featured

Ramazan Menüsü: Mercimek Çorbası, Ekmek Dolması, Havuç Tarator ve Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan menüsü olarak bugün sizlere sunacağımız iftar yemek tarifleri için mercimek çorbası, bir kere yediğinizde bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir ana yemek olarak ekmek dolması, Havuç tarator ve kabak tatlısı tarifi olacak. Gelin şimdi iftar olmadan çabucak yemeklerimizi hazırlayalım ve iftar vaktine kadar dinlenelim. İşte günün iftar menüsü!

Ramazan Menüsü İftar Yemek Tarifleri

1- Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Malzemeleri

3 su bardağı kırmızı mercimek,1 adet orta boy havuç,1 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı tereyağı,2 tatlı kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı sıvı yağ,Tuz ve arzuya göre kimyon.

Mercimek Çorbası Yapılışı

Mercimek ve havuç ayrı ayrı bol suda yıkanır.Yıkanan mercimekler derin bir tencere içerisine konur ve üzeri geçene kadar su eklenir.Havuçların kabukları soyulur ve halka şeklinde dilimlenir ve tencereye eklenir.Tencereye bir miktar tuz atılarak, kısık ateşte havuç ve mercimekler haşlanır.Mercimekler pişip havuçlarda yumuşayınca ocak söndürülür ve bir el blenderi ile pişen mercimek çorbası parçalanır.Bir tava içerisine sıvı yağ eklenir ve unla birlikte kavrulur.Kavrulan un, çorba bir taraftan karıştırılırken ilave edilir.Bir tava içerisinde pul biber tereyağında pişirilir ve mercimek çorbası üzerine dökülür.Servise hazır hale gelen mercimek çorbası çorba kaselerine alınarak sunulur.

2- Ekmek Dolması Nasıl Yapılır? Ekmek Dolması Tarifi

Ekmek Dolması Malzemeleri

1 adet büyük yuvarlak ekmek,600 gram kıyma,2 adet orta boy kuru soğan,1 su bardağı ceviz içi,2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,1 yemek kaşığı domates salçası,Karabiber, tuz ve arzuya göre pul biber.1 yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ.

Ekmek Dolması Yapılışı

Ekmek dolması için önce yuvarlak ekmeğin üst kısmı kesilir ve içi oyularak çıkarılır.Bir tencere içerisine kıyma ve yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir.Üzerine tuz ilave edilerek kıyma kavrulur.Kıyma kavrulmaya yakın dolmalık fıstık ile soğanların kabukları soyulur ve ince ince doğranarak tencere ilave edilir.Soğanla birlikte kıyma kavrulmaya devam edilir.Kıyma kavrulunca üzerine bir miktar karabiber, arzuya göre pul biber ve domates salçası eklenir. Salça rengini verene kadar pişirilir.Pişirilen kıymanın içerisine ekmeğin içerisinde çıkarılan ekmek içleri ufalanarak ilave edilir.Üzerine kırılmış ceviz içleri de eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Diğer tarafta derin bir tencerenin içerisine pişirme teli konulur ve telden biraz altta kalacak kadar kaynar su eklenir. Üzerine içi oyulmuş ekmek ve kapağı konularak kısık ateşte ekmek biraz yumuşatılır.Tenceredeki ekmek iyice yumuşatılmadan içerisine kıymalı cevizli ve ekmekli karışım dökülür.Ekmeğin kapağı kapatılır.Üzerine yumurta ile kalan sıvı yağ çırpılarak sürülür.180 derece fırında, pişirme kağıdının üzerine konularak üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Pişirilen ekmek dolması servis tabaklarına alınmadan önce dilimlenir ve servis edilir.

3- Havuç Tarator Nasıl Yapılır? Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Malzemeleri

Yarım kilo havuç,3 diş sarımsak,2 su bardağı süzme yoğurt,1 su bardağı normal yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ,Tuz.

Havuç Tarator Yapılışı

Havuçlar bol suda yıkanır ve kabukları soyularak rendenin iri kısmında rendelenir.Sıvı yağ, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş sarımsaklar ile birlikte havuçlar üzerine bir miktar tuz atılarak derin bir tencere içerisinde kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Derin bir kase içerisinde yoğurtlar karıştırılır.Pişen havuç kavurması soğuyunca yoğurdun üzerine konur.Arzuya göre salata tabağının bir yanına yoğurt bir yanına da havuç tarator konularak servis edilir.

4- Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Malzemeleri

Yarım kilo bal kabağı,Şeker.

Kabak Tatlısı Yapılışı

Kabakların kabukları soyulur ve üzeri kapana kadar şeker eklenir.Kabaklar en az 2-3 saat tencerenin kapağı kapatılarak, kabaların suyunu bırakması için bekletilir.Kendi suyu ile kısık ateşte bal kabağı yumuşayana kadar pişirilir.Pişen kabak tatlısı ılıdıktan sonra buzdolabında dinlendirilir.Bu tatlıya en çok yakışan ceviz ve kaymaktır. Ceviz ve kaymakla birlikte pasta tabaklarına kabak tatlısı alınarak servis edilir.

İftara bugün ne pişirsem diyenler için Ramazan menüsü olarak mercimek çorbası, ana yemek olarak ekmek dolması ve havuç tarator, tatlı olarak da kabak tatlısı sizler için hazırladık. Bir sonraki menümüz sahur menüsü olacak ve sahur tarifleri olarak size sunacağız. Allah tutulan oruçları kabul etsin, afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!