featured

21 Gün Şekersiz Beslenme Nedir | 21 Gün Şekersiz Diyette Neler Yasak? Şekersiz Beslenmede Kaç Kilo Verilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 gün şekersiz beslenme nedir? Kilo verme sürecine başlamak isteyenler, sırasıyla tüm diyet listelerini araştırıyor. Bu listelerin en öne çıkanları ise hiç kuşkusuz rafine şekersiz beslenme türüdür. Şekeri tamamen çıkararak yapılacak olan bu diyet, kişiye her yönden olumlu katkılar sağlayacaktır. Peki, 21 gün diyeti şeker orucunda neler yasak? Şeker diyeti nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili tüm merak edilenler…

21 Gün Şekersiz Beslenme Faydaları Nelerdir?

21 gün şekersiz beslenme kişilere özellikle sağlık açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Basit karbonhidratların hayata olumlu yönde bir katkı sağlayabilmesi olanaksızdır. Bu karbonhidratlar yalnızca enerji verici özelliğe sahiptir. Aşırı tüketildiğinde ise yağlanmalara sebebiyet verebilecektir. 21 gün şekersiz beslenme faydaları şu şekildedir;

Vücudun bir davranışın oluşturulma süresi ortalama 21 gündür. Basit karbonhidratlar 21 gün süresiyle tüketilmediğinde, kişinin canı bir daha bu besinleri istemeyecektir.Şeker orucu açlık krizlerini ve tatlı isteğini ortadan kaldırabilecektir.Kişiler bu diyet döneminde enerjilerini maksimum seviyeye taşıyabileceklerdir.Sağlıklı bir beslenme türü olduğu için, uzun ömürlü bir yaşam vadedebilecektir.Kaygı ve anksiyeteyi azaltan bu beslenme, uyku kalitesini de büyük ölçüde arttırabilecektir.Karbonhidratlar daha az tüketileceği için, diş sağlığı korunabilecektir.21 gün şekersiz beslenme ile kişiler kilo vereceğinden, görünümü daha güzel bir hale gelecektir.

1- 21 Gün Şekersiz Beslenme Nasıl Yapılır? Sıfır Şeker Diyeti Uygulamalı mı?

21 gün şekersiz beslenme bilimsel açıdan bir davranışın bilinçaltına yerleştirilmesini ve alışkanlığa dönüşmesini sağlamaktadır. Bu davranış sağlıklı olacağı için sıfır şeker diyeti oldukça faydalı ve mantıklıdır.

Bu nedenle bu diyetin herkes tarafından rahatlıkla uygulanabilecektir. Peki, 21 gün şekersiz beslenme nasıl yapılır? Şeker diyeti nasıl yapılır konusunda ilk olarak karbonhidrat türevi olan tüm şeker ürünlerinin beslenmeden çıkarılması gereklidir.

21 gün şekersiz beslenme sırasında 3 ana öğün, 3 ara öğün yapmanız gerekecektir. Bu diyet yönteminde kişiler bazı besinleri hayatınızdan çıkarırken, diğer ürünleri beslenme konusunda serbest bırakılır. Bu diyetten olumlu yanıt alınabilmesi için minimum 21 gün uygulanması zorunludur. Aksi takdirde bu sağlıklı davranışın oturtulması mümkün değildir.

2- 21 Gün Şekersiz Glutensiz Beslenme Sırasında Ne Yemeli? 21 Gün Şekersiz Diyette Neler Yasak?

21 gün şekersiz glutensiz beslenme temelde bazı besinlerin tüketilmemesi ile uygulanmamaktadır. 21 gün şekersiz beslenme sırasında bu besinlere asla yer verilmemeli, tadımlık dahi yenilmemelidir. Karatay şeker orucu listesi yasak besinler şu şekildedir;

İlk hafta şeker tüketimini tamamen bırakmak yerine ilk bir hafta şekeri azaltmak gerekecektir.Bu listede en hafif sütlü tatlılardan, en ağır sütlü tatlılara kadar hiçbir tatlı türü ile beslenilmemelidir.21 gün şekersiz beslenme listesi yalnızca tatlıdan ibaret değildir. Bu listede hamur işleri, beyaz ekmek, makarna ve karbonhidratlarda yasaklanmalıdır.Ekmek ihtiyacı duyulduğunda beyaz un ile yapılan besinlerin yerine tam buğday unu, çavdar ve kinoalı ekmekler tercih edilmelidir.21 gün şekersiz beslenme listesinde paketli gıdalar ve abur cuburlarda yasaklı ürünlerdir.Bu besinlerde tüm et türleri, baklagiller, mevsim meyve ve sebzeleri tüketilebilecektir.Bal ve pekmez gibi doğal ürünler minimum 1 tatlı kaşığı tüketilmelidir.Şeker ilave edilmediği takdirde çay, kahve ve bitki çayları tüketilebilir.Bol bol su içilmelidir.

3- Şekersiz 21 Günde Kaç Kilo Verilir? Şekersiz Beslenmede Kaç Kilo Verilir?

Şekersiz 21 günde kaç kilo verilir? Bu konuda spesifik bir kilo aralığı verilebilmesi mümkün değildir. Çünkü, herkesin metabolizması farklı çalışmaktadır. Ancak bu programa düzenli olarak devam eden kişiler 21 gün şekersiz beslenme ile 3 ila 5 kilo rahatlıkla verebilecektir.

Bu beslenme süreci bir davranış şekli olacağı için, kişiler sonraki süreçte de kilo vermeye devam edebileceklerdir. 21 gün şekersiz beslenme ile kilo veren kişilerin büyük bir kısmı sağlıklı beslendiği için kiloyu yağdan vereceklerdir.

YouTube video

Kilolar kastan gitmediği içinde kişiler daha fazla kilo vermiş gibi görünecek, vücutlarındaki fazla yağ oranından arınabileceklerdir. Farklı bir diyet türü olan eliminasyon diyeti nedir bilgi almak için tıklayınız.

4- 21 Gün Şekersiz Diyet Yapanlar Yorumları Neler? 21 Gün Şekersiz Beslenme Sonuçları

21 gün şekersiz beslenme listesini uygulayan bir hayli kişi bulunmaktadır. 21 gün şekersiz diyet yapanlar, genel olarak sonuçlardan memnun kaldığını ifade etmektedir.

Şekersiz beslenmenin faydaları bir hayli fazla olduğu gibi sonuç tartıya daha hızlı yansımaktadır. Kullanıcıların tamamının yorumları incelendiğinde ortalama 3 ila 6 kilo aralığında kilo verdikleri görülmektedir. 21 gün şekersiz beslenme sonuçları ve olumlu yönleri olarak şunlar gösterilebilir;

Yağdan kilo verilmesini sağlar.Cildin görünümü güzelleşirken, cilt kanseri riski büyük ölçüde azalmaktadır.Şeker hastalığının görülme riski azalacaktır.Ruh hali değişimleri, minimum düzeye indirgenecektir.Vücuttaki enfeksiyonların ortadan kaldırılması mümkün olabilecektir.

5- 21 Gün Şekersiz Beslenme İçin Bir Günlük Liste Örneği

21 günlük şekersiz beslenme için 21 günlük liste verilmesine gerek yoktur. Çünkü bu beslenmede aşırıya kaçılmadığı takdirde miktar kısıtlaması tercih edilmez. Yasaklı gıdalar tüketilmedikçe kişiler, doyana kadar beslenmeye devam edebilir. 21 günlük şekersiz beslenme için 1 günlük örnek liste şu şekildedir;

Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış ekmek( tam buğday), peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillikAra öğün: 1 fincan Türk kahvesi, 2 kuru kayısıÖğlen: 1 kase sebze çorbası, ızgara balık, tavuk ya da et, mevsim salatasıAra Öğün: 1 porsiyon meyve, 1 kase yoğurtAkşam : Zeytinyağlı sebze yemeği, bulgur pilavıAra öğün: 1 fincan bitki çayı

21 gün şekersiz diyeti nedir nasıl yapılır bir başka yazı içeriğini okumak ve örnek diyet listesine göz atmak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!