featured

5 En İyi Hugh Jackman Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi Hugh Jackman filmleri dediğimizde, geneli aksiyon türüne hitap eden geniş bir filmografiyi dikkate almamız gerekir. Çatık kaşları, dağınık saçları, kirli sakalıyla özellikle serseri ruhlu erkek seven kadınların gönüllerinde taht kuran Hugh Jackman, birçok filmde oynamıştır.

12 Ekim 1968 yılında, Avustralya’da doğan oyuncu, aktörlüğün yanında, film yapımcılığı da yapmıştır. Özellikle, canlandırdığı Wolverine karakterinin olduğu X-Men filmiyle ilgiyi üzerine çekmiştir.

Jackman, birçok ödülün de sahibi olmuştur. Müzikal ve komedi dalında ‘En İyi Aktör Ödülü’nü almıştır. Kendisi birçok dergi tarafından da yaşayan en seksi erkek seçilmiştir.

Hugh Jackman Türk mü?

İngiltere kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Annesiyle babasının arasının bozuk olması onu çok etkilemiştir. Annesi İngiltere’ye çekip gidince, onunla arasına mesafe koymuştur. Bu olayı hayatı boyunca sindirememiştir.

Sydney Teknoloji Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olmuştur. Okulda zorunlu bir ders şeklinde gördüğü oyunculuk, daha sonra tutkusu halini aldı. Neyi varsa, satıp güzel sanatlar alanında eğitimine yatırdı.

El sanatlarıyla da ilgilenen Jackman, oyunculuk için de ter dökmüştür. Edith Cowan Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, 1999 yılında sinema sektörüne atılmıştır.

Melbourne Tiyatrosu’nda da sahneye çıkan Hugh Jackman, Tiyatrodan da kopamamıştır. Hatta, tiyatroda Sunset Bulvarı’nın oyun versiyonunda rol almıştır. Oklahoma adlı oyunda da oynamakla birlikte, sonrasında bunun filmi de yayınlanmıştır. Jackman’ın filmografi çalışmalarının en önemlilerinden biri de bu eserdir.

YouTube video

Hayatı tesadüflerle güzelleşen Hugh Jackman’ın, X-Men serisinde yer alması da tamamen bu tesadüfün bir sonucuydu. Elemelerden son anda haberi oldu. Burada başka bir role düşünülürken, Wolverine rolünü oynayacak oyuncunun gelmemesiyle birlikte, şansı yaver gitti. Bu role o layık görüldü. Ardından, zaten genç oyuncunun önü açıldı. X-Men’in bütün serilerinde bu oyuncu yer aldı.

Asistanlığını yapan John Palermo’yla beraber ‘Seed Productions’ adlı bir yapım şirketi açtı.

Evli olan Hugh Jackman, eşinin bir bebek düşürmesi üzerine, evlat edinmiştir. Ailesiyle birlikte memleketi Melbourne’de yaşamaktadır.

Hugh Jackman Oynadığı Filmler

YouTube video

En iyi Hugh Jackman filmleri denildiğinde, ilk beş sırayı takip etmeniz, oyuncunun sinema kariyerini takip etmeniz açısından da size fayda sağlayacaktır. Jackman’ın en önemli filmleri şunlardır:

1- Muhteşem Showman

Yönetmenliğini Michael Gracey’in yaptığı, 2017 yapımı Muhteşem Showman, P. T. Barnum’un hayatına yoğunlaşır. 12 yaşından beri ticaret hayatının içinde olan deneyimli satıcı, tarihin ilk sirkini kurmayı kafasına koymuştur.

Bu yönde, karısının da desteğini alan Barnum, çalışmalarına başlar. Avrupa turnelerine çıkacak denli, izdiham yaşatacak bir sirk kurmayı başarır ve bu işten çok para kazanmaya başlar.

Müzikal severler için farklı bir alan açan Muhteşem Showman, gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlandığı için de ayrıca dikkat çekmektedir.

P. T. Barnum (Phineas Tylor Barnum) tarihin en büyük dolandırıcısı şeklinde de bilinmektedir. Hakkında birçok spekülasyon çıkan bu tarihsel kişilik, 19. yüzyılda ABD’de yaşamıştır. 21 yaşında ilk gazetesini çıkarmıştır. Kör olan, yaşlı bir köleyi George Washington’ın dadısı şeklinde tanıtıp, birçok insanın üstünden para kazanmıştır.

YouTube video

Günümüzün saçma iletilerini tıklayan, tiktok’ta takipçi aranan boş bakışlı insanlarının öncülleri olduğu düşünülen bu insanlar için Barnum ‘‘her saat bir aptal doğuyor ve ben de onlardan para kazanıyorum.’’ demiştir. 

Sakallı Kadın’dan cücelere, deniz kızından bülbül sesli operacılara kadar ilginç insanları, ‘ucube’ denilen kimseleri bulmuş, onları Barnum Müzesi’nde bir araya getirmiştir.

Jackman’ın Barnum’u canlandırdığı film, senaryosuyla, görselliğinin cazibesiyle ve coşkulu müzikleriyle de dikkat çekmektedir.

(IMDB puanı 7.6)

2- Prestij

Hugh Jackman’ın, Muhteşem Showman’e benzeyen bir başka filmi olan Prestij’de bu sefer sirkin yerini sihirbazlık almıştır. Film, iki sihirbazın arasındaki amansız rekabete dikkat çeker. Hugh Jackman’a Christian Bale’in eşlik ettiği 2006 yapımı filmin yönetmeni İngiliz asıllı Christopher Nolan’dır.

ABD-İngiltere ortak yapımı Prestij, 19. yüzyılda geçmektedir. Robert Angier’in karısı bir gösteri sırasında ölür. Robert, onun ölümünden asistanı Alfred Borden’i sorumlu tutar. Borden bunu kabul etmez. İkili arasında ipler gerilir.

Geçen zaman içinde, yollarını ayıran iki sihirbaz karşı karşıya gelirler. Alfred çok ünlenmiştir ve önemli hileler yapmaktadır. Bunu sindiremeyen Robert onun sırrını çözmek üzere, çok trajik olaylara yol açar.

YouTube video

Film, şov dünyasının ne kadar acımasız olduğunu da gözler önüne serer. Gurur, rekabet, profesyonelleşmenin getirdiği acımasızlık, hislerini yitirme, tutkunun büyümesi gibi konular Prestij’de görülebilir. Bir kadının hayaleti iki erkeği hem ölüm, hem de sihirbazlık üzerinden birbirine düşürecektir.

Christopher Priest’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film, 19. yüzyıl Viktorya dönemini ve sanayi devriminin etkisini de fonda yansıtmaktadır.

(IMDB puanı 8.5)

3- X-Men

X-Men, Marvel Comics serisinin ilk filmi şeklinde bilinir. Daha sonra da, seriyi takiben birçok X-Men filmi çekilmiştir. 2000 yılı yapımı bu ilk film, Bryan Singer tarafından çekilmiştir. Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart gibi oyuncuları da bir araya getiren bu şataatlı prodüksiyon, Hugh Jackman’ın da ününe ün katmıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=JerkhkkmX7w

Dr. Xavier’in tasarladığı mutant insanlardan biri olan Wolverine, keskin pençeleriyle birlikte dünyayı kötülüklerden korumak üzere tasarlanmıştır. Göçer bir kimlik taşıyan ve birçok dili akıcı konuşan bu karakter, kötü mutantların politik sistemi ele geçirmelerini önlemeye çalışır.

(IMDB puanı 7.4)

4- Büyülü Çift

En iyi Hugh Jackman filmleri arasında mutlaka izlenilmesi önerilen ve ikinci sıraya konulan Büyülü Çift’te, Hugh Jackman’a, romantik komedilerin aranılan yüzü Meg Ryan eşlik etmektedir.

Stuart tarafından terk edilen Kate, bu olaya inanamaz. Genç adamın hâlâ kendisini sevdiğine inanmaktadır. Bu yüzden, onun evine gitmeye karar verir. Genç kadın, günümüzde yaşamaktadır ve Stuart’a doğru giderken, yolda 19. yüzyıl kıyafetiyle dolaşan Leopold’e rastlar.

Olaya bir anlam veremez. Leopold, bir zaman aralığından geçerek, 21. yüzyıla gelmiştir. Buradaki, kadın-erkek ilişkilerini çözemez. Kate’le arasında bir etkileşim olur; fakat, ikili bunu da kabul etmez. O arada, olaylar birbirini kovalar ve Leopold bir reklam yıldızı haline gelir.

YouTube video

19. yüzyıl ve 21. yüzyıl arasında geçen iki farklı zaman hikâyesi anlatan film, 2001 yapımıdır. Filmin yönetmeniyse, senaryoyu da Steven Rogers’la ortak yazan James Mangold’dur.

Büyülü Çift’in diğer adı da, ‘Kate & Leopold’ şeklinde geçmektedir.

(IMDB puanı  6.4)

5- Bad Education

En iyi Hugh Jackman filmleri arasında özellikle bir numara olabilecek Bad Education’da, Allison Janney de rol almaktadır. 2019 yapımı filmin yönetmeni Cory Finley’dir.

Long Island’da bir müfettiş olarak tanınan Frank Tassone etrafında saygın biridir. Çocukların eğitiminin iyileşmesi için uğraşmaktadır. Asistanı Pam Cluck’ın de Roslyn Okulu’nda kendisine bir yer edinir. Bir gün bir gazeteci bir iddia ortaya atarak, Frank’in toplanılan okul paralarını zimmetine geçirip, kendi keyfi adına harcadığını belirtir. Cluck da bu işe yardımcı olmaktadır.

YouTube video

Olay, filmin senaristi olan Mike Makowsky’nin okuduğu bir okuldaki gerçek hikâyeden sıçrayarak sinemaya aktarılmıştır. Kamu fonlarını kendi çıkarı için kullanan naif görünümlü müfettiş, eğitim sistemindeki ikiyüzlülüğü ve para aşkını da sorgulamaktadır.

Bad Education, günümüz sisteminde, insanların nasıl maske taktıklarını, rol yaptıklarını ve çift taraflı oynadıklarını gösteren mühim bir filmdir.

(IMDB puanı 7.1)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!