featured

Youtube Para Kazanma Şartları Nelerdir? İşte Youtube’dan Para Kazanmanın 6 Yolu! Youtube Para Kazanma Sistemi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube para kazanma yolları nelerdir? Youtube’den ne kadar para kazanılır? İşte Youtube kanalı açmak ve para kazanmak isteyenlerin tüm merak ettikleri!

YouTube video

Youtube’den Ne Kadar Para Kazanılır?

Youtube, günümüzde en popüler olan sosyal medya platformlarından birisidir. Günümüz teknolojisinde sosyal medya platformlarında para kazanmanın popüler hale gelmesi ile birlikte akıllara YouTube’dan nasıl para kazanılır sorusu sık sık gelmeye başladı.

Youtube’dan para kazanmak için ürettiğiniz içerikler ve tercih ettiğiniz yöntemler elbette önemli. Ancak öncelikle bu noktada Youtube para kazanma şartları karşısında uyumlu olmak birincil gerekliliktir. Bu sayede youtube popüler kanalları arasında yer alabilirsiniz. 

Youtube para kazanma etkinleştirme için yazımızın devamında tüm detayları ve yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz…

YouTube Neye Göre Para Veriyor 2021

Google’ın yan kuruluşu olan YouTube, bu özelliği sayesinde kullanıcılara AdSense aracılığı ile para kazanma imkanı sunuyor. AdSense, hedef kitleniz ile reklamları buluşturmak için bir ücretsiz aracıdır.

Her kanalın kazandığı para farklılık göstereceğinden Youtube neye göre para veriyor 2021 konusunda tek bir cevap vermek mümkün değildir. Şöyle ki; kazanacağınız para kanalınızın potansiyeline göre de değişir.

Ortalama bir bant vermek gerekirse; 1.000 izleyici tıklaması alan içerik üreticileri 3 ila 10 ABD doları arasında Youtube’dan para alabiliyor. Günlük bazda bu tıklanmanın 10.000 olduğunu düşünürseniz bir içerik üreticisi olarak 300 ABD doları kadar kazanabilirsiniz.

Youtube Para Kazanma Şartları 2022

Youtube’da para kazanmanın şartları karşıladığınızda kanalınızdan para kazanabilirsiniz. Ancak bunun için gerekli koşulları ve aktifleştirme işlemlerini yerine getirmeniz gerekiyor.

Özellikle Google, AdSense’yi satın aldıktan sonra Youtube üzerinden para kazanmak daha kolay hale gelmiştir. Burada düzenli olarak her gün ve düzenli bir hedef kitleye hitap etmeniz en önemli şartların başında geliyor.

Youtube’da para kazanmak için alternatif yollar kullanabilirsiniz. Fakat yönteminizi belirlemeden önce mutlaka Google’ın belirlediği kriterleri kanalınızın karşılaması gerekiyor.

Youtube para kazanma şartları 2022 yılında öncelikle 400 izlenme saati olarak Google tarafından belirlenmiştir. Yani kanalınızın öncelikle 400 izlenme saatini aşmış olması gerekiyor.

Telif hakkı ihlali en önemli şartlardan bir diğeridir. Youtube kanalınızda eğer telif uyarısı aldıysanız da bu uyarıların üç defayı geçmemiş olması gerekiyor.

Eğer Youtube kanalınızdan yüksek gelir elde etmek istiyorsanız özgünlük ilk hedefiniz olmalıdır. Youtube, içeriklerin özgünlük oranını anında tespit edebilecek kadar güçlü bir alt yapıya sahiptir.

Son olarak ise Youtube para kazanmak için AdSense aracından faydalanacağınız için mutlaka bir AdSense hesabınız olmalıdır.

Youtube’dan Para Nasıl Kazanılır? İşte Youtube’dan Para Kazanmanın 6 Yolu!

Youtube’da nasıl para kazanılır? Youtube’da hangi yöntemleri kullanarak para kazanabilirsiniz? Tüm şartları yerine getirdiğinizde farklı yöntemleri kullanarak para kazanabilirsiniz. İşte Youtube’da para kazanmanın 6 yolu!

1- Youtube Reklamlardan Para Kazanma

YouTube video

YouTube, geniş bir reklam yelpazesine sahiptir. Eğer kanalınızda reklam vererek para kazanacaksanız öncelikle Youtube reklam türlerini bilmeniz size büyük fayda sağlayacaktır.

Videolarınız 10 dakika gibi uzun sürede ise o halde videonuzun arasına reklam yerleştirebilirsiniz. Ancak bu noktada kesinlikle video kalitenize özel göstermelisiniz. Reklam yerleştirmek için video süresini uzatırken kaliteden ödün vermemelisiniz.

Kaliteli video içerikleri ürettiğinizde geniş bir kitleye ulaşmanız daha kolay olurken aynı zamanda tıklanma oranınız da artacaktır.

2- Super Stickers Youtube Para Kazanma

Youtube para kazanma yollarından birisi olan süper stickers yöntemi henüz Türkiye’de kullanılmıyor. Premier’lerin kullandığı bu özellik bir nevi bağış toplama sistemine benzetiliyor. Üreticiler yayın açıyor ve istekleri doğrultusunda bağış toplayabiliyorlar.

Türkiye’de ne zaman kullanılmaya başlanacağı net olarak bilinmese de Türkiye dışında birçok içerik üreticisi reklam paylaşımı haricinde bu yöntem ile de ciddi paralar kazanabiliyor.

3- Youtube’da Ürün Satmak

Youtube’da para kazanmanın bir diğer farklı ve keyifli yollarından birisi de hedef kitlenize hitap edebilecek tasarımlar sunarak bu tasarımların satışını yapmaktır.

Youtube, doğru ve etkili kullandığınızda geniş kitlelere ulaşarak kazanç sağlayabileceğiniz bir platformdur. Bu etkili yollardan birisi de ürün satışı yapmaktır. Youtube’da ürün satmak bu bağlamda kazanç sağlayan etkili yöntemlerden birisidir.

4- Kanal Üyelikleri İle Youtube Para Kazanma

Youtube kanalınızın 30.000 ve üzeri abonesi var ise ve bir de Youtube iş ortağı programı dahilinde içeriklerinizi üretiyorsanız o halde üyelikler özelliğini etkinleştirip kazanç sağlayabilirsiniz.

Bu sistemde üyelere kanala üye olurken belirli bir ücret öderler. Böylece bu üyeler standart abonelerden farklı olarak üyelere özel yayınlara ulaşabilir ve yeni yayınlanan videolara erken erişim sağlayabiliyor.

Özellikle kanalınızın abone sayısı yükseldiğinde bu özelliği etkinleştirerek youtube üzerinden sabit ve düzenli bir gelir elde edebilirsiniz.

5- Youtube’da Ticaret Yaparak Para Kazanmak

Youtube içeriklerinizden düzenli bir gelir elde etmek için ticari bir oluşum geliştirebilirsiniz. Nasıl ki bir markanın fiziksel bir mağazası olabiliyor ise bu mağazanın online versiyonunu da Youtube üzerinden oluşturabilirsiniz.

Kanalınızda ürünlerinizin tanıtımı ve pazarlamasını kaliteli ve etkileyici bir şekilde yaptığınız takdirde gelirinizi arttırabilirsiniz. Ayrıca hedeflediğiniz kitleye ulaştığınızda artık başka kanallara reklam vererek kolay bir şekilde hedef kitlenizi büyütebilirsiniz.

6- Marka Anlaşmaları İle Youtube Para Kazanma

Markalar ile yapılan anlaşmalar, Youtube içerik üreticileri için ciddi bir gelir kapısı haline geldi. Hatta markalar ile anlaşma yapmak için minimum izlenme saati ve abone sayısı gibi kriterler de bulunmuyor.

Sahip olduğunuz ve hitap ettiğiniz kitlenin ilgi alanlarına hitap eden markalar ile anlaşmalar yaparak Youtube üzerinden düzenli bir gelir sahibi olabilirsiniz. Tüm bu yöntemleri kullanarak para kazanmak için öncelikle youtube para kazanma etkinleştirme telefon bilgileriniz başta olmak üzere tüm bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

YouTube Kazanç Tablosu

Youtube’dan para kazanmak için öncelikle AdSense hesabınız olmalıdır. Nitekim AdSense hesabınız olmadan youtube kazanç tablosu bilgilerinize ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Kazançlarınızı ve son işlemlerinizi görebilmek için öncelikle AdSense hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Sonraki adımda ise solda yer alan “Ayarlar” kısmından “Ödemeler” seçeneğini tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfada kazançlarınızı görebileceğiniz gibi diğer yandan son hareketlerinizi de detaylı olarak görebilirsiniz.

YouTube Para Kazanma Hesaplama Nasıl Yapılır?

Youtube’dan ne kadar para kazanacağınızı öğrenebilmek içi youtube para kazanma hesaplama yöntemlerini mutlaka bilmelisiniz. Önceden de belirttiğimiz gibi Google AdSense ortaklığı ile youtube üzerinden para kazanılır.

Yapay zekaya sahip olan Google AdSense, her adımda farklı fiyatlandırma yapar. Yani kanalınızda yer verdiğiniz reklamlardan elde edeceğiniz gelir ürünlere göre farklılık gösterir.

Örneğin; oyuncak reklamları için AdSense her bir gösterime 0,20 kuruş verirken inşaat ve araba gibi ürünlerin reklam gösterimlerinde her bir tıka 0.75 kuruş veriyor.

Tüm bu hesaplamalar, reklamlardaki ürünler baz alınarak yapay zekaya sahip olan botlar tarafından hesaplanır ve hesabınıza AdSense hesabınıza yansıtılır.

Youtube’da 1000 Abone Kaç Para Kazandırır?

Youtube içerik üreticilerinin birçoğu Youtube’da 1000 abone kaç para kazandırır sorusunu merak ediyor. Ancak Youtube’da 1000 aboneye sahip olan her içerik üreticisi aynı parayı kazanmayabilir.

İçerik kalitesi ve içerik türü kazanç üzerinde doğrudan etkilidir. Bazı üreticiler her 1000 izlenmeye 2,5 dolar civarında ücret alırken bazı üreticiler için bu ücret 10 dolara kadar çıkabiliyor. Ancak bu kazancı elde edebilmek için öncelikle kanalınızın son 1 yıl içerisinde en az 400 saat izlenme sınırını geçmiş olması gerekiyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!