featured

5 Adımda Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Sarı Kantaron Yağı İçilir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarı kantaron yağı faydaları ile şifalı sayılan bir yağ türü olarak öne çıkmaktadır. Sarı kantaron yağı, sarı kantaron bitkisinin kendi yağının özel yöntemlerle çıkarılması ile elde edilmektedir. Hyperaceae familyasından bir bitki olan sarı kantaron, ılıman ve tropik iklimde varlığını göstermektedir. Kırmızı ve sarı türü bulunan kantaron bitkisini birbirinden ayıran fark, çiçeklerinin rengidir. Bunun yanı sıra her iki bitki türünün oldukça faydalı olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir, sarı kantaron yağı hangi hastalıklara iyi gelir gelin birlikte yanıtlayalım.

Sarı Kantaron Yağı Faydaları | Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Sarı kantaron yağı faydaları bakımından birçok alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Bu yağ içeriğinde antioksidan, biyoflonovoid, hiperisin ve hiperforin barındırmaktadır. Sarı kantaron yağı faydaları Saraçoğlu tarafından paylaşılan bilgilere göre şu şekildedir;

Oksijenden zengin kanun hasarlı hücrelere gönderilmesini sağlayan bu yağ, hasarlı hücrelerin onarımını hızlandırmaktadır. Cilde düzenli uygulandığında akne izi, lekeli görünüm ve sivilceler önemli ölçüde azalacaktır.Antibakteriyel özelliği bulunan bu yağ küçük yara, yanık ve tahrişli bölgelere uygulandığında semptomları azaltabilecektir.Diyabetik ayak ülserlerinin neden olduğu açık yaraların iyileştirilmesinde oldukça etkilidir.Antioksidanlar ve interlökinler, yaraların iltihaplanmasını önleyebilecektir.Antiviral özelliği bulunan sarı kantaron yağı faydaları bakımından ayak mantarı, uçuk gibi hastalıkları da iyileştirir.Cildi nemlendiren bu yağ düzenli kullanımda yüzeysel kırışıklıkları da giderebilecektir. Cildin elastikiyeti artarken, cilt tonu zamanla eşitlenmektedir.Saç derisini ve saç köklerini besleyen sarı kantaron yağı, dökülmeleri önlemekte ve saçın gürleşmesini sağlamaktadır.Sarı kantaron yağı faydaları bakımından egzamanın neden olduğu kaşıntı ve dökülme semptomlarını azaltabilecektir.Mide rahatsızlıklarını önleyen bu yağ, gastrit için birebirdir.Ağrı kesici özelliği ile romatizmal ağrıları, gut ve şişme problemlerini de ortadan kaldırabilecektir.

1- Sarı Kantaron Yağı Nerelerde Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Sarı kantaron yağı nerelerde kullanılır? Sarı kantaron yağı faydaları nedeniyle vücudun tüm semptomları ve hastalıkları için kullanılabilecektir. Cilt hastalıkları, eklem ağrıları, mide rahatsızlıkları gibi konularda etkili olduğu bilinen sarı kantaron yağının kullanım şekli ve miktarı, nedene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Zeytinyağı ile elde edilen sarı kantaron yağı, zeytinyağının fayda gösterdiği birçok alanda da başarılıdır. Zeytinyağı faydaları nelerdir derseniz buradan bilgi alabilirsiniz.

A) Sarı Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Sarı Kantaron Yağı Cilde Nasıl Kullanılır?

Bu yağ ile ilgili en çok merak edilen soru Sarı kantaron yağı yüze nasıl kullanılır konusudur. Elbette ki sarı kantaron yağı faydaları sebebiyle tüm cilde ve yüze uygulanabilen doğal bir içeriktir. Yaralar, izler, enfeksiyonlar hatta cildi nemlendirmek için dahi bu yağı uygulayabilirsiniz. Sarı kantaron yağının cilde faydaları yukarıda da belirttiğimiz gibi bir hayli fazladır.

Sarı kantaron yağı herhangi bir eklem ağrısının bulunduğu bölüme uygulandığında, ağrı kesici özelliğini ortaya çıkararak ağrıyı azaltabilir. Peki, sarı kantaron cilde nasıl kullanılır? Koyu kıvamlı bir yağ olan sarı kantaron yağı az miktarda cildin problemli bölümüne sürülmelidir.

Sarı kantaron yağı faydaları alınabilmesi için uygulanan bölgeye yağın iyice yedirilmesi gereklidir. Dairesel olarak masaj yapmak yağın iyice emilmesini sağlayabilecektir. Kantaron yağı problemli bölgeye günde en az 1 kez uygulanmalıdır. Özellikle yaralar, leke ve izlerin geçebilmesi için hücre onarımının maksimum düzeyde olduğu gece saatlerinde bu yağ sürülmelidir.

B) Sarı Kantaron Yağı Mideye Faydaları | Sarı Kantaron Yağı İçilirmi?

Sarı kantaron yağı faydaları yalnızca cilt ve yüz bölgesi ile sınırlı değildir. Mideye faydaları yüzünden de bu yağ oldukça fazla kullanılmaktadır. Sarı kantaron yağı midedeki yara, ağrı, yanma ve bulantı gibi pek çok semptomu giderebilecektir. Yine gastritin neden olabileceği şişlik ve hassasiyette sarı kantaron yağı ile önlenebilecektir.

Kabızlık problemi yaşayan kişiler ise sindirim sisteminin çalışabilmesi için sarı kantaron yağı kullanabileceklerdir. Sarı kantaron yağı mideye faydaları yanı sıra hemoroidler ve varisler içinde kullanılabilir. Peki tüm bu bilgilerden yola çıkarak, sarı kantaron yağı içilir mi? Sarı kantaron yağı faydaları için kullanmak isteyen birçok insan bu yağı aç karna tüketmektedir.

Kantaron yağının içmek suretiyle tüketilmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Yemek sonrası ya da yatmadan önce midede ağrı, şişlik, yanma gibi semptomlar görülüyorsa bu durumda da bir yemek kaşığı kantaron yağı içilebilir. Kantaron yağının gün içerisinde maksimum 1 yemek kaşığı tüketimi önerilmektedir. Bu miktarın aşılması kişilerde ishal gibi durumların yaşanmasına neden olabilir.

2- Sarı Kantaron Yağı Yapılır mı? Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Sarı kantaron yağı faydaları yüzünden kullanılmak istense de birçok insan orijinalliği konusunda tereddüt ettiği için çekimser kalabiliyor. Bu ürün orijinal olarak tercih edilmediği takdirde, faydadan çok zarara neden olabiliyor. Ancak sarı kantaron yağı evlerde bile kolayca yapılabiliyor. Sarı kantaron yağı nasıl yapılır diyenlere ise kolayca bir tarif verebiliriz.

Kantaron yağı için öncelikle sarı kantaron yağının çiçeklerinin yıkanması ve bir kavanoz içerisinde kurutulması gerekiyor. Ancak kantaronu saplarından ayırırken kesinlikle metal bir ürün değdirilmemelidir. Bunun nedeni sarı kantaron yağı faydaları çiçeğin metale değmesi ile kaybolabilir. Bu yağ yalnızca tahta, cam ya da seramik malzeme ile temas etmelidir.

YouTube video

Çiçekler kurutulduktan sonra üzerine yeterli miktarda saf zeytinyağı ilavesi yapılıyor. Dilerseniz bu aşamada çiçekleri kurutmadan da aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Ağzı sıkıca kapatılan bu karışım, ilk 5 gün güneş gören bir yerde bekletilmelidir. Bu süre sonunda ise en az 40 gün daha güneş gören bir yerde bekletilmeye devam edilmelidir.

Sarı kantaron yağı faydaları yağ sapsarı bir renk aldığında kendini gösterebilecektir. Eğer çiçekler kurutulduysa yağ parlak bir kırmızı rengine dönüşebilir. Bu aşama sonrasında sarı kantaron yağı faydaları için kullanıma başlanabilir. Ancak kullanılmadığı takdirde kuru ve serin bir yerde ağzı kapalı bir şekilde saklanmaya devam edilmelidir.

3- Sarı Kantaron Yağı Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sarı kantaron yağı faydaları konusuna değindikten sonra olası zararları konusuna da giriş yapılmalıdır. Bu yağ doğru ve ölçülü kullanıldığında herhangi bir yan etki görülmesi olanaksızdır. Sarı kantaron yağının aşırı kuru ve alerjik ciltlere kullanılması önerilmemektedir. Çünkü bu ciltlerde tahriş, kızarıklık ve döküntüler meydana gelebilecektir. Ayrıca hamilelik döneminde de mutlaka doktor önerisi ile kullanılması gereklidir.

4- Sarı Kantaron Yağı Orijinalliği Nasıl Anlaşılır?

Sarı kantaron yağı faydaları gösterebilmesi için ürünün tamamen orijinal olması gereklidir. Sahte yağların kullanımı yarar sağlamayacağı gibi cilt, yüz ve mideye ağır hasarlar yaratabilir. Gerçek sarı kantaron yağı, çok koyu kıvamlı parlak bir sarı ya da kırmızı rengindedir. Ayrıca bu yağ zeytinyağından çok daha koyudur. Açıldığında ise keskin bir kokusu olduğu hemen fark edilebilecektir.

5- Sarı Kantaron Yağı Fiyat Bilgisi Nedir?

YouTube video

Sarı kantaron yağı faydaları kısmını okuduktan sonra bu yağı kullanmaya karar vermiş olabilirsiniz. Sarı kantaron yağı fiyat bilgisi marka ve ürünün miktarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ancak oldukça zahmetli olması ve tamamen doğal zeytinyağı ile yapılması sebebiyle fiyatlarının orta segmentte olduğu söylenebilecektir. Ortalama 100 ml bir sarı kantaron yağının fiyatı 30 ila 50 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Koyu kıvamlı olması sebebiyle, az miktarda uygulandığında dahi yeterli olabilecektir. Sarı kantaron yağı fiyatları için buradan bilgi alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!