featured

İlişkinizi Test Edin! Yanlış Partnerle Beraber Olduğunuzun 7 İşareti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birliktelikler çoğu zaman iyi ve güzel umutlarla yola çıkılan ancak çoğu durumda zamanla istenmeyen bir yola sapan süreç olabiliyor.

Özellikle sevgilinize, eşinize karşı sürekli bir sorgulamanın ya da aşağılamanın içindeyseniz burada ters giden bir şey var demektir. Aynı şekilde partnerinizin de size karşı kimi davranışları ilişkiye dair bilgi verecektir.

Her ilişkinin dinamiği elbette farklıdır fakat çoğu zaman istemeyen, yanlış giden ve toksik ilişkilerin belirli örüntüleri bulunur.

İşte belki de yanlış insanla olduğunuzu belirten 7 işaret…

1- Önemli Günlerin Hatırlanmaması/ Anılmaması

Çok klişe olacak belki ama ilişkinize dair özel günlerin hatırlanması gerekebilir. Fakat burada ince bir ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor. Partnerinizin ilişkinize dair a’dan z’ye tüm olayların tarihini hatırlaması imkânsız olabilir. Ama en azından bir evlilik yıldönümü ya da sevgili olma tarihinizi hatırlaması beklenir. Burada büyük bir kutlama, parti değil sadece hatırlama durumuna odaklanmak gerekir.

2- Günlerce Aramaz, Mesaj Atmaz

Sevgililerin sık karşılaştığı durumlardan birisidir. Olgun ilişkilerde genellikle nadir mesajlaşma ve aramalar görülür, bu normaldir. Fakat bir gün, iki gün ve daha fazlasında sizi merak edip arayıp sormuyorsa burada ters giden bir durumun olduğu sinyalini alabilirsiniz. Zira insan sevdiği insanı merak eder, en azından sesini duymak için çoğu zaman arar. (Görüşmeye imkânı yoksa)

3- Sizdeki Farklılıkları Görmezden Gelir ya da Anlamaz

Kimi kadınlar bu durumu biraz abartsa da temelde hem erkek hem kadından beklenen bir harekettir. Evet, saçınızın iki üç santim kesildiğini anlamasını beklemek yanlış olur. Ama bunun dışında gözle görülür değişimleri fark etmesi gerekiyor. Bu karşısındaki insana saygı duyduğunu onunla ilgilendiğini belirten unsurlardan birisi.

4- Kaygılarınızla Dalga Geçer ve Korkularınızı Hafife Alır

İlişkilerde her zaman ikilinin ortak duyguları bulunmaz. Taraflardan birisine ait olan özel duygular da olabilir. Özellikle toksik ilişkilerde bu aşamada kişiye karşı değersiz hissettirme ortaya çıkar. Partneriz korkularınızı ciddiye almıyor ve bunları ufak, kolay sorunlar olarak algılıyorsa kesinlikle onunla yüz yüze bu konuyu konuşmalısınız.

5- İlgi Alanlarınızı Saçma Bulur ve Size Kendinizi Tuhaf Hissettirir

Burada aklınıza size dair herhangi bir şey gelebilir. Belki resim yapmak belki de çok başka bilinmeyen şeyler… İlgi alanınız ne olursa olsun partneriniz tarafından sırf bu yüzden dalga konusu oluyorsanız ve size bu ilgileri gerçekleştirdiğiniz için tuhaf hissettiriyorsa yanlış bir ilişki içinde bulunduğunuzu söylemek mümkün. Bırakın sevgili, eşi arkadaşlarınız tarafından bile bu tarz dönütlere maruz kalmak oldukça kırıcıdır.

6- Sizi Sürekli Eleştirir

Eleştiri dozunda ve ayarında olduğunda kişinin gelişmesi için büyük nimettir. Fakat, partneriniz tarafından sürekli eleştiriye maruz kalıyorsanız ve bu durum kendinizi kötü hissetmenize sebep olduysa… İşte tam bu noktada konuşmanız gerekenler birikmiş demektir. Partneriniz bu durumun farkında olmayabilir fakat konuşmanıza rağmen aynı eleştiriler aynı dozda geliyorsa bu sorun yaratacaktır.

7- Özür Dilemez, Her Hatayı Sizden Bilir

Hayatta normal bir ilişki bile kurulmasının zor olduğu insan profili… Özür dilemek bir erdemdir. Her insan hata yapabilir ve bunun sonunda pişmanlık yaşayabilir. Fakat partnerinizin ağzından özür dilerim lafını hiç duymadıysanız ve sürekli zeytinyağı gibi üste çıkıp sizi suçluyorsa, olmaz. Gerçekten olmaz! Benliğinizi zedeler, kendinizi sürekli acaba ben mi suçluyum, yine benim yüzümden gibi suçlamaların içinde kendinizi bulursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!