1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etli ekmek kaç kalori gelmektedir?  Etli ekmek deyince akıllara öncelikle kalorisi gelir. Konya’ya özgü olan bu yöresel tat, aroma olarak kıymalı pideye benzer. Etli ekmek, ince ve kenarsız bir içli pide türüdür. Konya dışında, Kastamonu ve Mardin gibi birçok bölgede farklı türler yapılmaktadır. Peki, etli ekmek kaç kalori gelmektedir?

1 Dilim Etliekmek Kalori Miktarı

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porsiyon etli ekmek kaç kalori gelir? Etli ekmeğin 1 porsiyonu yaklaşık 350 kalori, 1 dilimi 75 kalori içerir. Buna karşılık kıymalı pidenin ise 100 gramında yaklaşık olarak 200 kalori vardır.

1 Porsiyon Etliekmek Kaç Dilim?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porsiyonun 350 kalori ve 1 dilimin 75 kalori olduğu düşünülünce; yaklaşık 4 dilim etli ekmeğin 1 porsiyona denk geldiğini söylemek mümkündür.

1.5 Etli Ekmek Kaç Kalori Gelmektedir?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

1 porsiyon etli ekmek 350 kalori ise,, 1.5 etli ekmeğin yaklaşık olarak 525 kcal olduğu söylenebilir.

Konya Etli Ekmek Kalori Değeri Nedir?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

Kastomonu ve Mardin’de yapılan çeşitleri olsa da, genel olarak tüm etli ekmek çeşitleri aynı miktar kalori içeriyor denebilir. Yani ortalama olarak 1 porsiyon Konya etli ekmek 350 kaloridir denebilir.

1 Etliekmek Kaç Gram Gelmektedir?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

Etli ekmek, 100 gram et, 100 gram sebze ve 180 gram hamurdan oluşur. Yöreden yöreye farklı gramajlar kullanıldığı nadir olarak görülse de, bu ölçüler ortalama değerleri ifade eder.

3 Dilim Etli Ekmek Kaç Kalori Gelmektedir?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

1 dilim etli ekmeğin 75 kalori olduğu görülmektedir. Dolayısıyla 3 dilim etli ekmeğin yaklaşık olarak 225 gram olduğunu söylemek mümkündür.

1 Porsiyon Etli Ekmek Besin Değerleri Nelerdir?

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

‘’ Etli ekmek kaç kalori ‘’ sorusunun cevabının ardından, aşağıdaki tabloda 1 porsiyon etli ekmeğin besin değerlerini incelemek mümkündür:

Makro / Mikro Çeşidi Miktarı
Karbonhidrat 31 g
Protein 15 g
Yağ 9 g
Lif 2 g
Kolesterol 35 g

 

‘’Etli ekmek kaç kalori ‘’ sorusunun yanında, yukarıdaki tablodaki besin değerlerini bilmek de sağlık açısından oldukça önemlidir.

Etli Ekmeğin Faydaları ve Zararları

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

Etli ekmek gibi gıdaların zararları dışında bazı faydaları da olabilir. İşte etli ekmek tüketmenin bazı olası faydaları ve zararları:

  • Etli ekmek, et içerdiği için protein açısından zengin bir besindir. Protein kas gelişimi, onarımı ve vücudun temel fonksiyonları için gereklidir.
  • Etli ekmekteki et, B vitaminleri (örneğin B12) ve demir gibi önemli besinleri içerebilir.

B12 vitamininizin eksik olduğunun göstergesi olan 8 belirti nedir? Yazımız üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu söz konusu maddeler etli ekmeğin faydalarına örnek olarak gösterilebilir. Ancak etli ekmek tüketirken göz önünde bulundurulması gereken bazı olumsuz yönler de vardır:

  • Etli ekmeğin kalorisi ve yağ oranı genellikle yüksek olabilir. Yani aşırı tüketim kilo alımına yol açabilir.
  • Hazır etli ekmekler işlenmiş etler ve ekstra soslar içerebilir.
  • Hazır etli ekmeklerdeki tuz (sodyum) miktarı yüksek olabilir. Yüksek tuz tüketimi hipertansiyon ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Etli ekmeklerin lif içeriği genellikle düşüktür. Lif, sindirim sağlığını ve tokluğu iyileştirebilir.
  • Etli ekmekler genellikle dengeli bir diyetin yerini tutmayan tek bir gıda türünü ağırlıklı olarak içerir.

Etli ekmek veya benzeri gıdaları seyrek tüketmek ve dengeli beslenmenin bir parçası olarak değerlendirmek daha iyidir. Bu tür yiyecekleri yemeyi tercih ediyorsanız; bunları evde daha sağlıklı malzemelerle hazırlayabilir veya porsiyon kontrolünü sağlamaya dikkat edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1 Etli Ekmek Kaç Kalori?

Aşağıdaki başlıklarda  ‘’etli ekmek kaç kalori ‘’ konusu ile ilişkili sıkça sorulan bazı sorulara ve cevaplarına ye verilmiştir.

1 – 1 Tam Etli Ekmek Kaç Gram?

1 tam etli ekmek; 100 gram et, 100 gram sebze ve 180 gram hamurdan oluşur. Bu ölçüler ortalama değerleri ifade eder.

2 – 2 Tane Etli Ekmek Kaç Kalori Gelmektedir?

1 adet etli ekmek yaklaşık 350 kalori içermektedir. Dolayısıyla 2 etli ekmek 700 kaloridir.

3 – 1 Dilim Etli Ekmek Kaç Kalori?

1 dilim etli ekmek ortalama olarak 75 kalori içermektedir. Yöresel olarak farklı şekillerde yapılan bir pide türü olsa da, bu değer her çeşidinde hemen hemen aynı olacaktır.

4 – Diyette Etli Ekmek Yenir mi?

Etli ekmek veya diğer yüksek kalorili fast food ürünlerini diyet sırasında tüketmek genellikle tavsiye edilmez. Bu durumun sebebi, bu tür yiyeceklerin tipik olarak yüksek miktarda yağ ve kalori içermesidir. Ancak sağlıklı bir şekilde tüketmek isterseniz, dikkatli olmalı ve porsiyonlarınızı kontrol etmelisiniz.

Dengeli ve sağlıklı beslenme, diyet yaparken çok önemlidir. ‘’ Etli ekmek kaç kalori ‘’ sorusunun cevabında görüldüğü üzere, bu pide diyetiniz için çok tüketmemeniz gereken bir yiyecek türüdür.  Örneğin; evde hazırladığınız tam tahıllı ekmek üzerine az yağlı etlere, sebzeler ve düşük yağlı soslar ekleyerek daha hafif bir etli ekmek yapabilirsiniz.

Bir diyetisyen veya beslenme uzmanı ile görüşmek, beslenme programınız hakkında daha fazla bilgi ve tavsiye almak için faydalı olabilir. Herkesin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilmiş bir diyet programı oluşturmak önemlidir.

5 – 1 Tane Lahmacun Kaç Kalori?

‘’ Etli ekmek kaç kalori ‘’ sorusunun ardından akıllara başka bir pide türü olan lahmacun gelmektedir. 1 adet 80 gramlık küçük lahmacun 118 kalori içerir. 120 gramlık bir orta lahmacun 177 kalori içerir.

Bir porsiyon büyük lahmacun (150 gram) yaklaşık 220 kalori içerir. 100 gramlık bir lahmacun 148 kalori içerecektir. 2 lahmacun kaç kalori diye sorulacak olursa, orta lahmacun baz alındığında 354 kaloriden söz etmek mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!