featured

Vintage Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Vintage Mutfak Dekorasyonu Önerileri ile Tarzınızı Yansıtın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vintage mutfak dekorasyonu ile şık ve havalı yaşam alanları yaratabilirsiniz! İnternette vintage kelimesinin anlamı, eski ve modern detaylar şeklinde tanımlanabilir. Bir zaman ya da bir dönemi yansıtan vintage, son yıllarda en çok tercih edilen dekorasyon türlerinden bir tanesidir. Peki ama, vintage mutfak dekorasyonu nasıl yapılır? Vintage mutfak dekorasyonu oluştururken nelere dikkat edilmelidir? İşte, tüm detaylar!

Vintage Mutfak Dekorasyonu | Vintage Mutfak Ürünleri Nelerdir?

Vintage mutfak dekorasyonu oluşturmak istiyorsanız, tüm detaylara kusursuz bir şekilde yer vermeniz gereklidir. Aksi takdirde kusursuz bir yaşam alanı yaratabilmeniz mümkün olmayacaktır. Mutfak dekorasyonun en önemli parçaları, mutfak dolapları, masa- sandalye takımları, perde ve halılardır. Bunun dışında bazı aksesuarlara da yer vererek, istenilen dekorasyon algısını yaratabilirsiniz. Yazımızda vintage mutfak ürünleri olarak en çok yer verilen parçalar neler, onlara değineceğiz!

1- Vintage Mutfak Dolabı

Retro mutfak modelleri tasarlamak istiyorsanız, mutlaka ama mutlaka vintage mutfak dolapları kullanmaya özen göstermelisiniz. Mutfağın büyük bir kısmını kaplayan dolaplar, dekorasyonun geneline hakimdir. Bu nedenle kullanılan mutfak dolabı, dekorasyon algısını elbette ki değiştirecektir.

Retro detaylarla, modern mutfakları buluşturmanız tezat bir görünüm elde etmenize sebep olabilir. Eğer ki, mutfak dolaplarınızı değiştirmeniz mümkün değilse, o halde vintage mutfak dekorasyonu oluşturabilmek için kolları sıvamanız gerekecektir. Bu açıdan dolaplarınız üzerinde eskitme detaylarına yer vererek retro ve dolayısı ile vintage bir algı yaratabilirsiniz. Vintage mutfaklarda en çok tercih edilen dolap rengi ise krem ve mercan tonlarıdır.

2- Vintage Mutfak Masası | Bohem Mutfak Dekorasyonu İçin Nasıl Bir Masa Seçilmeli?

Vintage mutfak dekorasyonu yaratabilmeniz için mutfak masa seçiminde de titiz davranmanız gereklidir. Çünkü standart masalar tercih edilmesi, dekorasyonun yavan kalmasına sebebiyet verebilir. Vintage eski parçalarda modern bir algı yaratmak amacında olduğundan, eski ürünlerde uyarlamalar yapabilirsiniz.

Bu noktada ahşap, kare ve oymalı ayakları bulunan masa seçimleri çok daha uygun olacaktır. Vintage mutfak dekorasyonu oluştururken, çok masraf yapmak istemiyorsanız yakınlarınızın eski kullanılmayan parçalarını da değerlendirebilirsiniz.

Bu ürünleri uygun boya seçimleri ile renklendirerek, eskitme detaylarına yer vermeniz çok şık görünmesini sağlayacaktır. Vintage mutfak masası olarak hemen her rengi tercih edebilirsiniz. Ancak bu dekorasyonda su yeşili, açık mavi ve meşe tonlarının çok tercih edildiğini söylemeden geçemeyeceğiz.

3- Vintage Mutfak Dekorasyonu Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Vintage mutfak dekorasyonu söz konusu olduğunda kafa karıştıran bir diğer ayrıntı halı seçimi olacaktır. Geçmiş dönemlerde halıların karışık ve ağır olduğu düşünülürse, bu detaylar mutfağınızın şıklık düzeyini azaltabilir. Genelde şu sıralar piyasada bulunan halıların çok desen ve renk geçişlerine sahip olduğu bilinmektedir.

Bu nedenle vintage mutfak dekorasyonu sırasında diğer detaylara ağırlık vermeniz, halıda ise daha sakin modeller tercih etmeniz önerilir. Böylece dekorasyondaki o fazla vintage görünümü de biraz olsun kırmış olabilirsiniz. Vintage mutfak halısı seçerken, ne açık ne de çok koyu renk seçimlerine yönelmelisiniz. Gri, açık ve sütlü kahve tonları oldukça uygun renk seçimleri olacaktır.

4- Vintage Mutfak Perdesi

Vintage mutfak dekorasyonu için öne çıkan bir diğer parça hiç kuşkusuz, perde seçimi olmalıdır. Geçmiş dönemde kullanılan mutfak perdelerinde puantiye detayları, fırfır ve dantellerin oldukça yoğun kullanıldığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, iki parça fon tarzında mutfak perdeleri oldukça hakimdir.

Ancak vintage mutfak perdesi olarak kullanılan bu ürünler, ağır vintage mutfak dekorasyonu için uygun olmayabilir. Bu nedenle eğer ki mutfak dolabı ve masasında ağır vintage kullanmaya özen gösterdiyseniz, bu perdeleri kullanmamalısınız. Ağır ve havalı bir vintage mutfak dekorasyonu kesinlikle sade seçimlerle kombin yapılmalıdır.

Bu noktada uç kısımlarında dantel detaylarının yer aldığı düz beyaz mutfak perdelerini işinizi görebilir. Ancak daha spor ve vintage mutfak dekorasyonu oluşturduysanız, kesinlikle dantel-fırfır ve puantiye detaylarının bir arada kullanıldığı perde içeriklerine yer vermelisiniz.

5- Vintage Mutfak Ürünleri

Özellikle son günlerde yaşanmış vintage mutfak dekorasyonu tasarlayabilmek için onlarca farklı ürün içeriği türedi. Bunlardan bir tanesi hiç kuşkusuz Retro fırın tasarımlarıdır. Desenler, yaldız ve eskitme detaylarına yer verilen bu fırınlar kullanışlı olması yanı sıra şıklığı ile de büyülemektedir.

Fırın ve ocak şeklinde tasarlanan bu retro fırınlarda en çok tercih edilen renkler ise bordo, lacivert, su yeşili ve kremdir. Retro fırın modelleri ve fiyatları için tıklayınız.

Fırınlardan sonra en çok öne çıkan vintage mutfak eşyaları ise, buzdolaplarıdır. Yeşil, sarı, kırmızı, mavi ve hatta pembe renklerin kullanıldığı buzdolapları, şıklığı ile evleri renklendirmekle kalmıyor. Aynı zamanda mutfağınızı yıllanmış ve yaşlanmış değerli yaşam alanlarından biri konumuna getirecektir.

YouTube video

Evinizde vintage detaylar kullanmak isterseniz Retro formda tasarlanmış Kettle, kahve makinesi ve ekmek kızartma makinesi gibi elektrikli ev aletlerine de yer verebilirsiniz. Ancak bu ürünlerin, yoğun olarak kullanılmasının mutfak dekorasyonunun yorucu olmasına neden olabilir. Bu nedenle vintage mutfak dekorasyonu oluştururken, aşırıya kaçmak yerine dokunuşlar yapmayı tercih etmeniz önerilebilecektir.

Vintage mutfak dekorasyonu oluştururken olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir diğer ayrıntı vintage mutfak önlüğü olacaktır. Eskiden annelerimizin üzerinden çıkartmadıkları mutfak önlüğü eskiyi canlandırmak ve modern bir vintage dizaynı yaratabilmek için uygun bir seçim olabilir.

Son olarak yaşanmış bir mutfak tasarlamak istiyorsanız, mutlaka bir kahve köşesi oluşturmanızı öneririz. Vintage şeklinde tasarlanmış bir kahve makinesi, terek formunda bir görünüm sunan duvar rafı, eskinin o içi ısıtan kahve fincanlarını kullanarak oluşturacağınız bu köşe sizi bambaşka bir yere götürecektir.

Küçük mutfak dekorasyonu fikirleri için, bu yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!