featured

Yeni Skoda Octavia Türkiye’de Satışa Sunuldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Skoda, yeni nesil Octavia modelini Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Octavia, lansmana özel olarak 299 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. 

Skoda’nın yeni tasarım Octavia modeli Türkiye’de satışa çıktı. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar,

“Octavia’da yaklaşık 1 yıldır eski seride üretim yoktu ve bir süredir bu önemli segmentte müşterilerimize yanıt veremiyorduk. Ancak şimdi yılsonunda verdiğimiz sözü yerine getirerek yeni Octavia’yı pazara sunuyoruz. Octavia bizim için çok önemli bir model ve gelir gelmez pazardaki yerini alacağını düşünüyoruz. Yeni Octavia’yı çok özel fiyatlarla pazara sunuyoruz. 2021 yılında Ocak ayında müşterilerimiz bu fiyatlarla ulaşamayacaklar. O yüzden bu fiyatlardan aracı almak bir avantaj. Biz bu aracı yılsonunda getirmenin risk değil, müşterilere karşı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu avantajdan herkes faydalansın istedik” dedi.

Ortalama Tüketim 4.3 Litre

Octavia, Türkiye’de 1.0 litre TSI EVO e-TEC ve 1.5 TSI EVO e-TEC motorlarıyla tercih ediliyor. Her iki motor seçeneği de 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor. 1.0 litre TSI EVO e-TEC 110 HP güç ve 200 Nm tork değerine sahip. 1.5 TSI EVO e-TEC ünite ise, 150 HP (beygir) güç ve 250 Nm (Newton metre) tork üretiyor.

Octavia bu en güçlü motorla birlikte 0-100 km/s (kilometre/saat) hızlanmasını 8.5 saniyede tamamlıyor ve 230 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Octavia’nın iki motor seçeneğinde de, içten yanmalı motoru elektrikli motorla kombine eden mild hybrid özelliği bulunuyor. Bu sayede yakıt tüketimi ve karbon emisyon salımı düşürülüyor.

YouTube video

Elektrikli motor, kalkışlarda ve ivmelenmelerde benzinli motora 12 kW’ya kadar destek oluyor. Aracın yavaşlaması sırasında veya hareket halinde gaz pedalı bırakıldığında ise, 48V batarya şarj ediliyor. Bu sayede ortalama tüketim 4.3 lt/100 km seviyesine iniyor.

Bagaj Hacmi 10 Litre Arttı

Octavia’da markaya has ön ızgara ve daraltılmış LED ön farlar dikkat çekiyor. Önden arkaya kesintisiz olarak devam eden Tornado çizgisi yer alıyor. Octavia önceki nesile göre 19 milimetre (mm) uzadı ve 4,689 mm uzunluğa ve 15 mm artışla 1,829 mm genişliğe sahip oldu. Octavia, 2,686 mm dingil mesafesiyle öne çıkıyor. Sedanın zaten büyük olan bagaj kapasitesi önceki nesle göre 10 litre daha artırılarak 600 litreye ulaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!