featured

5 Dakikada Havuç Tarator Tarifi | Havuç Tarator Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolay havuç tarator tarifi arıyorsanız aradığınız tarif burada! Kolay meze havuç tarator tarifimiz sayesinde 5 dakikada lezzetli bir meze hazırlayabilir, ister akşam yemeklerinizi, isterseniz de davet sofralarınızı daha renkli hale getirebilirsiniz. Az malzemeli mezeler listesine yer alan havuç taratoru karnıyarık tarifleri yanında, et ve tavuk yemekleriyle birlikte yapabilir, güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. İşte, yapımı kolay, hazırlaması kolay, sunması renkli havuç tarator, havuçlu kabaklı tarator tarifi….

Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır ?

Çok lezzetli ve kolay meze hazırlamak isteyenlerin neredeyse ilk tercihi olan havuç tarator, farklı yapılış ve sunuluşlarıyla ön plana çıkıyor. Her beğeniye, her damağa, her sofraya hitap eden bu meze özellikle kısa sürede hazırlanabildiği için tercih ediliyor. Eğer siz de havuç tarator nasıl yapılır merak ediyorsanız, mutlaka havuçlu tarator tarifi yazımıza göz atın. Eminiz ki kolay meze tarifleri arasında havuç tarator, Ramazan ayında iftar sofralarında olduğu gibi sıradan akşam yemeklerinizde de vazgeçilmeniz olacak… Afiyet olsun!

Havuç Tarator Malzemeleri

Havuç tarator tarifi nefis yemek tarifleri için kullanacağımız malzemeler dört kişilik sofralar için geçerlidir. Eğer daha fazla kişi için pratik havuç tarator yapmak isterseniz malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Dört kişilik havuç tarator mezesi için gerekli olan malzemeler ise şunlar:

4 büyük boy havuç4 kaşık sıvı yağ2,5 çay kaşığı tuzAldığı kadar yoğurt (yaklaşık 300 gram)Aldığı kadar mayonez (yaklaşık 1 yemek kaşığı)1 diş rendelenmiş sarımsak

Havuç Tarator Yapılışı

Öncelikle dört adet büyük boy havuç yıkanır ve kabukları soyulur.

Kabuğu soyulan havuçlar rendelenir.

Rendelenen havuçlar, dört kaşık sıvı yağ konulan geniş bir tava içerisine alınır. Havuçların eşit derecede sotelenmesi için tavada iyice yayılır ve yanmaması için karıştırılır. Sağlıklı havuç tarator tarifi için zeytinyağı kullanmanızı öneririz ancak dilerseniz ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz.

Havuç rendesi sotelenirken içine 2 çay kaşığı tuz ilave edilir.

Havuçlar kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır ve yoğurdun hazırlanması aşamasına geçilir.

Derin bir kap içerisine 300 gram yoğurt alınır, içerisine yaklaşık olarak bir çorba kaşığı mayonez, yarım çay kaşığı tuz ve bir diş sarımsak rendesi eklenir, tüm malzemeler karıştırılır. Damak zevkinize göre verdiğimiz havuçlu tarator tarifi dışına çıkabilir, biraz daha fazla ya da az mayonez ekleyebilirsiniz. Dilerseniz havuç tarator tarifi mayonezli olduğu gibi mayonezsiz de yapabilirsiniz. Ancak mayonez, havuç taratorunuzun kıvam alması açısından gereklidir.

Yoğurtlu karışım hazırlandıktan sonra soğuyan kavrulmuş havuçlar, yoğurdun bulunduğu derin kap içerisine eklenir ve ezmeden karıştırılır. İki malzeme iç içe geçtikten sonra servis tabağına alınır.

Havuç Tarator Tarifi Püf Noktası

Havuç taratorunuzu hazırladıktan sonra hemen servis etmek yerine yaklaşık olarak bir saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ederseniz, mezeniz daha lezzetli ve kıvamlı hale gelecektir.

Havuç Tarator Sunum Önerisi 1: Havuç Tarator Cevizli

Havuç tarator tarifi yazımızda, herkesin yapabileceği, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği malzemeler seçilmiştir. Eğer siz havuç tarator nasıl yapılır, nasıl farklı sunulur diye araştırıyorsanız cevizli havuç tarator deneyebilirsiniz. Cevizli havuç tarator için yapmanız gereken; yoğurtlu karışıma yaklaşık olarak 100 gram ceviz içini biraz dövüp ufalttıktan sonra eklemek.

Havuç Tarator Sunum Önerisi 2: Havuç Tarator Mayonezli Dereotlu

Havuç tarator nasıl yapılır sorusunun farklı cevapları vardır çünkü bu meze farklı malzemelerle tatlandırılabilmekte, zenginleştirilebilmektedir. Dilerseniz ceviz yerine havuç tarator içine ince kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.

Havuç Tarator Tarifi Sunum Önerisi 3

Eğer mezeleri acı seviyorsanız, acılı havuç tarator da yapabilirsiniz. Havuç taratorunuzu sunum tabağınıza koyduktan sonra sos tenceresi içine 2 kaşık sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekleyip hafif ateşte yakabilir ve daha sonra havuç tarator üzerine gezdirebilirsiniz.

Bonus 1: Kabaklı Havuç Tarator Tarifi | Kabaklı Havuç Tarator Nasıl Yapılır ?

YouTube video

Dilerseniz yemek tarifleri enfes mezeler listesinde bulunan havuçlu taratora kabak ekleyerek hem renklendirebilir hem de daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Kabaklı havuç tarator tarifi için gerekli olan malzemeler havuç tarator tarifinin aynısı. Tek fark; dört büyük boy havuç yerine iki büyük boy havuç ve iki adet orta boy kabak kullanmalısınız. Kabaklı havuç tarator tarifi video izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kabaklı Havuç Tarator Yapılışı

Kabaklı havuç tarator yaparken dikkat edilmesi gereken nokta; önce geniş bir tava içine rendelenmiş havuç eklenir ve orta ateşte biraz kavrulur. Rendelenmiş kabaklar, havuçtan daha kısa sürede kavrulacağı için sonradan havuç bulunan tava içerisine eklenir ve kavrulur.

Bonus 2: Havuç Tarator Arda’nın Mutfağı

https://www.youtube.com/watch?v=TetXHInpVNkHavuç tarator Arda’nın Mutfağı tarifi arayanlara bir başka tarif de üç katlı salata. Üç katlı salata ile yemek sofralarınızı daha renkli hale getirebilirsiniz. Üstelik üç katlı salata için de gerekli malzemeler oldukça az.

Bonus 3: Mor Lahana Tarator

Mor rengiyle sofraları renklendiren mor lahana tarator da yemeklerinizi keyifli hale getirecek. Eğer dilerseniz havuç taratorunu ile birlikte mor lahana tarator yaparak da mezelerinizi zenginleştirebilirsiniz. Mor lahana tarator tarifi ise şöyle:

Patates soyacağı yardımıyla mor lahanayı ince ince doğrayın2 yemek kaşığı yağ eklenmiş tavaya mor lahanaları koyunYaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak mor lahanaların diriliğinin geçmesini sağlayın ve diriliği geçince mor lahanaları soğumaya bırakınHavuç tarator tarifinde olduğu gibi yoğurtlu karışımı hazırlayın ve mor lahanaları karışıma ekleyin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!