featured

Hyundai IONIQ 5 Dünyaya Tanıtıldı | Hyundai IONIQ 5 Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyundai IONIQ 5 sonunda tüm dünyaya tanıtıldı. Araba markaları arasında önde gelenlerden olan Hyundai, bundan tam olarak 45 yıl önce satışa sunduğu ilk modeli PONY’den ilham aldı ve Ioniq 5’i tasarladı. İşte Hyundai IONIQ 5 özellikleri ve öne çıkan tasarımı hakkında bilgiler…

1 – Kompakt CUV: Hyundai IONIQ 5

https://www.youtube.com/watch?v=226J-uve3ykHyundai Motor Company, IONIQ 5’i online ortamda düzenlediği bir dünya prömiyeriyle dünyaya tanıttı. Hyundai satışa sunacağı bu yeni aracını kompakt bir CUV olarak nitelendiriyor. Yalnızca bataryalı elektrikli araçlar üreten IONIQ, Hyundai’nin yeni platformu E-GMP’yi kullanıyor. Yalnızca BEV araçların kullanımı amacıyla kurulan bu platform, uzatılmış dingil mesafesinin üzerinde oranlara sahip. Bu sayede platform hem oturma alanı hem de bataryaların yerleşmesi bakımından dikkatleri üzerine çekiyor. Tüm bunlarla birlikte çevre dostu malzemeler kullanılarak üretim sağlanıyor.

2 – Ultra Hızlı Şarj Bağlantısı

Hyundai IONIQ 5 özellikleri arasında en çok dikkat çeken; ultra hızlı şarj bağlantısına ve bununla birlikte araçtan araca bağlantıya yani V2L’ye sahip olması. Bu sayede yenilikçi anlayışla ortaya konulan araçta sürüş yardımı ve bağlantı özellikleri oldukça ön plana çıkıyor.

3 – Geçmiş ve Gelecek Arasında Bağ Kuran IONIQ 5

Yenilikçi bir tasarıma sahip olan Hyundai IONIQ 5, özel BEV platformunda kendisini gösteriyor ve bununla birlikte geçmişle gelecek arasında gerçekten çok iyi bir bağlantı kuruyor. Araçta, geleneksel çizgiler kadar oldukça modern bir ambiyans da bulunuyor. Kısacası; IONIQ5 otomobile zamansız tasarımın yeniden tanımı olarak yorumu getiriliyor.

4 – Gelişmiş Aerodinamizm

IONIQ 5 CUV otomobilde yan kısımda sadeliğiyle ön plana çıkan, ön kapıdan başlayıp arka kapının alt bölümüne kadar uzanan keskin bir çizgi bulunuyor. Bununla birlikte gelişmiş bir aerodinamizm havası yakalanıyor. Keskin ve sert bir geçişi sağlayan bu ince detay, temiz yüzey ve gizli kapı kollarıyla birleşiyor.

5 – Sürtünme Kat Sayısı Düşürülmüş IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5 özellikleri incelendiğinde; görselliğin ön plana çıkarıldığı ve bununla beraber elektrikli bir otomobil için sürtünme katsayısının düşürüldüğü göze çarpıyor. Bu düşüşün nedeni ise; otomobilin gereksinimlerinin karşılanması.

6 – Yeni Kaput Sistemi

Dünyada ilk defa 2019 yılında, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda bu otomobil Hyundai 45 konsepti olarak sunulmuştu. Ve aracın ön tarafında optimum aerodinamik sağlanması için yeni bir kaput sistemi kullanılmış. Panel boşluklarını en aza indirgeyen yatay formlu ön tampon ve bu kapaklı kaputla birlikte, IONIQ 5 araçta aydınlatma teknolojisine de yer verilmiş. V şeklinde olan gündüz farları, U şeklinde küçük piksellere sahip farlarla kombinlenmiş.

7 – Parametric Pixel Tasarım Temasına Uygun 20 İnçlik Jantlar

Hyundai IONIQ 5 otomobilde aerodinamizmin sağlanması adına tekerlekler geliştirilmiş. Ve bu geliştirilen tekerlekler, Hyundai markasının Parametric Pixel tasarım temasını daha da belirgin hale getirmiş. Markanın bu zamana kadar bir EV araçta kullandığı e büyük jant olan özel takım 20 inç çapında. Hem yol tutuşu hem de görsellik adına geliştirilen bu jantlar, E-GMP içinde özellikle optimize edilmiş.

8 – Dört Tekerlekten Çekiş Seçeneği

225 kWh motor oprsiyon seviyesi ve 605 Nm tork güç çıkışı bulunan Hyundai IONIQ 5, 72.6 kWh pille desteklenmiş. Ayrıca dört tekerlekten çekiş yani AWD seçeneği de sunulmuş. Bu teknik özelliklerin yanı sıra bu araç 0 km’den 100 km/s hıza tam olarak 5.2 saniyede ulaşıyor. Araçta, iki tekerlekten çekişte yani 2WD’de, 72,6 kWh pilde yaklaşık olarak 470-480 km arasında bir menzile çıkılabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!