Açlık Otu Zayıflatır Mı | Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Açlık Otu Zayıflatır Mı | Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek isteyenler açlık otu zayıflatır mı, açlık otu çayı nasıl hazırlanır, açlık otu nasıl kullanılır araştırıyor. Bu konuda ilk bilinmesi gereken; açlık otu zayıflama otu olarak biliniyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Peki, açlık otu çayı nasıl hazırlanır? Açlık otu aç mı içilir tok mu? Açlık otu ne kadar süre kullanılmalı? Açlık otu günde kaç kere içilmeli?

Bu yazımızda zayıflamak isteyenler için açlık otu zayıflatır mı, nasıl zayıflatır gibi internette en çok yanıtı aranan soruları ele aldık…

Açlık Otu Nedir?

Açlık otu nedir; çoğunlukla Afrika ülkelerinde yetişen şifalı bir bitkidir. Türkiye’de deve gözü otu, kara sinameki otu ya da erkek sinameki otu isimleriyle de bilinir. Doğal müshil etkisi olduğu için zayıflama otu olarak popülerlik kazanmıştır.

Ayrıntılı Bilgi İÇin Yazımızı Ziyaret Edebilirsiniz: Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar?

Açlık Otu Zayıflatır Mı | Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Peki, açlık otu zayıflatır mı? Şifalı bitkiler uzmanlarının ve beslenme uzmanlarının belirttiğine göre deve gözü otu zayıflamaya yardımcı oluyor. Ancak bu etkisinin görülebilmesi için aşırıya kaçmadan düzenli kullanım gerekiyor.

Açlık Otu Nasıl Zayıflatır?

Zayıflama otu olarak ünlenen deve gözü otu; bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlayarak kabızlık sorununa iyi geliyor. Üstelik metabolizmayı da hızlandırıyor ve yağ yakımını da sağlıyor. Bununla birlikte adından da anlaşılacağı üzere açlık otu; tokluk hissi de vererek gün içinde fazla yemek yenilmesinin de önüne geçiyor. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, kilo verilmesini sağlıyor. Kısacası; açlık otu zayıflatır mı; evet, düzgün kullanımda zayıflatır.

Zayıflatan Açlık Otu Nasıl Hazırlanır?

Açlık otu çayı demleme usulüyle hazırlanır. Bu otun kaynatılması ya da çiğ olarak tüketilmesi önerilmez. Zayıflamak için açlık otu çayı hazırlamak oldukça kolaydır. Bunun için yapılması gereken; kaynamış suyun içine birkaç adet açlık otu atıp, 5 dakika demlenmeye bırakmaktır. Açlık otu, kaynamış suyun içinde 5 dakika demlendikten sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir.

Açlık Otu Zayıflatır Mı | Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Zayıflatan Açlık Otu Aç Mı İçilir Tok Mu?

Açlık otu zayıflatır mı araştıranlar bilmesi gereken bir konu; bu otun aç mı yoksa tok karnına içilmesi gerektiğidir. Zayıflatan açlık otunun sabahları aç karnına içilmesi tavsiye edilir. Dileyen kişiler geceleri yatmadan önce, mideleri boşken de deve gözü otu çayı içebilir.

Açlık Otu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Açlık otu zayıflatır mı araştırması yapan kişilerin merak ettiği bir diğer konu da; açlık otu çayının ne kadar süre kullanılması gerektiğidir. Açlık otu faydaları olan bir şifalı bitkidir ancak bilinçsiz ve uzun süreli kullanımda açlık otu zararları yaşanabilir. Bu sebeple açlık otunun 1 hafta kullanılması, maksimum ise 10 gün kullanılması tavsiye edilmektedir.

Zayıflamak için açlık otu çayı sürekli kullanılmamalıdır. Bir hafta ya da 10 günlük kullanımdan sonra 1 hafta ya da 10 gün ara verilmesi önerilmektedir. Aşırı kullanım; bağırsak florasının bozulmasına, bağırsağın tembelleşmesine, bağırsakların tahriş olmasına sebebiyet verebilir.

Açlık Otu Günde Kaç Kere İçilmeli?

Zayıflamak için açlık otu çayının 12 saatte bir içilmesi yani günde maksimum 2 kere içilmesi tavsiye edilir. Fakat bu otu kullanmaya yeni başlayanlar ya da aşırı kullanımda bulunmak istemeyen kişiler için günde bir kez içmek yeterlidir.

Açlık Otu Zayıflatır Mı | Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Açlık Otu Ne Zaman Etki Eder?

Açlık otu zayıflatır mı, zayıflamak için açlık otu çayı nasıl hazırlanır ve içilir araştıranların cevabını merak ettiği konularda biri de bu şifalı bitki çayının ne zaman etki göstermeye başladığıdır. Herkeste farklı zamanlarda gerçekleşebilir ancak genel olarak açlık otu çayı kullanımdan sonra 12 saat içinde etki göstermeye başlamaktadır.

Açlık otu çayı kullananlar 12 saat içinde bağırsak hareketlerinin hızlanmasıyla etki görmeye başlar. Zayıflamak isteyenler dışında kabızlık ve hazımsızlık sorunları yaşayanlar da çoğunlukla 12 saat içinde etkisini görmeye başlamaktadır.

Açlık Otu Ne İşe Yarar?

Açlık otu zayıflama otu olarak bilinir ancak tek faydası kilo vermeye yardımcı olmak değildir. Tansiyon dengelemek, hazımsızlığı gidermek, adet düzensizliğini gidermek gibi açlık otu faydaları söz konusudur.

Zayıflama Otu Deve Gözü Otu (Açlık Otu) Faydaları Nelerdir?

Daha geniş bir şekilde ele alacak olursak açlık otu faydaları şunlardır:

  • Gaz sancısını giderir
  • Kum ve taş dökme sürecinde olumlu etki gösterir
  • Tokluk hissi sağlar
  • Yağ oluşumunu engeller
  • Yağ yakımı sağlar
  • İştahı keser
  • Mide rahatsızlıklarına iyi gelir
  • Regl düzensizliğini giderir
YouTube video

Zayıflatan Açlık Otu Zararları Nelerdir?

Açlık otu zararları, bilinçsiz ve aşırı kullanımda ortaya çıkar. Genel olarak şifalı bir bitki olan ve geçmişten beri şifa için kullanılan deve gözü otu, diğer pek çok bitki gibi fazla kullanıldığında yan etkilerin görülmesine neden olur.

Açlık otu zararları denince ilk akla gelen; bağırsak tembelliğidir. Bağırsakları çalıştırması ve kabızlığa çare olması özelliği ile bilinen deve gözü otu aşırı kullanıldığında bağırsakların tembelleşmesine yol açabilir. Ayrıca bağırsak florasını bozarak sindirim sistemi sorunlarına neden olabilir.

Açlık Otu Adet Geciktirir mi?

Açlık otu adet geciktirmez; aksine adet düzensizliği sorununa iyi gelir.

Hamileler Açlık Otu Çayı İçebilir mi?

Açlık otu çayı hamilelerin kullanımına uygun değildir.

Emziren Anneler Açlık Otu Çayı İçebilir mi?

Emziren anneler için de açlık otu çayı kullanımı uygun değildir. Ancak emzirme dönemi sonrası doktor bilgisine başvurarak başlanabilir.

Kimler Açlık Otu Çayı Kullanamaz?

Başta hamileler, emziren anneler ve çocuklar deve gözü otu kullanmamalıdır. Çeşitli kronik hastalıkları olanlar, kanser hastaları, ilaç tedavisi görenler de doktorlarına danışmadan deve gözü otu çayı kullanmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!