featured

3 Adımda Öksürük Şurubu İsimleri Neler? Anında Etki Eden En İyi Öksürük Şurupları İsimleri Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öksürük şurubu isimleri kullanacak kişinin yaşına ve şikayetine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. En iyi öksürük şurupları isimleri çocuklar ve yetişkinler için bir olmayacaktır.

Çünkü bebekler için öksürük şurubu isimleri ayrı yetişkinler adına ayrı etken maddelerle oluşturulur. Özellikle bebeklerde zorunlu kalınmadıkça bu tarz ilaç kullanımı önerilmemektedir.

Tüm bunların yanı sıra en iyi öksürük şurupları isimleri kimyasal sektörde üretildiği kadar doğal bitkilerden üretilen ilaçlardan da oluşmaktadır.

Başta bebek ve çocuklar için öksürük şurupları bu doğal içeriğe sahip ilaçlardan oluşur. Kişiler buna bağlı olarak dilediğini şurubu seçerek kullanabilir.

İşte öksürüğü kısa sürede kesen ve boğazınızı rahatlatacak olan öksürük şurubu isimleri!

1- Bebekler için Öksürük Şurubu İsimleri Hangileri?

Bebek öksürük şurubu isimleri diğer ilaçlara nazaran daha az alana yayılmıştır. Bebeklerde özellikle ilaç kullanım miktarının az olması bunda etkilidir.

Anne ve babalar tarafından olası bir öksürük krizi karşısında doktora danışmadan ilaç kullanmaması gerekir. Özellikle bebeklerin yapısı buna dayanıklı olmadığından doktor gözetiminde ilerlemek de fayda var.

A- Amoklavin

Amovlavin özellikle bademciklere bağlı olarak ortaya çıkan öksürük şikayetlerini gidermek adına kullanılır. İki aydan küçük bebekler tarafından kullanılamaz.

Ortalama olarak kullanılma sıklığı dört saatte bir gerçekleşir. Fakat bebeğin yaşı ve durumuna bağlı olarak doktor tarafından kullanım sıklığı değişiklik gösterebilir.

Antibiyotik etkisi bulunduğundan doktor gözetimi olmadan asla kullanılmamalıdır. Aksi takdirde özellikle ilerleyen yaşlarda aşırı antibiyotik kullanımına bağlı olarak bazı hastalıklar ortaya çıkabilir.

B- Zaditen

Bebeklerde ortaya çıkan alerjik durumundan ötürü ortaya çıkan öksürükler için tercih edilir. Bebek öksürük şurubu isimleri arasında en bilinenlerden birisidir.

Özellikle ilkbahar aylarında ya da toza karşı gelişen ekstra öksürük durumu hafifletmek bebeğinizin daha rahat bir şekilde bulunabilmesi için tercih edilir.

6 aydan küçük bebekler için öksürük şurupları isimleri arasında yer almaz. 6 aydan büyükler günde ortalama iki kullanım ile ilacı alabilir.

C- Pedifen

Öksürük nedenleri arasında çeşitli hastalıklardan bulunabilir. Bunlardan bazıları; sinüzit, soğuk algınlığı ya da farenjit gibi özel hastalıklar olabilir.

Bebeklerde de görülen bu hastalıkların sonucu ortaya çıkan öksürüğü en azından hafifletmek adına Pedifen ilacı kullanılır.

Bebekler için öksürük şurubu isimleri arasında sık duyulan bu ilaç her yaştan çocuklarda da kullanılabilmektedir. Fakat 1 yaşından küçük bebeklerde doktor gözetimi şarttır.

2 yaş öksürük şurubu isimleri arasında yer alır ve bu yaştan büyükler rahatlıkla kullanabilir.

D- A-ferin

A-ferin sadece bebeklerde değil aynı zamanda çocuklarda da kullanıma sık denk gelinen bir şuruptur. Temel etken maddesinin parasetamol olması aynı zamanda boğaz ağrılarını hafifletmede de etkili olduğunu gösterir.

Aynı zamanda ciddi yan etkileri bulunmaz. 3 aydan itibaren 1 yaşa kadar kullanım imkânı verir.

2- Çocuk Öksürük Şurupları İsimleri Neler?

Artık okula başlama çağına gelmiş çocuklarda soğuk algınlığı ve bakteri bulaşması daha sık görülür. Arkadaş çevresinin gelişmesiyle oluşabilecek hastalıkların sayısında da artış gözlemlenir.

Ortaya çıkan hastalığa bağlı olarak çocuklarda sık sık öksürük şikayetleri ortaya çıkabilmektedir. Bunun için çocuk öksürük şurubu isimleri öğrenerek doktorunuza da başvurarak kullanabilirsiniz.

A- Dolven

Soğuk algınlığı, grip gibi çeşitli durumların sonrasında ortaya çıkan öksürük semptomunu ortadan kaldırmak adına çocuklar tarafından Dolven kullanılabilir.

Sadece bahsedilen sebepler değil aynı zamanda dolunum yolu iltihabı konusunda da iyi geldiği bilinmektedir.

6 ay ve üzeri kullanım uygunluğu bulunan bu ilacın etken maddesi, İbuforen’dir. Bu etken madde çoğu zaman soğuk algınlığı ilaçlarında yer alır.

B- Butirol

Çocuk öksürük şurubu isimleri arasında Butirol kullanılan bir diğer ilaçtır. Bu ilacın minimum kullanım yaşı 3’tür. Üç yaşın altındaki çocuklarda ve bebeklerde asla kullanılmaması gerekir.

Etken maddesi olarak karşımıza ‘butamirat sitrat’ çıkıyor. Alerjik reaksiyon gösteren bir çocuğunuz varsa etken maddesine bağlı olarak kullanım gösterebilirsiniz.

İlacın belirli bir hastalık sonrasından ziyade ani başlayan ve sürekli devam eden öksürükler için kullanıldığı görülüyor. Özellikle öksürük dışında belirtileri yoksa çocuk tarafından kullanılabilir.

C- Benical Öksürük Şurubu

Okul çağında bulunan 12 yaş ve üzeri çocuklar tarafından kullanılabilirliği bulunan Benical, öksürüğü ortadan kaldırmak için kullanılır.

Özellikle alerjik öksürük şurubu isimleri arasında yer alır. Çünkü alerjik reaksiyon, soluk borusundaki iltihap, farenjit ve üst solunum yolu iltihaplanmasında kullanılır.

En iyi çocuk öksürük şurupları isimleri arasında bulunması sık sık kullanılmasına neden oluyor. Etken maddesi olarak psödoefedrin hidroklorür, dekstrometorfan bulundurmaktadır.

D- Mukotik

Balgam öksürük şurubu isimleri en sık araştırılanlar arasında yer alır çünkü çoğu zaman öksürük balgamlı şekilde görülür. Balgamlı olması çocuğun daha çok zorluk çekmesine sebep olur.

Mukotik karbosistein adındaki etken maddesi sayesinde var olan balgamın atılması ve mukusun inceltilmesinde etkili rol oynamaktadır.

3- Yetişkinler için Öksürük Şurubu İsimleri Neler?

Her ne kadar öksürük şurup isimleri daha çok bebek ve çocuklarda araştırılsa da yetişkinler için de oldukça önemli bir alandır.

Elbette yetişkinlerde hastalığa bağlı olarak ya da alerjik reaksiyonlar sonunda insanların şurup kullanması gerekebilir. Elbette bu sorunları ortadan kaldıracak normal ilaçlar ya da spreylerde mevcuttur.

Yine de öksürük şurupları isimleri yetişkinler için merak ediyorsanız, işte sizin için hazırlanmış bir liste:

A- Bisolnatur Şurubu

Doğal ürünlerle elde edilmiş olan bu içerik sayesinde öksürük şikayetleriniz azalır, mukus incelmesine bağlı olarak balgam şikayetlerinize giderilir.

Balgamlı öksürük şurubu isimleri arasında bulunan Bisolnatur; bal, portakal aromaları, şeftali ve limon içerir. İçerisinde renklendirici, paraben, koruyucu ya da glüten bulundurmaz.

1 yaşından itibaren tüm yetişkinlerde kullanılabilir. Kullanan kişiye ve kilosuna bağlı olarak kullanım sıklığı değişiklik gösterir.

Yetişkinler günde dört kere kullanabilir fakat bunun için uzmana danışmak da fayda var.

B- Bisolduo Şurubu

En iyi kuru öksürük şurubu hangisi sorularına yanıt olarak verilip övülen şuruplardan birisi Bisolduo olarak karşımıza çıkıyor. Bu ilacın içinde bal ve hatmi çiçeği özlerinin bulunması kuru öksürük şikayetini en aza indiriyor.

Bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılan bu öksürük şurubu yetişkinler için (12 yaş ve üzeri) günde üç defa kullanıma uygun görülüyor.

Diğer ilacında olduğu gibi paraben, koruyucu ve renklendirici içermemesi doğal içerik arayanlara hitap ediyor.

C- Korax Bitkisel Öksürük Şurubu

Korax, adından da anlaşılacağı üzere öksürük şurubu isimleri yetişkin bazında kullanılabilecek bitkisel bir ilaçtır. Bu ilacın içerisinde çeşitli maddeler bulunuyor.

Bunların başında nane, kekik, meyan kökü başlıca olarak bilinenlerdendir. İlacın 1 yaş üzeri kullanımı uygundur fakat bebeklerde ve çocuklarda kullanmak için doktora başvurulması gerekir.

Yetişkinler günde 2-3 kere kullanım imkânına sahiptir.

D- Öksürük Şurupları İsimleri | Perebron Öksürük Şurubu

Reçeteli öksürük şurup isimleri arasında Perebron yer alıyor. Bronşit başta olmak üzere faranjit gibi solunum yolu enfeksiyonu yaratan hastalıklarda kullanılır.

Basit değil özellikle şiddetli ve sürekli olan öksürüğün hafiflemesinde boğaz tahrişinin ortadan kaldırılması amacıyla tercih edilir.

Diğer ilaçlardan farklı olarak karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği bulunan hastalar da rahatlıkla doktor gözetiminde kullanabilir. Hamile kullanımı ise doktorun görüşüne bağlı olarak değişir.

Öksürük Şurubu İsimleri ve Fiyatları Ne Kadar? 2022 Reçetesiz Öksürük Şurubu Fiyatları

Öksürük şurubu isimleri kadar öksürük şurubu fiyatları da merak edilen konular başında yer alır. Ancak bu konu hakkında net bir bilgi vermek özellikle günümüzde neredeyse imkânsızdır.

Reçeteli ve reçetesiz öksürük şurubu fiyatları ilaç sektöründe değişiklik gösterir. Bununla birlikte kur bazında oluşan değişimlere bağlı olarak ilaç fiyatları sürekli olarak güncellenir.

Ortalama olarak 20-70 TL arasında değişen fiyatlardan bahsedebilmek mümkün. Doktorunuzdan ilaç önerisi alabilir ya da reçetelendirdikten sonra en doğru fiyatları eczacınızdan alabilirsiniz.

Soğuk algınlığı için kullanılan öksürük ilaçları dışında farklı ilaçlardan da bahsedilebilir. Bu konuda sık sık kullanılan İbucold için; İbucold C Nedir Ne İşe Yarar? İbucold C Yan Etkileri Nelerdir | İbucold Nasıl Kullanılır yazımıza bakarak bilgi alabilirsiinz. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!