featured

Yeni Doğan İkizlerden Birinin Kendisinden Olmadığını Öğrenen Baba Şok Yaşadı! 10 Milyonda Bir Yaşanan Olay Çok Şaşırttı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada yaşanan ilginç olayların ardı arkası kesilmiyor. Şaşırtan olaylardan biri de Çin’de meydana geldi. 10 milyonda bir insanın başına gelecek olay talihsiz babanın başına geldi. Dünyayı şaşırtan heteropaternal süperfüzyon olayında insanlar hala bu durumun nasıl gerçekleştiğini merak ediyor. Çin’de yeni doğan ikiz bebekler akılları kurcalayan bir soru eşliğinde dünyaya gözlerini açtılar. Çin’in prosedürlerine göre yeni doğan her çocuğa DNA testi yapılmaktaydı. İkiz çocuklara da yapılan testin karşısında aile şok geçirdi. Doktorları bile şaşırtan dünyada nadir örneği bulunan olay neydi? Böyle bir şeyin yaşanması nasıl mümkün oldu? İşte, haberin ayrıntıları!

DNA Sonucu Yaşanan Büyük Şok

İkiz bebekler, tek yumurta ve çift yumurta olarak iki şekilde oluşmaktadır. Çin’de yaşayan aile de çocuklarının ikiz bebekleri olacağı müjdesini almıştı. İkiz bebeklerinin doğumu ardından aileyi şok eden o olay yaşandı. Çin’de uygulanan bir prosedür gereği doğan bebeklere DNA testi yapılıyordu. Yeni doğan ikizlere de DNA testi yapıldı. Durumdan habersiz aile bebeklerini alıp eve gitmeyi beklerken şok gerçekle karşılaştı.

Bebeklerden Birinin Babadan Olmadığı Öğrenildi

DNA testinin ardından öğrenilen gerçekte ikiz bebeklerden birinin babaya ait olmadığı ortaya çıktı. Bu durum karşısında şoka uğrayan baba ikizlerden birinin babası olmama ihtimalinin nasıl gerçekleştiğini merak etti. Doktorların bile şaşırdığı olayın nasıl mümkün olduğu araştırılmaya başlandı.

Araştırmalar sonucunda bu ihtimalin 10 milyonda bir olduğunu öğrenen aldatılan baba, olayın ayrıntılarını sorgulamaya başladı. Bu durumun yaşanması için annenin kısa süre içinde farklı kişilerle ilişkiye girmesi gerektiği öğrenildi. Aynı anneden olan ikizlerden birisinin babası Çinli, diğerinin ise annenin kısa aralıklarla ilişkiye girdiği ikinci kişidendi.

İkizler Farklı Babaların Spremleri ile Döllendi

10 milyonda bir ihtimal olan olayın bilimsel adı heteropaternal süperfüzyon olarak geçmektedir. Aynı anneden fakat iki farklı sperme sahip iki babadan oluşan ikizler Çin Gazetelerinde çok özel bir durum olarak duyuruldu.

İnsanlarda nadir olarak karşılaşılan bu durum genellikle kedi, köpek gibi hayvanlarda yaygın olarak görülmektedir. Kısa süre içinde bir kişiyle daha birlikte olduğunu itiraf eden anne de durumun şaşkınlığını üzerinden atamamıştı.

Daha Önce Çin’de Buna Benzer Olaylar Yaşandı

Türkiye’de henüz yaşanmamış olan bu olaya daha önce Çin’de yine rastlanmıştı. 10 milyonda bir ihtimalin tuttuğu bu olay nadir yaşanan talihsizlik şeklinde yorumlandı. Çocuklardan birinin kendisine hiç benzemediğini ve bu durumdan şüphelendiğini söyleyen baba, böyle bu durumla karşılaşacağını hayal bile edemezdi. Daha önce yaşanan heteropaternal süperfüzyon olayında baba, başkasının çocuğunu yetiştirmek istemiyorum, kendi çocuğumu istiyorum şeklinde açıklama yapmıştı.

İkiz Türleri Nelerdir?

Tek yumurta ve çift yumurta olarak bildiğiniz ikiz türlerinden, bir yenisini öğrenerek siz de bu habere çok şaşırmış olmalısınız. Daha da şaşıracağınız bu ikiz türlerini biliyor muydunuz? Eşsiz çift yumurta ikizleri kategorisinde yer alan 3 farklı ikiz türü vardır. Farklı yaş ikizler, farklı babadan ikizler ve farklı ırkların ikizleri türleri içinden ikincisi bu yaşanan olayı açıklamaktadır.

İlk tür olan farklı yaş ikizler annenin farklı zamanlarda iki yumurtasının döllenmesi durumunu açıklamaktadır. Çok nadir görülen olaylardan biri de budur çünkü gebelik döneminde yumurta bırakma işlemi genelde bırakılmaktadır.İkinci tür farklı babadan ikizler haberin ayrıntısında anlatılan farklı babalardan yumurtaların döllenmesi durumudur.Üçüncü tür farklı ırkların ikizleri ise anne ve babanın farklı ırklardan olması veya ikinci durumda yaşanan iki babanın farklı ırklardan olması ile mümkün olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!