featured

Zenginlerin Adrenokrom Yamyamlığı Çocukları Tehdit mi Ediyor ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün akşam saatlerinde Twitter ve Instagram üzerinden paylaşılan bir dizi mobilya ürünü ve kaçırılan çocukların isim benzerliğini içeren Wayfair paylaşımları gündeme bomba gibi düştü. Wayfair çocuk kaçakçılığı yaptığı konusunda medyada kendisine yer bulurken, konu ile yakından ilişkili olan Adrenochrome nedir sorusunun da cevabı araştırılan sorulardan biri oldu. 

Adrenochrome Nedir ? 

Sosyal medya paylaşımları içerisinde yer alan  Adrenokrom nedir sorusunun cevabı oldukça ilgi çekici. Çocukların beyinlerinde üretilebilen Adrenokrom ismindeki madde alınmak amacı ile çocuklar öldürülüyor ve bu maddeyi kullanan kişiler çok uzun süre genç kalınabiliyor. 

İddialara göre milyarlarca dolara satılan Adrenokrom , dünyanın en güçlü uyuşturucu maddesi olması ile de tanınıyor. Bir tür uyuşturucu olmayan adrenochrome ise gerçekte dünyada sentez halinde hali hazırda bulunuyor ve dünyanın birçok yerinde yasal olarak satılabiliyor. 

Adrenochrome İddiaları Nereden Geliyor?

Sosyal medyayı bir anda hareketlendiren bu iddialar aslında ABD’li yazar Hunter S. Thompson tarafından 1972 yılında basılan ” Fear and Loathing in Las Vegas ” isimli eserinde yer alan kurguda bulunuyor. Polisiye yazarı Thompson romanında Adrenochrome maddesini çocukların beyninde yer alan ve diri diri çıkarılması gereken bir gençlik iksiri olarak kurguluyor. 

YouTube video

Aynı romanın bir de Las Vegas Parano isminde filminin çekilmesi ile birlikte bu kimyasal madde sentezin dünyanın en güçlü uyuşturucu maddesi olarak lanse edilmesine neden oluyor. Adrenochrome film kurgusuna göre bu kimyasal madde adrenalin salgılanması durumunda ortaya çıktığı için ölü bedenden alınması imkansız. Böylece romanın kurgusunu duyan ya da filmi izleyen kişiler için çocukların adrenochrome almak nedeniyle kaçırılmış olma olasılığı oldukça inandırıcı hale geliyor. 

Adrenokrom Nedir ? Adrenokrom Gerçek midir ?  

Yapılan bilimsel araştırmalar ve çalışmalar adrenokrom sentezinin adrenalin okside edilmesinin ardından elde edilen bir tür molekül olduğunu ispatlamaktadır. Ayrıca bu maddenin insan üzerinde halüsinasyonlara neden olan ya da psikolojik ataklar geçirmesi gibi etkilere sahip olup olmadığı da kanıtlanmış durumda değil. Laboratuvar ortamında geliştirilebilen bu sentez, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ya da ABD sağlık örgütleri tarafından uyuşturucu madde olarak tanımlanmıyor. 

Ulusal Sağlık Enstitüsü Uyuşturucu Madde Tanımını Onaylamadı 

Ulusal Sağlık Enstitüsü adrenokrom sentezi açıklamasına göre molekülün laboratuvar imkanlarında sentezlenmesi doğru bir bilgi iken, bu sentez Fransa Sağlık Bakanlığı kullanımı yasaklanmış uyuşturucu maddeleri içerisinde yer almadığını ifade etmektedir. 

Fransız Paul Brousse Hastanesi Bağımlılık Uzmanı Laurent Karila yaptığı açıklamada adrenochrom kullanan ünlüler ya da kişiler listesi açıklanmış ve sosyal medyada dolaşıyor olsa da bu molekülün yalnızca kalp atışında hızlanma ve kişide terlemeye neden olduğunu belirtiyor. Bu belirtilerin ise adrenalin kaynaklı olduğunu işaret ediyor. Yani bağımlılık uzmanı Brousse ‘ye göre bu madde bir tür uyuşturucu madde değil. 

Adrenokrom Ne Kadara Satılıyor ? 

Ulusal Sağlık Enstitüsü açıklamalarına göre 25 mg Adrenokrom, Kanadalı Toronto kimyasal araştırmalar şirketinde toplam 50 dolara satılıyor. Çin merkezli çalışan Fine Technologies labooratuvarı ise aynı maddenin yüzde 98 saf adrenokrom sentezinin 25 mg ‘ını 129 dolara satıyor. 

Adrenokrom ve Küçük Kız Fotoğrafı Yanıltmacası

Bu süreçte Adrenokrom ispatı olarak gösterilen tablo, aslında bir tür sanat eserinden alıntılanmış durumdadır. Gottfried Helnwein ‘ın tablosu üzerinde oynamalar yapılarak adeta bir tür fotoğraf gibi görüntüleniyor. Epiphany III isminin verilmiş olduğu Gottfried Helnwein’ın Viyana Albertina Müzesi ‘nde yer alan resim, sosyal medyada adeta gerçek bir resimmiş gibi paylaşılıyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!