mobilya-tamiri-fiyatlari

Güncel Mobilya Tamiri Fiyatları 2024

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobilya tamiri fiyatları eskiyen, yıpranan, yenilenmeye ihtiyaç duyulan mobilyalar için araştırılan konulardan biridir. Zamanla hasar gören mobilyaların yerine yenisini almak yerine hem çevre dostu dönüştürebilir kaynak kullanımına teşvik hem de maddi açıdan daha karlı çıkmak amacıyla mobilya tamiri fiyatları dikkate alınmalıdır. Peki fiyatlar üstündeki unsurlar ve bu unsurların fiyatlara etkisi nasıldır?

2024 Mobilya Tamiri Fiyatları Nasıldır?

Evlerinizde severek kullandığınız dolap, vitrin, kitaplık, koltuk, kanepe vb. mobilyalarınız zamanla eskir, yıpranır, kırılır. Tam bu noktada mobilya tamiri fiyatları hasarın derecesine, eşyanın modeline, işçiliğe, kullanılan malzeme gibi unsurlara bağlı olarak ortalama haliyle 250 ile 1.250 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca tamir fiyatlarını etkileyen faktörler detaylı şekilde şöyledir;

mobilya-tamiri-fiyatlari

Mobilya Tamiri Fiyatları Üstünde Etkili Unsurlar Etkisi
Kullanılan Malzeme Kalitesi Oldukça değerli ve donanımlı mobilyalarda kullanılacak malzeme kalitesi farklılık arz edeceği için, bu durum mobilya tamiri fiyatları üstünde etkili olacaktır.
Mobilya Türü Tamiri yapılacak olan mobilyanın mekanizma teferruatı titizlik ve detay isteyeceği için, bu durum mobilya tamiri fiyatları üstünde etkili olacaktır.
İşçilik Basit işlemler için evde kendiniz halledebileceğiniz mobilya hasarlarını bazen işin karışıklığına bağlı olarak usta tercihine bırakabilirsiniz. Haliyle mobilya tamiri fiyatları bu şekilde artış gösterecektir.
Tamir için Gerekli Süre Tamir için gereken süre ne kadar artarsa mobilya tamiri fiyatları da o kadar artacaktır.
Hasarın Derecesi Mobilyanın hasarı ne kadar çok olursa o kadar detaylı tamir işlemi ve malzeme gerektirdiği için bu durum da haliyle fiyatlara yansıyacaktır.
Mobilya Adedi Tamiri ve bakımı yapılacak olan mobilya sayısı arttıkça fiyatlar da ona göre artış gösterecektir.
Bulunduğunuz Bölge Yaşadığınız il ya da bölge mobilya tamiri fiyatları üstünde etkilidir. Örneğin Gebze mobilya montaj ile mobilya tamiri Beylikdüzü fiyatları aynı değildir.

1 – Mobilya Bakım Onarım Fiyatları

Mobilya bakım ve onarım işlemleri uzun ve kapsamlı uygulamalardan oluşmaktadır. Yani evinizdeki eşyanın görünümü ve işlevi yitti ise bakım gerekir. Ayrıca kullandığınız mobilyalarınız zamanla kırık, çatlak, hasar gördüyse onarım istemektedir. Bu bağlamda fiyatlar mobilyanın hasar derecesine bağlı değişiklik göstermektedir.

2 – Evde Mobilya Tamiri Fiyatları

mobilya-tamiri-fiyatlari

Evde mobilya tamiri bazen kişinin basit işlemleri kendinin halletmesi ile bazen de eve işin ehli ustanın gelmesi ile yapılmaktadır. Daha basit mobilya onarım ve bakımları için mobilya tamiri fiyatları konusunda karlı duruma gelebilirsiniz. Ancak mobilyanız karışık mekanizmalı ise dışarıdan yeni mobilya yerine getireceğiniz usta ile maddi zararın önüne geçmiş olursunuz.

Ekonomik olarak avantajlı olan bu durum, ayrıca beceri ve fazla zaman gerektirmektedir. Ancak malzeme dışında maddi olarak zarar açmadığı için en uygun mobilya tamiri fiyatları kapsamında değerlendirilir.

3 – Dolap Tamiri Fiyatları

En çok kullanılan mobilya parçalarından olan dolap modelleri tamir fiyatları, ortalama olarak 250 ile 15.000 TL arasında değişiklik gösterse de fiyatlar üstünde etkili unsurlar şöyledir;

  • Dolap modelinin türü
  • Dolap hasar derecesi
  • Tamiri yapılacak olan hasarın tahmini süresi
  • Tamir için yardım alınacak alanında uzman destek
  • Tamirde gerekli olan malzeme kalitesi vb.’dir.

Marangoz Mobilya Tamiri Nedir?

Marangozluk mesleğini icra eden kişilerin mobilya tamiri yapacağını bilmeniz, mali olarak sizlere avantaj sunacaktır. Özellikle ahşap, tahta, sunta gibi malzemesi ağaç türünden olan mobilyaların bakım ve onarım işlemleri için marangozdan yardım alabilirsiniz.

mobilya-tamiri-fiyatlari

Ayrıca mobilya tamiri fiyatları noktasında diğer firma ve usta tercihlerine göre daha uygun olan marangozlardan koltuk, televizyon ünitesi, gardrop gibi ürünlerin tamirini isteyebilirsiniz.

En Yakın Mobilya Tamircisi Bulma Siteleri

Mobilya tamiri yeni mobilya satın almaya nispeten daha ucuz ve ekonomik yollardan biridir. Böylelikle hem alıştığınız eşyanızı kullanmaya devam edebilir hem mobilyalarınızı daha dayanıklı hale getirebilirsiniz. Bu bağlamda mobilya tamiri fiyatları konusunda konumunuza en yakın usta tercihi ile hem ekonomik hem de nitelikli sonuçlara ulaşabilirsiniz. Peki hangi sitelerden destek alabilirsiniz?

  • Armut
  • mobilyamontaj.com
  • sahibinden.com
  • ustabilir.com
  • ustahizmeti.com
  • Ustasıburada.com

Bu siteler üstünden kolaylıkla arama kısmına hizmet alanıyla bulunduğunuz ili girdikten sonra çıkan sonuçlar içinden değerlendirme yapabilirsiniz. Örneğin; hizmet alanı ile il kısmına Gebze mobilya tamiri yazdıktan sonra çıkan usta profilleri üstünden konumunuza uygun mobilya tamiri fiyatları değerlendirmesi yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde mobilya tamiri Ümraniye için de arama yapabilirsiniz.

Mobilya Tamiri Nasıl Yapılır?

mobilya-tamiri-fiyatlari

Mobilya tamiri eşyaların eski görüntüsüne ve işlevine yeniden kavuşması için birçok püf noktayı içinde barındıran uygulamalardan oluşmaktadır. Peki bu aşamalar hangileridir?

1 – Hasar Belirleme

Öncelikle mobilya tamiri için hasarın doğru şekilde tespiti gereklidir. Kırık, çatlak, leke, çizik gibi durumların belirlenmesi için mobilyanızı ayrıntılı olarak inceleyin. Sonrasında ise hasarın derecesini ve durumunu değerlendirin.

2 – Gerekli Alet Temini

Hasar durumunu belirledikten sonra mobilya tamirinde kullanacağınız malzemeleri bir araya getirin. Genellikle mobilya tamiri fiyatları konusunu da etkileyen malzemeler şöyledir;

  • Mobilya tamiri macunu
  • Yapıştırıcı
  • Zımpara
  • Tornavida
  • Ahşap dolgu malzemesi

Diğer yandan mobilyanın hasarına ve türüne uygun özel malzemeler de gerekebilir. Bu noktada ekstra malzeme temin etmeniz gerekecektir.

mobilya-tamiri-fiyatlari
Mobilya Tamiri Fiyatları

3 – Hasar Onarımı

Sıra mobilya tamiri işlemlerine gelmiştir. Bu hasarlar için yapmanız gereken adımlar ve aşamalar şöyledir;

  • Hasarlı bölgeyi zımpara ile pürüzsüz hale getirin.
  • Ardından hasarlı olan bölgeye ahşap dolgu malzemesi uygulayın ve zımparalayın.
  • Son olarak ise mobilya bağlantı yerlerine sıkılaştırma ve vernik uygulaması yapın.

4 – Kontrol

Mobilya tamiri işleminin ardından eşyanızın eski işlevini ve görüntüsünü yeniden kazanıp kazanmadığını kontrol etmelisiniz. Gevşeyen vidaları sıkma, boyama işlemlerini de bu aşamada yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Mobilya tamiri fiyatları başta olmak üzere montaj, bakım, onarım, boyama işlemleri ve bu işlemler için gerekli olan tamirci bulma yöntemlerine mobilya servisi internet sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile ilgili olan diğer sorulardan da fikir alabilirsiniz.

mobilya-tamiri-fiyatlari

1 – Mobilya Tamir İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Bu süre tamamen mobilya hasar derecesine, tamiri yapacak ustanın deneyimine ve tamirde kullanılan yönteme bağlı şekilde değişiklik göstermektedir. Ayrıca basit sorunlar daha kısa sürede hallolur iken, karmaşık tamirler için bu süre bazen haftalarca sürmektedir. Bu durum ayrıca mobilya tamiri fiyatları üstünde de etkilidir.

2 – Mobilya Tamiri Ümraniye Fiyatları Nasıldır?

Mobilya tamiri fiyatları konusunda Ümraniye İstanbul ilinin diğer yerlerine nazaran daha uygundur. Bunda bulunduğunuz bölgenin ulaşım imkanları etkilidir. Ayrıca farklı tamir firmalarının çokluğu da seçimi arttırmakta ve fiyatları bütçeye uygun şekilde dağıtmaktadır. Yine aynı şekilde mobilya tamiri Esenyurt, fiyatlar konusunda farklılık gösterecektir.

3 – Mobilya Tamirinde Hangi Eşyaların Bakım ve Onarımı Yapılır?

Genellikle koltuk, sehpa, gardrop, vitrin, TV ünitesi, sandalye, banyo dolabı, mutfak dolabı, raylı dolap tamiri, konsol, çalışma masası, yatak, yemek odası, kapı modelleri, baza vb. eşyaların tamiri yapılmaktadır.

4 – Mobilya Tamiri Maltepe Ucuz Usta Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikle tavsiyeleri değerlendirin. Ardından usta bulma siteleri üstünden usta ve fiyat teklifi karşılaştırması yapın. Sonrasında ustaların uzman olduğu alanları öğrenmek için referans yorumlarına göz atın.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!