Allerset Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Allerset Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allerset şurup kaç gün kullanılır? Alerjik nezle ilacı Allerset nasıl kullanılır? Yetişkinlerde ve çocuklarda Allerset şurup nasıl içilir? Bu yazımızda Allerset şurup kaç gün kullanılır sorusu olmak üzere ilaçla ilgili pek çok soruya, Allerset şurup prospektüs içeriğine göre cevap vereceğiz.

Allerset Şurup Nedir?

Allerset şurup kaç gün kullanılır, Allerset şurup nasıl kullanılır açıklamadan önce Allerset şurup nedir ele alalım… Allerset şurup; kurdeşen, alerjik nezle ve kaşıntı için reçete edilen bir şuruptur. Allerset şurup etken maddesi setirizin dihidroklorürdür. Sistemik antihistaminik ilaç kategorisinde yer alır.

Daha kapsamlı bilgi için: Allerset Şurup Nedir Ne için Kullanılır | Allerset Yan Etkileri Nelerdir | Allerset Şurup Fiyat 2023

Allerset Şurup Ne İçin Kullanılır?

Peki, Allerset şurup ne için kullanılır? Allerset şurup prospektüs içeriğine göre bu ilaç alerjik nezle, sebebi bilinmeyen kurdeşen (ürtiker) ve kaşıntılarda kullanılır, bu sorunların semptomlarının giderilmesini sağlar.

Allerset Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Allerset Şurup Kaç Gün Kullanılır? Allerset Ne Kadar Kullanılmalı?

Gelelim yazımızın esas konusu Allerset şurup kaç gün kullanılır sorusunun cevabına… Allerset şurup kaç gün kullanılır sorusunun cevabı, hastadan hastaya değişir. Rahatsız olan kişinin yaşına ve semptomların şiddetine göre doktor tarafından kullanım süresi belirlenir. Dolayısı ile belirli bir süre yoktur.

Kimi rahatsızlıkların semptomlarının rahatlatılması için bu ilaç bir hafta kullanılırken, kimi zaman da semptomlar tekrarladıkça kullanılmaktadır. Dolayısı ile Allerset şurup kaç gün kullanılır öğrenmek istiyorsanız; doktorunuza danışmalısınız.

Allerset Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır?

Allerset şurup prospektüs içeriğinde verilen bilgilere göre bu ilaç 2 yaş ve üstü çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilir. 2 yaşından itibaren doktor tarafından gerekli görüldüğü takdirde Allerset ilaç kullanılabilir.

Allerset Şurup Nasıl Kullanılır?

Allerset şurup kaç gün kullanılır sorusu kadar cevabı merak edilen bir diğer soru da; bu şurubun nasıl kullanıldığıdır. Allerset şurup nasıl kullanılır sorusunun cevabı hastadan hastaya ve hastanın yaşına göre değişir. Ancak kendisine ya da çocuğuna Allerset reçete edilen kişiler, doktorun kullanım önerisine uymalıdır.

Allerset şurup prospektüsünde bu ilacı nasıl kullanılması gerektiği hastanın yaşına göre belirtilmiştir. Ancak en doğru kullanım, doktorun önerdiği şekildedir. Doktorun önerdiği doz ve süre kesinlikle aşılmamalıdır.

1- 2/6 Yaş Çocuklarda Allerset Şurup Nasıl Kullanılır?

2-6 yaş arası çocuklarda Allerset şurup kullanan anneler günlük 5 mg dozu aşmamalıdır. Allerset şurup prospektüsünde 2-6 yaş arası çocuklarda günlük ideal ölçünün günde 1 kez, 2.5 mg olduğu belirtilmiştir. Ancak doktor önerdiyse 12 saatte bir olmak kaydıyla günde 2 defa, 2,5 mg olarak da kullanılabilir. Allerset şurup kullanan anneler mutlaka şurubun içindeki ölçülü kaşığı kullanmalıdır.

2- 6/12 Yaş Çocuklarda Allerset Şurup Nasıl Kullanılır?

6/12 yaş arası çocuklarda Allerset şurup kullanan anneler doktorun önerisine uymalıdır. Çünkü hastalığın ve semptomların şiddetine göre kullanım farklılıkları olabilir. Allerset şurup prospektüsüne göre 6-12 yaş arası çocuklar günde 1 defa, 5 mg ile 10 mg arasında şurup içebilir.

Ya da bu yaş aralığındaki çocuklar için günlük maksimum 10 mg olan doz, ikiye bölünerek 12 saatte bir kullanılabilir.

3- 12 Yaş Üstü Çocuklarda Allerset Şurup Nasıl Kullanılır?

12 yaş üstü çocuklarda Allerset şurup kullanan anneler, doktor önerisine göre günde 5 mg ile 10 mg arasında ilaç Kullanabilir.

4- Allerset Şurup Yetişkinlerde Kullanımı Nasıl Yapılır?

Yetişkinlerde Allerset şurup nasıl kullanılır sorusunun cevabı, prospektüsteki 12 yaş üstü kullanımda anlatıldığı gibidir. Yani; Allerset kullanan yetişkin bireyler günde 5 mg ile 10 mg arasında şurubu kullanabilir.

Allerset Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Allerset Şurup Öksürük İçin Nasıl Kullanılır?

Allerset şurup öksürük şurubu değildir. Ancak alerjik nezlenin neden olduğu öksürük semptomu için de kullanıldığından öksürük şurubu zannedilebilmektedir. Ayrıca bu şurup doktor reçete etmeden kullanılmamalıdır. Eğer öksürük şikayetiniz varsa doktorunuza danışınız.

Öksürük şurupları hakkında bilgi için: 3 Adımda Öksürük Şurubu İsimleri Neler? Anında Etki Eden En İyi Öksürük Şurupları İsimleri Hangileri?

Allerset Hangi Hastalık İçin Kullanılır?

Allerset nedeni belli olmayan kurdeşen, ürtiker, kaşıntı ve alerjik nezle gibi rahatsızlıklarda semptomların giderilmesi için kullanılır.

Allerset Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Allerset şurup yan etkileri olan bir şuruptur ve bu nedenle doktor reçete etmeden ya da doktorun önerdiği şeklin dışında kullanılmamalı; doz aşımı yapılmamalıdır. Öncelikle Allerset şurup etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar bu ilacı yan etki görmemek adına kullanmamalıdır.

Allerset prospektüsüne göre seyrek görülüyor olsa da şu ciddi yan etkiler görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna vakit kaybetmeden başvurulmalıdır:

  • Halüsinasyon
  • Zihinde bulanıklılık
  • Aşırı duyarlılık
  • Titreme
  • Kas kasılması
  • Şok
  • Bulanık görme
  • Havale geçirme
  • Baygınlık
  • Nabzın yükselmesi
  • Nefes darlığı
  • El, bilek, yüz, ayak, ağız ve dudaklarda şişme

Allerset şurup yan etkileri arasında görülen hafif yan etkiler de bulunmaktadır. Hafif Allerset şurup yan etkileri şunlardır:

  • Kiloda artış
  • Depresyon
  • Tat almada bozukluk
  • Sersemlik
  • Mide bulantısı
  • Ödem
  • İntihar düşüncesi
  • Uykusuzluk
  • Unutkanlık
  • İdrar kaçırma
  • İshal
Allerset Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Allerset Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Allerset şurup kullanıldıktan sonra genellikle hemen etkisini göstermeye başlar. Ancak bu şurup kalıcı tedavi sağlayan bir ilaç değildir. Örneğin; nedeni bilinmeyen alerji nedeniyle kullanılıyorsa, kullanıldıkça etki eder, bir süre etkisini göstermeye devam eder ancak kalıcı tedavi sağlamayabilir.

Allerset Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Allerset şurup prospektüs içeriğine göre bu ilaç, ambalajın üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.

Allerset Şurup Antibiyotik Mi?

Allerset şurup antibiyotik değildir; sistemik antihistaminik bir şuruptur.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!