Skoda Karoq 2022

Tazelenen Skoda Karoq 2022 Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Algılarınızı iyice açın ve dikkatle inceleyin! Skoda Karoq 2022 yepyeni görünümüyle otomobil sektörüne damga vurmaya geliyor.

Skoda Karoq 2022 aracın ön tarafında büyük değişiklikler yapılmış. Araçtaki makyajı görebilmek için dikkatli bir şekilde bakmanız gerekiyor. Bu ve bunun gibi pek çok değişime sahip Yeni Skoda Karoq hakkında tüm merak edilenler işte bu yazıda! Hazırsanız başlayalım…

Yenilenen Tasarımı ile Skoda Karoq 2022

Skoda Karoq 2022 yenilenen tasarım özelliklerini inceleyecek olursak, genişletilmiş ve altıgen şeklini almış ızgarasında yer alan sütunların ikili şeritler şeklinde birbirinden ayrıldığını görebiliriz. Ayrıca araca eklenen yeni farlara, diğer Skoda ailesi araçlardan farklı olarak Matrix- LED opsiyonu eklenmiş.

Önceki versiyonuna oranla daha dar yapıda farlar tercih edilen Karoq’da ızgaranın alt tarafında yer alan hava girişi bölümü de yenilerek aracın havasını değiştirmeyi başarmış.

Skoda Karoq 2022

Skoda güncellenen aracı Karoq ile ilgili açıklamalarda bulunurken araçtaki hava sürtünme katsayısının 0,30 cW’ye indirildiğini böylece %9’luk bir düşüş sağladıklarını belirtmişti. Bunu gerçekleştirirken 17-19 inç büyüklüğüne sahip aerodinamik jantlardan ve uzunluğu arttırılmış tavan spoylerinden yararlanılmış.    

Tazelenen Skoda Karoq 2022, 1,84 metrelik genişliği ve 4,39 metrelik uzunluğuyla boyutlar genel hatlarıyla aynı şekilde kalmış. Aynı durum 521- 1630 litre olan bagaj hacmi ve 2,64 metrelik (4×4’lerde 2,63 metre) aks mesafesi için de geçerli olmuş gibi görünüyor. Çıkarılan ve kaydırılabilen opsiyonel Vario- Flex koltukların hacmi ise 479- 1810 litre olarak tasarlanmış.

İç Mekanda Küçük Sürprizler ile Yeni Skoda Karoq 2022!

İç mekan tasarımında kullanıcıları küçük bir sürpriz bekliyor. Aracın sanal kokpiti güncellenen Karoq’ta standart donanıma sahip! Ayrıca dijital ekranda 8 ve 10,25 inç olmak üzere 2 adet boyut göstergesi yer alıyor.

Araçta tam 4 adet bilgi-eğlence platformu bulunuyor. Bu platformların orta boydaki ekranlarından Swing 6,5 inç büyüklüğü sahipken Columbus ise 9,2 inç büyüklüğünde.

Skoda Karoq 2022
Skoda Karoq 2022

Aracın güncellenen Eco paket alternatifinde PET şişelerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen bir malzeme kullanılarak üretilen koltuklar kullanılıyor. Bu doğa dostu koltukların görünümde deri döşeme koltuklardan neredeyse hiçbir farkı yok.

Bunun dışında araçta kullanılan diğer malzemeler de Yeni Karoq’a son derece estetik ve şık bir hava katmış. Sürücünün işini bir hayli kolaylaştıran asistan sistemler geliştirilmiş. Örneğin araçta bulunan Travel Asisst isimli asistan sistemi bundan sonra iki ayrı versiyonun alternatifleri arasında yer alacak.

Yeni Skoda Karoq 2022 Hibrit Değil!

Yeni Skoda Karoq 2022 arazi araçları gibi sağlam ve güçlü görünen Scout versiyonunun ise yeteri kadar talep görmediği için üretimi durdurulmuş.

Aracın performans özelliklerini inceleyecek olursak, öncelikle motor kısmında 3 silindiri olan 110 HP benzinli (Sportline paketine eklenmemiş), yalnızca Sportline versiyonu için 190 HP 2.0 TSI, 1,5 litre kapasiteli 150 HP’lik güce sahip 4 silindirli motor kullanılmış. Ayrıca 2.0 TDI için 116 ve 150 HP olmak üzere iki ayrı güç seviyesi eklenmiş.

Peki ya en çok merak edilen sorulardan biri, araç hibrit mi? Hayır. Güncellenen Skoda Karoq, son zamanlarda popüler olan hibrit araçlardan biri değil. Araçla ilgili geriye yalnızca tek bir detay kaldı. Belki de Yeni Karoq’a ulaşıp ulaşamayacağımızı gösteren en büyük etken: Fiyatı.

YouTube video

Yenilenen Skoda Karoq 2022 Fiyatı

Aracın baz versiyonunun değeri yani Almanya başlangıç fiyatı 24 bin Euro olacağı duyurulmuştu. Makyaj eklenmiş versiyonları ise 24 bin 500 Euro’luk başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

Skoda Karoq 2022

190 HP Motor Yalnızca Sportline’da!

Skoda Karoq 2022 aracın top modeli olan Sportline versiyonunda aracın diğer versiyonlarından farklı olarak, 2,0 litre kapasiteye sahip 190 HP gücünde benzinli motor kullanılmış. Genellikle DSG ve 4×4 şanzıman tercih edilen Sportline modelinin 2.0 TSI versiyonu Almanya başlangıç fiyatı 39 bin 730 Euro olarak belirlenmişti. Aracın makyaj eklenmiş versiyonunun piyasa fiyatının ise 40 bin Euro’dan fazla olacağı tahmin ediliyor.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: Dünyanın En Güzel Arabaları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!