featured

6 Adımda Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir | Biberiye Yağı Zararları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biberiye yağının faydaları, günümüzde birçok kişi tarafından bilinmektedir. Doğal bir ürün olarak tanınan biberiye yağı, kimyasal herhangi bir işlem görmediği takdirde adeta şifa deposudur. Birçok alanda kullanıldığını bildiğimiz biberiye yağı, doğru kullanıldığı takdirde hastalıkları ya da var olan şikayetlerinizi azaltabilecektir. Biberiye yağının faydaları nelerdir? Biberiye yağı nasıl kullanılır?

Biberiye Yağı Nedir? Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Biberiye yağı, biberiye bitkisinden elde edilen doğal formda bir yağdır. Alternatif tıpta sıklıkla karşımıza çıkan bu bitki, yağ olarak elde edildiğinde de birçok hastalığa ve semptoma ilaç olabilecektir. Biberiye yağı adaçayı ve lavanta ile aynı familyada olan biberiyenin bir dizi işlemden geçmesi sonucunda yağını bırakması ile elde edilmektedir. Biberiye yağının faydaları sayesinde adeta bir şifa kaynağı olduğu bilinmektedir.

1- Biberiye Yağı Ne İşe Yarar? Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Peki, biberiye yağı ne işe yarar? Antik Çağ döneminden beridir faal olarak kullanıldığını bildiğimiz bu yağ zayıflama, cilt bakımı, saç bakımı, vücut sistemlerinin sağlığının sürdürülebilmesi gibi pek çok alanda tercih edilmektedir. Biberiye yağı nasıl kullanılır konusu, kullanım alanına göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle kullanım alanı doğrultusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğine önem verilmelidir.

2- Biberiye Yağı Cilde Uygulanır mı? Biberiye Yağı Saça Faydaları Nelerdir?

Biberiye yağı cilde uygulanır mı? Biberiye yağının faydaları en çok cilt sağlığında kendini gösterebilmektedir. Biberiye yağı antiseptik özelliğe sahiptir. Bu nedenle ciltte iltihaplı bir durum geliştiğinde iltihabın kurutulmasını sağlayabilecektir. Yine düzenli kullanımda akne, sivilce, dermatit, egzama gibi cilt sorunlarını önleyebilecektir.

Yağlı cilde sahip olan bireyler günde bir kez biberiye yağı kullandığında, ciltteki parlama probleminin ortadan kaldırıldığını fark edebilecektir. Biberiye yağının faydaları için cilde uygulanması isteniyorsa, pamuk yardımı ile sürülmesi gereklidir. Birkaç damlası tüm yüz tarafından emilebilmesi için yeterli olacaktır.

Biberiye yağı saça faydaları olan doğal bir ürün olduğu için kullanım alanlarından bir tanesi saçlardır. Saç diplerine düzenli olarak uygulandığında, saç dökülmelerinin azaldığı ve saçların gürleştiğini görülebilecektir. Saçlara uygulanması için ise saç diplerine sürülmesi ve dairesel olarak birkaç dakika masaj yapılması önerilmektedir.

3- Biberiye Yağı Cilde Kullananlar Ne Diyor? Biberiye Yağı Kullanıcı Yorumları Neler?

Biberiye yağı cilde kullananlar genel olarak düzenli ve uzun süreli kullanımda sonuç alabildiklerini ifade etmektedir. Biberiye yağı kullanıcı yorumları incelendiğinde bu yağın hem saçta hem de ciltte tatminkar sonuçlara ulaştırdığını söyleyebilme mümkündür.

4- Biberiye Yağının Faydaları | Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

Biberiye yağının faydaları elbette ki bununla sınırlı değildir. Biberiye yağı mide, bağırsak, ağız sağlığı gibi pek çok konuda olumlu sonuçlar alabilmenize yardımcı olabilmektedir. Biberiye yağının faydaları Saraçoğlu tarafından da onaylanmıştır. Biberiye yağının şu konularda etkili olduğu söylenebilecektir;

Sindirim sisteminin çalışmasını hızlandıran bu yağ şişkinlik, hazımsızlık, gaz, ağrı, kabızlık gibi sorunlara çare olabilecektir.Karaciğeri temizleme özelliği olduğu bilinen biberiye yağının faydaları sayesinde trigliserit, kolesterol seviyelerinde düşmeler gözlenebilecektir.İyi bir dezenfektan olması sebebiyle, ağız içi gargarası olarak kullanılması için önerilmektedir. Düzenli kullanımda ağız içinde yer alan bakterilerin çoğalmasının önüne geçebilecektir.Biberiye yağının faydaları arasında yatıştırıcı özelliğinin bulunduğu da bilinmektedir. Günlük bir yemek kaşığı biberiye yağı depresyon, anksiyete ve mani atakları gibi psikolojik problemlerinizi ortadan kaldırabilir.Düzenli kullanımda Alzheimer ve Demans hastalıklarının görülme olasılığını azaltmaktadır.Güçlü bir antioksidan olduğu için biberiye yağı, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler için önerilmektedir. Biberiye yağının faydaları ve bağışıklığınızı güçlendirebilmesi için günlük 1 yemek kaşığı tüketilmesi uygundur.Analjezik yönünün bulunduğu bilinen biberiye yağı kas, eklem, romatizma ya da baş ağrılarının giderilmesinde de oldukça etkilidir.Hamilelik öncesi ve sonrasında göbek kısmına uygulandığında çatlak görünümü önemli ölçüde azaltabilecektir.Hoş ve aromatik kokusu sayesinde, ortamdaki kötü kokuyu bastırabilecektir.Biberiye yağının faydaları sebebiyle el ve ayaklarda meydana gelen mantarı önlediği de kanıtlanmıştır.

Biberiye yağı nasıl yapılır? Biberiye yağı evde yapılmak isteniyorsa taze biberiye ve zeytinyağı temin edilmesi gereklidir. Cilde ve saça uygulanmak isteniyorsa zeytinyağı yerine jojoba ya da badem yağı kullanmak daha doğru olacaktır. 3-4 dal biberiye için 400 ml yağ içeriği yeterli olacaktır.

Biberiyeler yıkandıktan sonra ayıklanmalı ve hafif ısıtılan yağın içerisine eklenmelidir. Yaklaşık 5 dakika birlikte ısıtıldıktan sonra altı kapanmalı ve bu şekilde birkaç dakika bekletilmelidir. Bekleme süresi sonrası oluşan yağ süzülerek, kullanılmaya başlanabilecektir. Biberiye yağının faydaları düzenli kullanımda hemen herkes tarafından fark edilebilecektir. Bir başka doğal yağ olan sarı kantaron yağı faydaları için tıklayınız.

5- Biberiye Yağı Fiyatı Nedir? Biberiye Yağı Nasıl Saklanmalı?

Biberiye yağı oda sıcaklığında ve kuru yerlerde uzun süre saklanabilir. İstenirse buzdolabında saklanması da uygundur. Uzun süre saklanan biberiye yağının faydaları hakkında bir azalma söz konusu olmayacaktır. Biberiye yağı fiyat bilgisi marka ve gramaja bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ortalama 100 ml bir biberiye yağı ortalama 120-150 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Ancak biberiye yağının faydaları birkaç damla kullanımda bile etkisini gösterebildiği için uzun süreli kullanılacağını söyleyebilmek mümkündür. Güncel biberiye yağı fiyat bilgisi için tıklayınız.

6- Biberiye Yağı Zararları Nedir? Biberiye Yağı Kaç Damla Kullanılır?

Biberiye yağı kaç damla kullanılır? Biberiye yağının faydaları için birkaç damla kullanım dahi yeterlidir. Özellikle vücut için kullanıldığında biberiye yağının içilmesi gereklidir. Ancak biberiye yağı fazla tüketildiğinde bazı durumlar ortaya çıkabilir. Fazla tüketildiğinde yüksek tansiyon, akciğerlerde ödem, ishal ve mide bulantılarına yol açabilecektir.

YouTube video

Biberiye yağının faydaları için maksimum kullanım miktarı 1-2 yemek kaşığı ile sınırlandırılmalıdır. Biberiye yağı direkt olarak içilebileceği gibi suyun içine eklenerek de tüketilebilecektir. Biberiye yağı fazla sürüldüğünde ciltte ve saçta da bazı yan etkilere yol açabilir. Aşırı sürülmesi cildin yağa meyilli hale gelmesine ve saçın çabuk yağlanmasına neden olabilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!