featured

25 Animasyon Film Önerisi Sizleri Ekrana Kilitleyecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem yetişkinler hem de çocuklar için uygun 25 animasyon film önerisi listemizi sizler için hazırladık. Bazıları aynı animasyon diline sahip olan bu yapımların büyük kısmı farklı dillerde kurgulanmıştır. Özellikle yetişkinlerin de sevebileceği yapımlar arasından en yüksek puanlı olanları ve olumlu yorum olanları sizler için derledik.

Animasyon filmleri listemizde yer alan her bir yapım, vizyona girdiği dönemde de gişe rekorları kırmayı başarmış yapımlar olmuştur. Siz de size özel hazırladığımız bu listemizden yola çıkarak animasyon film izle seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. İşte, yetişkinlerin de çok seveceği son animasyon filmler listemiz…

Hayatınıza Renk Katacak Animasyon Film Önerileri

Bu listemizde sizlere tam 25 adet başarılı animasyon yapımı derleyip sunmak istedik. Animasyon filmi izle seçenekleri arasında da yer alan bu 25 yapımı çok seveceğinizi garanti ediyoruz. Siz de Netflix ve diğer TV platformlarında yer alan bu yapımları animasyon filmleri izle seçenekleri ile izleme şansına sahipsiniz.

1. Oyunbozan Ralph (Wreck-it Ralph)

YouTube video

Walt Disney Animation Studios tarafından 2012 yılında çıkan bu yapımı Rich Moore tarafından yönetilmiştir. Macera ve komedi dallarında perdeye çıkan bu animasyonun IMDB puanı 7.7 dir. Filmin yazarları ise aynı zamanda bu filmin yönetmenliğini yapan Rich Moore ve Phil Johnstondır.

1 saat 41 dakika süren animasyonun karakterlerini;

John C. Reilly (Ralph),Jack McBrayer (Felix, Jane Lynch (Çavuş Calhoun)Ve Sarah Silverman (Vanellope) seslendirmektedir.

Animasyon film önerileri listesinde yer alan bu filmin konusunda ise orijinal bir hikaye yatmaktadır. Günümüzde oynadığımız tüm oyunların arka planında gerçekleşen olaylar bu film ile gün yüzüne çıkarılmaktadır.  

Animasyonun ana karakteri olan Ralph bir atari dükkânındaki oyun konsollarından Fix-it Felix oyunundaki kötü karakterdir. Oyun icabı kötü karakter olan Ralph aslında yumuşak kalpli biridir. Fakat oyun bittikten sonra bile herkes ondan korkmaktadır.

Oyun arkadaşları tek bir şartla aralarına alacaklarını söylerler o da altın madalyayı kazanmaktır. Bu oyunda altın madalya kazanamayan Ralph başka oyun platformlarına gider ve Çavuş Calhounun oyunundan altın madalya kazanır.

Fakat orada işler ters gidince yolları kendisi gibi dışlanmış ve yalnız olan Vanellope ile kesişir. Altın madalyasını geri almanın tek yolu ise Vanellope’yi şeker kaplı yarışa sokmaktır. Arkalarında gizli bir plan yatan bu yarışı kazanacaklar mıdır?

2. Gelecek Jenerasyon (Next Gen)

YouTube video

Gelecek jenerasyon, 30 milyon USD bütçe ile hazırlanan 2018 yapımı ve bilgisayar animasyonlu bir bilim kurgu filmidir. Animasyonun yönetmen koltuğunda ise Kevin R. Adams ve Joe Ksander oturmaktadır. IMDB puanı 6.6 olan bu filmin seslendirmelerini;

John Krasinski (Project 77),Charlyne Yi (Mai),Jason Sudeikis (Justin Pin),Michael Peña (Momo),David Cross (Dr.Tanner Rice)ve Constance Wu (Molly) yapmıştır.

ABD yapımı olan bu filmin süresi ise 1 saat 46 dakikadır. Animasyon film önerileri listesinde bulunan bu filmin konusu uçan arabaların ve her evde robotların geçtiği bir dönemi anlatıyor. Neredeyse her işin robotların yaptığı bu dönemde teknolojilerden hoşlanmayan ve bu yüzden yalnız olan Mai ile gizli bir laboratuvarda üretilen bir robotla tanışmasıyla işler değişiyor.

Bu robotla olan arkadaşlığı iyice pekişen Mai yeni tanıtılan ve son derece gelişmiş robotlar üzerinde kötü planlarını uygulamaya çalışan bir adamla mücadele ediyor. Mai’nin robotlara olan tavrı değişecek mi?

3.  Yeti Efsanesi (Abominable) Animasyon Film Önerileri

YouTube video

Animasyon film önerileri listesinde yer alan bu film 2019 yapımıdır. Macera ve komedi dalında izleyiciyle buluşan bu filmin yönetmen koltuğunda Jill Culton ve Todd Wilderman oturuyor. IMDB puanı 7 olan ABD yapımı bu filmin süresi ise 1 saat 37 dakikadır.

Karakterlerinin seslendirilmesinde ise;

Chloe Bennet (Yi),Albert Tsai (Peng),Tenzing Norgay Trainor (Jin),Joseph Izzo (Everest)Ve Sarah Poulson (Dr. Zara) yapmaktadır.

Filmin konusu hepimizin koca ayak diye bildiği Yeti efsanesidir. Koca ayağın karlarla kaplı dağlarda beyaz büyük yaratıkların yaşadığı bir bölgede yaşadığına inanılır. Ve bu yaratıklar özel güçlere sahiptirler. Babası öldükten sonra kendini yalnız hisseden Yi, babası gibi dünyayı gezmek ister ve bunun için para biriktirir. Evlerinin çatısında Yeti ile karşılaşması ile işler farklı bir noktaya gelir.

Bu varlıkla iletişim kurmaya çalışan Yi onu evine yani Everest dağına götürmeye çalışacaktır. Everest adını verdiği bu efsanevi yaratık ve yakın arkadaşları Jin ve Peng ile bir maceraya başlarlar. Fakat bu efsanevi yaratığın peşinde varlıklı bir adam olan Burnish ile zoolog Dr. Zara da vardır. Yi ve arkadaşları peşlerine düşen bu insanlara rağmen Everest’i evine götürebilecekler midir?

4. Patron Bebek (The Boss Baby)

YouTube video

Dream Works Animation tarafından üretilen bu filmin yönetmen koltuğunda Madagaskar ve Megazeka filminden tanınan Tom Mcgrath vardır. 2017 yılında çıkartılan bu film Michael McCullers tarafından yazılmıştır. Seslendirmeler ise;

Alec Baldwin (Boss Baby),Miles Christopher Bakshi (Tim),Steve Buscemi (Francis),Jimmy Kimmel (Dad),Lisa Kudrow (Mom)Ve Tobey Maguire (Adoult Tim) tarafından yapılmıştır.

IMDB puanı 6.3 olan bu filmin süresi ise 1 saat 37 dakikadır. İlginç bir konusu olan filmde bebekler dünyasında ki hiyerarşiye gidiliyor.

7 yaşında Tim mutlu bir aileye sahiptir. Fakat bu aileye yeni bir bebek gelince tüm hayatı alt üst olur. Farklı bir görünümü olan bu bebek sürekli takım elbise giyer ve evde yalnızken akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Bir gariplik olduğunu fark eden Tim bu durumun peşini bırakmaz ve bunun sonucunda ajan olan bu bebek ile Tim karşılıklı anlaşma yaparlar.

Ajan bebek, son dönemde normal bebek yerine sahiplenilen köpek miktarının artmasını engellemek için görevlendirilir. Bu bebekten kurtulmaya çalışan Tim’in akıl almaz maceraları nasıl bitecek? Animasyon film önerileri çok ilginç hikayelere sahip değil mi?

5. Kari-Gurashi No Arietti (Aşırıcılar)

YouTube video

Animasyon film önerileri listesinde son olarak Japon animasyon filmlerinden bir film yer alıyor. 2010 yılında Ghibli stüdyosunda çıkmış olan Aşırıcıların yönetmenliğini ise Hiromasa Yonebayashi yapıyor. Animasyonun hikayesi ise Mary Norton’ın çok satan “The Borrowers” isimli kitabından Hayao Miyazaki uyarlamıştır.

Filmin seslendirici oyuncuları arasında;

Mirai Shida (Arietti),Ryûnosuke Kamiki (Shô),Tatsuya Fujiwara(Supirâ),Tomokazu Miura (Poddo) yer almaktadır.

Animasyon film önerileri listesinde yer alan bu filmin IMDB puanı 7.6’dır. Aşırıcılar, macera ve aile kategorisindedir ve süresi ise 1 saat 34 dakikadır. Filmin konusu 10 cm boyunda ki minik insanlar bulunmaktadır.

Bu insanlar, normal insanlardan gizli bir şekilde onların evlerinde yaşamaktalar ve onların yiyeceklerini aşırarak geçinirler. Fakat günlerden bir gün Sho adlı genç annesinin eskiden yaşadığı eve gelir ve çalıların arasında bir şeylerin gezdiğini görür ve bir aşırıcı olan Arriety ile karşılaşır. Bunu öğrenen Arriety’in annesi Pod taşınmaları gerektiğini ve yeni bir yuva bulmaları gerektiğini savunur ve olaylar gelişir.

6- Sausage Party

Söz konusu animasyon türündeki yapımlar ise Sausage Party isimli yapımın hakkını vermek gerekiyor. Yetişkinler için uygun olan bu yapımda yetişkin bireylerin anlayacağı şakalara yer veriliyor. Bir hayli komik ve eğlenceli bir film olan Sausage Party, döneminin de en popüler filmlerinden biri olmuştur.

YouTube video

Sausage Party, 18+ ibaresi ile gösterime girmiş kusursuz bir yetişkin animasyon yapımıdır. Filmde, bir süpermarkette yer alan ürünlerin dünyasına doğru yolculuğa çıkıyoruz. Siz de bu filmi listenize ekleyerek eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

7- Ice Age Serisi (Buz Devri)

Buz Devri serisi şüphesiz ki tüm dünyada geniş yankı uyandıran başarılı animasyon yapımları arasında ilk sırada yer alıyor. 2002 yılında ilk filmin yayınlanması ile birlikte büyük başarı elde eden Ice Age filmi, 2016 yılında çıkan son filmine kadar gişe rekorları kırmayı başarmıştır.

YouTube video

Buzul çağının anlatıldığı yapımda o dönemde hayat mücadelesi verene hayvanların hayatlarına odaklanıyoruz. Birbirinden eğlenceli karakterlerin yer aldığı seride dram ve komedi unsurları bir arada işleniyor.

8- Monster Inc.

Monster Inc isimli yapım da Y kuşağının aşina olduğu en güzel animasyon yapımlarından biridir. Filmde çocukken hepimizin korktuğu canavarların sevimli dünyasına konuk oluyoruz. Türkçeye “Sevimli Canavarlar” olarak çevrilen bu filmde insanlar ile bu sevimli yaratıklar arasındaki dinamikleri görüyoruz.

YouTube video

Monster Inc, “Sevimli Canavarlar Üniversitesi” adıyla da bilinen ikinci filmiyle de beğeni toplamış bir yapımdır. Siz de bu sıcacık filmi kendi izleme listenize alabilirsiniz.

9- Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo)

Animasyon türündeli filmler söz konusu ise Finding Nemo isimli yapımın bu listede oldukça önemli bir yeri var diyebiliriz. Bir döneme damga vuran film, Pixar’ın da en iyi yapımları arasında yer almaktadır.

YouTube video

Deniz canlılarının tuhaf hayatına odaklanan bu filmde ailesinden ayrı düşen Nemo isimli palyaço balığı yer alıyor. Annesini kaybeden Nemo, okul çağına kadar babası ile yaşıyor. Güzel bir ailesi ve arkaş çevresi olan Nemo, günün birinde akıntıya kapılarak ortadan kayboluyor. İşte, asıl macera da bu noktada başlıyor.

10- Howl’s Moving Castle

Özellikle anime türündeki animasyon yapımları sevenler mutlaka Hayao Miyazaki’nin adını duymuşlardır. Howl’s Moving Castle da Miyazaki imzası ile beyazperdede büyük beğeni toplayan kült yapımlardan biridir.

YouTube video

Howl, yürüyen şatosu ile savaş döneminde adalet dağıtan güçlü bir büyücüdür. Günün birinde şapka atölyesinde çalışan bir kızla karşılaşan Howl, adalet dağıtma görevinde bu kızı da koruyacaktır. Farklı bir animasyon diline sahip olan bu filmi izlerken kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

11- Wall – E

Yine Pixar imzalı başarılı bir yapım olan Wall – E, aynı zamanda En İyi Animasyon Film Oscar Ödülü’ne de sahiptir. Bilim kurgu animasyon filmleri arasında yer alan bu yapım, dünyanın sonu ile ilgili olası bir senaryoya işaret ediyor. Robot çağına değinen bu yapımda artık dünya tamamen çöplük olarak kullanılıyor.

YouTube video

Dünyada kalan çöpçü robotlardan biri olan Wall – E de yalnız macerasından Eva isimli daha teknolojik bir robotla tanışıyor. Eva’ya aşık olan Wall – E onun peşinden zorlu maceralara katılıyor. Çok az diyaloğun yer aldığı bu yapımı eminiz ki çok seveceksiniz.

12- Corpse Bride (Ölü Gelin)

Söz konusu farklı dillerdeki animasyon yapımlar olduğunda usta yönetmen Tim Burton’ı da unutmamak gerekiyor. Gotik sinemanın en önemli temsilcilerinden olan Tim Burton, “Ölü Gelin” isimli eseri ile büyük dikkat çekmiştir.

YouTube video

Ölüler dünyasında bulunan bir gelinin hayatının anlatıldığı film, yetişkin sinemaseverler için daha uygundur. Siz de farklı bir animasyon keyfi yaşamak istiyorsanız bu yapıma mutlaka bir şans vermelisiniz.

13- Lion King (Aslan Kral)

Animasyon filmleri 2019 listesine yeniden çekilmiş versiyonuyla giren Lion King, kült ve başarılı filmler arasında yer alıyor. Walt Disney imzalı bu filmde ormanların kralı aslanın başına gelen korkunç maceralar aktarılıyor.

YouTube video

Babası Mufasa‘yı çocuk yaşta kaybeden minik Simba, amcasının taht hırsına yenik düşmesi ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Lion King, ormanların hakimi aslanın iktidar savaşına kendi açısından ışık tutan bir yapımdır.

14- Toy Story Serisi (Oyuncak Hikayesi)

Pixar’ın ilk göz ağrısı olan Toy Story filmi, tüm zamanların en başarılı animasyon yapımları arasında yer almaktadır. Toplamda 4 filmden oluşan seride oyuncakların gizli dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=rNk1Wi8SvNc

Tüm görevi çocukları mutlu etmek olan oyuncaklar, sahiplerine karşı her daim fedakar davranmıştır. Fakat insanların bilmediği bir şey varsa o da oyuncakların da aslında kendilerine ait bir hayatlarının olduğudur.

15- Ratatouille

Hazır Pixar’dan başyapıtları sizlerle paylaşmaya başlamışken listemize Ratatouille isimli eseri de ekliyoruz. Ratatouille, aşçılığı doğuştan gelişmiş olan gurme bir farenin hayatına odaklanıyor.

YouTube video

Diğer akrabaları gibi çöpten yemek toplamayı reddeden aşçı fare, korkunç bir olay sonrası ailesinden ayrı düşüyor. Bu süreçte hayatta kalma savaşı veren fare, genç bir komiye yardım ederek onu baş aşçılığa yükseltiyor.

16- Spirited Away

Oscar Ödüllü başarılı animasyonlardan olan Spirited Away ‘de Hayao Miyazaki imzalı kusursuz bir yapımdır. Anime filmler arasında da büyük bir prestije sahip olan bu film, IMDb listelerinde de her zaman ilk sıralarda yer almıştır.

YouTube video

Ailesinin iştahı yüzünden hayatı altüst olan küçük bir kız çocuğu kendini farklı bir evrende buluyor. Ailesi kötü cadı tarafından cezalandırılan kız çocuğu zamanla kendi benliğini de yitirmeye başlıyor. Çalıştığı hamamda hayatını geri kazanmak isteyen kıza yardım eden iyi kalpli insanlar da çıkıyor.

17- Inside Out

Bir diğer Oscar Ödüllü yapım olan Inside Out ‘da Pixar imzalı başarılı bir animasyondur. Filmde çocukluktan ergenlik dönemine geçiş aşamasında olan küçük bir kızın beynindeki nöronlar anlatlııyor. 2016 animasyon filmleri arasında olan bu yapımda nöronların komik ve dramatik tepkilerine yer veriliyor.

YouTube video

Inside Out, gişe başarısıyla da ne denli başarılı bir yapım olduğunu kanıtlamış bir filmdir. Siz de ister çocuk isterseniz de yetişkin olun bu filmi mutlaka listenize eklemelisiniz.

18- Up

Animasyon yapımları izlerken yer yer gülmek yer yer de ağlamak istiyorsanız Up tam size göre bir film demektir. Pixar evrenininde geçen bir film olan Up, küçük bir çocukla yaşlı bir adamın hayatına odaklanıyor.

YouTube video

Hayat arkadaşını kaybeden ve bununla baş etmek zorunda kalan yaşlı adam eşinin son istediğini yerine getirmek için yollara düşer. Bu yolda tesadüf ederi küçük bir çocukla karşılaşan yaşlı adamın macerası farklı bir yola evrilecektir.

19- Cars (Arabalar)

Eleştirmenlerden tam not alan yapımlardan olan Cars da animasyon film söz konusu olduğunda listenizde olması gereken bir yapım. Kurgusu oldukça çarpıcı olan bu yapımda tamamen arabaların bulunduğu bir evrende olduğunuzu hayal edeceksiniz.

YouTube video

Pixar imzasını taşıyan Cars, arabaların tuhaf dünyasında size güzel bir kapı açıyor. Yarışların yapıldığı ve çekişmelerin yaşandığı bu evreni siz de çok seveceksiniz.

20- Princess Mononoke

Hayao Miyazaki’nin bir diğer önemli eseri olan Princess Mononoke ‘de listemizde yer alması gereken animasyonlardan biridir. İnsan ve doğanın savaşını anlatan bu film, tartışmalı ögeleri ile ön plana çıkıyor.

YouTube video

Ormanda hayvanlar tarafından büyütülen Princess Mononoke, sanayi toplumuna savaş açıyor. Ormanın ruhlarını da yanına alan Mononoke, insan eliyle talan edilen doğanın intikamnı almak için elinden geleni yapıyor.

21- A Bug’s Life

Karınca animasyon filmleri arasında kabul edilen A Bug’s Life da listemizin öne çıkan animasyon önerileri arasında yer alıyor. Animasyon film alanında uzman olan Warner Bros yapımı bu filmi siz de listenize eklemelisiniz.

YouTube video

Wb animasyon filmleri listesinde de ön plana çıkan bu film, ormandaki böceklerin hayatına ışık tutuyor. Özellikle hayal dünyası geniş olan kişilerin mutlaka bu filmi izlemesini tavsiye ediyoruz.

22- Mary and Max

Mary and Max, kült ve klasikleşmiş yetişkin animasyon yapımları listemizde de yer alan bir filmdir. Mary isimli küçük bir kızın mektup arkadaşı olan Max, kendi gelgitli hayatına Mary’nin mektupları ile tutunmaktadır.

YouTube video

Dram ögelerini önemli ölçüde taşıyan bu yapım, tüm zamanların en özel bağımsız animasyonları arasında da yer alıyor.

23- Spider Man – Into the Spider Verse

Spider Man filmlerini severek izlediğimiz güçlü bir Marvel karakteri. Peki birden fazla Spider Man’in olduğu bir evrene ne dersiniz? Spider Man Into the Spider Verse ‘de bizlere çoklu paralel evrenler içinde güzel bir animasyon kurgu sunuyor.

YouTube video

Filmde pek çok Spider Man’in dünyayı kaostan kurtarmak için bir araya gelmesi anlatılıyor. Oldukça başarılı bir animasyon film olan bu yapımı siz de mutlaka izlemelisiniz.

24- Loving Vincent

Animasyon film evreninin en özel eserlerinden olan Loving Vincet, sanatseverler için de önemli bir yapıttır. Hollandalı ressam Vincent van Gogh’un hayatının anlatıldığı bu film, tamamen resimlerden stop motion tekniği ile kurgulanmış.

YouTube video

Loving Vincent, daha önce denenmemiş bir animasyon tekniğini sinema perdesine taşıyor. Bu da filmi normalde olduğundan da daha güçlü kılıyor. Siz de farklı bir tat için bu filmi izlemeyi tercih edebilirsiniz.

25- My Neighbour Totoro

Animasyon film sevenler için listemizi yine kusursuz bir Hayao Miyazaki filmi ile sonlandırıyoruz. My Neighbour Totoro, savaş döneminde yetim kalan iki küçük çocuğun dokunaklı bir hikayesidir.

YouTube video

Filmde çocuk dünyasının sınırsız kapılarını aralayarak güzel bir maceraya hazırlıklı olmanız bekleniyor. Ghibli Studio’nun eseri olan bu yapımda da sıcak ve duygu dolu bir hikaye anlatılıyor.

En İyi Animasyonlara Birde Buradan Bakın

YouTube video

Animasyon film önerileri her ne kadar başta önyargıya sebep olsa da izlendiğinde beğenilen yapımlardır. Çocuklar için uygun olduğu düşünülse de büyük küçük her yaştan insan büyük bir zevkle bu filmleri izlemektedir. Hatta küçükken beğeni ile izlenilen animasyonlar büyüdükçe özlenilir ve tekrar tekrar izlenilir.

Tekrar tekrar izlenilen animasyonların başında Buz Devri filmi gelmektedir. Filmin karakterleri halen ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Bazı replikleri ise güncel hayatta çoktan yerini almış durumda. Daha sonra ise Neşeli Ayaklar, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Kayıp Balık Nemo gibi birçok film halen birçok kişi tarafından izlenilmektedir.

Sektörün ve teknolojinin gelişmesi ile çok daha kaliteli görselliklere sahip yeni animasyonlar yapılmaya başlandı. Hemen hemen her sene birçok yeni animasyon film önerileri sinema salonlarını dolduruyor. Son dönemlerin popüler animasyonu ise Otel Transilvanya olarak görülüyor.

Teknoloji ve alışkanlıklarla beraber sinema sektörü de değişime uğramaya başladı. Bu değişimin en büyük etkileri özel efektlerin bol kullanıldığı filmlerde rahatlıkla görebiliyoruz. Özellikle animasyon türündeki filmler gerek efektleri gerekse hikaye örgüleri ile yediden yetmişe herkesin beğenisi kazanıyor.

Biz de bu yazımızda sizlere son zamanlarda popüler animasyon filmleri haline gelen 5 filmden bahsetmek istiyoruz. Her biri birbirinden güzel olan filmleri eminiz ki sizler de çok seveceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!