featured

Vücudu Kendi Kendine Alkol Üreten Adam Dışkı Nakli Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendi kendine alkol üreten adam sizi çok şaşırtacak! İnsan vücudunun gizemi hala çözülebilmiş değil. Her ne kadar bilim insanları insan vücudu hakkında sayısız araştırma yapsa da her gün yeni bir olayın ortaya çıkması vücudun aslında çok derin bir kuyu olduğunu gösteriyor. Peki siz, daha önce vücudu alkol üreten insan duymuş muydunuz?

Vücudu Alkol Üretiyor

Sadece başlığı okurken bile ne kadar enteresan olduğunu düşündüğünüzün farkındayız. Belki de size anlamsız gelecektir ancak doğru! Birazdan hikayesini anlatacağımız adamın vücudu her gün alkol üretiyor! Her ne kadar alkol almayı sevenlerin yüzünde bu haber bir gülümseme oluştursa da yaşayan için oldukça zor olsa gerek. Şimdi gelin, alkol almamasına rağmen her gün sarhoş olan adamın hikayesiyle tanışın!

2/11

Kendini Sarhoş Hissediyordu

Kendini Sarhoş Hissediyordu

Belçika da yaşayan ve ismi hala açıklanmayan bir adam gün içerisinde kendini sık sık sarhoş hissediyordu. Bu durum da yaşam kalitesini oldukça düşürüyordu. Sırf bu nedenden ötürü bir sağlık kuruluşuna başvurmaya karar verdi.

Bu garip sendrom son 30 yılda sadece 5 kişide görülmüştü. Bunlardan biri Çin de yaşayan bir erkekti ve bağırsağında çok yoğun miktar da Klebsiella pneumoniae mikrobu olduğu ortaya çıktı.

3/11

Çok Nadir Görülüyor

Çok Nadir Görülüyor

Yapılan araştırmalar sonucunda doktorlar adamın vücudunda şeker ve karbonhidratın alkole dönüşmesine neden olan nadir bir durum olduğunu söylediler. Bu duruma Auto – Brewery adı veriliyordu.

4/11

Bağırsak Florası Yüzünden Oluyor

Bağırsak Florası Yüzünden Oluyor

Auto – Brewery sendromunun yaşanma sebebi ise bağırsak florasında bulunan maya bakterisi. Bu mantar kişinin yediği karbonhidrat ve şeker içeren yiyecekleri alkole dönüştürerek sarhoş hissetmesine neden oluyor.

5/11

Durumu Giderek Kötüleşti

Durumu Giderek Kötüleşti

Doktorlar bu garip sendromu yaşayan adama karbonhidrat diyeti önererek tipik bağırsak mantarı ilaçları verdiler. Adam bu ilaçları düzenli olarak kullanmasına rağmen hiçbir ilerleme kaydedemedi hatta durumu daha da kötüye gitti. Hatta karısı nefesinin alkol koktuğunu bile söylemişti.

6/11

7/11

Ehliyeti Elinden Alındı

Ehliyeti Elinden Alındı

Adam ilaçları 1 aydır kullanıyor olmasına rağmen durumu daha da kötüye gitti. Kanında çok fazla alkol çıkıyordu. Öyle ki rutin bir polis kontrolünde ehliyeti elinden alındı çünkü polisler adamın alkollü olduğunu düşündüler. Yüksek promille araç kullandığını gören polisler durumu bilmediklerinden ehliyete el koydular.

8/11

Dışkı Nakli Olması Gerekiyordu

Dışkı Nakli Olması Gerekiyordu

Doktorlar hiçbir şekilde adamın iyileşmediğini görünce daha farklı bir yöntem denemek istediler. Bu yöntem Fekal mikrobiyota idi. Yani dışkı nakli. Adam bunu mecburen kabul etmek zorunda kaldı. Dışkı da bulunan dışkı mikrobiyotası adamın ince bağırsağına aktarılacaktı.

9/11

Kızından Dışkı Alındı

Kızından Dışkı Alındı

Adam nakli kabul ettikten sonra doktorlar hastanın 22 yaşında ki kızından dışkı alarak adama naklettiler. Bu tedaviden sonra adam iyileşti. Hayata normale döndü. 47 yaşında ki adam artık istediği zaman içki içebiliyor, sarhoş olabiliyor. Daha da önemlisi ehliyetini geri aldı ve 34 aydır böyle bir olay yaşamıyor.

10/11

Makalede Yayımlandı

Makalede Yayımlandı

Bu ilginç nakil operasyonu Annals of Internal Medicine’da bir makale de yayımlandı. Bu makaleyi yazan doktor gut fermantasyonu sendromu yaşayan kişiler alışılagelmiş tedavilere karşılık vermezlerse bu tedavinin uygulanabileceğini yazdı. Böylelikle enteresan olan bir durum belki de başka hastaların iyileşmesi için örnek teşkil etmiş oldu.

11/11

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!