Trafik Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Trafik Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zorunlu trafik sigortası, trafiğe kayıtlı tüm araçların her yıl yenilemesi gereken bir poliçe tutarı içeriyor. Bununla birlikte, kasko sürecinde olduğu gibi zorunlu trafik sigortasında da hasarsızlık durumunda bir indirim uygulanıyor. Ethica Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akyol, trafik sigortasında hasarsızlık indirimiyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.

Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Trafik sigortasında, KASKO ve diğer sigorta süreçlerinde olduğu gibi hasarsızlık indirimi, araç sahipleri için önemli bir avantaj sunuyor. Ethica Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akyol, konuyla ilgili olarak şunları paylaştı:

Zorunlu trafik sigortası, araç sahiplerinin her yıl yenilemesi gereken bir sigorta poliçesi. Olası hasar durumlarında, karşı tarafın zararını karşılayan trafik sigortasında hasarsızlık indirimi, belli bir süre boyunca hasar olmaması durumunda geçerli oluyor ve araç sahiplerine ciddi avantaj sağlıyor.

Trafik Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Nedir, Nasıl Kullanılır?

İndirim oranı, KASKO poliçelerinde olduğu gibi kademeli olarak etkileniyor. Aracın kazaya karışıp karışmaması, poliçe fiyatını etkileyen en önemli kriter. Hasarsız geçirilen her yıl, zorunlu trafik sigortası poliçesindeki indirimi artırdığı için önemli. Bununla birlikte, araç sahiplerinin bir kısmı, hasarsızlık indiriminin nasıl ilerlediği konusunda bilgili değil.

Hasarsızlık İndirimi Oranları

Trafik sigortası poliçe fiyatlarında uygulanan indirimler ve belli durumlarda yapılan artışlar, 7 basamak üzerinden ele alınır. Araç sigortasında hasarsızlık indiriminden faydalanmak, zorunlu trafik sigortası fiyatlarında ciddi bir iskonto almayı sağlayabilir.

Araç sigorta sorgulama ekranlarından öğrenilebilecek sigorta durumunda, yenileme sürecinde en çok aldığımız sorulardan biri “hasarsızlık indirimi ne kadar” oluyor. Hasarsızlık indirimi ve fiyat artışlarının 7 basamağı var. Trafiğe ilk kez çıkan bir sürücü, bu süreçte 4. basamakta yer alıyor.

Trafik Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Nedir, Nasıl Kullanılır?

İlk yıl araçta trafik sigortasına yansıyan bir hasar olmaması durumunda poliçe 5. basamakta değerlendiriliyor ve yüzde 15 indirimli işleniyor. İkinci yıl hasar olmaması durumunda, 6. basamakta yer alan poliçe yüzde 30 indirim alıyor. 7. ve son basamak ise, aracın 3 yıl ve sonrasında kazaya karışmaması durumunda işliyor. Son basamakta, yani 3. yılın ardından hasarsızlık indirimi, yüzde 45 gibi çok ciddi bir tutar.

Hasarsızlık İndirimi Nasıl Kullanılır?

Hasarsızlık indirimi, sisteme otomatik işlenen bir süreçtir ve hasarsızlık indiriminin kullanımında özel bir işlem yapılmasına gerek yok. Bununla birlikte en uygun, en ucuz trafik sigortası konusunda farklı sigorta şirketlerinden farklı teklifler gelebilir.

Trafik Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Nedir, Nasıl Kullanılır?

2022 indirimli araç sigortası için teklif almak isteyen araç sahipleri, aldıkları tekliflerde hasarsız geçen sürenin baz alındığı hasarsızlık indiriminin olup olmadığını kontrol etmeli. Olası bir kaza durumunda, indirimin aksine bir ceza olarak sigorta maliyetleri artabilmektedir.

Araba satışı öncesinde, pert ya da diğer kaza durumlarının kontrol edilebildiği sigorta sürecinde, sorunsuz bir satış yapmak için, tüm araç sahipleri hasarsızlık indiriminden yararlanarak trafik sigortasını yenilemeli.

Ses Kocaeli

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!