featured

Unutulmaz Film Müzikleri ile Geçmişe Yolculuğa Hazır Mısınız? ( 40 Film Müziği ile Tam Liste )

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Film müzikleri birçok kişi için bir filmi izleme sebebidir. Müzikler ile çok sıradan bir sahnede gözyaşlarınızı tutamayabilir ya da kendinizi bir anda filmin içinde bulabilirsiniz. Bazense çok kaliteli bir yapım olmasına rağmen sahneler arası anlamsız ve kötü müzikler yüzünden filmi ortasında kapatabilirsiniz. 

Unutulmaz Film Müzikleri ( 40 Film Müziği ile Tam Liste )

Seçilen bir film müziği,filmin eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmasına da sebep olabilir, Oscar’a aday olmasını da sağlayabilir. Müzikler, bir film için en önemli etmenlerinden biridir. Sizler için gözünüzü kapattığınız an filmi hatırlayacağınız bir müzik listesi hazırladık. Yeşilçam film müzikleri bu listemizde bulunmuyor. Zaten Yeşilçam yapımı her filmin her müziği ayrı bir sanat eseri değerinde. 

1 – Star Wars Darth Vader Müziği

YouTube video

Star Wars filmini duymayan pek yoktur. Öyle ki film, çıktığı yıllardan beri sinema sektörüne adeta damga vurmuş bir yapımdır. Son yıllarda izlediği politika yüzünden oldukça eleştirilse de gişe rekorları kırmaya devam ediyor. Bu filmde duyduğumuz İmparatorluk Marşı ise her çaldığında serinin hayranlarının tüylerini diken diken etmektedir. Darth Vader çıktığında çalınan bu marş seri hayranlarının uzun süre telefonlarının zil seslerinde çalmıştır.

2 – Görevimiz Tehlike Film Müziği

YouTube video

Serinin sahnelerinden çok filmin müziği herkesin aklına kazınmıştır. Her duyduğunuzda sizleri heyecanlandıran bu müzik uzun süre aksiyon videolarında arka plan müziği olarak kullanılarak popülerliğini arttırmıştır.

3 – Pearl Harbor Müziği

YouTube video

Pearl Harbor, eski bir yapım olmasına rağmen hafızalardan silinmemiş bir yapımdır. Bunun başlıca sebebi ise kesinlikle müzikleridir. Filmin müziklerinde listenin geri kalanında adını sıkça duyacağımız Hans Zimmer imzası bulunmaktadır.

4 – Kasım’da Aşk Başkadır Müzikleri

YouTube video

Keanu Reeves’in başrolde oynadığı bu aşk filmi gerek konusu gerekse müzikleri ile çıktığı dönem herkesin hayranlığını toplamıştır. Özellikle Only Time şarkısı hala birçok kişinin şarkı listesinde bulunan bir yapımdır.

5 – Avatar Film Müzikleri

YouTube video

Avatar, sinema dünyasına yeni teknoloji getirmesinin yanı sıra çıktığı dönem içindeki güzel müzikleri ile oldukça tutulan bir yapım olmuştur. Önümüzdeki yıllarda ikincisi çıkacak olan filmin ilk film kadar kaliteli grafikleri olacağı malum ama bakalım aynı derecede güzel film müzikleri yapabilecekler mi?

6 – Harry Potter Müzikleri

YouTube video

Harry Potter, gerek kitapları gerekse filmleri ile çocukluğumuzda büyük bir yeri olan bir yapımdır.  8 filmden oluşan bu seri birbirinden güzel film müzikleri ile adeta kendimizi o dünyanın içinde bulmamıza olanak sağlıyor. Özellikle bu serinin ana müziğini her duyduğunuzda aklınıza filmi getirecek oldukça başarılı bir müziktir. Film müzikleri listesi hazırlanırken olmazsa olmaz yapımlardan biri Harry Potter müzikleridir. 

7 – İyi Kötü ve Çirkin Müzikleri

YouTube video

1966 çıkışlı film listemizdeki en eski filmlerden bir tanesidir. Western filmleri arasında bir başyapıt olarak bilinen bu filmin ana müziği her çaldığında size bu nostaljiyi hatırlatabilir. Hiç eskimeyen bir yapım olan bu film ve müziklere kesinlikle bakmalısınız.

8 – Rocky Müzikleri

https://www.youtube.com/watch?v=xnIx0GCovnw

Rocky Balboa müziği olarak da bilinen bu müzik, havaya girmek istiyorsanız ya da spor yapıyorsanız kesinlikle dinlemeniz gereken bir müziktir. Efsane seri olan Rocky’nin kendi gibi efsane olan müzikleri üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi kendisini dinletebiliyor.

9 – Bodyguard Müziği

YouTube video

I Will Always Love You isimli şarkı bu filmde olmasaydı film bu kadar tutar mıydı bilmiyoruz. Fakat şu bir gerçek ki romantik şarkı denilince herkesin aklına gelen ender yapımlardandır. Film müzikleri konusunda oldukça başarılı bir yapımdır. Ayrıca şarkıyı söyleyen ve filmin başrolü aynı kişilerdir.

10 – Braveheath Film Müziği

YouTube video

William Wallace ’ın hayatı bu kadar güzel bir daha anlatılamadı. Kaliteli bir yapım olmasının yanında aynı zamanda müzikleri konusunda gerçek bir başyapıt. Film ana müziğini her duyduğunuzda sizi filmin herhangi bir sahnesi kafanızda direk canlanacaktır.

11 – Yıldızlararası Film Müziği

YouTube video

Bir film düşünün ki film müzikleri Hans Zimmer tarafından yapılsın yönetmenliği ise Christopher Nolan tarafından yapılsın. 2014 yapımı bu film hem konusu ile hem de müzikleri ile son dönemlerin en başarılı uzay konulu filmidir. Özellikle S.T.A.Y. isimli şarkı film izleyen herkes için farklı bir yere sahiptir.

12 – Leon Müzikleri

YouTube video

Kült film konusunda tam bir efsane. Konusu olarak çıktığı dönem oldukça ses getirmiş ve Sting tarafından seslendirilen Shape of My Heart şarkısı da film kadar beğenilmiştir. İçerisinde birbirinden kaliteli oldukça fazla şarkı barındırır.

13 – Başlangıç Müzikleri

YouTube video

Christopher Nolan tarafından çekilmiş bu filmin sonu hala tartışılmaktadır. Film ile ilgili her geçen gün ayrı bir teori ortaya atılmaktadır. Filmin bu kadar ses getirmesinin tek sebebi tabi ki sadece konusu değil. Yine Hans Zimmer imzası taşıyan efsane müzikleri de filmin etkisinde büyük rol oynamıştır.

14 – Kara Şövalye Yükseliyor

https://www.youtube.com/watch?v=0ANFo_LBL44

Batman filmleri arasında en sevileni mi bilemeyiz ama Batman’ın bu serisi süper kahraman filmleri arasında çoğu eleştirmene göre en iyilerinden biri. Bir önceki filme göre daha çok eleştirilen Kara Şövalye Yükseliyor film müzikleri olarak ise diğer filmi geçmiş olabilir.

15 – Aslan Kral Müzikleri

YouTube video

Çocukluğunda bu filmi ya da çizgi filmi izleyen herkes için özel bir yere sahiptir. Filmin başında çalan o meşhur şarkısı her duyduğumuzda bizleri adeta alıp çocukluğumuza götürmekte.

16 – Hızlı ve Öfkeli 7 Müzikleri

YouTube video

Seri artık kimine göre tadını bozmaya başladı. Fakat başrol oyuncularından biri olan Paul Walker ölümünden sonra çekilen 7. filmde çalan şarkılar film sırasında hepimizin gözlerini doldurmuştur. Wiz Khalifa tarafından seslendirilen See You Again şarkısı Youtube’da 4 milyardan fazla dinlenmiş durumda.

17 – Matrix Müzikleri

YouTube video

Matrix çıktığı dönem hem bilim kurgu konusunda hem de film müzikleri konusunda oldukça ses getirmiş bir yapım olmayı başarmıştır. Özellikle Clubbed to Death şarkısı hala zihnimizde çalmaktadır. Önümüzdeki aylarda 4. filmi çıkacak olan seri bakalım müzik konusunda aynı başarıyı tekrar yakalayabilecek mi?

18 – Karayip Korsanları Müzikleri

YouTube video

Film ve müzikten bahsederken bu efsane yapımdan bahsetmemek oldukça ayıp olurdu. Hans Zimmer tarafından hazırlanan müzikler filmin her sahnesine ancak bu kadar uyabilirdi. Johnny Depp isminin de bu filmde başrol olduğunu hatırlarsak film severler için tam bir efsane diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Johnny Depp Kimdir ?  En Güzel Johnny Depp Filmleri!

19 – Yüzüklerin Efendisi Film Müzikleri

YouTube video

Yüzüklerin Efendisi serisi yapımını anlatmanın bir yolu olmayabilir. Aldığı ondan fazla Oscar ödülü belki bu yapımın ne kadar başarılı olduğunu anlatmamıza biraz yardımcı olabilir. Muhteşem oyunculuklar, efsane aksiyon sahneleri ve efsane ötesi film müzikleri ile bu film taraflı tarafsız herkesin en iyi 10 filmi arasına girmektektir. Önümüzdeki aylarda dizisi çekilecek olan bu yapım dizi müzikleri olarak da oldukça ses getireceğine herkes tarafından kesin gözüyle bakılıyor.

20 – Top Gun Müzikleri

YouTube video

Top Gun, Hoolywood’un yakışıklı isimlerinden biri olan Tom Cruise’un oynadığı başarılı filmlerden biridir. Slow yabancı film müzikleri diye bir liste yapsak kesinlikle ilk 3 içerisinde kendine yer edinebilecek bir şarkı olan Take My Breathe Away şarkısı bu film için yazılmıştır.

21 – Kill Bill Müzikleri

YouTube video

Quentin Tarantino tarafından sinemaseverler ile buluşturulan bu filmi efsane yapan 3 şey vardır. Yönetmeni, Uma Thurman’ın efsane oyunculuğu ve tabi ki de hepimizin en az bir kez yapmaya çalıştığı ıslık müziği. Filmde çalan her müzik adeta efsanedir.

22 – Gladyatör Müzikleri

YouTube video

Yine Hans Zimmer yine son derece efsane bir film. Filmin başrollerindeki isimler de efsane olunca 100 kere izlenecek bir film oluyor. Film müzikleri konusunda herkes tarafından başarılı bulunan bir yapımdır. 2000 yılında çıkış yapmasına rağmen hala yayınlandığı her kanalda insanları televizyondan ayırmayan bir yapım.

23 – Bir Rüya İçin Ağıt Müzikleri

YouTube video

Türkçe ismi ile pek tanımayabilirsiniz, filmin orijinal adı Requiem For a Dream. Filmi izleyenlerin sayısı popüleritesine göre az. Fakat izledikten sonra bir süre bu filmin etkisi altında kalacaksınız. Film ana müziği ise üstünden yıllar geçse de her yerde duyabileceğiniz son derece başarılı bir yapımdır.

24 – Son Mohikan Müzikleri

https://www.youtube.com/watch?v=Mu4AoCC_6Uo

Son Mohikan, konusu ve müzikleri ile sizleri alıp çok uzaklara götürecek bir yapımdır. Bu filmin müziğini her yerde duyabilirsiniz. Filmi izlemeyen bir kişi bile filmin ana müziğini duyduğunda oldukça duygulanacaktır.

25 – Testere Müzikleri

YouTube video

Film müzikleri ve korku filmi olarak akla gelen ilk yapımlardan biridir. Korku filmi türüne yeni bir soluk getiren Testere filmini izlerken başarılı müzikleri ile korkunuz daha da artacak. Filme eşlik eden müzikler bile insanı tek başına korkutmaya yetecek cinsten.

26 – Rocketman Müzikleri

https://www.youtube.com/watch?v=mi2qHwCksLA

Film Elton Jhon’un hayatını anlattığı için müzik konusunda başarılı olması insanları şaşırtmadı. Son derece başarılı şarkılar dinleyeceğiniz bu biyografi filmi oldukça başarılı bir yapım olarak dikkat çekmekte.

27 – Yukarı Bak Film Müziği

YouTube video

Yukarı Bak, bu listedeki nadir animasyon filmlerinden biri. Animasyon dediğimize bakmayın, bu filmi izlerken oldukça duygulanacaksınız. Film eleştirmenlerine göreyse gelmiş geçmiş en iyi animasyon filmi. Böyle övülen animasyonun müziklerinin de kötü olma ihtimali yok tabi.

28 – Milyoner Müzikleri

YouTube video

Bollywood yapımı olan bu film tam 8 akademi ödülü kazanmıştır. Eğer Bollywood filmlerine ön yargılı iseniz bu film gerek müzikleri gerek ise konusu ile sizlerin bu ön yargısını hemen kıracak. Tabi her Bollywood filminden de bu kaliteyi beklememelisiniz.

29 – Galaksinin Koruyucuları Müzikleri

YouTube video

Bir film izlerken müzikleri fazla dikkatinizi çekemeyebilir. Fakat Galaksinin Koruyucuları filmi izlerken acaba bu şarkı neymiş diye çoğu kişinin merak edip arattığı müzik listesine sahip nadir filmlerdendir.

30 – Bohemian Rhapsody

YouTube video

Queen solistinin hayatını anlatan bir filmde kötü müzik duyma şansımız olmaması gerekirdi. Film de bunu son derece güzel bir şekilde başarmış. Neredeyse her çalan şarkı müzik listelerinizde kendine yer bulabilir.

31 – A Star is Born Müzikleri

YouTube video

Filmin başrollerinden biri Lady Gaga , film müziklerinde de ismini geçirerek filmin kalitesini iyice arttırmıştır. Birçok şarkısı milyonlarca dinlenmiş çok kaliteli bir filmdir.

32 – Joker Filmi Müzikleri

YouTube video

Oscar alan bu yapım film müzikleri olarak da son derece başarılı bir iş ortaya koymuştur. Başarılı bir oyunculuk, harika bir konu ve muhteşem müzikler. Bu filmde adeta sizi filme bağlayacak her şey bulmanız mümkün.

33 – Çağrı Müzikleri

YouTube video

Çağrı filmi ülkemizde sık sık televizyonlarda yayınlanmakta. Oldukça başarılı bir yapım olan Çağrı filmi müzikleri konusunda da yıllarca dinlenebilecek başarılı yapımlara imza atmıştır.

34 – Yağmur Adam Müzikleri

YouTube video

Sayısız Oscar ödülü almış bir yapımın müziklerinin kötü olma gibi durumu zaten yok. Oldukça başarılı müzikler çıkartan Yağmur Adam filminin müziklerinde yine bir Hans Zimmer adı bulunmakta.

35 – Geleceğe Dönüş

YouTube video

En ünlü bilim kurgu filmleri arasında olan Geleceğe Dönüş filmi bu başarısının bir kısmını da filmin son derece başarılı olan müziklerine borçludur. 

36 – 8 Mile Müzikleri

YouTube video

Rap müzik sevenler bu filmi çoktan ezberlemiş ve kalitesini zaten biliyor olabilir. Eminem zaten kendini Rap piyasasında kanıtlamış bir isim. Film müzikleri dinlerken Eminem ismini bolca duyacak ve dinleyecekler.

37 – God Father Serisi Müzikleri

YouTube video

Dünyanın en iyi filmleri arasında bulunan Baba filmi müzikleri de film kadar efsane ve başarılı olmuştur. Eğer izlemeyenler varsa bu seriyi baştan oturup izlemesini kesinlikle öneririz.

38 – Skyfall Müzikleri

YouTube video

James Bond serisinin başarılı bir filmlerden olan Skyfall ile hem aksiyona hem de müziğe kesinlikle doyacaksınız. Filmin başarılı müziklerinde Adele gibi usta sanatçıların imzası da bulunmakta.

39 – Titanic Müzikleri

YouTube video

Bu duygusal yapım herkesin ya izlediği ya da birden fazla sahnesini ezbere bildiği bir filmdir. Başarılı oyunculukların yanı sıra sürükleyici bir aşk hikayesini anlatan Titanic müzikleri konusunda da oldukça başarılıdır. 

40 – Yenilmezler Müzikleri

YouTube video

Marvel Evreni çıkarttığı filmler oldukça yüksek bütçeli ve başarılı yapımlar olarak hafızamıza kazınmıştır. Marvel tarafından tüm kahramanların toplandığı Yenilmezler filmleri ise yüksek bütçesi ve aksiyon sahnelerinin yanı sıra film müzikleri ile de herkesin beğenisini kazanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!