zeka-gelistirici-oyunlar

Zeka Geliştirici Oyunlar Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanların gelişimi, son derece kapsamlı ve derin bir alandır. Hafıza ve zeka gelişimi bebeklikten başlayarak yetişkinlik dönemine kadar sürer. Ebeveynler ise, çocuklarına bebeklik döneminden başlayarak hem hafıza hem de zeka gelişimlerini desteklemek üzere birçok dizme ve eşleştirme oyuncak satın alır. 

Bebeklik döneminde ilk zeka kartları ile başlayan serüvene zeka geliştirici oyunlar ile devam edilir. 

Çocukların zeka ve hafıza gelişimini büyük ölçüde arttıran oyunlar, onların hem eğlenmesine hem de öğrenmesine katkıda bulunur. 

Her ebeveynin çocukların zeka gelişimini destekleyecek oyuncaklardan satın alması mühimdir. 

Onların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla tasarlanan birçok modelde oyuncak vardır. 

Hem arkadaşlarıyla hem de ebeveynleriyle oynayabileceği bu oyuncaklar sayesinde çocukların zeka gelişimi epey artar. Kimi oyuncaklar ev içerisinde veya çevredeki olayları, gereklilikleri anlamasına olanak tanırken, bazı oyuncaklar mesleki zekasını ortaya çıkarmaya da olanak tanır. 

Örneğin, doktor seti ile çocuk tıpa olan ilgisini ve yetkinliğini küçük yaşlarda keşfederek bu alana yönelmeye bile karar verebilir. Zeka geliştirici oyunlar öğrenirken eğlenmeyi de mümkün kıldığından çocukların sıkılması gibi bir endişe söz konusu olmaz. 

zeka-gelistirici-oyunlar

Zeka Geliştirici Oyun Çeşitleri 

Zeka geliştirici oyun çeşitleri birbirinden farklı seçenekleri ile çocukların gelişimine katkıda bulunur. Çocuklar ister ebeveynleriyle isterse arkadaşlarıyla oynasın, zamanla görülen gelişime şahit olunabilir. Zeka geliştirici oyunlar çocuklara anlama, kavramsal öğrenme, kritik düşünme, analitik düşünme, yaratıcılık, problem çözme yeteneği, dili algılama ve dili kullanma yeteneği katar. 

Faydaları saymakla bitmeyecek bu oyunlar çocukların uzun süreli okul serüvenine de büyük bir katkıda bulunur. 

Hatta küçük yaşlarda kazandığı yeteneklerin faydasını gençlik ve yetişkinlik döneminde bile görebilir. 

Zeka geliştirici oyun çeşitleri arasında blok oyunu, lego oyunu, jenga oyunu, puzzle, engel aşma oyunu, renkli yerleştirme kapları, denge oyunu gibi seçenekler bulunur. Hem eğlenceli hem de öğretici olan bu oyunlar sayesinde çocukların birçok yönü keşfedilebilir. Başta ailesiyle ve arkadaşlarıyla paylaşarak oynamaya başlayan çocuklar, daha sonra tek başlarına da oyun oynayabilir. 

Yarışma oyunu olan jenga ile hem zekası hem de motor becerileri büyük ölçüde gelişir. Aynı zamanda puzzle oyunu ile parçaları tamamlayarak bir bütünlük oluşturmanın farkına varır. 

Zeka geliştirici oyun çeşitleri arasında yer alan eşini bul oyunu, çocukların en sevdiği seçeneklerden biridir. 

Hem şekil hem renk hem de tasarım açısından tüm dikkati çeken oyuncaklar, zeka egzersizi yaptırarak belleğine hitap eder. Hafıza oyunu diye de geçen eşini bul, denge kule, renkli kaplar da beyni zinde tutarak çocukların hafızalarının gelişmesine olanak tanır. Her oyuncağın çocuğa kazandıracağı farklı bir yetenek vardır. O sebeple, zeka geliştirici oyuncak çeşitleri satın alınarak çocuğa pek çok yetenek aşılanabilir.

Zeka Geliştirici Oyunlar Kaça Ayrılır?

Zeka geliştirici oyunlar kaça ayırılır?” sorusu çocuklarına oyun satın almak isteyenlerin araştırmaları arasında bulunur. Oyun çeşitleri çocukların yaşına, beklentisine ve ihtiyacına göre tasarlanır. Bebeklik döneminden başlayarak belirli bir yaşa kadar kullanılabilecek bu oyun seçenekleri, her yaşına ayrı bir yetenek katar. Zeka geliştirici oyunlar ise akıl oyunları, işlem oyunları, strateji oyunları, karma zeka oyunları, sözcük ve mantık oyunları olarak sınıfa ayrılır. 

Zeka Geliştirici Akıl oyunları

Zeka geliştirici akıl oyunlar içerisinde bölgesel sudoku, sudoku, ABC bağlamaca, sihirli piramit, çit, apartman gibi oyunlar bulunur. 

H3:Zeka Geliştirici İşlem Oyunları

Zeka geliştirici işlem oyunları arasında işlem karalama, işlem karesi, kendoku, kapsül, kakuro, çarpmaca ve sütun işlem sayılabilir. 

Zeka Geliştirici strateji Oyunları 

Zeka geliştirici strateji oyunları içerisinde tactix, nim, 4x 4 Dama, üç taş, tic tac toc, sayı bulmaca, dokuz taş, tavşan ve tazılar, Zeka ve akıl oyunları, Türk Daması, Mankala Türleri, Amerika daması ve Çin daması  yer alır. 

Zeka Geliştirici Sözcük ve Mantık Oyunları 

Zeka geliştirici ve mantık oyunları arasında sözcük merdiveni, şifreler, kare bulmacalar, anagramlar, mantık karesi, kare bulmacalar, üç değişkenli mantık oyunları, yalancı doğrucu ve değişkenli mantık oyunları sayılabilir. 

Karma Zeka Oyunları 

Karma zeka oyunları arasında satranç, kibrit oyunları, kap aktarma oyunları, şapka soruları, Go problemleri ve nehir geçme oyunları bulunur. 

Zeka Akıl Oyunları 

Zeka geliştirici oyunlar arasında Tangram, Tetromino, Puzzle, Pentomino ve 3 boyutlu küp sayma ve şekil oluşturma gibi oyunlar yer alır. 

 

Yukarıdaki oyun çeşitleri çocukların farklı yetenek ve zekalarını ortaya çıkarma konusunda etkili olur. Bu oyunlardan satın almadan önce çocuğun yaşını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız mühimdir. Aksi durumda yaşına uygun olmayan oyuncak türleri ile beklenilen bir gelişme yaşanamaz. Bunun dışında yaşından küçük oyunların kullanımı çocuklara sıkıcı ve kolay gelerek onların sıkılmasına neden olabilir. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurularak çocukların ihtiyaçlarına ideal olan seçeneğin alınması tavsiye edilir. 

Zeka Geliştirici Oyun Fiyatları 

Zeka geliştirici eğitici oyuncak çeşitleri birbirinden farklı tasarıma, özelliğe ve amaca yönelik olarak üretilir. 0-6 aylık bebeklerden başlayarak 6 yaşa kadar devam eden bu oyuncaklar, her yaşta farklı bir deneyim ve yetenek katar. Bazı oyunlar çocukların düşünmesi ve kavraması üzerine kurulu olurken, bazı seçenekler hayal dünyasındakileri ortaya çıkararak farklı bir oyun oluşturmasına yardımcı olur. 

Ayrıca yeteneklerinin ortaya çıkmasını ve motor becerisi kazanmasını destekleyen zeka geliştirici oyuncaklar da vardır. 

Her birinin amacı farklı olduğu için tasarımı ve rengi de bu duruma göre şekillenir. Haliyle bu durum zeka geliştirici oyun fiyatları üzerinde etkili olur. Ancak her ebeveynin kriterine ve bütçesine hitap eden fiyatlandırmalardan bahsedilebilir. 

Çocuklar için zeka geliştirici oyun çeşitlerinden satın alınırken yalnızca fiyata odaklanmak oldukça yanlıştır. 

Onların zekasını ne yönde etkileyecek, beden gücüne neler katacak ve çocukların zamanı nasıl geçecek gibi birtakım hususları göz önünde bulundurarak seçim yapmak gerekir. Yaşlara göre gruplandırılan zeka geliştirici oyun seçenekleri arasından ideal seçimde bulunulabilir. Bütçe dostu fiyatlar ile sunulan Let’s Be Child oyuncakları her çocuğun sahip olabileceği çeşitliliktedir. Sizde www.letsbechild.com sitesini ziyaret edip çocuğunuz için en faydalı zeka geliştirici oyuncağı satın alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!