Yüksek Kasko Fiyatları Nasıl Azaltılır?

Yüksek Kasko Fiyatları Nasıl Azaltılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Motorlu araçlarda kaza, yangın ve hırsızlık gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkabilen masraflara karşı bir önlem olarak kasko yaptırılabilir. Bu sigorta çeşidi belirli risklere karşı araç için bir maddi güvence görevi görmektedir. Ancak kasko yaptırırken yüksek kasko fiyatları ile karşı karşıya kalınabilir. Daha uygun fiyatlarla araç kaskosu yaptırmak için çeşitli kasko kampanyası seçenekleri ve kasko indirim fırsatlarından yararlanmak isteyebilirsiniz. Yüksek kasko fiyatlarının nasıl azaltılabileceği ve daha hesaplı bir şekilde nasıl kasko alınabileceği hakkında çeşitli bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Kasko Nedir, Ne İşe Yarar?

İlk olarak, kasko fiyatlarının neye göre belirlendiği ve daha uygun fiyata nasıl kasko yaptırılabileceği konularını incelemeden önce kaskonun ne olduğundan ve ne işe yaradığından kısaca bahsedelim. Basitçe açıklamak gerekirse kasko bir araç için kaza, yanma ve çalınma gibi durumlarda ortaya çıkabilecek masraflara karşı güvence olan bir sigorta çeşididir. Kasko, poliçe kapsamına göre belirlenen durumlarda sigortalının belirli bir miktarda ödeme almasına yarar. Yapılması zorunlu olmayan kasko sigortası isteğe bağlı olarak yaptırılabilen bir sigortadır.

Yüksek Kasko Fiyatları Nasıl Azaltılır?

Kasko Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Bir araca kasko yaptırırken pek çok kişi için önemli konulardan biri kasko fiyatları olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki bu fiyatlar hangi faktörlere göre belirlenmektedir? Kasko fiyatlarının belirlenmesinde rol oynayan etkenler arasında aracın türü, markası, modeli ve üretim yılı gibi özellikler yer alır. Ayrıca sigortayı yaptıran kişiyle ilgili olarak, kişinin yaşı, ehliyet yılı ve mesleğinin yanı sıra aracın kullanıldığı şehir de kasko fiyatının belirlenmesinde hesaba katılan unsurlar arasındadır.

Kasko Fiyatı Neden Yüksek Çıkar?

Öncelikle kasko fiyatlarında zaman içerisinde enflasyona ve araç fiyatları gibi dış etkenlere bağlı olarak değişiklikler görülebilir. Ancak genel bir artışın dışında, eğer önceki yıllara göre daha yüksek kasko fiyatı ile karşılaşıyorsanız bunun başka nedenleri de olabilir. Örneğin kasko hasarsızlık indiriminin bozulması durumunda kasko fiyatının daha yüksek çıktığı gözlemlenebilir. Ayrıca aracın yaşının ilerlemesi, ek teminatlar gibi sebepler de daha yüksek kasko fiyatlarına neden olabilir.

Daha Düşük Kasko Fiyatları İçin Kasko Kampanyası Fırsatlarını Takip Edin

Aracınızın kaskosunu yaptırırken çeşitli nedenlere bağlı olarak yüksek kasko fiyatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer daha uygun fiyatlarla aracınızın kaskosunu yaptırmak için fırsatlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu alanda sunulan farklı kampanyaları takip edebilirsiniz. Zaman zaman farklı sigorta şirketleri tarafından müşterilere sağlanan kasko kampanyası fırsatları olabilir. Bu kampanyaları düzenli olarak takip ederek ilgi çekici fırsatlar yakalanabilir. Böylelikle daha hesaplı bir şekilde kasko yaptırılabilir. Ayrıca fikir vermesi açısından kasko değeri hesaplama yapan adreslerden de destek alabilirsiniz. 

Yüksek Kasko Fiyatları Nasıl Azaltılır?

Yüksek Kasko Fiyatlarına Karşı Kasko İndirim Seçeneklerinden Yararlanabilirsiniz

Sigorta şirketleri tarafından zaman zaman sunulabilen kasko kampanyalarının yanı sıra daha düşük fiyatla kasko yaptırmanın bir diğer yolu ise kasko indirim seçeneklerinden yararlanmaktır. Bu indirimler arasında önemli bir seçenek hasarsızlık indirimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hasarsızlık indirimi bir poliçe yılının hasarsız bir şekilde tamamlanması ile elde edilen indirimdir. Yani aracın hasarsız kullanımı ile bir sonraki poliçe döneminde daha uygun fiyata kasko yaptırmak mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra gerekli şartlar sağlandığı takdirde daha hesaplı kasko için diğer kasko indirimlerinden de faydalanılabilir.

Uygun Fiyata Kasko İçin Farklı Kasko Tekliflerini Gözden Geçirebilirsiniz

Eğer daha uygun kasko fiyatları ile aracınızın kaskosunu yaptırmak istiyorsanız bunun için çeşitli kasko indirimlerinden ve kasko kampanyalarından faydalanmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca farklı kasko tekliflerini inceleyerek bu alanda farklı fiyatlara sahip seçenekleri öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz. Çok sayıda şirketin kasko teklifini karşılaştırmak için kullanabileceğiniz Sigortam.net üzerinden araştırmanızı yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!