featured

51. Bölge : Amerika’nın Sır Kutusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde geçmişten bugüne en çok tartışılan ve hala gizemini koruyan gizemli bölgelerden biri olan 51. Bölge , X-Files (Gizli Dosyalar) gibi en popüler dizilerden, sinema tarihine damga vuran İndependence Day (Kurtuluş Günü) tarzı filmlere kadar konu olmuş bir askeri alandır.

YouTube video

Uzun yıllar boyunca Amerika Birleşik Devleti yetkilileri tarafından varlığı dahi reddedilen ancak daha sonra resmi açıklama ile doğrulanan bu bölge hakkındaki iddialar ve teoriler ise çok çeşitlidir. İşte, bu gizemli bölge için ileri sürülen iddiaları ve bilinenleri bu yazımızda sizler için bir araya getirdik…

51. Bölge Ufo Araştırma Merkezi mi ?

Nevada’nın ıssız çölleri üzerinde yer alan ve Las Vegas’a 153 km uzaklıkta bulunan bölge Amerikan Hava Kuvvetlerine yani Amerikan Ordusuna ait bir bölgedir.

1947 yılında Roswell yakınlarında düştüğü iddia edilen bir UFO’nun (Unidentified Flying Object ya da Tanımlanamayan Uçan Cisim) bu gizemli bölgede incelendiği, buradan elde edilen teknolojilerin geliştirilerek kızılötesi ışın ve lazer güdümlü füze gibi ilerlemelerin kaydedildiği, bu bölge hakkındaki iddialardan bir kısmını oluşturur.

Yine bu bölge için ileri sürülen iddialar arasında ışınlanma deneyleri ile zaman yolculuğu çalışmalarının da bölgenin yeraltı tesislerinde gerçekleştirildiğine yöneliktir.

Dünyanın belki de en ünlü askeri üssü olarak nitelendirilebilecek 51. Bölge uzun yıllar boyu (2013 yılında yapılan resmi açıklamaya dek) varlığı reddedilen bir bölge olarak kayıtlarda yer aldı. Bölgenin bu derece gizli tutulması ve çalışmaların yer altında konumlandırılmış tesislerde yürütülmesi ise meraklıların ve komplo teorisyenlerinin bölgeye olan ilgisini zirveye taşıdı.

Dizi ve film gibi popüler kültür öğeleriyle de desteklenen bu iddialar, 51. Bölgenin dünya üzerinde uzaylı varlıklara ev sahipliği yaptığı yönündeki açıklamalara dek uzandı.

Ayrıca bölgenin 30 mil yakınına kadar ne karadan ne de havadan kimsenin yaklaştırılmaması, bölgenin etrafının güvenlik kameraları ile çevrelenmesi, özel yetkili güvenlik güçlerince korunan bölgeye girmenin imkansızlığı gibi unsurlarda, bu iddiaların büyümesine neden olmuş ve bölgenin gizemini arttırmıştır.

Tersine Mühendislik İddiası

YouTube video

Daha önce ABD askeri üslerinde çalışan bir mühendis olan Boyd Bushman ise 2014 yılında yayınladığı kayıtlar ve fotoğraflar ile 51. bölgede uzaylılar üzerinde otopsi gibi çalışmalar yapıldığını, tersine mühendislik uygulanarak UFO teknolojileri üzerinde deneyler gerçekleştirildiği iddialarını ileri sürdü.

Yine üstte çalıştığını iddia eden fizikçi Bob Lazar’da, 1947 yılında gerçekleşen UFO kazası sonrası çalışmaların 51. Bölgede yapıldığını, bu UFO’ların element 115 adı verilen özel bir teknoloji ile süper hızlı çalıştıklarını ve teknolojilerinin çok ileri olduğu gibi iddialarını kamuoyu ile paylaştı.

51. Bölge Hakkında Yapılan Resmi Açıklama

Çok sayıda bilim kurgu eserine konu olan ve hakkında 60 yılı aşkındır komplo teorileri ileri sürülen Area 51 yani 51. Bölge adeta bir kale gibi korunan ve dünyanın geri kalan kısmı ile bağlantısı bulunmayan özel bir alan. Doğaüstü deneylerin merkezi, dünya dışı varlıkların ve Ufo teknolojisinin saklandığı yer, uzaylı otopsi alanı gibi iddiaların merkezi olan bölge hakkındaki ilk resmi açıklama ise 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri tarafından yapıldı. 

YouTube video

1947 yılında gerçekleştiği iddia edilen ve Roswell Kazası (UFO Kazası) olarak adlandırılan olaydan tam 66 yıl sonrasında ise CIA, 51. Bölgenin varlığını kabul eden resmi bir açıklama gerçekleştirdi.

CIA tarafından açıklanan bu raporda doğaüstü deneylere, UFO’lara ve dünya dışı varlıklara hiçbir şekilde değinilmezken 51. Bölgenin “Amerikan Hükümetinin gizli Lockheed U-2 casus uçak programının bir parçası “ olduğu belirtildi.  Yine bu raporda, bölgenin İkinci Dünya Savaşı sırasında  “Hava topçu menzili” olarak kullanıldığı bilgisine de yer verildi. Ancak 1974 yılından sonra bu bölgenin ne amaçla kullanıldığına dair ise bir açıklama bu raporda yer almadı. 

Groom Gölü yakınında toplam 76 km karelik bir alana sahip olan 51. Bölge’de, yer üstünde birkaç küçük yapı ve hangar bulunsa da yer altında geniş bir kompleksi olduğu da biliniyor. Dreamland, The Box ve Paradise Ranch gibi isimlerle de bilinen 51. Bölge, hakkındaki resmi açıklamalara göre uçak geliştirme merkezi olarak kullanıldığı belirtilmesine karşın gerek çok uzun yıllar varlığının kabul edilmemesi, gerek 30 mil yakınına kadar kimsenin yaklaştırılmaması ve gerekse de bölgede çalıştığını iddia eden kişilerin iddiaları birlikte değerlendirildiğinde hala gizemini koruduğu görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!