featured

Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalı ? Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan bebeklerle ilgili pek çok fikir vardır ama yenidoğan bebek bakımı nasıl olmalı konusunda tek bir doğru cevap yoktur. Her bebek kendine özgüdür. Yine de yeni ebeveyn olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlar yine bebekten bebeğe farklılık gösterebilir fakat genel olarak doğru bilgilerdir.

Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalı 

Her bebek kendine özgüdür. Bazı bebeklere iyi gelen ürünler bazısına iyi gelmez veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Buna rağmen yenidoğan bebekler için kullanılacak ürünlerin nasıl olması gerektiğiyle ilgili genel bilgiler vardır.

Öncelikle yenidoğan bebeğiniz için en çok kullanacağınız ürün bebek bezidir. Bundan dolayı bez seçiminde dikkatli olmalısınız. İyi bir bebek bezi bebeğinizi rahatsız etmez. Bebeğiniz rahat hissederse ağlamaz, ağlamadığı için sizde rahat edebilirsiniz. Markete bebek bezi almaya gittiğinizde birçok marka tarafından üretilen çeşit çeşit bebek bezi görebilirsiniz. Bu bezler arasından aldığınız bezin yenidoğan bebekler için üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Bunun dışında kız ve erkek olmak üzere farklı bezler görebilirsiniz. Kız ve erkek bebekler fiziksel olarak farklı olduklarından dolayı bebeğinizin cinsiyetine göre bez almalısınız. Bebek bezlerinin süper emiji ve sızdırmaz olması gerekmektedir. Bu konuda bilinen markalara güvenebilirsiniz.

Bebeğinizin temizliği için kullanacağınız bir diğer ürün bebek şampuanıdır. Bebeklerin çok hassas bir cildi olduğundan dolayı kullandığınız ürünleri özenle seçmelisiniz. İlk olarak seçtiğiniz şampuanda katkı maddesi olup olmadığında dikkat etmelisiniz. Katkı maddesi içermeyen, bitkisel ve doğal bir şampuan seçmelisiniz. Bunun dışında seçtiğiniz şampuan göz yakmamalıdır. Eğer yıkadığınız sırda bebeğinizin gözüne şampuan sıçrarsa bebeğiniz korkabilir.

Çeşitli nedenlerden anne bebeğini emziremezse biberonlar hayat kurtarıcınız haline gelebilir. Fakat bebeğinizin besinin direkt alacağı biberon seçimine çok dikkat edilmelidir. Seçtiğiniz biberonun yapıldığı maddenin hafif, ısıya dayanıklı ve uzun ömürlü olması çok önemlidir. Genellikle silikon meme uçları tercih edilmektedir. Fakat bu durum bebekten bebeğe değişmektedir.

Yenidoğan bebek bakımı nasıl olmalı konusunda kesin doğrular ya da kesin yanlışlar yoktur. Fakat yukarıda yazan genel bilgiler bu konuda size rehber olabilir.

Anne ve Bebek RSS

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!