Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de melek yatırımcı ağları nelerdir? Yeni iş fikirlerine finansman desteği için hangi melek yatırım ağı tercih edilebilir?

Türkiye’de pek çok melek yatırımcı ağları bulunuyor. Bunların her biri farklı sektörlerdeki iş girişimlerini destekliyor. Yeni iş fikrine sermaye arayan ya da şirket kurulum aşamasında olan yeni girişimciler de melek yatırımcı nedir, melek yatırımcı nasıl bulunur gibi konularda ciddi araştırmalar yapıyor.

Biz de bu yazımızda Türkiye’de melek yatırımcı ağları nelerdir 20 farklı seçenekle listeledik… Melek yatırımcı nedir, nasıl bulunur, melek yatırımcılar kimlerdir konusuna açıklık getirdik, Bireysel Katılım Yatırımcısı Yönetmeliği kapsamında BKY’yi ele aldık. İşte, melek yatırımcı arıyorum, melek yatırımcı bulmak istiyorum diyenlerin tercih edebileceği melek yatırım ağı platformları ve Türkiye melek yatırım ağları hakkında bilgiler…

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

Türkiye’de Melek Yatırımcı Ağları Nelerdir?

Türkiye melek yatırım ağları oldukça geniştir. Melek Yatırımcı Lisansı olan kişiler, bu ağlardan dilediğine ya da dilediklerine üye olabilir. İşine sermaye arayan girişimciler ya da firmalar da bu ağlardan dilediğini tercih ederek melek yatırımcı arıyorum, melek yatırımcı nasıl bulunur, Türkiye’de melek yatırımcılar kimlerdir sorularına yanıt alırlar.

Düşünce ya da şirket kuruluş aşamasında olup sermaye desteği arayan kişilerin yararlanabileceği bazı önde gelen Türkiye melek yatırım ağları şunlardır:

  • Galata Business Angels
  • TR Angels
  • Etohum
  • Keiretsu Forum Türkiye
  • İstanbul Startup Angels
  • LabX
  • EGİAD Melekleri
  • MetuTech-Ban
  • Inovent
  • BUBA
  • İş Girişim Sermayesi
  • iLab Ventures
  • Şirket Ortağım
  • Esas Holding
  • Kobi Girişim
  • BIC Angels
  • Endeavor
  • Inventram
  • Erciyes Teknopark
  • RHEA Girişim
Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

1- Galata Business Angels

Türkiye’nin ilk melek yatırım ağı olan ve İstanbul melek yatırımcılar listesindeki Galata Business Angels, yeni nesil çözümlere finansman sağlama özelliğiyle ön plana çıkıyor. Eğer melek yatırımcı arıyorum diyorsanız buraya tıklayıp formu doldurarak Galata Business Angels melek yatırımcı ağı başvurusu yapabilirsiniz.

2- TR Angels

Nitelikli melek yatırımcı ağı ile ön plana çıkan İstanbul merkezli TR Angels, çok ortaklı yatırım şirketi ve melek yatırımcı ağı olarak faaliyet gösteriyor. Daha çok erken aşama teknoloji startup’larına odaklanan TRAngels girişim başvurusu için buraya tıklayabilir, en iyi Türkiye melek yatırımcı ağları listesindeki TR Angels faaliyetleri hakkında detaylı bilgi almak için https://www.trangels.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

3- Etohum

Türkiye melek yatırım ağları arasında Etohum da yer alıyor. Yeni ekonomi alanında bilgi sahibi olan, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcileri; yatırımcılar, profesyoneller ve şirketlerle bir araya getirmeyi amaçlayan Etohum platformuna buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

4- Keiretsu Forum Türkiye

‘’Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı’’ olarak faaliyet gösteren Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şube ve 3.500 akredite/lisanslı yatırımcı üye ile faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de 100’den fazla melek yatırımcı Keiretsu Forum Türkiye ağı ile girişimcilerle buluşuyor. Türkiye’deki melek yatırımcı ağları arasında bulunan Keiretsu Forum hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak web sitesine ulaşabilirsiniz.

5- İstanbul Startup Angels

Akredite melek yatırımcı ağı olarak faaliyet gösteren İstanbul Startup Angels, yüksek etki yaratacak yeni girişimleri başlangıç aşamasında keşfetmeyi amaçlıyor. Bu platformun çatısı altında genel olarak 50.000 TL ile 500.000 TL arasında finansman desteği gerçekleştiriliyor. Projelere yatırımlar ise tohum ve erken aşamada yapılıyor.

6- LabX

Türkiye melek yatırım ağları arasında bulunan LabX, potansiyeli yüksek iş fikirlerini hayata geçirmeyi ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 2006 yılından beri faaliyet gösteriyor. LabX melek yatırımcılarından faydalanmak ve detaylı bilgi almak için http://lab-x.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

7- EGİAD Melekleri

İzmir ve Ege Bölgesi’nin ilk melek yatırım ağı olan EGİAD Melekleri, Ege Genİş İnsanları Derneği tarafından kurulmuştur. Kriterlere uyum sağlayan girişim ve iş fikirleri, iş planına dönüştürülmesi koşuluyla ağ içindeki potansiyel yatırımcıların görüşüne sunulmaktadır. Türkiye melek yatırımcı ağları arasındaki EGİAD Melekleri hakkında ayrıntılı bilgi için https://egiadmelekleri.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

8- MetuTech-Ban

MetuTech-Ban, teknoloji yatırımcıları ağı olarak faaliyet gösteriyor ve erken aşama şirketlere destek sağlayıp yatırımcı ve girişimcileri buluşturuyor. Teknoloji tabanlı iş fikrine sahipseniz ve melek yatırımcı arıyorum diyorsanız buraya tıklayarak MetuTech-Ban internet sayfasına erişebilirsiniz.

9- Inovent

Inovent, Türkiye’nin ilk teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi olarak melek yatırımcı ağları listesinde bulunuyor. 2006 yılında, Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan Inovent özellikle akademi temelli girişimciliğe odaklanıyor. Erken aşama teknolojilerin ticarileştirilmesi için bir fikrim var ve melek yatırımcı arıyorum diyorsanız, ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

10 – BUBA

Türkiye’nin önde gelen CEO ve girişimcilerinin mentorluk yaptığı BUBA da melek yatırımcı ağları listesinde yer alıyor. Yüksek potansiyelli startup’ları bulup takip eden BUBA hakkında detaylı bilgi için https://www.buba.com.tr/ Web sayfasına ulaşabilirsiniz.

11- İş Girişim Sermayesi

2000 yılında Dünya Bankası desteği alarak kurulan İş Girişim Sermayesi de melek yatırımcı ağları listesinde. Niş sektörde, büyüme aşamasındaki orta büyüklükte şirketlere ortak olarak finansman sağlayan İş Girişim Sermayesi hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

12- iLab Ventures

Kendi alanının öncüsü internet platformlarına yatırım yapıp yöneten ve büyüme potansiyeli olan projelere odaklanan iLab Ventures yola çıktığı vizyon ile dijitalleşmeye öncülük etmeyi amaçlıyor. Eğer siz de internet platformuma melek yatırımcı arıyorum diyorsanız detaylı bilgi için https://www.ilab.com.tr/en/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

13- Şirket Ortağım

Türkiye melek yatırım ağları listemizdeki Şirket Ortağım, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından akredite eden ve Türkiye’nin ilk melek yatırımcı ağları arasında bulunuyor. Şirket Ortağım melek yatırım ağı, büyüme potansiyeli yüksek inovatif girişimlere sadece finansman desteği sağlamakla kalmıyor; girişimcilere tecrübe kazandırıp network katkısı da sağlayarak akıllı sermaye yardımında bulunmayı da hedefliyor.

Şirket Ortağım melek yatırımcı ağı hakkında detaylı bilgi için https://sirketortagim.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

14- Esas Holding

Kuruluşu Şevket Sabancı ve ailesi önderliğinde 2000 yılına dayanan Esas Holding, Türkiye’deki ve yurtdışındaki yatırım olanaklarına odaklanan öncü yatırım gruplarından biri olarak ön plana çıkıyor. İstanbul dışında Londra’da da ofisi olan Esas Holding, diğer ağlardan ‘’Türk aile fonu’’ olma özelliği ile ayrılıyor. Detaylı bilgi için buraya tıklayarak Esas Holding internet sitesine ulaşabilirsiniz.

15- KOBİ Girişim

Türkiye melek yatırımcı ağları arasında yer alan KOBİ Girişim, sermaye zorluğu yaşayan yenilikçi bakış açısına sahip KOBİ’lerin, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yüksek rekabetçiliği olan hizmet ve ürünlerine yönetim ve sermaye desteği sağlıyor.

1999 yılında, KOBİ’lerin sermaye ve finansman ihtiyaçlarını karşılamak için KOSGEB, TOOB, TESK, Halk Bankası ve 16 Sanayi ve Ticaret Odasının ortaklaşa kurduğu girişim sermayesi şirketi KOBİ Girişim ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://kobias.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

16- BIC Angels

Melek yatırımcı ağları arasındaki BIC Angels, genel olarak web tabanlı mobil hizmetler ile dijital projelere yatırım desteği sağlıyor. Web tabanlı ve mobil hizmetler alanında erken aşamada iş fikrim var, melek yatırımcı arıyorum diyorsanız, 1-3 milyon TL’ye varan finansman desteği için BIC Angels melek yatırım ağını tercih edebilirsiniz.

17- Endeavor

Türkiye melek yatırım ağları listesinde bulunan Endeavor aynı zamanda etkin girişimcilerin bir araya geldiği ve hizmet sunduğu uluslararası bir topluluk olarak ön plana çıkıyor. Dünyanın önde gelen girişimcilerinin daha büyük projeler gerçekleştirmesi için faaliyet gösteren Endeavor hakkında detaylı bilgilere https://endeavor.org.tr/ internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

18- Inventram

Inventram melek yatırımcı ağı, KOÇ Topluluğu’nun yüksek teknoloji yatırım şirketi olarak karşımıza çıkıyor. Yapay zeka, bulut sistemler, nano teknoloji, medikal teknoloji, finans teknolojileri, sanal ve artırılmış gerçeklik, veri analitiği ve paylaşım teknolojileri gibi yüksek teknoloji ve inovasyon alanlarında yatırım yapan Inventram hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayıp, Inventram web sitesine erişebilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

19- Erciyes Teknopark

2005 yılında kurulan Erciyes Teknopark, bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteriyor. Kuluçka fikirleri, nitelikli ön kuluçka, teknopark yönetimi ve teknoloji transfer ofisi hizmetlerini sunan Erciyes Teknopark için detaylı bilgiye https://erciyesteknopark.com/ linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

20- RHEA Girişim

Türkiye melek yatırımcı ağları listemizin son sırasında bulunan RHEA Girişim, yüksek potansiyeli olan KOBİ’lere odaklanıyor ve bu KOBİ’lere ortaklık gerçekleştirerek yatırım sunuyor. Ortaklık yoluyla paydaşlarına daha fazla değer kazandırmayı hedefleyen RHEA Girişim hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayıp internet sitesine ulaşabilirsiniz.

Melek Yatırımcı Nedir? Melek Yatırımcılar Kimlerdir?

Melek yatırımcı nedir ; girişimcilere KOBİ’lere ve potansiyeli yüksek olan iş fikirlerine destek ve finansman sağlayan yatırımcıdır. Melek yatırımcı, iş meleği ve benzeri isimlerle de bilinir. Bireysel Katılım Yatırım Sermayesi mevzuatı yani Bireysel Katılım Yatırımcısı Yönetmeliği gereğince bu kişiler, Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) olarak da bilinir.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

Melek Yatırımcı Ağları Nedir? Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

Melek yatırımcı ağı nedir; T.C Hazine Müsteşarlığı tarafından, Bireysel Katılım Sermayesi mevzuatı gereğince (Bireysel Katılım Yatırımcısı Yönetmeliği) lisans verilmiş kişilerin bir araya geldiği platformlardır. Türkiye’de çok sayıda melek yatırımcı ağı bulunur. Hazine Müsteşarlığı’nın melek yatırımcı lisansı verdiği kişiler dilediği Türkiye melek yatırım ağları içinden birine ya da birden fazlasına üye olabilir.

Böylelikle finansman arayan girişimciler, dilediği melek yatırımcı ağı ya da ağlarına dahil olarak burada iş melekleri olarak da adlandırılan, mevzuatta adı Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) olarak geçen, Melek Yatırımcı Lisansı sahibi kişilerle bir araya gelir.

Bu ağlarda girişimci ve yatırımcı bir araya gelir. Yeni girişimci, iş fikrine yatırım yapması için yatırımcıyı ikna edebilecek ortamı bulmuş olur. İş planı beğenilen girişimciler, melek yatırımcı ağları sayesinde fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için sermayeye desteğine sahip olur.

Melek Yatırımcı Arıyorum ve Melek Yatırımcı Olmak İstiyorum Diyenlerin Buluşma Noktası: Melek Yatırımcı Ağı

Melek yatırımcı arıyorum, melek yatırımcı olmak istiyorum ve sermaye desteği verebileceğim yeni iş fikirleri arıyorum diyen kişilerin ortak buluşma noktası; melek yatırımcı ağlarıdır. Türkiye melek yatırımcı ağları oldukça çeşitlidir ve her bir melek yatırım ağının odaklandığı sektörler birbirinden farklı olabilmektedir.

Bu nedenle finansman sağlamak istediğiniz iş fikirleri için ya da finansman aradığınız iş fikirleriniz için listemizde yer alan Türkiye melek yatırım ağları incelemesi yaparak kendinize en uygun platformu bulabilirsiniz.

Türkiye’de 20 Farklı Melek Yatırımcı Ağları | Melek Yatırımcı Ağı Nedir?

İstanbul Melek Yatırımcılar Ağı Hangileridir?

Türkiye’de melek yatırımcı ağları listemizde yer alan İstanbul melek yatırımcı ağı aşağıda sıralanmıştır:

  • Galata Business Angels
  • TR Angels
  • Etohum
  • Keiretsu Forum Türkiye
  • İstanbul Startup Angels
  • LabX
  • Inovent
  • BUBA
  • İş Girişim Sermayesi
  • iLab
  • Şirket Ortağım
  • Esas Holding
  • Endeavor
  • Inventram

Hazine ve Maliye Bakanlığı Melek Yatırımcı Lisansı Nasıl Alınır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Melek Yatırımcı Lisansı başvuru şartları vardır. ‘’Yüksek Gelire Sahip Yatırımcı’’ ve ‘’Tecrübeli Yatırımcı’’ olarak ikiye ayrılan Melek Yatırımcı Lisansı için farklı şartlara uyum sağlanması istenir.

Yüksek Gelire Sahip Yatırımcı lisansı için belirli bir kişisel servet şartı istenirken, Tecrübeli Yatırımcı lisansı için yüksek cirolu şirketlerde tecrübeli ve üst düzey yönetici olması şartı aranır.

İş Melekleri ve Melek Yatırımcı Aynı Şey mi?

Melek yatırımcı ile iş melekleri aynı anlamı ifade eder. İkisi de, finansman desteği isteyen girişimcilere sermaye sağlayan, T.C Hazine Müsteşarlığı tarafından Melek Yatırımcı Lisansı (Bireysel Katılım Yatırımcısı Lisansı) sahibi olan yatırımcılardır.

YouTube video

Girişimciler için Melek Yatırımcılar Neden Önemli?

Yeterli sermayesi olmayan girişimciler için melek yatırımcılar önemli çünkü sağlanan finansman sayesinde proje aşamasındaki yüksek potansiyelli iş fikirleri hayata geçirilir. Bunun yanı sıra girişimcilere, melek yatırımcılar tarafından mentorluk da sağlanır. Böylelikle yeni girişimciler, lisanslı iş melekleri sayesinde hem projelerini ticarileştirir hem de girişim alanında deneyimli isimlerle kendilerini daha fazla geliştirme şansı bulur.

Melek Yatırımcı Nereden Bulunur? Girişimciler için Melek Yatırımcılar Bul

Kendisine ve iş fikrine melek yatırımcı arıyorum, melek yatırımcı nasıl bulunur diyen kişilerin bunun için başvurması gereken yer; melek yatırımcı ağları olmaktadır. Türkiye’de melek yatırımcı ağı platformu oldukça fazladır. Her girişimci, kendi iş fikrine en yakın melek yatırım ağından destek almak üzere başvurabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!