featured

Türkçe Anlamlarıyla Birlikte ingilizce Türkçe En Çok Kullanılan Kelimeler ve Fiiller

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın evrensel dillerinden biri kabul edilen İngilizce ile dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, bu dil bir şekilde işinize yarıyor. Aslında İngilizce sadece seyahat için değil, iş dünyasında sürekli yabancılarla iletişim halinde olması gereken bir kişi içinde ihtiyaç olabiliyor.

Aşağıda belirteceğimiz İngilizce en çok kullanılan kelimeler veya İngilizce en çok kullanılan 100 kelime öğrenenlerin her zaman kullanabileceği kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimelerin öğrenilmesi durumunda rahatlıkla bir yabancı ile konuşabilir, bir sorununuzu yabancı bir kişiye anlatabilir ve aynı zamanda da size ne denildiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz.Bu vereceğimiz kelimeler bir İngilizce dil kursuna gidildiği zamanda ilk öğretilen kelimeler arasında bulunuyor. Şimdi bu İngilizce en çok kullanılan kelimeler hangileriymiş bir bakalım.

İngilizce En Çok Kullanılan Kelimeler ve Türkçe Anlamları ( ingilizce Türkçe )

İngilizce en çok kullanılan kelimeler aşağıda Türkçe karşılıkları ile birlikle alfabetik olarak verilmiştir.

En Çok Kullanılan İngilizce Kelimeler

a: ( herhangi ) birabout: hakkında, civarıall: bütün, tümalso: ayrıca, -daand: veas: için, gibiat: – de, -dabe: olmakbecause: çünkübut: amaby: tarafından, yanında, ilecan: -ebilmekcome: gelmekcould: -ebilir, -ebilirdiday: gündo: yapmakeven: bilefind: bulmakfirst: ilkfor: için, çünküfrom: -den, -danget: elde etmek, edinmek, ulaşmakgive: vermekgo: gitmekhave: sahip olmakhe: o ( erkek )her: onun, onu ( kadın )here: buradahim: onun ( erkek )his: onun ( erkek )how: nasılI: benif: eğerin: içindeinto: içineit: o, onu ( cansız varlık, hayvan )its: onun ( cansız varlık, hayvan )just: henüz, sadeceknow: bilmeklike: gibi, hoşlanmaklook: bakmak, görünmekmake: yapmakman: adammany: çoğume: beni, banamore: daha çokmy: benimnew: yenino: hayırnot: değil, olumsuzluk ekinow: şimdiof: -in, -ınon: üzerindeone: bironly: sadeceor: veya, ya daother: diğerour :bizimout: dışarı, dışardapeople: insanlarsay: söylemeksee: görmekshe: o ( kadın )so: böylece, öyleysesome: bazı, biraztake: almak, çekmektell: söylemekthan: -e göre, kıyaslathat: o ( uzaktaki )the: belli bir objeyi/yeri/kişiyi tanımlamak için kullanılırtheir: onlarınthem: onları, onlarathen: o zaman, ondan sonrathere: oradathese: bunlar ( yakın )they: onlarthing: şeythink: düşünmekthis: bu ( yakın )those: onlar ( uzak )time: zaman, süreto: -e, -atwo: ikiup: yukarıuse: kullanmakvery: çokwant: istemekway: yolwe: bizwell: iyiwhat: newhen: ne zamanwhich: hangiwho: kimwill: -ecek, -acak ekiwith: ile, birliktewould: -ecekti, -erdiyear: yılyou: senyour: senin

Yukarıda yer alan ( ingilizce Türkçe anlamları ile ) sözcüklere bakıldığında kelimelerin çok farklı türlerden olduğu görülüyor ve bunlar edat, zarf, fiil, zamir gibi sözcüklerden oluşuyor. Nitekim bu sözcükleri kullanarak insanlar kendi derdini rahatlıkla ilk etapta anlatabilir.

Burada yer alan ekleri de doğru bir biçimde ilgili sözcükle bağlantı kurarak kullanmak önemlidir. Örnek vermek gerekir ise, İngilizce en çok kullanılan kelimeler ile yapılacak bazı basit cümleler şunlardır:

I would like to: Ben isterim

ya da

You know but I dont know: Sen bilirsin ama ben bilmiyorum

Yukarıdaki kelimelerle birlikte aşağıdaki fiilerdende kullanılarak oldukça basit cümleler oluşturabilmek mümkün. Şimdi En çok kullanılan İngilizce Fiillere bakalım.

İngilizce En Çok Kullanılan Fiiller Nelerdir?

Hit: VurmakHold: TutmakDance: Dans EtmekFall: DüşmekFly: UçmakDrink: İçmekSend: GöndermekWatch: İzlemekDrive: Araç sürmekHurt: Acıtmak ya da duruma göre acımakGrow: Büyümek büyütmekShow: GöstermekShake: Sallamak ( ki biz bu sözcüğü Milk shake içeceğinden gündelik yaşamdan biliyoruz )Agree: Hem fikir olmakShoot: Vurmak ateş etmekAccept: Kabul etmekAsk: SormakAllow: İzin vermekBelieve: İnanmakBring: GetirmekClean: TemizlemekDance: Dans etmekFollow: Takip etmekEat: Yemek yemekLearn: ÖğrenmekOpen: AçmakPlay: OynamakRun: KoşmakSay: SöylemekSit: OturmakSleep: UyumakTeach: ÖğretmekOpen: AçmakWrite: YazmakWork: ÇalışmakWorry: Üzülmek

Özetle en çok kullanılan İngilizce kelimeleri ve sık kullanılan İngilizce fiiller üstte ifade edildiği gibidir. Bu ingilizce fiilleri öğrendikten sonra cümle içinde kullanırken zamana göre de kullanmalıyız. Örneğin; geçmiş zaman, gelecek zaman, şimdiki zaman hallerine göre bir fiilin çekilmesi de gereklidir.

Daha kolay ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşması yapabilmek için İngilizce kelime ezberlemek, verilebilecek doğru kararlardan olacaktır.   İngilizce öğrenmek ( english learning ) içinde farklı teknikler bulunmaktadır. Bu ders teknikleriyle ilgili olarak YouTube‘den videolar izleyebilirsiniz. Her insanın farklı öğrenme teknikleri de vardır, Bu sebeple kendiniz için, “bu benim için en uygun” dediğiniz yöntemle İngilizce öğrenmeyi tercih etmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!