featured

Dermo Trosyd Krem Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Trosyd Krem Yan Etkileri Nelerdir | Trosyd Fiyat 2022

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dermo Trosyd krem ve tırnak solüsyonu bulunan bir ilaçtır. Mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan Dermo Trosyd tırnak solüsyonu tırnaklar için, Dermo Trosyd krem ise mantar oluşumunun ve pişiğin söz konusu olduğu deri üzerinde kullanılır. Bizler, size bu yazımızda hem bebek ve çocuklarda hem de yetişkinlerde kullanılan Dermo Trosyd mantar kremini açıklayacağız.

Peki, Trosyd krem nedir nasıl kullanılır, Dermo Trosyd yan etkileri nelerdir? Bebeklerde Trosyd kullanımı nasıl yapılır? Mantar kremi Dermo Trosyd fiyat 2022 ne kadar? İşte, Trosyd prostektüs bilgilerine göre, Trosyd kullananlar için hazırladığımız Dermo Trosyd %1 deri kremi nedir ne işe yarar, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir hakkında hazırladığımız yazımız…

Dermo Trosyd Krem Nedir ?

Dermo Trosyd krem nedir; bir deri kremidir. Pfizer İlaç firması tarafından satışa sunulan Dermo Trosyd %1 deri kremi, homojen bir yapıya ve beyaz/kırık beyaz bir görünüme sahiptir. Dermo Trosyd %1 deri kremi etken maddesi Tiokonazol, yardımcı maddeleri ise; setostearil alkol, benzil alkol, polisorbat 60, sorbtan monostearat, setil ester wax, 2 oktil dodekanol ve saf sudur. Raf ömrü 36 ay olan bu deri kremi, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

Trosyd Krem Ne İşe Yarar ?

Trosyd deri kremi, yaygın olarak dermatofit ve mayalar gibi duyarlı mantarların yol açtığı deri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır ve mantarın yayılmasına engel olur. Trosyd prospektüs bilgilerine göre Trosyd krem ne işe yarar sorularına şu şekilde cevap verilmiştir:

Duyarlı mantarların sebep olduğu deri enfeksiyonlarının tedavisiCandida mantarına bağlı oluşan çocuk bezi pişiklerinin tedavisiCandida mantarı ile komplike çocuk bezi pişik tedavisiGram pozitif bakteriler ile komplike vakaların tedavisiTinea unguium, tinea koporis, tinea pedis, tinea versicolor ve tinea kruis enfeksiyonlarının tedavisi

Trosyd Krem Nasıl Kullanılır ?

Kendisine Trosyd reçete edilen hastalar genellikle Dermo Trosyd nasıl kullanılır, Trosyd yan etkileri nelerdir gibi internet üzerinde araştırmalar yapıyor. Dermo Trosyd nasıl kullanılır sorusunun kesin bir cevabı yoktur çünkü her hastanın enfeksiyonu farklıdır ve her enfeksiyonun tedavisinde ilaç kullanımı değişiklik gösterir. Bu nedenle, size Trosyd reçete edilmişse yalnızca doktorun tavsiye ettiği kadar ve dozda kullanım gerçekleştirmelisiniz.

Trosyd prospektüs içeriğine göre, Dermo Trosyd nasıl kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Doktor önerisine göre sabah ya da akşam günde bir kez kullanılırDoktor önerisine göre sabah ve akşam günde iki kere kullanılırHastalıklı deri üzerine ve hastalıklı derisinin çevresine hafif bir masajla sürülürIntertrigolu bölgede, maserasyonun önlenmesi amacıyla krem az miktarda sürülür ve iyice yedirilirTedavi süresi maksimum 6 haftadırKlinik iyileşmeden sonra Trosyd mantar kremi kullanımına 3-4 hafta daha devam edilirTedavi süresi hastaya ve hastanın enfeksiyonunun cinsine göre belirlenirTrosyd kullanımı yapmadan önce uygulama yapılacak bölgeyi temizlemeyi ve kurulamayı unutmayınızTrosyd kullanımı yaptıktan sonra sorunlu bölgenin havayla temasını kesmeyin, pamuklu ve bol giysiler tercih edin

Trosyd Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıl Yapılır ?

Trosyd bebeklerde de kullanılabilen bir der kremidir ve halk arasında bu krem için Trosyd pişik kremi ya da Trosyd mantar kremi de denir. Bebeklerde Trosyd kullanımı genellikle Candida mantarına bağlı ya da Candida mantarı ile komplike çocuk bezi pişiği tedavisi için reçete edilir. Ancak bebeklerde Trosyd kullanımı için doktora başvurulmalıdır, her bebeğin durumuna özel olarak doz ayarlaması yapılır.

Eğer Trosyd kullanımı, bebeklerin bez bölgesi için yapılacaksa sorunlu bölge önce temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Ayrıca bebeğin bezi sıkı ve dar olmamalı, bez sık sık değiştirilmelidir. Kısacası; bebeğin bezi hava almayacak şekilde bağlanmamalıdır. Bebeklere mümkün olduğunca bol ve pamuklu giysiler giydirilmelidir.

Dermo Trosyd Krem Vajinada Kullanımı Nasıl Yapılır ?

Dermo Trosyd %1 deri kremi vajina bölgesine dıştan uygulanabilir ancak doktor tavsiyesi ile kullanılmmalıdır. Trosyd kullanımı öncesi hijyen kurallarına uyulmalı ve elin dezenfekte işlemi gerçekleştirilmelidir.

Vajina bölgesine Trosyd nasıl kullanılır bilgisi ve dozu doktor tarafından, cilt sorununun türüne göre belirlenir. Genel olarak Trosyd kullanımı vajina bölgesinde de, sorunlu derinin üzerine ve çevresine az miktarda sürülüp hafif bir masajla uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Vajina için önerilen Trosyd muadili krem; Gyno Trosyd Vajinal Merhem’dir.

Trosyd Krem Yan Etkileri Nelerdir ?

Genellikle Trosyd yan etkileri oldukça az gözlemlenir ancak bu bir Tiokonazol etken maddeli deri kremi olduğu ve içerisinde yardımcı maddeler bulunduğu için yan etkilerin gözlemlenmesine neden olabilmektedir. Bu sebeple Tiokonazol ya da Dermo Trosyd %1 deri kremi yardımcı maddelerine duyarlı olan kişilerin dikkatli kullanım yapması önerilir.

Dermo Trosyd prospektüs bilgilerine göre; deri üzerine uygulanan bu krem sistemik herhangi bir yan etkiye neden olmamaktadır. Bazı hastalarda lokal irritasyon semptomları gözlemlense de, bu semptomlar genellikle tedaviye ilk kez başlandığında ortaya çıkmakta, hafif ve geçici olmaktadır.

Dermo Trosyd krem yan etkileri açısından incelendiğinde; yaygın olarak periferal ödemin, yaygın olmayarak da döküntü ve dermatitin söz konusu olduğu prospektüste yer alıyor. Eğer Dermo Trosyd kullananlar, duyarlılık reaksiyonu gösterirse kremi kullanmayı bırakmalı ve doktoru bilgilendirmelidir.

Trosyd Krem Muadili Kremler Nelerdir ?

Trosyd etken maddesi tiokonazole ya da yardımcı maddelerine duyarlılığı olan kişiler de Trosyd yan etkileri gelişebilir ve bu nedenle Dermo Trosyd muadili kreme ihtiyaç duyulabilir. Her ne kadar yan etkiler açısından oldukça zararsız olsa da Dermo Trosyd muadili kremler şunlardır:

Tiocan %1 20 gr KremTioderma %1 20 gr KremTiocure %1 20 gr Krem

Trosyd Krem Fiyat 2022

Trosyd hakkında en çok merak edilen ve araştırılan konulardan bir tanesi de; Dermo Trosyd fiyat 2022 bilgisidir. SGK kapsamında olan ve normal reçeteli olarak satılan Dermo Trosyd fiyat 2022 itibari ile 22.61 TL’dir. Sağlık sigortası olan kişiler eczanelerden bu fiyatın altında satın alabilmektedir. Ancak reçetesiz olarak Dermo Trosyd fiyatı 2022 yılında 22.61 TL’ye denk gelmektedir.

Trosyd Krem Hakkında En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Trosyd %1 deri kremi Tiokonazol etken maddeli antifungal bir kremdir ve başta candida mantarına bağlı olarak gelişen çocuk bezi pişiği olmak üzere mantar, enfeksiyon  ve kaşıntı gibi cilt sorunları için reçete edilip kullanılır. Trosyd kullananlar ve yeni kullanmaya başlayan kişiler, bu krem ile ilgili internet üzerinde sık araştırma yaptığı için yazımızın bu kısmında özellikle Trosyd kullanan anneler için en çok merak edilen sorulara ve cevaplarına yer verdik.

1- Trosyd Krem Ne için Kullanılır ?

Özetle Trosyd krem ne için kullanılır; mantarların neden olduğu deri enfeksiyonu, candida mantarının yol açtığı çocuk bezi pişiği, bakterilerin neden olduğu vakaların ve de tinea pedis ve.gibi enfeksiyonların tedavisi için kullanılır.

2- Troysd Krem Vajinaya Sürülür mü ?

Trosyd vajina bölgesine dıştan sürülebilir bir deri kremidir. Mantar ve bakterilerin enfeksiyon durumunda vajinanın dış bölgesine yalnızca doktor tavsiyesiyle ve doktorun önerdiği dozda uygulanır. Kullanım öncesi mutlaka elin dezenfekte edilmesi gerekir. Genel olarak vajina için önerilen Trosyd Krem muadili Gyno Trosyd vaginal merhem olarak bilinir.

3- Yetişkinler Trosyd %1 Deri Kremi Kullanabilir mi ?

Candidaya bağlı çocuk bezi pişiği nedeniyle bebeklere sık reçete edilen bir krem olan Trosyd yetişkinler tarafından da mantar ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyon tedavisinde kullanılır.

4- Hamilelikte Trosyd Mantar Kremi Kullanılır mı ?

Hamilelikte Trosyd mantar kremi gerekliyse, hekim tavsiyesi ile kullanılabilir. Trosyd prospektüs içeriğinde gebelerin bu kremi kullanmaması ile ilgili her hangi bir uyarı bulunmamaktadır. Ancak doktor tarafından kendisine Trosyd reçete edilen gebelerin, bu durumu hekime belirtmesi gerekir.

5- Emzirme Döneminde Trosyd Mantar Kremi Kullanılır mı ?

Emzirme döneminde Trosyd mantar kremi kullanımı yapılması önerilmemektedir. Trosyd prospektüs bilgilerinde Trosyd etken maddesi tiokonazolün anne sütüne geçip geçmediğinin bilinmediği yazmaktadır. Bu sebeple, emziren anneler Trosyd kullanmaya başlamadan önce durumu doktora bildirmeli ve doktorun talimatlarına uymalıdır. Eğer Trosyd kullanımı yapılacak ise emzirmeye ara verilmelidir.

6- Trosyd Pişik için Kullanılır mı ?

Troysd pişik için kullanılır. Özellikle bebeği olan anneler bu kremi Trosyd pişik kremi olarak adlandırır. Candida mantarı ile komplike ve Candida mantarı nedeniyle çocuk bezi pişiği tedavisi için Trosyd %1 deri kremi sık reçete edilir.

7- Trosyd Kaç Gün Kullanılır ?

Trosyd kaç gün kullanılır sorusunun genel geçer bir cevabı yoktur. Çoğunlukla deri sorununun türüne göre en az 7 gün, en fazla ise 6 hafta kullanılır. Trosyd kullanımı konusunda doktor tavsiyesine uyunuz.

8- Trosyd Krem Kortizonlu mu ?

Trosyd %1 deri kremi kortizon içermez. Bu krem, antifungal bir kremdir ve içeriğinde kortizon yoktur.

9- Trosyd Krem Yüze Sürülür mü ?

Trosyd deri kremi yalnızca gerekli durumlarda doktor tavsiyesiyle yüze sürülebilir. Ancak kesinlikle dudak ve göze temas ettirilmemelidir. Normal şartlarda yüze uygulanan bir krem değildir.

10- Trosyd Krem Yanık için Kullanılır mı ?

Dermo Trosyd %1 deri kremi, yanık kremi değildir ve yanıklarda kullanılmaz.

11- Trosyd Krem Kaşıntıya İyi Gelir mi ?

Trosyd pişik ve mantar kremi, mantarın ya da pişiğin yol açtığı kaşıntıya iyi gelir. Genellikle kullanıma başlandığında olumlu etkisini hemen göstermeye başlar.

12- Trosyd Krem Sivilceye İyi Gelir mi ?

Trosyd sivilce ve akne kremi değildir. Hem sivilce hem de doktor önerisi olmadan herhangi bir cilt sorunu için kullanılmamalıdır.

13- Trosyd Göze Sürülür mü ?

Trosyd göze sürülmez çünkü oftalmik ilaç grubunda değildir. Kesinlikle Trosyd %1 deri kremini göze uygulamayınız ve göz çevrenizden uzak tutunuz.

14- Trosyd Reçetesiz Alınır mı ?

Dermo Trosyd %1 deri kremi normal reçeteli bir kremdir. İmidazol ilaç grubundan antifungal bir krem olduğu için Trosyd reçetesiz kullanılmamalıdır.

15- Trosyd Krem Kullananlar Memnun mu?

Dermo Trosyd %1 deri kremi kullananlar yorumlarına bakıldığında; bu ilaçtan genellikle memnun kalındığı görülüyor. Mantar ve pişiği kısa sürede geçiren, bunlara bağlı kaşıntıyı gideren Trosyd’un kalıcı etki gösterebilmesi için doktor talimatlarına uygun şekilde ve dozda kullanılması gerekiyor. Ayrıca Trosyd prospektüs içeriğinde bu kremin, kullanılmaya başlar başlamaz olumlu etki gösterdiğinde kullanımının bırakılmaması, doktorun önerdiği gün süresince kullanılması tavsiye ediliyor. Eğer kullanıcı yorumlarına ulaşmak istiyorsanız Trosyd Ekşi başlığına gözatabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!