sürekli ayakta kalmaktan dolayı olabilmektedir. Topuk dikeni nedir? Tedavisi için topuk dikeni terliği nedir ve nasıl kullanılmalıdır? 

Topuk Dikeni Nedir? Neden Oluşur?

topuk-dikeni-terligi

Topuk dikeni yanlış ayakkabı kullanımı, koşma, zıplama ve ayağa fazla yük binmesi gibi sebeplerle oluşan bir hastalıktır. Ayak tabanında yer alan kasları topuğa bağlayan faysa adında lifler vardır. Bu liflerin yırtılması ve kopmasıyla topuk dikeni oluşur. Bu kısımda zamanla birlikte sert bir doku birikir. 

Topuk dikeni olan hastalar ayağının üzerine basmakta zorlanır. Özellikle sabah kalkıldığında ayağa basma konusunda zorlanırlar fakat sonradan yürüdükçe acı azalır. Topuk dikeni birden ortaya çıkmaz. Genel olarak zamanla gelişir. Topuk dikeni bazı hastalıklara bağlı olarak da ortaya çıkmaktadır. Hastalıklar şunlardır:

  • Obezite
  • Yürüme Sorunları
  • Ortopedik Olmayan Ayakkabılar
  • Parmak Arası Terlik
  • Artrit (Eklemlerin İltihaplanması)

Topuk dikeni için öncelikle bir hekimle görüşmek gerekir. Hekimin verdiği merhemlerle ve uygun terlik kullanımıyla bu rahatsızlık tedavi edilmektedir. Hastadan hastaya değişse de ortalama 5 hafta gibi bir süreçte topuk dikeninden kurtulmak mümkündür. 

Ortopedik Topuk Dikeni Terliği Nedir?

Topuk dikeni rahatsızlığı için üretilen terlikler bazı sağlık problemleri veya yanlış hareketlerde bulunma gibi sorunlardan kaynaklı olarak ayakta topuk dikeni oluşması durumunda kullanılır. Ayağı rahatlatmak ve adım attıkça topuk dikeninden kaynaklanan acıyı önlemek için üretilir. 

topuk-dikeni-terligi

En İyi Topuk Dikeni Terliği Nasıl Seçilir?

Topuk dikeni terliği seçerken ortopedik olmasına dikkat edilmelidir. Terliğin tabanı sert değil yumuşak olmalıdır ve ayağı saran bir terlik modeli olmalıdır. Hastanın rahat bir şekilde hareket ederek günlük işlerine devam etmesi için bu hususlar çok önemlidir. Ayrıca topuk dikeni için özel olarak terlikler de üretilmektedir. 

Bu rahatsızlığa uygun terlikler ile beraber yüründüğünde baskının çok az olması ve yürümeyi kolaylaştıracak bir şekilde acıyı en aza indirmesi gerekmektedir. Ayrıca dışarıdan gelen darbeleri de koruyabilen bir ürün tercih edilmelidir. Topuk dikeni için özel olarak üretilen ayakkabılar da vardır. Sadece evde terlik kullanarak değil de dışarıda da uygun bir ayakkabı kullanarak acı çekmekten kaçınabilirsiniz.

Nadir bir şekilde çocuklarda da topuk dikeni görülmektedir. Kız ve erkek çocuk için terlik seçimine dikkat edilirken bu rahatsızlık çıkmadan önce de tedbir almayı ihmal etmemek gerekir. Çocuğunuzun ayağında ağrı olduğunu söylemesi durumunda hemen bir uzmana götürmelisiniz ve ayağının rahat edebileceği bir çocuk ayakkabısı almalısınız. 

topuk-dikeni-terligi
Topuk Dikeni Terliği

Topuk Dikeni Terliği Medikal Üretim Yapan Markalar 

Topuk dikeni terliği için üretim yapan birçok firma vardır. Bu firmalardan zevkinize göre tercih yaparken iyi bir araştırma yapmayı ve kullanıcı yorumlarını okumayı ihmal etmemelisiniz. Yanlış tercih ile alacağınız terlik size faydadan çok zarar getirecektir. Topuk dikeni için üretilen terliklerin bazıları aynı zamanda diyabet hastalığı olanlar için de kullanıma uygun olabilmektedir.

1 – Dr. Comfort Topuk Dikeni Terliği ve Fiyatları 

Dr. Comfort markasının topuk dikenine uygun bir şekilde üretmekte olduğu ürünler arasından alışveriş yapmak isterseniz birçok farklı online alışveriş sitesini tercih edebilirsiniz. Sitelere göre fiyatlar değişmekte olup genel olarak 600-900 TL arasında fiyatlandırılmaktadır. 

2 – Kifidis Topuk Dikeni Terliği – Ortopedik Terlik

Topuk dikeni rahatsızlığından muzdarip olanlar Kifidis markasından tercih edebilecekleri ortopedik ayakkabılar ile daha rahat yürüyerek günlük yaşantılarına eskisi gibi devam edebilir. Bu markadan alışveriş yapmak isterseniz online sayfalarına göz atabilirsiniz. 

topuk-dikeni-terligi

3 – Topuk Dikeni Terliği Ceyo Markası

Ceyo markasının topuk dikeni rahatsızlığı için özel olarak ürettiği terlikler de bu rahatsızlıktan muzdarip olan hastalar için bir tercih olabilmektedir. Öncelikle uzman bir hekime danışıp ayağınızdaki topuk dikenini gösterdikten sonra konforunuz için tercih yapabileceğiniz bir marka olabilir. 

Topuk Dikeni Terliği Bayan için Olan Ürünler

Ceyo markasında da diğer markalarda olduğu gibi kadın ve erkekler için ayrı modeller üretilmektedir. Kadın terlik modellerinin fiyatları online satış sitelerine göre değişmekte olup genel olarak 500-700 TL arasında fiyatlandırılmaktadır. 

4 – Topuk Dikeni Terliği Polaris Markası 

Polaris markası silikon jel tabanlı terlikler üretmektedir. Bu terlikler topuk dikeni rahatsızlığı için uygun bir terlik olabilmektedir. Ayaklarınızın rahat etmesi ve acı çekmemeniz için terlik alışverişinizde tercih edebileceğiniz markalardan birisidir. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!