En İyi Uçuk Kremi Vectavir Krem Nasıl Kullanılır | Vectavir Uçuk Kremi Ne İşe Yarar?

En İyi Uçuk Kremi Vectavir Krem Nasıl Kullanılır | Vectavir Uçuk Kremi Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vectavir Krem en iyi uçuk kremi seçenekleri arasında ve uçuk oluşumu ile yayılımını önlüyor. Peki, Vectavir uçuk kremi nasıl kullanılır? Vectavir %1 Krem neden diğer pek çok uçuk kremlerinden farklı olarak en iyi uçuk kremleri arasında? Vectavir uçuk kremi ne işe yarar? Vectavir açık yaraya, aft yaralarına, ağız içine sürülür mü? İşte, uçuk ilacı Vectavir Krem ile ilgili Vectavir Krem prospektüs bilgilerine dayalı bilgiler…

Vectavir Krem Nedir?

Vectavir %1 Krem nedir; her 1 gramında 10 mg pensiklovir etken maddesi bulunan bir uçuk kremidir. VECTAVIR uçuk kremi, topikal antiviral ajanlar ismi verilen ve de virüslerin çoğalmasını engelleyen ilaç grubuna dahildir.

Etken maddesi pensiklovir olan Vectavir Krem piyasadaki pek çok uçuk için krem seçenekleri arasında en iyilerinden biridir. Çünkü uçuğa neden olan herpes labialis, herpes simpleks virüsünün (uçuk virüsünün) çoğalmasının önüne geçer ve uçuk bulaşıcılığının kısa sürede sonlanmasını sağlar.

Vectavir etken maddesi pensiklovirdir ve bu uçuk için kremde yardımcı madde olarak; sıvı parafin, saf su, beyaz yumuşak parafin, makrogol setostearil, propilen glikol, kırmızı demir oksit, setostearil alkol ve sarı demiroksit yer alır. Vectavir krem rengi ise; bej-kahverengidir ve pürüzsüz bir görünümdedir.

En İyi Uçuk Kremi Vectavir Krem Nasıl Kullanılır | Vectavir Uçuk Kremi Ne İşe Yarar?

Vectavir Krem Ne İşe Yarar?

Peki, Vectavir krem ne işe yarar? VECTAVIR %1 Krem; herpes labialis tedavisi için kullanılan krem formunda bir uçuk ilacıdır. Herpes labialis virüsü uzun süreli olarak inaktif durumdadır fakat tetiklendiği zaman çoğalır ve böylelikle uçuk gelişir.

Herpes labialis virüsünün tetiklenmesinin en yaygın nedenleri ise; soğuk hava koşullarına maruz kalmak, soğuk algınlığı, güçlü güneş ışınına maruz kalmak, grip ve benzeridir.

Bu durumlarda Vectavir uçuk kremi virüslerin çoğalmasını durdurur ve uçuk bulaşıcılığının kısa sürede sona ermesini sağlar.

Vectavir Krem Nasıl Kullanılır?

En iyi uçuk kremi Vectavir nedir ne işe yarar açıkladık. Peki, Vectavir Krem nasıl kullanılır? VECTAVIR uçuk kremi doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Ancak doktor ya da eczacı kullanım önerisinde bulunmadıysa Vectavir Krem prospektüs önerilerine göre uygulama yapılmalıdır.

Vectavir %1 Krem prospektüs içeriğinde yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar için şu şekilde kullanım talimatı verilmiştir:

  • Bir gün içinde, yaklaşık olarak 2 saat aralıklarla (yani günde toplamda 8 kere) uçuk üzerine uygulanır
  • Vectavir uçuk kremi toplamda 4 gün uygulanır
  • En iyi uçuk kremi seçenekleri arasında yer alan VECTAVIR’in 4 günlük kullanımından sonra uçuk belirtileri geçmezse ya da uçuk kötüleşirse doktora başvurulmalıdır

Vectavir Krem prospektüs bilgilerinde, uçuk belirtisi ilk olarak kendisini gösterdiğinde bu kremin kullanılmaya başlanması tavsiye edilmektedir. VECTAVIR uçuk ilacı kullanımı ne kadar erken başlarsa, uçuk tedavisi o derece başarılı olmaktadır. Bu uçuk ilacı, uçuk kabarcık haline geldikten sonra da kullanılabilir.

VECTAVIR Krem Nasıl Sürülür?

En iyi uçuk kremi seçenekleri arasında bulunan Vectavir haricen kullanıma uygundur. Küçük bir miktar krem parmağa sıkılır ve uçuk çıkacak olan/çıkan bölgeye sürülür. Ancak uygulama öncesinde ve sonrasında ellerin yıkanması gerekir.

Vectavir Uçuk Kremini Kimler Kullanamaz?

Vectavir Krem prospektüs bilgilerinde bu uçuk ilacının 12 yaş altındaki çocuklara uygulanmaması gerektiği bilgisi verilmiştir. Ayrıca VECTAVIR Krem etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi/hassasiyeti olan kişiler de kullanmamalıdır. VECTAVIR Krem etken maddesi ve yardımcı maddeleri bilgisi için Vectavir Krem nedir başlığımıza göz atınız. Vectavir uçuk ilacı kullanılmaması gereken durumlar ve kullanmaması gereken kişiler aşağıda sıralanmıştır:

  • Yaranın uçuk olduğundan emin olunmadığı durumlarda kullanılmamalıdır
  • Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaç kullanan, kanser tedavisi gören kişiler, AIDS olanlar ve kemik iliği nakli olanlar dikkatli ve doktor kontrolünde kullanmalıdır
  • Hamileler yalnızca doktor önerdiyse kullanmalıdır
  • Emziren anneler yalnızca doktor önerdiyse kullanmalıdır
En İyi Uçuk Kremi Vectavir Krem Nasıl Kullanılır | Vectavir Uçuk Kremi Ne İşe Yarar?

Vectavir Yan Etkileri Nelerdir?

Vectavir uçuk kremi yan etkileri söz konusu olabilmektedir. Özellikle Vectavir etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olan kişilerde yan etki söz konusu olabileceğinden kullanılmamalıdır. Batma hissi, uyuşma ve geçici yanma gibi yan etkiler hafif yan etkilerdir. Bu yan etkiler görüldüğünde doktora danışılmalıdır.

Ödem, kabarcık, kaşıntı, ciltte iltihaplanma, döküntü ve ciltte kızarıklık ise ciddi yan etkiler arasındadır. Eğer bu yan etkiler görülüyorsa mutlaka vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarının acil servisine başvurulmalıdır.

VECTAVIR Krem Prospektüs Uyarıları

VECTAVIR uçuk kremi prospektüs uyarılarına dikkat edilmelidir:

  • Uçuğu olan ve Vectavir kullanan kişiler kesinlikle çocukları öpmekten kaçınmalıdır
  • Oral seks yapmaktan kaçınılmalıdır
  • Uçuk nedeniyle oluşan içi su dolu kabarcık patlatılmamalı, kaşınmamalıdır
  • Havlu, çatal, kaşık, bıçak, tabak vs gibi eşyalar başkalarıyla paylaşılmamalıdır
  • Uçuk ilacı göz ve göz çevresine temas ettirilmemelidir
  • Vectavir ağız içine sürülmemelidir
  • Vectavir uçuk ilacı başkası ile paylaşılmamalı, başkasının kremi kullanılmamalıdır

Uçuk bulaşıcı bir vvirüsten kaynaklanır ve bu sebeple uçuk da bulaşıcıdır. Bu sebeple kişisel hijyene dikkat edilmeli, uçuk tedavisi bitip uçuk tamamen iyileşinceye kadar kimseyle yakın temas kurmamaya dikkat edilmelidir.

Vectavir Krem Fiyatı 2023

Vectavir krem fiyatı 2023 yılının Mart ayı itibari ile 107.04 TL’dir.

Vectavir Krem Devlet Karşılıyor Mu?

Vectavir devlet tarafından karşılanan bir uçuk ilacıdır. SGK kapsamında olduğu için Vectavir krem fiyatı eczanelerde 107.04 TL’dir fakat reçete edildiğinde, ödeme miktarı düşmektedir.

Vectavir Reçetesiz Alınır Mı?

Vectavir SGK kapsamında eczanelerde satılan bir uçuk ilacıdır. Ancak reçetesiz olarak da satın alınabilmektedir.

En İyi Uçuk Kremi Vectavir Krem Nasıl Kullanılır | Vectavir Uçuk Kremi Ne İşe Yarar?

Vectavir Açık Yaraya Sürülür Mü?

Vectavir yara iyileştiren bir ilaç değil; uçuk için kremdir. Dolayısı ile sadece dudak ve ağız çevresinde çıkan ya da çıkacak olan uçuk için kullanılır. Açık yaraya iyileşmesi için vectavir kullanılmaz. Uçuk olduğu şüpheli olan yaralara da uygulama yapılmamalıdır.

Vectavir Krem AFT İçin Kullanılır Mı?

Vectavir prospektüs bilgilerinde, bu kremin sadece dudak ve ağız çevresindeki uçuk yaralarında kullanılması gerektiği bilgisi verilmiştir. Dudakların içine, genital bölgeye ya da burunda çıkan uçuk yaralarına sürülmemelidir. Dolayısı ile aft için Vectavir kullanılmaz.

Vectavir Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Vectavir sivilce kremi değildir. Sivilcenin nedeni ile uçuk nedeni aynı değildir. Çünkü uçuk; bulaşıcı bir virüsün aktif olmasıyla ortaya çıkar. Kısacası; vectavir sivilceye iyi gelen ve sivilce için kullanılan bir krem değildir. Vectavir uçuk için krem olarak kullanılır.

Vectavir Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Vectavir ağız içine sürülmez. Vectavir prospektüs içeriğinde de bu kremin yalnızca dudakta ve ağız çevresindeki uçuklar için kullanılabileceği bilgisi yer almaktadır.

YouTube video

Vectavir Krem Muadili Uçuk Kremleri Nelerdir?

Vectavir muadili olan bir uçuk için kremdir. Vectavir muadili olan uçuk kremleri şunlardır:

  • Exlovir %1 Krem
  • Pensivir %1 Krem

Exlovir ve Pensivir, Vectavir dışında üretilen tek uçuk kemleri değildir. Bu üçü dışında pek çok uçuk kremleri vardır ancak. Eşdeğer yani muadil denince; bir ilacın etken maddesinin aynı olması gerekir. Exlovir Krem ve Pensivir Krem, Vectavir muadili kremlerdir çünkü ikisinin de etken maddesi; pensiklovir maddesidir.

Vectavir Mi Zovirax Mı?

Vectavir mi Zovirax mı sorusunun cevabına gelecek olursak; ikisi de uçuk için kremlerdir ancak etken maddeleri aynı değildir. Vectavir etken maddesi pensiklovir, Zovirax etken maddesi ise asiklovir maddesidir. Kısacası; Vectavir muadili Zovirax olmadığı için eğer doktor size hangi uçuk için krem önerdiyse onu kullanmalısınız.

Vectavir Nasıl Saklanır?

Vectavir uçuk için krem 30 derecenin altında ve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Vectavir prospektüs içeriğinde bu kremin dondurulmaması gerektiği bilgisi de verilmiştir. Bu sebeple buzdolabında saklayan kişiler bu noktaya dikkat etmelidir.

Vectavir Krem Yorumları

Vectavir uçuk ilacı yorumlarına bakıldığında, çoğu internet sayfasında bu kremden memnun kalan kişilerin çok olduğu görülmektedir. Özellikle Vectavir kullananlar, dudaklarındaki uçuğa 2 saatte bir bu krem uygulandığında büyük ölçüde uçuğu yatıştırdığını ifade etmeketedir.

İlginizi Çekebilir: En İyi 7 Uçuk Kremi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!