Tarihin En Pahalı Dizisi

Tarihin En Pahalı Dizisi “Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri” Sezon Finalini Yaptı… Peki, İkinci Sezon Ne Zaman Başlayacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Silmarillion gibi eserleri ile eşsiz bir Orta Dünya’yı okuyucu ile buluşturan J.R.R Tolkien’in külliyatından esinlenen “Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri” dizisi sezon finalini 14 Ekim günü yayınlanan “Alaşım” adındaki sekizinci bölümü ile yaptı.

İlk sezonu toplamda sekiz bölümden oluşan dizi, Amazon Prime Video’da yayınlandı. Yaklaşık 465 milyon doları bulan ilk sezon maliyeti ile tarihin gelmiş geçmiş en yüksek bütçeli dizisi olma rekorunu kıran “Güç Yüzükleri (orijinal adıyla The Rings of Power)” bu senenin en merakla beklenen yapımı olarak gösteriliyordu.

Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri Beklentileri Karşıladı mı?

Amazon Prime Video’nun belkide en iddialı yapımı olan, tüm dünya üzerinde Tolkien ve Orta Dünya hayranları tarafından merakla beklenen, yine yayınlanması ile birlikte izlenme rekorları kıracağına inanılan “Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri”, Tolkien’in LOR (Lord of the Rings) evrenine aykırılıklar taşıdığı, dizinin olay kurgusu içinde boşluklar ve çelişkiler bulunduğu gibi iddialarla geniş bir kitle tarafından eleştiriliyordu. Ancak tüm bu eleştirilere karşın dizi, tüm dünya üzerinde yoğun bir ilgi görmeyi başardı ve ciddi izlenme rakamlarına ulaştı.

Tarihin En Pahalı Dizisi "Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri" Sezon Finalini Yaptı... Peki, İkinci Sezon Ne Zaman Başlayacak?

Toplamda beş sezon sürmesi beklenen The Lord of the Rings; Rings of Power (Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri) dizisinin ikinci sezon onayını aldığı da bildirildi. Ekim ayı itibari ile ikinci sezon çekimlerine başlanacak dizinin, ikinci sezonunun ne zaman yayınlanacağı da izleyiciler tarafından merak ediliyor.

Peki, Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri dizisinin ikinci sezonu ne zaman yayınlanacak?

Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri İkinci Sezon Ne Zaman Başlayacak?

”Alaşım” adı verilen sekizinci bölümü ile sezon finalini yapan Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri’nin ikinci sezonu üzerinde birkaç yıl çalışılacağına dair haberler geldi. Bu bağlamda otoriteler dizinin yaklaşık iki yıllık bir ara vereceğini, dizinin en erken 2024 yılı Eylül ayında ikinci sezonunun yayınlanacağını tahmin ediyorlar. Tabi verilen bu süreler dizi çevrelerinin tahminlerine dayanıyor. İkinci sezon onayı alan dizinin yeni sezonunun ne zaman yayınlanmaya başlanacağına dair resmi bir açıklama ise bulunmuyor.

Tarihin En Pahalı Dizisi "Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri" Sezon Finalini Yaptı... Peki, İkinci Sezon Ne Zaman Başlayacak?

Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri Dizisinin Konusu Ne?

J.R.R Tolkien’in Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarındaki olaylardan daha öncesinin anlatıldığı Güç Yüzükleri dizisi, Orta Dünya’nın İkinci Çağında geçiyor.

Bu yönüyle Güç Yüzükleri dizisi, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit sinema serilerinden daha öncesini, yani güç yüzüklerinin ilk olarak dövüldüğü yılları konu alıyor.  Yüksek bir elf olan Galadriel’in ana karakter olduğu dizide, Dumanlı Dağlardan Mordor’a, Lindon’un görkemli ormanlarından ada krallığı Numenor’a ve Cüce diyarı Moria’ya kadar uzanan geniş bir coğrafya üzerinde elflerin son yüksek kralı Gil Galad, Lord Elrond, Lord Celebrimbor, Cücelerin kralı Durin, Numenor kraliçesi Miriel, Ar Pharazon, Elendil, İsildur gibi önemli karakterler ile hobbitler de yer alıyor.

Tarihin En Pahalı Dizisi "Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri" Sezon Finalini Yaptı... Peki, İkinci Sezon Ne Zaman Başlayacak?

Yine dizinin ilk sezonunda kötü karakter Adar ile orklarını da görürken, sezon finalinde ise büyük merakla beklenen Sauron’un kim olduğu ile bir meteor ile Orta Dünya’ya düşen Stranger’ın (yabancının) gerçekte kim olduğu soruları da yanıtlarını buluyor.

Bakalım, ilk sezonu oldukça yoğun şekilde eleştirilen dizinin ikinci sezonu Tolkien hayranları tarafından nasıl karşılanacak?…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!