featured

2021 Hyundai i20 Fiyatı | 2021 Hyundai i20 Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 Hyundai i20 fiyatı ve özellikleri ile üst donanım teknolojisine sahip olduğu kadar kendine has tarzıyla ve dinamik sürüş karakteriyle segmentinin iddialı modelleri arasında yerini almayı başarıyor. Teknolojik gelişimlerden en çok faydalanan modellerden biri halini geliyor.

Son nesil küçük sınıf otomobillerde, teknolojinin gelişmesi ve ucuzlamasıyla birlikte yaşanılan değişimler herkesin dikkatini çekmekte. Son zamanlarda küçük sınıf otomobillerde de üst seğmen otomobillerde olduğu gibi teknolojiyi görmeye başladık. Genellikle küçük otomobillerin üst donanımlı paketlerinde karşımıza çıkarken bazen de donanımdan bağımsız şekilde opsiyonel olarak sunulduğunu görmekteyiz.

Dijital göstergelerin eşlik ettiği, renkli ışıl ışıl LED farlar, multimedya ekranlar ve kaliteli döşemelerle daha  çekici hale gelerek gözlere ve konfora hitap eder hale geldi. Bu değişimlere ev sahipliği yapan Fransız markalardır diyebiliriz. Türkiye’de bu teknolojik gelişimden en çok faydalanan modeller ise Renault Clio, Opel Corsa, Suzuki Swift, Toyota Yaris ve Hyundai i20 olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hyundai i20 2021Fiyat Listesi | 2021 Hyundai i20 Özellikleri

2021 Hyundai i20 fiyatı ve donanımlı teknolojiye dinamik sürüş özelliklerine sahip olmasıyla sevenleriyle buluşuyor. Tasarım konusunda kendinden taviz vermeden ilerleyen yeni Hyundai i20 farklı bir tarzla karşımıza çıktığını görmekteyiz.

1- 2021 Hyundai i20 Tasarımı | Yeni i20 2021 Fiyat Listesi

2021 Hyundai i20 tasarımı ve yeni i20 2021 fiyat listesi ile gündemini koruyan bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde üretilen yeni i20 değişimine tasarımdan başlayalım. Tasarımıyla bir önceki segmentten oldukça farklı olduğunu gözlemlenmiştir. 

a)  2021 Hyundai i20 İç Tasarım | Hyundai i20 Fiyat Listesi

Selefinden farklı bir tasarımla karşımıza çıkan yeni i20 cesur adımlarla ilerlemeye devam ediyor. LED farlarının köşelere doğru keskin şekilde uzanması ilk bakışta dikkatleri kendine çekmektedir. Aynı zamanda segmentinden daha iddialı görünüm imkanı sunan üçgen havalandırma kanalları, kama şekli verilen gündüz sürüş farları ve piyano siyahı renge sahip olan girintili çıkıntılı ön ızgara bulunmaktadır.

İç tasarımının modern detaylarla dolu olduğunu görmekteyiz. Geniş tasarımlı vites koluyla adeta Audi modelini hatırlamaktayız. Bununla birlikte teknoloji yansıması olarak 10.25 inçlik geniş multimedya ekranı, dijital gösterge ve kablosuz telefon şarjı gibi donanımları görmekteyiz.

Donanım seviyesine bağlı dijital gelişmişlik Hyundai İ20’de de görülmektedir. Bütün bu özelliklere sahip olmak için Elite Plus donanımını tercih etmek gerekiyor. Hyundai i20 2020 fiyat listesi son Aralık ayı 231 bin TL’lik etiketiyle kompakt segmentin donanımsız modellerine oldukça yakın duruyor

b)Hyundai i20 Yeni Kasa | 2021 Hyundai i20 Dış Tasarım

Yan ve arka bölmeler incelendiğinde tasarımda en dikkat çeken detayların yer aldığı görülüyor. Z şeklinde bir grafiğe sahip olan stop grubuyla ve C sütunu tasarımına ev sahipliği yapıyor. Stopların ince bir parça ile birbirine bağlanması da göze farklı gelebiliyor. Alışkın olunmayan bu tarz ilk başlarda beğeni bulmazken, i20 ile vakit geçirdikçe çizgilerin arabayı daha da çekici kıldığını görüyorsunuz.

17 inçlik çift renkli jantların tasarıma kattığı sportifliğin yanı sıra, arka tamponunda ve logonun yer aldığı panelde, öndeki gibi parlak siyah parçalar bulundurması otomobilin görsel kalitesini artırmaya fazlasıyla yetiyor.

c) 2021 Hyundai i20 Boyut

2021 Hyundai i20 fiyatı ile birlikte model boyutunda da değişikliğe gidildiğini görmekteyiz.  Genişlikteki 41 mm’lik artış ve yükseklikteki 24 mm’lik azalma ile birlikte uzunlukta 5 mm ve dingil mesafesinde 10 mm gerçekleşen artış dokunuşlarıyla Hyundai i20 duruşunu değiştirdiğini görmekteyiz.

d) 2021 Hyundai i20 Kabin

Yeni i20, kabinin genel hatları oldukça başarılı bulunmakla birlikte göze çarpan noktalar da bulunmaktadır. Sürücü kapısı açıldığında karşınıza çıkan dört kollu direksiyon simidinin tasarımı alışkın olduğunuzdan farklı geldiği görülmüştür. Yeni i20’nin ferah kabinindeki dokunuşlar ile arka tasarımdaki gibi iç kısımda da farklı bir tarzı yakalamış görünmekte.

Farklı bir hava olan iç tasarımda plastiklerin sert olması dokunsal açıdan kalitenin zayıflamasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra direksiyon simidi, kapı içleri ve vites kolu körüğü gibi bazı bölümlerde kullanılan deri detaylar kaliteyi artırmaya yetiyor. Yalnız dışarıda kullanılan piyano siyahının kabinde olmadığı gözlenmektedir. Küçük bir model için eşya gözlerinin yeterli olduğu bilinmekte.

Genişlik ve dingil mesafesindeki artışın bir diğer etkisi de kabin genişliğinde de mevcuttur. Arka koltuğunda selefinden 27 mm daha iyi bir diz mesafesi sunan otomobil, ayrıca artık ön bölümde 30 mm arkada da 40 mm daha fazla omuz mesafesine sahip olduğu görünmekte. İç hacimdeki iyileşmeyle birlikte bagajın da 52 litre artışla 352 litreye çıkmış olması dikkatleri üzerine çekiyor. i20’nin bagajındaki hacmin artmış olması iyi bir gelişme olarak görülüyor.

Araçtaki dijital teknolojiler incelendiğinde, Hyundai bu konuda dersine çok iyi çalışarak başarı elde ediyor. Dijital gösterge paneli de yüksek görüntü kalitesi sunan multimedya sistemi de oldukça başarılı. Sürüş modlarından bağımsız olarak da kişiselleştirme imkanı sunulan modları; Sport. Eco ve Comfort ve sürüş modlarına bağlı olarak üç farklı tema sunan dijital gösterge bulunmaktadır.

Görüntü kalitesiyle ve dokunmatik özelliği ile Multimedya sistemi oldukça başarılı gözükmekte. Dikkat çekici en önemli ve başka hiçbir otomobilde görmediğiniz rahatlatıcı özelliği sayesinde stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı sunan sistem menüsü içerisinde; yağmur sesi, kuş cıvıltıları şöminede yanan odun çıtırtısı, dalga sesi ve karda yürüme sesi gibi seçeneklerle direksiyon başındaki stres seviyenizin azaltılması konusunda adeta bir yardımcı. Tüm bu özellikler dahil edilerek 2021 Hyundai i20 fiyatı olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz.

e) 2021 Hyundai i20 Güvenlik

Yeni İ20 güvenlik teknolojileri açısından da kendini oldukça geliştirilmiş. “Hyundai Smart Sense” adı altında sunulan aktif güvenlik özellikleri sayesinde selefinden daha güvenli bir otomobil haline gelmiştir. İ20 ön çarpışma önleme yardımcısı, şerit takip asistanı, sürücü yorgunluk uyarısı, uzun far asistanı gibi özelliklere yer vermesinin yanı sıra, trafik ışıklarında durduğunuzda öndeki aracın hareket ettiği konusunda sizi uyaran bir sistemi bulundurmaktadır.

Bütün bunlara dahil olan segmentte ilk defa sunulan arka yolcu/eşya uyarısı gibi faydalı bir özelliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Bu sistem ile arka koltukta telaşla unutulan eşyalar, çocuklar veya evcil hayvanlar sürücüye sesli olarak hatırlatılıyor ve dikkatleri üzerine çeken bir sistem olarak gündeme geliyor.

f) 2021 Hyundai i20 Motor Özellikleri

Hyundai i20 100 bg gücünde olan üç farklı ünite güncel motor olarak karşınıza çıkmaktadır. 1.4 litrelik atmosferik ünite burda da baz motor seçeneği olarak sunulmaya devam ettiği görülmektedir. Otomatik şanzımanın altı ileri olması daha ekonomik karakterli bir özellik sunmaktadır.

Sürüşüyle ve vites geçişleriyle size keyifli anlar yaşatan i20, test aracında 1.0 litrelik üç silindirli turbo şarjlı motor görev almaktadır. Çift kavramalı 7-ileri hızlı ve sarsıntısız vites geçişleri imkanı sunarken, DCT şanzımanla kombine edilen 1.0 T-GDI motor otomobil için iyi bir performans sağlamakla birlikte üç silindirlilere özgü sportif tınısıyla da keyifli sürüşlere imza atıyor.

Test aracındaki 1.0 T-GDI motorun ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt/100 km olarak veriliyor. Ama yapılan test sonucu tüketim ise 100 km’de 6.5 litre olarak gerçekleştiği vurgulanmakta.  Bu versiyonun listedeki en ekonomik olmadığı belirtilmektedir. Hyundai’nin yeni i20’de aynı motor üzerinden geliştirilen 48V mild-hybrid teknolojili daha ekonomik bir seçenek sunduğu bilinmektedir.

YouTube video

Değerlendirme

Gelişimiyle segmentinin en iyi otomobilleri arasında yerini almış durumda. Otomobilin yerine geçtiği modelle sürüş kalitesi hem tasarım hem de dijital teknolojiler açısından bir bağ kalmadığı görülmektedir. Daha önce hiçbir modelle görülmeyen özelliklerin bulunması da ayrıcalık katmaktadır. Bu özellikleri de dahil ederek 2021 Hyundai i20 fiyatı kendini göstermektedir. Bu gelişimleri yakından hissetmek ve yaşamak için aracı üst donanım paketiyle satın almak kaçınılmaz son gibi.

i20 Motor

Sıralı. 3-silindir. 998 cc. turboGüç100 bgTork172 NmHızlanma0-100 km/s 11.4 snMaks hız 185 km/sAğırlık 1165 kgBaz fiyat 231.000 TL (Ekim 2020)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!