featured

Ünlü Yabancı Filmlerin Çekildiği Yerler | Güzelliği ile Ön Plana Çıkan Film ve Dizilerin Çekildiği Yerler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü yabancı filmlerin çekildiği yerler neresi hiç merak ettiniz mi? Tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizi ve filmlerin çekildiği yerler turistik anlamda ilgi görüyor. Peki, hangi dizi ve film nerede çekildi? Amerikan filmlerinin çekildiği ünlü yer neresi? Yabancı filmler hangi ülkelerde çekiliyor? Bu yazımızı okuduktan sonra sürükleyici film tavsiyesi listemize göz atabilirsiniz. 

Yabancı Filmlerin Çekildiği Yerler Nerede?

Yabancı filmlerin çekildiği yerler tek bir ülke ya da tek bir film platosu değil. Her çekilen filmin ve dizinin özelliklerine göre en uygun yer hatta ülke seçiliyor. İşte son zamanların öne çıkan film ve dizileri ve onların çekildiği yerler hakkında bilgiler…

1 – Game Of Thrones Nerede Çekildi?

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran, görsel sahneleriyle izleyenlerin beğenisini kazanan Game of Thrones nerede çekildi oldukça merak konusu. Görsel efektleri kadar doğal güzellikleri ve ihtişamıyla, saray yapılarıyla da özleri dolduran dizi, tek bir mekanda ya da ülkede çekilmedi. Dizinin çekildiği ülkeler; Hırvatistan, Fas, İzlanda ve İrlanda.  

YouTube video

Eğer dilerseniz Jon Snow gibi İzlanda’da Ring Road’u keşfedebilir ya da Fas’ın nadide şehirleri Ait-Ben-Haddou ve Essaouira’ya giderek Khaleesi’nin ejderhalarının diyarını görebilirsiniz. Eğer görkemli ağaçlarıyla dikkat çeken Kral Yolu’nu merak ediyorsanız da Kuzey İrlanda’ya ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

2 – Inception Nerede Çekildi?

Yabancı filmlerin çekildiği yerler listesinde Inception’a yer vermemek olmaz. Rüya içinde rüya ne demek bu filmde hep beraber izledik ve kurguya hayran kaldık. Peki, herkesin akıllarını karıştıran Inception’ın eşsiz güzellikteki rüya mekanı nerede?  Büyülü sahnelere şahitlik eden bu yer; Nijo Tapınağı

YouTube video

Japonya’nın ilk başkenti olan ve vişne bahçeleri ile ünlü olan Kyoto, Inception filmine ev sahipliği yaptı. Kyoto’daki Nijo Tapınağı ve bu şehir, gelip görenlerin büyük beğenisini kazanıyor ve rüyalarını süslemeye devam ediyor.

3 – The Walking Dead Nerede Çekildi?

Yabancı filmlerin ve dizilerin çekildiği yerler listesi hazırlarken, dünyada en fazla izlenen diziler arasında yer alan The Walking Dead’ten bahsetmemek olmaz. Görsel efektleriyle, kurgusuyla ve senaryosuyla dikkatleri üzerine toplayan bu dizide zombi istilasına uğrayan yer; Atlanta Georgia.

4 – Yabancı Filmlerin Çekildiği Yerler : Yeni Zelanda Yüzüklerin Efendisi

Seyredenlerin tekrar tekrar seyrettiği Yüzüklerin Efendisi filmi hepimizi Orta Dünya ile tanıştırdı. Peki, bu Orta Dünya nerede? Hobbit Evleri gerçekten var mı? Yabancı filmlerin çekildiği yerler listemizde Yeni Zelanda’ya Yüzüklerin Efendisi filmi nedeniyle yer veriyoruz. Bu filmdeki Orta Dünya çekimleri Yeni Zelanda’da gerçekleştirildi. Yen Zelanda Kuzey Adası’nda bulunan Matamata, hobbit evlerine ev sahipliği yapıyor.

5 – Gladyatör Filmi Nerde Çekildi?

General Maximus’un, Roma tahtının varisi Commodus’un gazabına uğrayıp sürgün edilmesini ve köle haline getirilerek arenalarda gladyatör olarak dövüştürülmesini anlatan, görsel şovlarıyla dikkat çeken Gladyatör filmi Ait Ben Haddou şehrinde çekildi. Yabancı filmlerin çekildiği yerler listesinde Fas yine karşımıza çıkıyor.

6 – Harry Potter Nerede Çekildi?

Sadece çocukların değil yetişkinlerin de tutkunu olduğu, tekrar tekrar izlediği Harry Potter filmi nerede çekildi, o görkemli ve sihir dolu okul Hogwarts nerede oldukça merak konusu… Pek çok film ve dizi gibi İngiltere’nin Oxford kenti Harry Potter’a da ev sahipliği yaptı.

Oxford’da bulunan Christ Chırch College, Hogwarts okulunun ta kendisi. Filmde Büyük Salon olarak gördüğümüz o ihtişamlı yer, 16. Yüzyılın esintilerini görenlere hala hissettiriyor.

7 – The Beach Filmi Nerede Çekildi?

Leonardo Di Caprio filmleri arasında yer alan ve oldukça beğenilen The Beach filmi, Tayland’da bulunan Ko Phi Phi Leh plajında çekildi. Turkuaz renkli deniziyle, bembeyaz kumlarıyla dikkatleri üzerine toplayan bu plaj ne yazık ki artık eskisi gibi ıssız ve sakin değil.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!