Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da Başlıyor!

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül’de Amazon Prime Video’da Başlıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Silmarillion, Bitmemiş Öyküler ve Orta Dünya Tarihi gibi fantastik eserleri ile dünya çapında büyük bir etki oluşturan J.R.R Tolkien, Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri ile sinema ve dizi dünyasına da etki etmeye devam ediyor.

Daha önce sinema versiyonlarını izlediğimiz “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” üçlemelerinden sonra, bu kez Amazon Prime Video tarafından hazırlanan yeni bir dizi, tüm dünya çapında heyecanla bekleniyor.

İşte, tüm merak edilen yönleri ile 2 Eylül’de Amazon Prime Video’da başlayacak “Yüzüklerin Efendisi : Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings : The Rings of Power)” dizisi…

YouTube video

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri, Orta Dünyanın İkinci Çağı Anlatılacak

J.R.R Tolkien’in “Hobbit” ve “Yüzüklerin Efendisi” kitaplarında yer verdiği olaylardan binlerce yıl öncesinin anlatılacağı bu muhteşem dizi, orta dünyanın ikinci çağını konu alacak. Söz konusu dizinin yapımcılığını Amazon Studio üstlenirken, dizi Patrick McKay ve J.D. Payne tarafından ekranlara taşınacak.

Dizide Orta Dünyanın ikinci çağında yaşanan olaylar anlatılacak. Güç yüzüklerinin ve tüm yüzüklere hükmeden tek yüzüğün dövülmesi, Orta Dünyanın Karanlık Lordu Sauron’un yükselişi, Elflerin başkenti Lindon ve görkemli ormanları ile insanlar tarafından kurulan göz alıcı ada krallığı Númenor’un destansı hikayesi  başta olmak üzere İkinci Çağda yaşanan birçok önemli olay dizide işlenecek.

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da Başlıyor!

İlk Bölüm “Shadow of the Past (Geçmişin Gölgesi)” Olacak

Amazon Studio ile J.R.R Tolkien’ın eserlerinin hak sahibi Tolkien Vakfı arasında yapılan görüşmeler ile dizinin ilk etapta 5 sezon sürmesi ve toplamda 50 saat olarak çekilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda “Güç Yüzükleri” dizisinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak ve dizi 2 Eylül 2022 günü “Shadow of the Past (Geçmişin Gölgesi)” isimli ilk bölümü ile Amazon Prime Video’da yayınlanacak.

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da Başlıyor!

Gelmiş Geçmiş En Pahalı Dizi: Yüzüklerin Efendis Güç Yüzükleri

Sadece ilk sezonu için 465 milyon dolar gibi devasa bir harcama yapılan “Güç Yüzükleri” dizisi, bu yönüyle de dünya dizi tarihinin en pahalı dizisi olma ünvanını ele geçirmiş durumda.

Çekimlerine 2020 Şubat ayında Yeni Zelanda Auckland’de başlanılan dizinin oyuncu kadrosunda ise Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Peter Mullan, Nazanin Boniadi, Cynthia Addai-Robinson, Augustus Prew, Benjamin Walker gibi isimler yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da Başlıyor!

Dizide Yer Alacak Başlıca Karakterler | Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Oyuncuları

J.R.R Tolkien’ın benzersiz hayalgücü ile oluşturduğu büyülü evreninin birçok önemli karakterini Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri dizisinde izleyebileceğiz.

Bu anlamda Elflerin efsanevi hanımı Galadriel, son yüksek Elf kralı Gil –Galad, Elf beyleri Elrond ve Celebrimbor, yüce insan kralı Elendil, Elendil’in oğlu İsildur, kardeşi Carine, Númenor’un son kralı Ar-Pharazon ve eşi kraliçe Miriel, cücelerin en büyük babası Durin, cüce kraliçesi Dwarven Queen, Tolkien kitaplarında olmayan ancak dizi için oluşturulan ve doğruluktan sapan bir elf olan Adar, kötülüğün efendisi ve bir Maia olan Sauron ile onun Elflerin arasına girdiği yüzü olan Annatar gibi önemli karakterleri, heyecanla beklenen bu yapımda görebileceğiz.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da Başlıyor!

Evet dünya genelinde çok sayıda hayranı bulunan Tolkien’in evreninin ve orta dünyanın konu alınacağı, gelmiş geçmiş en pahalı dizi ünvanına sahip “Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri” dizisi, 2 Eylül günü tüm dünya genelinde ilk bölümü ile Amazon Prime Video’da yayınlanacak. Bakalım, milyonlarca insanın sabırsızlıkla beklediği dizi, bu beklentileri ne kadar karşılayabilecek?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!