featured

Hipokort Krem Ne İşe Yarar | Hipokort Krem Kortizonlu mü? Hipokort Krem Yüze Sürülür mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hipokort krem ne işe yarar? Özellikle enfeksiyon kaynaklı cilt problemlerini ortadan kaldıran Hipokort, son günlerde en çok kullanılan içeriklerden biridir. Cilt problemleri tedavi edilmediği takdirde yüzün tüm bölümlerine yayılabileceği gibi, kötü izlerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle bu problemler fark edildiği anda, doktorlara başvurulmalıdır. Peki, cilt problemlerinin tamamını ortadan kaldırabilen Hipokort krem ne işe yarar? Hipokort krem kortizonlu mu? Hipokort krem nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Hipokort Krem Ne İşe Yarar? Hipokort Krem Neye Yarar?

Hipokort krem ne işe yarar? Bu kremin etken maddesi Hidrokortizon asetattır. Bu ilaç ağırlıklı olarak iltihap bulunan cilt problemlerinin giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Bunun yanı sıra Hipokort kremde siklometikon, setostearil alkol, sıvı parafin, beyaz yumuşak vazelin, polisorbat, triklozan, zeytinyağı gibi yardımcı maddelerde bulunmaktadır.

1- Hipokort Krem Etken Maddesi Nedir? Hipokort Krem Kullanım Alanları Nelerdir?

Hipokort krem ne işe yarar? Hipokort kremin ana maddesi yukarıda da belirttiğimiz gibi Hidrokortizon asetattır. Hipokort krem ağzı plastik metaryelle kapatılmış alüminyum tüpte bulunan 30 mg’lık bir ilaçtır. Hipokort temas dermatiti, meslek egzaması, seboreik egzama, dishidrotik egzama ve varikoz sendrom, nörodermit, atopik dermatit, anal egzama, lichen ruber planus, sedef hastalığı, böcek ısırığı, 1. Derece yanıklar ve güneş yanıkları için kullanılabilecektir.

2- Hipokort Krem Sivilceye İyi Gelirmi?

Hipokort krem ne işe yarar? Bu krem özellikle, iltihap kaynaklı olarak ortaya çıkan sivilcelere iyi gelebilecektir. Hızlı bir şekilde iltihabı ortadan kaldıran bu krem, sivilcelerin neden olabileceği izleri de önleyecektir.

3- Hipokort Krem Cilt Lekelerine İyi Gelirmi? Hipokort Krem Yüze Sürülürmü?

Hipokort krem ne işe yarar konusunda cilt lekelerine de iyi geldiği belirtilmelidir. Hipokort krem güneş yanığı ve 1. Derece yanıkların yarattığı iz ve lekeleri ortadan kaldırmakta oldukça etkilidir. Düzenli kullanımda yararlı etkilerinin görülebilmesi mümkündür. Hipokort krem yüze sürülürmü? Hipokort kremin yüze ve vücudun diğer bölümlerine uygulanabilecektir.

4- Hipokort Krem Vajinaya Sürülür mü?

Hipokort krem vajinaya sürülür mü? Bu kremin vajinaya sürülmesi önerilen bir durum değildir. Bu nedenle kullanım öncesinde mutlaka bir doktora danışılması ve onay alınması gereklidir. Ancak Hipokort kremin anal bölgeye sürülmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

5- Hipokort Krem Pişikte Kullanılır mı? Hipokort Krem Bebek İçin Kullanılabilir mi?

Hipokort krem ne işe yarar? Hipokort kremin kullanım alanlarından birisi de pişiklerdir. Hipokort krem minimum düzeyde kortikosteroid bir ilaç türü olduğundan bebeklerde kullanılabilecektir.

Bebeklerde en çok kullanıldığı alanlar pişik ve egzamadır. İltihaplı ve yoğun kızarıklıkla endike olan pişik durumunda doktor onayı ile Hipokort krem kullanılabilecektir. Ancak Hipokort krem bebek için kullanımı yalnızca doktor onayı ile olmalıdır. Bebeklerde hipokort krem kullananlar herhangi bir yan etki ile karşılaşmadıklarını ifade etmektedir.

Bebeklerde pişik için kullanabileceğiniz bir diğer ilaç Hametan krem nedir merak ediyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz. 

6- Hipokort Krem Kullanım Talimatları | Hipokort Krem Prospektüs Bilgileri

Hipokort krem ne işe yarar? Hipokort krem prospektüs bilgilerine bakıldığında bu ilacın alerjik durumlarda, viral enfeksiyonlarda, mantar ve deri tüberkülozu gibi hastalıklar varlığında kullanılmamalıdır. Ayrıca bu krem kesinlikle göz, yaralı ve açık enfekte deri, vajina gibi bölgelere sürülmemelidir.

Karaciğer yetmezliği bulunan kişiler doktor izni olmadan bu ilacı kullanmamalıdır. Çocuklarda ve bebeklerde kullanımı ise mümkün olduğunca tek seferlik ve kısa süreli olmalıdır.

YouTube video

Hipokort krem ne işe yarar? Bu kremin doktor tarafından belirlenen doz şekli ile kullanımı önerilir. Sıklıkla bu ilaç günde iki kez uygulanmaktadır. Uygulama öncesi cildin temiz olması önerilir. Bebeklerde pişik için kullanılması halinde bebeklere bir süre bez takılmaması önerilir. Bez takılması ilacın deri yoluyla emilimini arttıracağından, yan etkilere sebebiyet verebilecektir.

7- Hipokort Krem Kortizonlu mu? Hipokort Krem Kullananlar Memnun mu?

Hipokort krem ne işe yarar? Hipokort krem kullananlar ağırlıklı olarak cilt sorunlarının olumlu yönde çözümlendiğini ifade etmektedir. Bu ilaç hızlı ve etkin çözümler sağladığından kullanıcıların büyük bir kısmı, cilt problemlerinin ortadan kalktığını aktarıyor. Hipokort krem kortizonlu bir ilaçtır. Ancak zayıf içerikli kortikosteroidler grubunda yer aldığından, zararının olmadığını söyleyebilmek mümkündür.

8- Hipokort Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Hipokort krem ne işe yarar? Bu krem doz aşımı ve alerji durumlarında istenmeyen etkilerin görünmesine sebebiyet verebilecektir. Ancak genel anlamda yan etkilerin görülme sıklığı çok nadirdir. Hipokort krem yan etkileri arasında nefes almada zorluk, baş dönmesi, yüz-dil ve boğazda kaşıntı, enfeksiyon varlığı, ciltte kuruluk ve tahriş döküntülerin olabileceği belirtilmektedir.

9- Hipokort Krem Saklanması Nasıldır?

Hipokort krem ne işe yarar? Hipokort krem saklanması 25 derecenin altında bulunan kuru ve serin ortamlarda sağlanmalıdır. Ayrıca bu krem kesinlikle çocukların ulaşamayacağı yerlere kaldırılmalıdır.

10- Hipokort Krem Fiyat 2022

Hipokort krem ne işe yarar konusunda fiyat bilgisine de yer verilmelidir. Hipokort krem fiyat 2022 yılında güncellenerek, eczanelerde yerini almıştır. Bu ilaç kortikosteroid grubu bir ilaç olduğundan yalnızca reçeteli olarak temin edilmektedir. Ayrıca bu ilacın büyük bir kısmı SGK tarafından ödenebilecektir. Hipokort krem fiyatı ise 21.26 TL’dir. Güncel Hipokort krem fiyatı için buraya göz atabilirsiniz.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!