7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusu, yaz aylarının en çok araştırılan konularından biri. Güneş altında uzun süre kalmak, bilinçsizce güneşlenmek, yetersiz güneş kremi kullanarak güneş ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalmak; beraberinde güneş yanığını da getiriyor. İşte, güneş ışınları kaynaklı cilt hasarına maruz kalanlar için güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusunun cevapları…

Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir?

Güneş yanığı; cilt üzerinde kızarıklığa, şişliğe, soyulmaya, su toplamasına ve hatta önlem alınmadığı takdirde enfeksiyon gelişmesine neden olan bir sorundur. Bu nedenle güneş yanığı olan kişiler mutlaka güneş yanığına iyi gelen kremler kullanmalı. Peki ama güneş yanığına hangi krem iyi gelir? İşte cevapları…

1- Silverdin Krem %1

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir başlıklı yazımızın ilk kremi; Silverdin Krem %1. Yara ve yanık tedavisinde kullanılan bu krem hem kısa sürede etkisini gösterdiği hem de kolay ulaşılabilir olduğu için çok tercih ediliyor. Yara ve yanık nedeniyle doktorların en çok reçete ettiği kremlerden biri olan Silverdin reçetesiz olarak da satın alınabiliyor.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

a- Silverdin Krem Nasıl Kullanılır?

Güneş yanığına iyi gelen krem Silverdin, temizlenmiş yanık bölgesi iyice temizlendikten sonra ince bir tabaka şeklinde uygulanır. Krem sürüldükten sonra yanık bölgesini üzerine kapatılır. Her uygulamada bandaj değişitirilir.

b- Silverdin Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş yanığına iyi gelen kremler eczane ürünleri arasında Silverdin yer alır. Bu kremin ambalajının üzerinde yazan yazıdan da anlaşılacağı gibi; yanık ve yara tedavisinde kullanılır. Dolayısı ile Silverdin güneş yanığına iyi gelir; güneş yanığını tedavi eder.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

2- Hametan Krem / Hametan Pomad

Hametan da güneş yanığına iyi gelen kremler eczane ürünlerinden biri. Yanık, güneş yanığı, tahriş, pişik, yara ve iltihap gibi sorunlar için reçete edilen bu Hametan’ın krem ve pomad olarak iki farklı türü bulunuyor. Yağ bazlı ve su bazlı olarak iki türü olan Hametan kremin, ciltte enfeksiyon gelişmesini önlediği ve enfeksiyonu kuruttuğu biliniyor.

a- Hametan Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusunun cevaplarından biri; Hametan. Bu krem ve pomad; güneş yanığı üzerine sürüldüğünde hasarlı dokunun çabuk iyileşmesini sağlıyor ve yaranın kolay kapanması için etki ediyor. Ayrıca eğer kanama söz konusu ise pıhtılaşmayı hızlandırıyor, iltihap oluşumunun da önüne geçiyor.

b- Hametan Krem ve Pomad Nasıl Kullanılır?

Yanık durumunun derecesine göre doktorlar tarafından Hametan’ın nasıl kullanılacağı hastalara belirtiliyor. Ancak genel kullanımda; güneş yanığı bölgesi dezenfekte edilir, Hametan krem ince bir tabaka halinde güneş yanığı üzerine uygulanır ve üzeri kapatılır. Her uygulama sonrası yara üzerindeki bandaj da değiştirilir.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

3- BepanJel Yara İyileştirici Jel 50 Gr

Güneş yanığına iyi gelen kremler arasında BepanJel Yara İyileştirici Jel 50 Gr de bulunuyor. Tıbbi değil kozmetik bir krem olarak piyasaya sunulan bu krem hem eczanelerden, hem kozmetik mağazalarından hem de online alışveriş sitelerinden satın alınabiliyor.

Bepanthol yara iyileştirici krem BepanJel yanıklara, güneş yanıklarına, kesiklere, sıyrıklara, çizik ve çatlaklara etki eden bir krem. Fakat Hametan yada Silverdin gibi tek başına tıbbi tedavi amacıyla kullanılmıyor. Küçük yaralar üzerinde etkili olan Bepanjel, hafif güneş yanıkları ve güneş yanığı acısında oldukça etki gösteriyor. Eğer güneş yanığınız çok ileri derecede değilse ve güneş yanığına hangi krem iyi gelir araştırıyorsanız Bepanjel’i tercih edebilirsiniz.

a- Bepanjel Yara İyileştirici Krem Nasıl Kullanılır?

Bepanjel yara iyileştirici krem uygulamadan önce eller ve güneş yanığı bölgesi temizlenir. Yeteri kadar krem parmak ucuna alınır ve güneş yanığı üzerine ince tabaka halinde sürülür. Bepanjel yara iyileştirici krem ovularak ya da masajla hasarlı cilde yedirilmez.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

4- Stilex Jel

Stilex Jel de güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusunun cevaplarından biri. Güneş yanığına iyi gelen kremler eczane ürünleri arasında bulunan Stilex Jel etken maddeleri; dekspantenol, mepiramin maleat ve lidokain hidroklorür. Bu bileşenleri sayesinde birinci derece yanıklarda, güneş yanıklarında, böcek ısırıklarında, kaşıntı, alerji ve iltihaplarda kullanılabiliyor.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

5- Fito Krem

Fito Krem de güneş yanığına iyi gelen kremler eczane ürünlerinden biri ve reçete ile satılıyor. Ancak bu krem tek başına, her güneş yanığı için kullanılmıyor. Cilt hasarını azaltan, cildin çabuk iyileşmesini sağlayan Fito Krem daha çok renk eşitsizliklerinin ve leke oluşumunun önüne geçiyor. Kısacası Fito krem; ileri derece güneş yanıklarında tek başına tedavi amacıyla kullanılmaz ancak güneş yanığı izi kalmaması için destekleyici olarak kullanılabilir.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

6- Anestol Pomad / Anestol Merhem

Anestol Pomad ve Anestol Merhem de güneş yanığına iyi gelen kremler arasında. Mukoza ve derideki yüzeysel yanıkların, kaşıntının, çatlakların tedavisinde kullanılan Anestol anestezik bir kremdir. Dolayısı ile yalnızca doktor tarafından reçete edildiyse, doktorun önerdiği süre kadar kullanılmalıdır.

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir cevaplarından biri olan Anestol Silverdin ile birlikte yanıklarda ve güneş yanıklarında tedavi olarak uygulanır. Anestol Pomad ve Anestol Merhem çoğunlukla çok acı verici, ileri derece yanıklar için reçete edilir. Bilinçsizce ve uzun süre kullanılması zararlı olabilir.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

7- Madecassol Merhem

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir yazımızın son maddesinde Madecassol Merhem de bulunuyor. Madecassol içeriğindeki centella asiatica; cildin hızlı iyileşmesini ve onarılmasını sağlıyor. Güneş yanıklarında, yanıklarda, sivilce izlerinde ve çatlaklarda kullanılan Madecassol, yanık sonrası cilt tahrişini azaltıyor, deriyi yeniliyor ve iz oluşumunun önüne geçiyor.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Güneş yanığına, bunun için özel olarak üretilen kremler iyi gelir. Güneş yanığı kimi zaman ileri derece olabilir; iltihap oluşmasına yol açabilir. Bu sebeple güneş yanığı durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır ve önerilen tedavi uygulanmalıdır.

Çoğunlukla ileri derece güneş yanıklarında anestezik etkili krem ve merhemler ile birlikte ağrı kesici ilaçlar reçete edilir. Daha yüzeysel vakalarda ise anestezik etkisi olmayan kremler yeterlidir.

Güneş Yanığı İçin Hangi Krem Kullanılır?

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir başlığında sıraladığımız kremler, güneş yanıklarında en çok kullanılan, en etkili kremlerdir. Ancak en doğru tedavi için doktorun önerdiği kremler, doktorun talimatları doğrultusunda kullanılmalıdır.

Güneş Yanığı En Çabuk Nasıl Geçer?

Güneş yanıklarında erken müdahale; cilt hasarını en aza indirir. Bu nedenle güneş yanığı ortaya çıktığında ilk olarak hasarlı bölge hemen dezenfekte edilmeli ve eğer mevcutsa Silverdin, Hametan, Bepanjel gibi kremler uygulanmalıdır. Ardından doktora başvurulmalı ve gerekli tedavi uygulanmalıdır.

Güneş Yanığına Krem İyi Gelir Mi?

Güneş yanığına her krem iyi gelmez. Güneş yanığına bir kremin iyi gelebilmesi için bu amaçla üretilmiş olması gerekir. Güneş yanığı kremleri dışındaki cilt onarıcı kremler; bu tedavide destekleyici olarak kullanılır ve ciltte yanık izi kalması riskinin önüne geçer.

7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

Güneş Yanığına Güneş Kremi Sürülür Mü?

Güneş yanığı tedavisi için güneş kremi kullanılmaz. Ancak güneş yanığı olan bölgeyi, güneşten ve güneşin UV ışınlarından korumak gereklidir. Bu nedenle güneş yanığı olan yerin bantlanması ya da bandajlanması gerekir. Eğer güneş yanığı olan bölge bandajlanmayacaksa güneşten korumak için, tedaviye ek olarak, iz kalmaması adına güneş kremi kullanılabilir.

Güneş Yanığına Antibiyotikli Krem Kullanılır Mı?

Eğer güneş yanığı ileri dereceyse, iltihaplanmış ya da iltihaplanmaya müsait ise güneş yanığına antibiyotikli krem kullanılabilir. Ancak antibiyotikli krem yalnızca doktor reçete ettiyse kullanılmalıdır. Aksi takdirde yan etkileri olabilir.

Yüzdeki Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusuna yanıt olarak verilen her krem, yüz için uygun değildir. Örneğin; yanıklara ve güneş yanığına iyi gelen BepanJel yüze, göze ve göz kapaklarına uygulanmaya uygun değildir. Eğer yüzde güneş yanığı oluşmuş ise mutlaka doktorun önerdiği kremler kullanılmalıdır. Bu kremler arasında Silverdin, Hametan gibi kremler de yer alır.

Güneş Yanığı Acısına Ne İyi Gelir?

Güneş yanığı kremleri, güneş yanığı acısına da iyi gelir. Bu kremlerin çoğunluğu serinletici etki yaratır. Ancak ileri derece güneş yanıklarında, güneş yanığı acısı için anestezik kremler reçete edilebilir.

Güneş Yanığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Güneş yanığı süreç içinde kaşıntı şikayetine de neden olabilir. Bu şikayetler için kullanılan kremlerden bazıları; StilexJel, Bepanjel, Fito Krem ve Anestol kremdir.

YouTube video

Güneş Yanığı Nasıl Beyazlatılır?

Güneş yanığı izi kalmaması için sürecin ilk başından itibaren gerekli kremlerin kullanılması gerekir. Dolayısı ile güneş yanığı izi kalmasını istemeyenler hemen doktora muayene olmalı ve reçete ettiği kremleri kullanmaya başlamalıdır. Çünkü bu kremler hem iyileşmeyi sağlar hem de iyileşme sürecinde iz kalma  riskini de azaltır.

Eğer geçmişte güneş yanığı yaşamışsanız ve izi kalan güneş yanığına hangi krem iyi gelir araştırıyorsanız pek çok kozmetik kremlerden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca günümüzde çeşitli güzellik ve estetik uygulamalarıyla da güneş yanığı izi silinebilmektedir. Örneğin; lazerle güneş yanığı tedavisi bunlardan bir tanesidir.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir Doğal Yöntemler Nelerdir?

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir cevapladık… Peki, güneş yanığına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir? İşte, gerekli tıbbi tedavi uygulandıktan sonra destekleyici olarak güneş yanığı için yapılabilecekler:

  • Aloe Vera sürmek
  • Yoğurt sürmek
  • Güneş yanığı olan doku kurudukça nemlendirmek
  • Siyah çay ile pansuman yapmak
  • Güneş yanığı olan cilde salatalık suyu ile pansuman yapmak ya da cilt üzerine salatalık koymak
  • Patates suyuyla pansuman yapmak

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir Kadınlar Kulübü Yorumları

Kadınların bilgi paylaşımı yaptığı en popüler sitelerden biri Kadınlar Kulübü’dür. Eğer güneş yanığına ne iyi gelir kadınlar kulübü yorumlarını incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!