featured

Ünlülerin Geçirdiği Set Kazaları | Film Uğruna Ölümle Burun Buruna Gelen Ünlüler Kimler İnanamayacaksınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlülerin geçirdiği set kazaları; kimi zaman onları bir film sebebiyle ölümle burun buruna getirebiliyor. Film izlemek son derece keyifli bir eylem olsa da sanılanın aksine çekimler sırasında büyük emek sarf ediliyor.

Arka planının oldukça karışık olması özellikle ünlü aktrist ve aktörlerin başına bazen ilginç bazen de talihsiz kazaların gelmesine sebep olabiliyor. Hatta ve hatta film çekimi sırasında hayatını kaybeden ünlüler sayısı da bir hayli fazla… 

Ünlülerin Geçirdiği Set Kazaları Neler?

Film sahnelerinde kaza geçiren ünlüler listesi bir hayli kalabalık. Bunlar ancak filmlerde olabilir diyeceğiniz bu kazalardan çok ciddi yaralar alan ünlülerde yok değil. İşte dünya tarihinde ünlülerin geçirdiği set kazaları;

1- Isla Fısher

Yaşanabilecek en korkunç kazalardan biri başına gelen Isla Fısher, Sihirbazlar Çetesinde oynamıştı. Bu filmde Henley karakteri, eli ve ayakları bağlı iken su tankerine girmiş ve kurtulmak için büyük bir mücadele veriyordu. Bu sahneyi birebir canlandırmaya çalışan Fisher, tanka girdiğinde zincirden kolayca kurtulabileceği mekanizma sıkışmış ve açılmamış. 

Filmi seyreden herkes bu görüntüleri o kadar gerçekçi bulmuş ki, filmi izleyenlerin tamamı Fisher’i takdir etmiş. Oysa ki bu anlar zaten gerçekçiymiş ve geç kalınmasaymış muhtemelen Isla Fisher boğularak ölecekmiş. Neyse ki hızlı bir şekilde bu sorun çözümlenerek, bu tehlike hiç yara almadan atlatılabilmiş. Böylece olay ünlülerin geçirdiği set kazaları içerisinde en korkuncu olmuş.

2- David Holmes 

Ünlülerin geçirdiği set kazaları söz konusu olduğunda ve b ismi duyduğunuz da ilk olarak o da kim diyebilirsiniz. Bilmeyenler için söyleyelim David Holmes Harry Potter filminde Daniel Radcliffe’nin baş dublörüydü. Ölüm Yadigarları Bölüm 1 serisi çekilirken David Holmes çekim sırasında duvara çarparak hızlı bir şekilde yere düşmüş.

O sırada bacaklarını hissetmediğini söyleyen Holmes, hemen hastaneye kaldırılmış. Sonrasında göğsünden altı tamamen felç olmuş ve hayatını bu şekilde idame etmek durumunda kalmış. Şu an el ve parmaklarını dahi kullanamayan David’e o dönem ilk el uzatan kişi Daniel Radcliffe olmuş. 

Onun için türlü yardım kampanyaları düzenleyen Radcliffe, şu an Holmes’in en yakın arkadaşlarından biriymiş. Ünlülerin iş kazaları içerisinde belki de en kötü sonucu David Holmes almış olabilir.

3- Jeremy Renner 

Ünlülerin geçirdiği set kazaları içerisinde bir diğeri, Jeremy Renner’in başına gelmiştir. Avengers’in Hawkey’i olarak bilinen Jeremy sette büyük bir kaza geçirdi. Ancak bu kaza Avengers gibi tehlikeli bir dizide değil, komedi türüne sahip olan ‘’Tag’’ filminin çekimleri esnasında ortaya çıkmış. 

Çekimlerin üzerinden henüz 2-3 gün geçmişken, Jeremy 6 metrelik bir yükseklikten düşerek 2 kolunu da kırmış. Yere düştüğünde ilk olarak kollarını hissedemediğini ifade eden Jeremy Renner, kolunun kırıldığını öğrendikten sonra kendiyle dalga geçmeyi de ihmal etmemiş.

4- Robert Downey Jr. 

Film sahnelerinde kaza geçiren ünlüler listesinde bir diğer aktör Robert Downey Jr yer alıyor. Iron Man 3’ün çekimleri sırasında ciddi yaralanan Downey, aslında cesaretinin kurbanı olmuş. Filmin çekimleri sırasında yüksekten atlanması gerekiyormuş ve Downey bu kısmı dublörün yerine kendisi oynamak istemiş.

Ekip çekimler sırasında provaların yapılması gerektiğini vurgulasa da aktör buna gerek olmadığını söyleyerek onları reddetmiş. Sonuç olarak provasız yüksekten atlayan Robert, sahne sırasında çok sert bir düşüş yaşayarak bileğini kırmış. 

Bu ciddi yaralanma sonrasında ise başrolü olduğu Iron Man 3 filminin çekimleri de uzun süre durdurulmuştu. Bu olayda ünlülerin geçirdiği set kazaları içerisinde yer aldı.

5- Jennifer Lawrence 

Sevilen oyunculardan biri olan Jennifer Lawrence de yaşadığı deneyimle ünlülerin geçirdiği set kazaları listesine girmiş. Açlık oyunları Alaycı Kuş filminin 1. Bölümünün çekildiği sırada, sis makinesi yüzünden Lawrence az daha boğuluyormuş!

Sis oluşturmak için, filmin çekildiği tünele makine konulmuş. Ortamın havasızlığı ve sisin yoğunluğu Jennifer’ın nefes alamamasına neden olmuş. Bir süre sonra bir sorun olduğunu anlayan yönetmenler hızlı bir şekilde aktristi oradan çıkarmış. 

Aktrist ciddi mide bulantıları ve nefes darlığı yaşasa da kısa süre sonra kendisine gelebilmiş. Ünlülerin iş kazaları arasında yer alan bu olay sonrası Lawrence bir süre, psikolojik açıdan ciddi korkular yaşamış.

6- Dylan O Brien 

Dylan’da sette yaşanabilecek en büyük kazalardan birini yaşadı. Ünlülerin yaşadığı kazalar içerisinde belki de en riskli olan bu kaza onun oyunculuğu bırakmasına dahi neden olacakmış. Labirent Son İsyanda filminin çekimleri sırasında dublör kullanmak istemeyen Dylan’ın başına ne yazık ki talihsiz bir kaza geldi. 

Çekimler sırasında Dylan’a büyük bir hızla araba çarptı ve yaşadığı beyin sarsıntısı sebebiyle ciddi kırıkları oluştu. Oyuncu bu kaza sonrasında hem fiziksel hem de psikolojik açıdan tam anlamıyla iyileşebilmek için adeta yıllarını harcadı. Ancak şu anda iyi ve oyunculuk kariyerini sürdürebiliyor.

7- Cüneyt Arkın 

Film setinde yaşanan kazalar Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın da başına gelmişti. Tehlikeli sahnelerde dublör kullanmadan gözü kara bir şekilde oynayan Arkın, Malkoçoğlu ve Kara Murat filmlerinde büyük tehlikeler atlattı. Yaklaşık 5 kez ölümden dönen Arkın surlardan düşmüş ve tam 4 kez kolunu kırmıştı.

8- Kadir İnanır 

Ünlülerin geçirdiği set kazaları arasında Kadir İnanır’ın başına gelenler hayret edilecek cinsten. Düşme ve donma tehlikeleri yaşayan İnanır, bir kez kör olmanın eşiğinden dönmüştü. O dönemde ateş ettiği tüfeğin içinde sıkışan merminin barutu İnanır’ın yüzünde patlamıştı. Bunun üzerine yaralanan aktör, son anda hasar almaktan gözünü kurtarmıştı.

9- Türkan Şoray

Ünlülerin geçirdiği set kazaları arasında belki de en risklisi Türkan Şoray’ın başına geldi! ‘’Cemo’’ filminin çekimleri sırasında Türkan Şoray’ın bir ata binme sahnesi bulunuyordu. Şoray ata bindikten birkaç dakika sonra at bir huysuzluk yaptı ve oyuncuyu üzerinden attı. Şoray günlerce komada kalırken, boyun kısmının çok ciddi zedelendiği belirtildi. Çok sayıda ameliyata giren Şoray, neyse ki felç kalmadan toparlanabilmeyi başardı. Türkan Şoray’ın yaşadıkları bununla da sınırlı değil. Baraj filminde boğulma tehlikesi geçiren Şoray’a kalbi durduğu için kalp masajı yapılmıştı. Ancak sonunda hayata döndürüldü ve ne olursa olsun setlere geri döndü.

10- Emrah

Ünlülerin geçirdiği set kazaları arasında bir diğeri Emrah’ın başına geldi. Sahne gereği Emrah’ın sert bir şekilde elini masaya vurması gerekiyordu. Hızlı bir şekilde masaya elini vuran Emrah, o sert vuruş ile meyve tabağını kırdı. Eline tabağın parçalarından biri giren oyuncunun parmağında derin bir kesik oluştu. Ciddi bir kanama meydana gelen oyuncu hızlı bir şekilde doktora götürüldü. Doktor kesiğin 2 cm ileriye olması durumunda, şah damarına gelebileceğini ve kan kaybından ölebileceğini belirtmişti.

11- Engin Şenkan

Ünlülerin geçirdiği set kazaları arasında Hatırla Sevgili dizisinin sevilen ismi Engin Şenkan’da yer alıyor. Dizide Rıza Bey’i canlandıran oyuncu hapishanede intihar ettiği bir sahneyi oynarken gerçekten de asılıyordu! Çekim sırasında ayağını tabureye vuran oyuncu yanlışlıkla çelik teli kopardı. Telin kopması ile oyuncu gerçekten de boynunda kemer bağlı bir şekilde 10 saniye kadar asılı kaldı. Nefessizlikten öleceğini düşündüğünü belirten oyuncu, set ekibi tarafından hızlı bir şekilde kurtarıldı.

12- Emre Altuğ

Ünlülerin geçirdiği set kazaları arasında Hasret dizisinde rol alan Emre Altuğ’da yer alıyor. Dizide Emre Altuğ’un iki ateşin arasında kalması gerekiyordu. Oyuncu sahne sırasında iki taraftan kuru sıkı tabancasının mermilerine maruz kaldı. Kulağından ve koltuk altından yaralanan oyuncu set ekibini çok korkuttu. Oyuncu kaza sonrasında mermilerden birinin kalbine gelmesi halinde ölebileceğini ve bundan çok korktuğunu ifade etti.

YouTube video

             

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!