İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?
İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?

Ücretsiz Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır 2022 | Findeks ve e-Devlet’ten Kredi Notu Öğrenme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ücretsiz kredi notu sorgulama nasıl yapılır sorusu, bankaların kredi kartı ve kredi gibi kredili ürünlerine başvuruda bulunacak pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Ancak Findeks kredi notu öğrenme işlemi ücretlidir ve tek bir seçenek dışında bunu ücretsiz olarak gerçekleştirebilmenin bir yolu yoktur.

Peki, ücretsiz kredi notu sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet’ten kredi notu öğrenme ücretsiz yapılabilir mi? Kredi notumu nasıl öğrenebilirim? İşte, kredi notu öğrenme ücretsiz hakkında merak edilenlerin cevapları…

Ücretsiz Kredi Notu Sorgulama Yapılabilir mi?

Ücretsiz kredi notu sorgulama yapmak her zaman için mümkün değildir. Çünkü bu hizmet, tüm kanallardan ücretli olarak verilir. Ancak bu yazının hazırlandığı tarihte KKB’nin bir alt kurumu olan Findeks, ücretsiz kredi notu sorgulama imkanını, uygulamayı ilk kez kullanacak olan kişilere tanımaktadır.

Buna göre; Findeks mobil uygulamasını ilk defa cep telefonuna indiren kişiler, ilk 3 gün ücretsiz olarak işlem yapabilmektedir. Dolayısı ile daha önce Findeks web sitesi ya da mobil uygulaması kullanmadıysanız ve ilk defa Findeks’in mobil uygulamasını kullanacaksanız ücretsiz kredi notu sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Findeks’te Ücretsiz Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Findeks ücret karşılığında kişilere ve ticari kuruluşlara finansal danışmanlık ile kredi notu öğrenme hizmetleri vermektedir. Ancak Findeks’i ilk kez kullanacak kişiler, Findeks mobil uygulamasını indirip ilk kez kullanmaya başladıklarında, ilk üç gün ücretsiz işlem yapabilmektedir. Uygulamayı daha önce kullanmış olan kişiler ise bu olanaktan yararlanamamaktadır.

Findeks’te ücretsiz kredi notu sorgulama yapmak için buraya tıklayarak Findeks’in web sitesine ulaşabilir ve cep telefonunuza uygulamayı indirebilirsiniz.

Findeks mobil uygulaması tüm cihazlara ücretsiz olarak yüklenebilen bir uygulamadır. Findeks kredi notu sorgulama ücreti ise sorgulama başına, sorgu sırasında tercih edilen ödeme yöntemine göre kesilir. Eğer Findeks paketlerinden birini satın aldıysanız, ücret kesintisi bir defa yapılır.

Eğer Findeks kredi notu öğrenme paketlerinden birini satın almadıysanız ve ilk defa mobil uygulamayı kullanıyorsanız, ilk üç gün ücretsiz seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Bunun dışında ücretsiz kredi notu sorgulama yöntemi yoktur. Ücretsiz olduğu iddia edilen e-Devlet Risk Merkezi Raporu ise Findeks kredi notu bilgisi içermez.

KBB Sorgulama e-Devlet ‘te Yapılabilir mi | e-Devlet’ten Kredi Notu Öğrenilir mi?

KBB sorgulama e-Devlet kapısı sisteminde yapılamaz ve e-Devlet ücretsiz kredi notu öğrenme hizmeti vermez. E-Devlet’in ücretsiz olarak TC vatandaşlarına sunduğu hizmet; Risk Merkezi Raporu’dur. Risk Merkezi Raporu içinde de bir puanlama sistemi yoktur ve rapor KKB notuna karşılık değildir.

Ücretsiz risk raporu, kişilerin mevcut finansal durumunu özetleyen bir belgedir ve başvuru sonrasında Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanır. Bu raporda kişilerin borçluluk durumu dahil pek çok bilgiye yer verilir. Ancak bu raporun analiz edilmesi uzmanlık gerektirir.

Dolayısı ile e-Devlet’ten kredi notu öğrenilmez yalnızca mevcut finansal durum tespiti yapılabilir. Eğer amacınız puan olarak kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenmek ise yapmanız gereken e-Devlet’ten risk raporu sorgulama değildir. Peki, kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenler, kredi notum kaç araştırması yapanlar ne yapmalı?

Ücretli Kredi Notu Öğrenme 2022

Kredi notum kaç diye merak eden kişilerin, kredi puanını öğrenebilmesi için çeşitli yollar vardır. Bu yollardan ilki; bankaların şubeleridir. Herhangi bir bankanın şubesine gidip şahsen başvuru yaparak kredi notu öğrenme başvurusu yapabilirler.

Kredi notunu öğrenmenin bir diğer yolu ise müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasını ya internet bankacılığını kullanmaktır. Her bankanın internet bankacılığı ve mobil uygulaması farklı olduğu için konu hakkında bankanızdan ya da bankanın internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kredi notu öğrenme, Findeks üzerinden de yukarıda anlatıldığı gibi mümkündür. Üstelik Findeks’te başkasının kredi notunu da öğrenilebilir. Eğer vadeli satış yapan bir işlemeniz varsa, müşterilerinizin finansal durumu hakkında fikir sahibi olmak ve güvenilir müşteriler edinmek için Findeks’ten yararlanabilirsiniz.

Kredi notu öğrenmenin bir başka yolu da; Turkcell ve Türk Telekom gibi cep telefonu operatörlerinin SMS ile kredi notu öğrenme seçeneğidir. Eğer Turkcell ya da Türk Telekom müşterisi iseniz, SMS ile kredi notu öğrenme hakkında detaylı bilgiye web sitesinden ya da müşteri hizmetlerinden ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!