Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Viskon kumaş nedir? Moda ve giyim sektörünün tercih edilen kumaşlarından biri olan viskon, günümüzde pek çok kıyafetin tasarımı için kullanılabilecektir. Bilindiği üzere giysilerin tasarlanmasında kullanılan kumaş içeriği cilt sağlığımız ve gün içerisindeki rahatlığımız için oldukça önemlidir.

İçerisinde bol miktarda kimyasal ve naylon barındıran kumaşların cilt kanserlerine dahi yol açabildiği biliniyor. Yapısı ve kullanımı itibariyle öne çıkan viskon kumaş oldukça konforlu bir kumaş seçeneğidir. Peki, viskon kumaş ne demek? Viskon kumaş nedir ve özellikleri neler? Viskon kumaş hangi giyim kategorilerinde tercih edilir? İşte, viskon kumaşa dair tüm merak edilen detaylar ve yanıtları…

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Naylon mu?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Viskon kumaş nedir? Kayın ağacı ham maddesi olan bu kumaş, giyim sektöründe sıklıkla tercih edilir. İmalatı sırasında bu kumaş içerisinde selüloz kullanımı da söz konusudur. İmalatı sonrasında ise filament formunu alan bu kumaş, selüloz olarak da bilinmekte ve bu şekilde kullanılmaktadır. Viskon kumaş naylon içeriğine sahip bir kumaş değildir. Bu nedenle güvenle kullanımı söz konusudur.

1- Viskon Kumaş Özelliği Nedir? Viskon Kumaş Terletir mi?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Yaz aylarında sıklıkla kullanılan viskon kumaş nedir? Viskon kumaşın en önemli özelliğinin sentetik madde içermediği söylenebilecektir. Sentetik kumaşlar  vücudun nefes almasının önüne geçen kumaşlardır. Bu kumaşlarda sentetik malzeme yer almadığından viskon kumaş cilt dostudur.

Cildin derinlemesine nefes almasını desteklerken, yüksek oranda nem emebilme özelliği ile de kullanıcılardan tam not alır. Viskon kumaş terletmenin aksine, yaz aylarına bağlı olarak gelişen yoğun teri emebilmekte ve içerisine hapsedebilmektedir. Bu nedenle yazlık kıyafetlerin büyük bir kısmında viskon kumaş kullanımına yer verildiği söylenebilecektir.

Terletmeyen dokusu ile dikkat çeken bir diğer kumaş içeriği Buldan kumaş nedir? Buldan kumaş tarihi nasıldır merak ediyorsanız yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

2- Viskon Kumaş Yazın Giyilir mi? Viskon Kumaş Yazlık mı?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Viskon kumaş yukarıda da belirttiğimiz gibi teri emebilmesi ve cildin hava almasını desteklemesi sebebiyle yazın giyilebilecek kumaş türüdür. Viskon kumaş, kış ayları için ince bir kumaş seçeneği olacağından, kesinlikle yazlık bir kumaş olarak tercih edilmelidir.

3- Viskon Kumaş Sağlıklı mı? Viskon Kumaş Kırışır mı?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Peki, viskon kumaş nedir ve sağlıklı mı? İçeriğinde sentetik yani naylon olarak da adlandırılan madde barındıran kumaşlar sağlıklı sayılamaz. Bu kumaşlar insanların vücudunun hava almasını engellerken, hava geçirgenliğinin olmaması yoğun terlemenin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Buda cildin havasızlığa ve terlemeye bağlı olarak alerjik reaksiyonlar göstermesine neden olabilir. Ancak viskon kumaş içeriğinde kesinlikle sentetik bulunmamaktadır. Bu kapsamda viskon kumaş özellikle yaz aylarında kullanılması açısından son derece sağlıklı bir kumaş seçeneğidir.

Yaz aylarının en ferah kumaş seçeneği viskon kumaş nedir? Pamuktan daha fazla nem tutabilme özelliği bulunan viskon kumaş çabuk kırışabilir. Ancak ütü ile ütülendiğinde yalnızca saniyeler içerisinde kırışıklıklarının giderileceğini söyleyebilmek mümkündür.

4- Viskon Kumaş Çeker mi?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Viskon kumaş nedir konusunda merak edilen bir diğer unsur ise, bu kumaşın çekme olasılığının olup olmadığıdır. Viskon kumaş yapısı gereği pamuklu kumaşa fazlasıyla benzer. Bu nedenle azda olsa bir çekme payının bulunacağı söylenebilecektir. Bu nedenle makineye atıldığında yüksek sıcaklıkta yıkanmaktan kaçınılmalı ve 30-40 derece ısıda yıkamaya özen gösterilmelidir.

5- Pamuklu Viskon Kumaş Özellikleri Neler? Viskon Kumaş Esnek midir?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Pamuklu viskon kumaş içeriğinde de selüloza ek olarak pamuk kullanımına yer verilmektedir. Viskon kumaş nedir kısmında bu kumaşın kayın ağacından elde edildiğini belirtmiştik. Pamuklu viskon kumaşta ise bu hammaddeye ek olarak pamuk içeriği de bulunmaktadır. Pamuklu viskon kumaşta, selüloz içeren viskon kumaş içeriğinden farklı değildir.

Cildin derinlemesine hava almasını sağlayarak, terlemeyi önler. Harekete bağlı olarak gelişen teri emerek, vücut üzerinde terin soğumasını önleyecektir. Bu kapsamda sıklıkla yaz aylarında ve özellikle bebeklerde kullanımının yaygın olduğu belirtilmelidir.

Selüloz içeren viskon kumaş nedir? Yalnızca selüloz içeriği bulunan viskon kumaş oldukça esneklik payına sahip bir kumaştır. Bu anlamda vücudu sarmaz ve gün içerisinde büyük bir konfor ile kullanılabilir. Pamuklu viskon kumaşta ise çok yoğun bir esneklik payı olmasa da, bir miktar esnemenin söz konusu olduğu söylenebilecektir.

6- Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Yorumları Neler?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?
Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

İçerisinde yüksek oranda nem barındıran viskon kumaş nedir, kullanıcıları bu kumaş hakkında ne düşünüyor? Viskon kumaş yüksek emiş gücüne sahip oluşu ile kullanıcılarının beklentilerini karşılamaktadır. Bu anlamda yaz aylarında büyük bir konfor sağladığı söylenebilir. Bunun yanı sıra vücudu sararken, bunaltıcı bir his yaratmayacaktır.

Esneklik payının olması, kullanıcılar için avantajdır. Viskon kumaş yorumları genel anlamda olumludur. Kullanıcıların oldukça büyük bir kısmı, viskon kumaş kullanımından memnun olduklarını ve yaz aylarında terlemediklerini ifade etmektedir.

7- Viskon Kumaş Ne İçin Kullanılır? Viskon Kumaş Elbise İçin Uygun mu?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Viskon kumaş nedir, hangi kategoriler için tercih edilir bundan da kısaca bahsedelim. Viskon kumaşın en çok tercih edildiği giyim kategorisi tişört ve gömleklerdir. Spor, şık ve tarz görünmenizi sağlayan bu giysiler, viskon kumaş içeriği sayesinde konforlu bir gün vadedecektir. Bunun yanı sıra vücudu sıkacak derecede sarmadığı için, bu tarz tişört ve gömlekler vücut kusurlarınızı da daha az gösterecektir.

Viskon kumaşın tercih edildiği bir diğer kategori ise etek ve elbise kategorisidir. Bilindiği üzere kadınlar yaz aylarında kendilerini sıkmayacak ancak şık görüntülerini de destekleyecek kumaş ve giysi tarzlarını tercih ederler.

Viskon kumaş nedir kısmında da belirttiğimiz gibi bu kumaş içeriği ile tasarlanan etek ile elbiseler, rahatlığı ve konforlu oluşuyla şıklığın tamamlayıcısıdır. Yaz aylarında cildin nefes almasını sağlayarak, terlemeyi en aza indirgeyeceklerdir. Bunun yanı sıra esnek ve sıkmayan bu kumaş içeriği, kadınların kilo fazlasını da gizlemekte oldukça başarılıdır.

Viskon kumaş mayo, bikini gibi plaj kıyafetleri içinde kullanılabilecek bir kumaş türüdür. Esnek oluşu ile bağımsız hareket imkanı sunan bu kumaş, kolayca kuruyabilme özelliğine sahiptir. Bu anlamda gün içerisinde defalarca kez su görmesine rağmen, hızlı bir şekilde kuruyabilme imkanı sunabilmektedir.

Viskon kumaş nedir? Viskon kumaş emiş gücü yüksek bir kumaş türü olduğundan, doğal boyama yöntemlerinin kullanıldığı giyim kategorilerinde de tercih edilebilir. Boyayı hızlı bir şekilde absorbe edebildiğinden, baskı özelliği bulunan giysilerin daha uzun süre ilk günkü gibi kullanılması konusunda oldukça başarılıdırlar.

8- Viskon Kumaş Fiyatları Neler? Viskon Kumaş Metresi Ne Kadar?

Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?
Viskon Kumaş Nedir? Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

100 viskon kumaş kullanım konforu sayesinde giyim kategorisinin olmazsa olmaz kumaşları arasındadır. Viskon kumaş fiyatları ise kumaşın modeline göre farklılık gösterebilecektir. Düz renkte olan viskon kumaşlar, desenli viskon kumaş modellerine göre çoğunlukla daha uygun fiyatlara alıcı bulmaktadır.

Giysiler için kullanılan viskon kumaş nedir ? Giysilerin tasarlanması için kullanılan bu kumaşlar top halinde satışa çıkarılırken, kullanıcıları metre üzerinden alım yapabileceklerdir. Viskon kumaşın metresi ise ortalama 20 ila 30 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

Toptan viskon kumaş alımı yapıldığında bu rakamları daha aşağıya çekebilmek mümkündür. Toptan viskon kumaş fiyatları elbette ki, perakende şekilde satılan viskon kumaş fiyatlarına nazaran daha uygun fiyatlara alıcı bulmaktadır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!