featured

Dolgit Krem Ne İşe Yarar | Dolgit %5 Krem Nasıl Kullanılır Yan Etkileri Nelerdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolgit ne işe yarar nasıl kullanılır sorusu, bu kremin reçete edildiği kişiler tarafından merak konusu. Ağrı kesici krem olarak bilinen Dolgit, bu ilacın etkisini bilen hemen hemen herkesin ilk tercih ettiği kremler arasında. Ancak Dolgit reçeteli bir krem olduğu için doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı. Peki, Dolgit ne işe yarar, Dolgit nasıl kullanılır? İşte, Dolgit yan etkileri nelerdir hakkında, prospektüs bilgilerine göre hazırladığımız Dolgit ne işe yarar ve daha fazlasının cevaplandığı yazımız sizlerle…

Dolgit %5 Krem Nedir ?

Dolgit %5 Krem etken maddesi ibuprofen, yardımcı maddeleri ise; ksantan zamkı, orta zincirli dallanmış trigliseridler, aluminyum stearat, neroli esansı, gliserol monostearat, para hidroksibenzoik asit matilesteri sodyum tuzu, polioksietilen 30 stearat, polioksietilen 100 stearat, 1,2 propandiol ve lavanta esansı olan Adeka İlaç Sanayi tarafından üretilen iltihap giderici, ağrı kesici bir kremdir.

Dolgit %5 Krem etken maddesi ibuprofen her 100 gram kremde 5 gram bulunur. Bilindiği üzere ibuprofen ağrı kesicidir ve Dolgit ağrı kesici, iltihap giderici krem özelliği taşımaktadır.

Dolgit Krem Ne İşe Yarar ? Dolgit Ne için Kullanılır ?

50 gramlık alüminyum tüp içerisinde satışa sunulan Dolgit ağrı kesici ve iltihap giderici krem olarak biliniyor. Dolgit %5 Krem, ağrıya vey iiltihaba neden olan çeşitli hastalıkların ve sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Harici kullanıma uygun olan bu kremin prospektüs içeriğinde Dolgit ne işe yarar, ne için kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Adale romatizmasıEklem çevresindeki yumuşak doku iltihabı hastalıklarıAğrılı eklem hastalıklarıOmuz sertliğiOmurga ve eklemlerin iltihaplı eklem romatizmasıBel ağrısıKaza yaralanmaları nedeniyle ezilmeSpor yaralanmaları ve ezilmeleriBurkulmaLumbago

Dolgit ne işe yarar ne için kullanılır sorusuna yukarıdaki hastalıklar ve sağlık sorunları cevap olarak verilmiştir ancak bu krem tek başına, bu sağlık sorunlarının tedavisi için tek başına kullanılma. Dolgit Krem genellikle tedaviyi dıştan destekler.

Dolgit Krem Nasıl Kullanılır ?

Dolgit krem reçete edilenler Dolgit ne işe yarar, nasıl kullanılır sorusunun cevabını merak ediyor. Dolgit %5 krem, doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Eğer doktor ya da eczacı tarafından nasıl kullanılacağı belirtilmemişse, Dolgit prospektüs bilgilerine göre kullanım gerçekleştirilbilir. Prospektüs içeriğinde Dolgit nasıl kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Günde 3 veya 4 defa kullanılabilirSorunlu bölgeye 4-10 cm uzunluğunda sürülür ve hafifçe ovularak cilde yedirilirGerekli durumlarda günde 4 defadan fazla kullanılabilirTedavi süresi genellikle 2-3 haftadırTedavi süresince Dolgit %5 Krem her gün kullanılabilirTedavi süresi doktor tarafından belirlenir

Genel olarak Dolgit kremin cilde sürülerek ovulması yeterlidir ancak şişme ve kan birikmesi durumunda, tedavinin başında Dolgit uygulamasından sonra sıkı bir bandaj yapılması tavsiye edilir.

Çocuklarda Dolgit Nasıl Kullanılır ?

Dolgit ne işe yarar sorusu kadar, çocuklarda Dolgit nasıl kullanılır sorusunun cevabı da internet kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Dolgit, 14 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. 14 yaş üstü çocuklarda kullanımı ise; cilde sürülmesi ve hafif hareketlerle ovularak yedirilmesi şeklindedir.

Dolgit Krem Yan Etkileri Nelerdir ?

Her krem ve ilaçta olduğu gibi Dolgit yan etkileri de söz konusudur. Bu nedenle Dolgit kullanımına başlamadan önce Dolgit etken maddesini ve yardımcı maddelerini inceleyiniz. Eğer bu maddelerden birine alerji ya da hassasiyetiniz varsa durumu doktorunuza bildirin. Çünkü bu durumda Dolgit yan etkileri görebilirsiniz.

Dolgit yan etkileri arasında ciddi yan etkiler de bulunur. Ciddi yan etki kategorisine giren ve görüldüğünde sağlık kuruluşuna başvurulması gereken Dolgit yan etkileri şunlardır:

Sebebi belli olmayan burun akıntısıSebebi belli olmayan göz yaşarmasıNefes almada güçlükBütün vücutta kızarıklık, kaşıntı, şişme ve iltihapIşığa karşı hassasiyet

Bazı Dolgit yan etkileri acilen sağlık kuruluşuna başvurmayı gerektirecek kadar ciddi değildir. Eğer yalnızca kremin sürüldüğü bölgede kızarıklık, kaşıntı ve hassasiyet oluyorsa durumu doktorunuzla paylaşabilir, Dolgit muadili krem için danışabilirsiniz.

Dolgit Muadili Kremler Nelerdir ?

Dolgit ne işe yarar sorusunun cevabı kadar, Dolgit muadili kremler de araştırılıyor. Özellikle Dolgit yan etkileri nedeniyle tercih edilen, Dolgit muadili kremler şunlardır:

Artril %5 JelDolven %5 JelGerofen %5 JelNeoprofen %5 JelProfen %5 JelSportiff %5 JelSuprafen %5 JelOrofen %5 Kremİbuactive %5 Krem

Kimler Dolgit Kullanamaz ?

Ağrı kesici ve iltihap giderici Dolgit ne işe yarar araştırması yapan internet kullanıcıları, kimlerin kullanım yapmaması gerektiğini de bilmelidir. Dolgit prospektüs içeriğinde, Dolgit kullanmaması gereken kişiler şu şekilde sıralanmıştır:

14 yaşından küçük olanlarHamileliğinin son 3 ayında olanlarDeri üzerinde açık yarası olanlarDeri üzerinde egzama olanlarİbuprofen, propilen glikol, para hidroksibenzoik asit metil esterine alerjisi olanlarAğrı kesici ve anti romatizmal ilaçlara karşı alerjisi olanlar

Dolgit Krem Fiyat 2022 Ne Kadar ?

Dolgit krem fiyat 2022 listesine göre 19.43 TL’dir. Dolgit jel, SGK kapsamında olduğu için SGK tarafından karşılanır. Ancak reçetesiz olarak almak isteyenler için Dolgit fiyat 2022 listesine göre 19.43 TL’dir.

Dolgit Krem ile İlgili En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Dolgit ne işe yarar dışında pek çok soru, internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor. İşte, Dolgit %5 Krem ile ilgili internette en çok araştırılan sorular ve cevapları…

1- Dolgit Krem Etki Süresi Ne Kadar ?

Dolgit kremin etki süresi kişiden kişiye ve sağlık sorununun çeşidine göre değişir. Genel olarak kremin uygulanmasından itibaren birkaç dakika içerisinde etkisini göstermektedir.

2- Dolgit Ağrı Kesici İltihap Giderici Krem mi ?

Dolgit ağrı kesici iltihap giderici kremdir. Çeşitli yaralanmalarda, romatizmal hastalıklarda tedaviye destek için reçete edilir.

3- Dolgit Krem Ne için Kullanılır? Dolgit Ne İşe Yarar ?

Dolgit ne işe yarar ne için kullanılır; çeşitli yaralanma, burkulma ve ezilme durumlarında ağrı kesici olarak, çeşitli romatizmal hastalıklarda da iltihap giderici ve ağrı kesici olarak kullanılır.

4- Dolgit Hangi İlaç Grubundadır ?

Dolgit %5 Krem, kas iskelet sistemi, eklem ve kas ağrıları için kullanılan topikal ilaç grubuna dahildir. İbuprofen grubu bir kremdir.

5- Dolgit Günde Kaç Kez Kullanılır ?

Dolgit %5 krem günde 3 veya 4 kez kullanıma uygundur. Doktor tavsiyesi ile daha fazla kullanılabilir.

6- Hamilelikte Dolgit Kullanılır mı ?

Dolgit prospektüs içeriğinde, hamileliğinin son 3 ayında olanların kullanım yapmaması gerektiği ve gerekli olmayan durumlarda hamilelerin Dolgit kullanmaması gerektiği yazmaktadır. Eğer Dolgit kullanımı yapmanız gerekiyorsa ve hamile iseniz doktorunuza danışınız.

7- Emziren Anneler Dolgit Kullanabilir mi ?

Doktor kontrolünde olmak kaydıyla emziren anneler Dolgit kullanımı yapabilir ancak günde 3-4 defadan ve 4-10 cm uzunluğundan fazla kullanılmamalıdır. Çünkü Dolgit etken maddesi İbuprofen anne sütüne karışabilir. Kısa süreli tedavide anne sütüne ara verilmesine gerek yoktur ancak bebeğin etkilenmemesi için meme ucuna kullanılmamalıdır. Uzun süreli tedavide ise doktora danışmalıdır.

8- Dolgit Reçetesiz Alınır mı ?

Dolgit reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilir çünkü normal reçete ile satılır ancak doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

9- Bengay mi Dolgit mi ?

Bengay krem, Dolgit muadili değildir çünkü etken maddesi ibuprofen değil, mentoldür. Ancak kullanım amaçları benzerdir, Bengay da kas iskelet sistemi, eklem ve kas ağrıları için kullanılan bir topikal kremdir. Tedaviniz için size Dolgit reçete edildiyse Dolgit kullanmalısınız.

10- Fastjel mi Dolgit mi ?

Fastjel krem, Dolgit muadili krem değildir. Çünkü etken maddesi ibuprofen değil; ketoprofendir. Ancak Fastjel de kas iskelet sistemi, eklem ve kas ağrıları için kullanılan bir topikal kremdir.

YouTube video

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!